background preloader

Cikkek: fb veszélyek

Facebook Twitter

Csak óvatosan: a legkínosabb lebukások a "fészbúkon" - webbulvar.hu. A közösségi oldalakon jó mókának tűnik megosztani egymással a pillanatnyi állapotunkat, érzéseinket, gondolatainkat, amelyek némelyike okozhat pár kínos pillanatot, de többségük ártalmatlan "égés".

Csak óvatosan: a legkínosabb lebukások a "fészbúkon" - webbulvar.hu

Nem úgy az alábbi esetek. 2012.06.08 07:51ma.hu Ritka az a felhasználó, aki még sosem került kínos helyzetbe egy-egy meggondolatlanul megosztott üzenőfali bejegyzés miatt, de ezek többsége legfeljebb néhány baráti ugratásra elegendő botlások, komolyabb következményekkel ritkán kell számolni. Alábbi gyűjteményünk ez utóbbi esetek közül szemezget, amikor a facebook a felhasználó ellen fordult, és "júzerből" "lúzert" csinált. A 21 éves Michael Ruse például épp ezen a héten bukott le, miután rablást követett el. A 42 éves Jason Roberts jogtalanul felvett támogatást bukott el, összesen 7580 font (több mint 2,6 millió forint) értékben, mivel azt állította, hogy egyedülálló, ám annyira büszke volt barátnőjére, hogy a közösségi oldalon frissítette családi állapotát. Figyelem! A Facebookon buktatják le a bűnözőket.

Amikor július elején eltűnt egy fiatal lány, az azt követő három napon tízezren osztották meg a tényt és fotóját a Facebook oldalon.

A Facebookon buktatják le a bűnözőket

Amikor néhány nap múlva előkerült a holtteste, ezrek fejezték ki felháborodásukat és együttérzésüket ugyanitt. A sajtó innen tudta meg, hogy a rendőrség letartóztatta a tettel gyanúsított férfit, az áldozat édesanyja itt közölte az információt és a nyomozók a net segítségével térképezték fel, mit csinált a feltételezett gyilkos az eset előtt és után. És bár bizonyítékként nem használhatják fel, amit megtudtak, a nyomozást feltehetően befolyásolhatják ezek a momentumok. „A közösségi oldalak nagyon hasznosak, ha valakiről részinformációkat szeretnénk megtudni. Segítséget jelentenek, ha valakiről tudni akarjuk, hogy néz ki, vagy milyen kapcsolati hálóval rendelkezik - mesélte az NLC-nek Szabó Sándor, a Hesber magánnyomozó-iroda vezetője. „A rendőrséget általában a kapcsolati háló feltérképezése érdekli a közösségi oldalakon. Gazdaság: Kirúgások és lebukások a Facebook miatt. A magyar munkavállalók még mindig sérelmezik, ha főnökeik nyomoznak utánuk a közösségi oldalakon.

Gazdaság: Kirúgások és lebukások a Facebook miatt

Sokuk egyáltalán nem számol ezzel a lehetőséggel, pedig itthon is számos példa akad arra, hogy így buktak le hivatalosan betegszabadságon – valójában nyaraláson – lévő alkalmazottak. Állásokat is szép számmal buknak el amiatt, mert nem keltenek jó benyomást a közösségi oldalakon. Egy svájci biztosítótársaság alkalmazottjának tavalyi esete volt az első, nagyobb nyilvánosságot kapott „Facebook-kirúgás” Európában. Munkaadói észrevették, hogy a nő használta a közösségi portált betegszabadsága idején.

Azért volt szabadságon, mert rendszeresen fájt a feje, orvosa pedig előírta neki, hogy ne használjon egy ideig monitort, inkább pihenjen egy sötét szobában. A nő ezután a sajtóhoz fordult. Magyarországon még nem került nyilvánosságra olyan eset, hogy valakit egy közösségi oldal használata miatt bocsátottak el a munkahelyéről. Néhány ártatlannak vélt megjegyzésből is lehet baj –mondja Fürjész Beáta. Súlyos hibák a Facebookon: ezért utasítják el a jelölteket. Felmérést készített a CareerBuilder.com arról, hogy mik azok a leggyakrabban előforduló negatív tapasztalatok a jelöltek Facebook profilján, ami miatt elutasítják a jelentkezésüket.

Súlyos hibák a Facebookon: ezért utasítják el a jelölteket

Sok ígéretesnek tűnő jelölt elrontja azzal az esélyeit, hogy olyan dolgokat publikál a közösségi oldalakon, amik egy leendő munkáltatónak visszataszítónak tűnnek, és ezért inkább egy másik jelentkezőt választanak - mondták HR-esek a CareerBuilder-nek. Milyen legyen az álláskereső Facebook profilja? Kiderült, hogy provokatív, vagy "nem megfelelő" fotók miatt már a pályázók felét elutasították. Meglepően sokan vannak olyanok is, akik megosztják magukról, hogy túl gyakran fogyasztanak alkoholt vagy drogokat, ez a 48 százalékot teszi ki. 33 százalék már utasított el valakit azért, mert pocskondiázta a volt főnökét, 28 százalék pedig már talált olyat, akit azért nem vett fel, mert különböző diszkriminatív posztja volt a jelöltnek. 24 százalék pedig egyszerű hazugságon kapta a pályázót.

Munkát keres? Egész tinédzseréletek vannak fent az Instagramon. Olivia Penpraze és Amanda Todd — csak két áldozat a sok közül - Starity.hu. Figylem!

Olivia Penpraze és Amanda Todd — csak két áldozat a sok közül - Starity.hu

Ez a cikk több mint egy éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Két lány, két különböző történet, egy ok. Mindegyik történet halállal végződik, mindez az unatkozó, szerintük vicces jelzők, bántalmazások miatt. Itt csupán két lány története van röviden leírva. Sokan fel vannak háborodva a történtek miatt, hiányolják őket, de... Olivia Penpraze Olivia Penpraze 10 éves kora óta vagdosta magát, és 2007-től zaklatták. Hirdetés Amanda Todd A kanadai lány története egy ártatlan webkamerás beszélgetéssel kezdődött, amit egy idegen férfival folytatott. A történtek után a közösségi hálón olyan üzeneteket kapott, amelyben a halálát kívánták. Mind a kettőjük esetében egyről van szó – a társadalom.

Egy szó mint száz, rá kellene jönnünk, hogy a szavaknak igen nagy súlya van. Amanda Todd búcsúvideója az öngyilkosság elött ! Facebook buktatok magyar teljes. Facebookprojekt.