background preloader

Boktipset

Facebook Twitter

Till alla killar jag har gillat - Jenny Han - Bok (9789187879364) "Du känner igen dig, tar fram skämskudden och skrattgråter.

Till alla killar jag har gillat - Jenny Han - Bok (9789187879364)

En helt underbar bok. " Kajsa Kromnér, Södermanlands Nyheter I sitt rum har sextonåriga Lara Jean en hattask full med kärleksbrev. Det är inte kärleksbrev som hon har fått, utan som hon har skrivit själv. Hon har skrivit ett för varje kille hon har varit kär i fem stycken totalt. Jenny Han är internationellt mycket uppmärksammad för trilogin om Lara Jean Song Covey och Sommaren jag blev vacker-trilogin. "gulligt och hippt på samma gång" Lydia Wistien, Dagens Nyheter "en varm och kärleksfull skildring av en familj" Ulrica Lejbro, Kulturkollo Missa inte fortsättningen i denna underbara trilogi! Ge oss boken! - Bokfreak. Publiceras av Emma Kindblom, Pernilla Ragnarsson och Maria Schedvin [Välj som favorit!]

- Bokfreak

Bokfreak Bokfreak är bomben! Bokfreak.se är en blogg om böcker för unga mellan 10 och 20 år. Kategori(er): [Anmäl presentationen som olämplig] Nypublicerade inlägg från denna blogg Kommentarer till Bye bye Bokfreak av Katarina "Tack för alla bra tips genom ... " Kommentarer till Silverpojken av Lautaro Isaac "Jag har läst ”Silverpojken” och jag tyckte att den var exceptionellt bra, den var både mystisk och spännande. Bröderna Lejonhjärta. Finns-det-bjorkar-i-sarajevo. Författare: Christina Lindström.2018, Annorlundaskap, Flyktingskap, Försvinnanden, Kärlek, Vänskap.

finns-det-bjorkar-i-sarajevo

Vilken underbar bok hon har skrivit igen, Christina Lindström, som lyckas förmedla så mycket känsla, djup och närvaro i det hon skriver. Hennes "Hälsningar från havets botten" liksom "Jack" hade båda killar som huvudkaraktärer, så också här, men den här gången får vi följa Kevin i Göteborg under ett antal mardrömslika, men samtidigt underbara försommardygn. Pojken på bergets topp. Författare: John Boyne Pierrot har en fransk mamma och en tysk pappa och växer upp i Paris.

Pojken på bergets topp

Hans pappa dör när han är liten och när han är sex år dör även mamman. Familjen har ingen släkt utom en faster som Pierrot aldrig har träffat. De enda han har kvar i världen är grannarna, sin bästa vän Anschel och hans föräldrar.

Högläsning/Gruppläsning

Temaläsning. Fantasy. Barnbokshyllornas säkraste kort – Kulturkollo. Jag jobbar som barn- och skolbibliotekarie, och försöker alltså varje dag att få just det barnet att hitta den där boken som drar in dem i en annan värld och förstå böckernas magi.

Barnbokshyllornas säkraste kort – Kulturkollo

Visst håller jag många bokprat inför hela skolklasser, där jag pratar om bokhögar som innehåller helt nyutkomna böcker blandat med äldre finingar, lättläst och svårare i en salig blandning. Men utöver bokpraten har jag de där samtalen med barnen ute bland hyllorna, där uppdraget är att hitta den där boken. Det kan vara storläsarna, de där jag har känt sedan de började förskoleklass och som jag vet precis vad de kommer att tycka om. De är förstås lättast. (“Carolina, jag behöver en bok! Men oftast får jag jobba lite mer. När jag då har de barnen med mig bland hyllorna så har jag ett antal säkra kort jag brukar föreslå, lite beroende på hur gammalt barnet är och vem hen är.

Böckerna om herr Grums, t ex Du är en gräslig man, herr Grums (av Andy Stanton) brukar funka för det mesta. OK. “Jag vill INTE ha fantasy! Boktips – Vilken bok skall jag nu välja? Topplistor. Boktipset - Träffsäkra tips på böcker du inte läst. Brutaltbrapocket - ”Den blomstertid nu kommer” – Marie-Chantal Long. Olika läsare, olika behov?

”Den blomstertid nu kommer” – Marie-Chantal Long

Så tänker jag när jag läser ”Den blomstertid nu kommer” av Marie-Chantal Long. Den är utgiven på Opal och alltså inte en lättläst bok (jag menar då de som bearbetas på olika sätt och ges ut på specialiserade förlag som tex Hegas eller Nypon för att passa en publik med särskilda behov), men jag tycker att den medvetet är väldigt lättläst. Man kommer in direkt i den mardrömslika historien om en 14-årig kille som är med i ett rån av en mataffär.

Det skiter sig, och när de ska åka därifrån så krockar de med bilen och allt blir snabbt ännu, ännu värre. Då har det inte gått mer än en timme sen han var på sin skolavslutning och sjöng ”Den blomstertid nu kommer”. Long skriver effektivt med mycket dialog och mycket handling. ”Den blomstertid nu kommer” passar om man söker en direkt och spännande historia som är skriven på ett lättläst sätt. 1 kommentar. Välkommen till Smakprov.se. På bokens sida. Barnboksbloggen. På skärmen – sociala medier för nybörjare är kortfattat en bok om internet för barn.

barnboksbloggen

Men den handlar inte om de tekniska aspekterna, om hur internet fungerar och är uppbyggt. Istället handlar den om allt det där andra, det som kan vara svårt att förklara och prata om. Om hur man beter sig sjysst mot andra på nätet exempelvis. Det kan kanske vara lätt att retas med någon bakom en skärm, men den som blir retad med blir lika ledsen som om det hade hänt på skolan. Dessutom är det svårt att överföra känslor via datorn, vilket kan göra att någon uppfattar saker och ting annorlunda än de faktiskt var menade. På skärmen är skriven av Johanna Stenius och Petra Jankov med illustrationer av Clara Lindegren.

Den digitala barnvakten är en helt annan typ av bok. Kategori: Böcker För 8 Till 13 år - Gullis lästips.