background preloader

People

Facebook Twitter

The Riddle of the Human Species. Social Networks: What Maslow Misses. Human intelligence: Cleverer still. Dna-palikoilla voi rakentaa kuin legoilla. Tutkijat ovat onnistuneet käyttämään yksijuosteisia dna-pätkiä legopalikoiden tavoin rakentaakseen niistä kolmiulotteisia rakennelmia.

Dna-palikoilla voi rakentaa kuin legoilla

Menetelmää voidaan käyttää esimerkiksi lääketieteen tai nanoelektroniikan sovelluksissa, raportoivat Harvardin tutkijat Sciencessa. Yonggang Ke työtovereineen käytti 32 nukleotidin mittaisia dna-pätkiä ja koosti niistä 102 nanokokoista rakennelmaa, joista osan tunnistaa helposti kolmiulotteisiksi kirjaimiksi, numeroiksi ja hymiöiksi. Entä jos sinä olet simulaatio? (Prisma Studion juttu aiheesta 11.12.2012) Muistatko, kun Lordi voitti Euroviisut?

Entä jos sinä olet simulaatio?

Tai kun Suomi voitti jääkiekonmaailmanmestaruuden? Ainakin muistat ensimmäisen koulupäiväsi ja viimeisimmän lumimyräkän. The Human Race Will Come To An End. What's Next? What does the future have in store for the human race?

The Human Race Will Come To An End. What's Next?

Evolution, as the past 4 billion years have repeatedly illustrated, holds an endless supply of tricks up its long and ancient sleeve. Anything is possible, given enough millennia. Inevitably the forces of natural selection will require us to branch out into differentiated versions of our current selves, like so many Galápagos finches... assuming, that is, that we have enough time to leave our evolution to our genes. We won't, though. Instead, we will come to an end, and rather soon. Does it pay to know your type? “Be More Interested Than Interesting” Älykäskin tekee järjettömyyksiä.

Alkuperäinen numero: 16/2013 tiede Älykäskin tekee järjettömyyksiä Organisaatio saattaa jopa kannustaa työntekijää hylkäämään rationaalisen ajattelun.

Älykäskin tekee järjettömyyksiä

Tietoyhteiskunnassa keskimääräistä älykkäämmät ihmiset pääsevät muita useammin päättäviin asemiin. Sellainen kognitiivinen suorituskyky, jota älykkyystestit mittaavat, helpottaa akateemisia opintoja ja tietotyössä menestymistä. Älykkäät ihmiset voivat kuitenkin päätöksentekijöinä sortua hämmästyttävään irrationaalisuuteen, väittävät organisaatioita tutkineet André Spicer lontoolaisesta Cass Business Schoolista ja Mats Alvesson Lundin yliopistosta. Varsinkin investointipankit, viestintätoimistot ja konsulttiyhtiöt palkkaavat erittäin osaavia työntekijöitä. OSASYY FUNKTIONAALISEEN tyhmyyteen on ihmisen luontainen taipumus erilaisiin virhepäätelmiin. Vielä pahempaa on, että organisaatiot usein ruokkivat funktionaalista tyhmyyttä. Tällainen on keskimääräinen suomalainen - Kuukausiliite. Markus Jokela Markus ja Eero Sutinen saunovat Helsingin Kannelmäessä.

Tällainen on keskimääräinen suomalainen - Kuukausiliite

Tyypillinen suomalainen on nainen. Miehet ovat vähemmistö (49,1 prosenttia). Koska miesten elämäntavat kohenevat, saattaa Suomi jonain päivänä nähdä miesten enemmistön. Eniten on vuonna 1948 syntyneitä suomalaisia, siis noin 64-vuotiaita – heitä on 80 579. Jos suomalaiset pantaisiin ikäjärjestykseen, nojaisi jonon kärjessä rollaattoriinsa turkulainen Selma Tuominen, 109.

Töihin matkaava suomalainen ei väreillä rehvastele - katso kuvat! Tuppisuinen suomalainen on väärinymmärretty. Koska monessa eri kulttuurissa puhutaan enemmän kuin Suomessa, suomalaisten hiljaisuus ymmärretään yleisesti väärin. - Suomalainen osoittaa usein kiinnostustaan keskittymällä kuuntelemaan, kun taas amerikkalainen kysyy ja keskeyttää, tietää suomalaista puhekulttuuria ja hiljaisuutta tutkinut dosentti Michael Berry.

Tuppisuinen suomalainen on väärinymmärretty

Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa kulttuurienvälisen viestinnän tiimikursseja vetävä Michael Berry romuttaa uskomuksen, että suomalaisten hiljaisuus johtuu huonosta itsetunnosta. Suomalainen osoittaa kiinnostustaan keskittymällä, kun taas amerikkalainen kysyy ja keskeyttää. . – Michael Berry - Kaikilla kansallisuuksilla on itsetunto-ongelmia. Oikeassa olemisen ansa - Jan Holmberg. Mistä on tytöt ja pojat tehty - blogit. Miehet ja naiset päätyvät työelämässä edelleen eri urille.

Mistä on tytöt ja pojat tehty - blogit

Onko tytöillä ja pojilla syntyjään erilaiset hengenlahjat vai ohjaammeko heitä eri suuntiin? Näihin kysymyksiin etsimme vastausta tänään ilmestyvässä Tiede-lehdessä. Juttua tehdessä kävi ilmi, että sukupuolten välillä on pieniä keskimääräisiä eroja syntymästä saakka. Vielä selvempää on, että emme kasvata tyttöjä ja poikia samalla tavalla. Emme edes silloin kuin luulemme tekevämme niin. Apuna jutun tekemisessä oli suuri joukko teitä Tiede.fi:n käyttäjiä ja Huuhkaja.fi:n seuraajia. Tytöt ja pojat syntyvät erilaisina. Onko sukupuoliin liitettäviin stereotypioihin uskomista? Prisma Studio testasi. Näitä on kuultu: Miehet eivät tunteile, naiset eivät ymmärrä teknologiasta mitään, miehet ovat kehnoja kommunikoimaan, ja naiset eivät osaa heittää palloa.

Onko sukupuoliin liitettäviin stereotypioihin uskomista? Prisma Studio testasi

Kaikkea ei pidä kuitenkaan purematta niellä, ja siksi tiistain Prisma Studiossa testattiin, pitävätkö väitteet paikkansa. Helsingin yliopistossa psykologian tutkijana työskentelevä Markus Jokela kertoo, että stereotypia siitä, että miehet ovat parempia teknologiaan liittyvissä asioissa, pitänee valitettavasti paikkansa. - Ihan tällaisissa psykologisissa testeissäkin, missä testataan tällaista mekaanista päättelykykyä, jossa täytyy päätellä esimerkiksi, että millä tavalla jotkut vivut toimii tai jos pyöritetään ratasta johonkin suuntaan ja täytyy päätellä, mihin suuntaan toinen ratas pyörii, niin miehet pärjää niissä tämän tyyppisissä tehtävissä naisia keskimäärin paremmin.

Jimmy Kimmel Talks to Kids - What's the Difference Between a Boy & a Girl? Babies Pick Up On Language Before They're Even Born. Research suggests we pick up on the nuts and bolts of speech six months after birth.

Babies Pick Up On Language Before They're Even Born

But a new study suggests newborns have already learned parts of a language, can distinguish between their native tongue and a foreign one, and even--in a really weird way--demonstrate that they know the difference, much earlier than we thought. Photos of Children From Around the World With Their Most Prized Possessions. Chiwa – Mchinji, Malawi.

Photos of Children From Around the World With Their Most Prized Possessions

Economic opportunity for women: Where to be female. 100 affiches pour l’égalité homme-femme. En par­te­na­riat avec l'UNESCO, une expo­si­tion de 100 affiches sur le thème de l'égalité homme-femme est orga­ni­sée du 6 au 9 décembre à Paris. Encyclopædia Britannica's Guide to Women's History. Mitä vauva maksaa? Äiti kirjasi lapsensa ensimmäisen vuoden kustannukset. Tervetuloa Suomen Kuvalehden digipalveluun. Tämä artikkeli on lahja.Tilaa palvelu, niin voit lukea ja jakaa juttuja rajattomastiJa tiedät enemmän. Kun kävi ilmi, että perheeseen syntyy vauva, aloin uteliaisuuttani pitää kirjaa kaikista vauvaan liittyvistä menoista. Kuvitus Hannu Kyyriäinen ja Markus Pentikäinen. Vauva hoidettiin kotona. Kirja rasismista ja siihen puuttumisesta.