background preloader

People

Facebook Twitter

The Riddle of the Human Species. Social Networks: What Maslow Misses. Maslow’s hierarchy of needs model, developed in 1948, resonates across many disciplines, from business, technology and education to its field of origin, psychology. It speaks to potential and to positive conceptualizations of human motivation . As popular and widely applied as this model has been, however, insights from the use and adoption of social technologies like Facebook and Twitter, combined with increased knowledge about brains and networks, show that our understanding of Maslow’s model misses the mark in a very fundamental way. It doesn’t give enough credit to the role of social connection. Maslow’s hierarchy of needs captivates us because it brings a sense of order to the chaos of human behavior.

Psychologists, educators, parents , and marketers have been trying to figure out what influences behavior for a long time. But the same things that make Maslow’s model cognitively appealing — that sense of order and predictability — also makes it wrong. If only life were so simple. Human intelligence: Cleverer still. Dna-palikoilla voi rakentaa kuin legoilla. Tutkijat ovat onnistuneet käyttämään yksijuosteisia dna-pätkiä legopalikoiden tavoin rakentaakseen niistä kolmiulotteisia rakennelmia. Menetelmää voidaan käyttää esimerkiksi lääketieteen tai nanoelektroniikan sovelluksissa, raportoivat Harvardin tutkijat Sciencessa. Yonggang Ke työtovereineen käytti 32 nukleotidin mittaisia dna-pätkiä ja koosti niistä 102 nanokokoista rakennelmaa, joista osan tunnistaa helposti kolmiulotteisiksi kirjaimiksi, numeroiksi ja hymiöiksi.

Menetelmällä voi valmistaa vaikkapa kapseleita tai kuljettimia nanohiukkasille tai proteiineille. Rakentelu perustuu siihen, että dna-pätkät voi kiinnittää toisiinsa hieman samaan tapaan kuin legopalikoiden nystyrät uppoavat toisen palikan kuoppiin: nystyrää ja kuoppaa edustavat toisiaan vastaavat nukelotidien jaksot.

Kuten legot myös dna-palikat voi liittää ja irrottaa yksitellen. Entä jos sinä olet simulaatio? | Yle Tiede. (Prisma Studion juttu aiheesta 11.12.2012) Muistatko, kun Lordi voitti Euroviisut? Tai kun Suomi voitti jääkiekonmaailmanmestaruuden? Ainakin muistat ensimmäisen koulupäiväsi ja viimeisimmän lumimyräkän. Mitäpä, jos mitään näistä ei ole koskaan tapahtunut, eikä mitään ole olemassa? Jos kaikki onkin vain perhosen unta tai jonkun avaruusolion harhaista kuvitelmaa? Filosofiassa tätä solipsismin heittämää haastetta on pohdittu vuosisatoja.

Kyllä tätäkin argumenttia on kritisoitu riittämättömäksi, sillä eihän voi tietää kuka sitä unta näkee. Mutta solipsismi on saanut nyt uuden, modernin muodon, jonka pohjalta voisi todella olettaa että tätä maailmaa ei ole. Scifi-kuvitelmaa, eikö? Niinhän sitä ajattelisi, mutta saksalainen tutkijaryhmä on nyt löytänyttodisteita siitä, että koko universumimme saattaa olla suuri tietokonesimulaatio. Nimittäin, jos tämä olisi totta, niin meidän pelihahmojen on lähes mahdotonitse huomata olevamme tietokoneohjelman luomuksia keinotekoisessamaailmassa. The Human Race Will Come To An End. What's Next? What does the future have in store for the human race? Evolution, as the past 4 billion years have repeatedly illustrated, holds an endless supply of tricks up its long and ancient sleeve. Anything is possible, given enough millennia. Inevitably the forces of natural selection will require us to branch out into differentiated versions of our current selves, like so many Galápagos finches... assuming, that is, that we have enough time to leave our evolution to our genes.

We won't, though. Instead, we will come to an end, and rather soon. We may be the last apes standing, but we won't be standing for long. A startling thought, this, but all of the gears and levers of evolution indicate that when we became the symbolic creature, an animal capable of ardently transforming fired synapses into decisions, choices, art, and invention, we simultaneously caught ourselves in our own crosshairs. In ourselves we may finally have met our match: an evolutionary force to which even we cannot adapt. Does it pay to know your type? “Be More Interested Than Interesting” Älykäskin tekee järjettömyyksiä. Alkuperäinen numero: 16/2013 tiede Älykäskin tekee järjettömyyksiä Organisaatio saattaa jopa kannustaa työntekijää hylkäämään rationaalisen ajattelun. Tietoyhteiskunnassa keskimääräistä älykkäämmät ihmiset pääsevät muita useammin päättäviin asemiin.

Sellainen kognitiivinen suorituskyky, jota älykkyystestit mittaavat, helpottaa akateemisia opintoja ja tietotyössä menestymistä. Älykkäät ihmiset voivat kuitenkin päätöksentekijöinä sortua hämmästyttävään irrationaalisuuteen, väittävät organisaatioita tutkineet André Spicer lontoolaisesta Cass Business Schoolista ja Mats Alvesson Lundin yliopistosta. Varsinkin investointipankit, viestintätoimistot ja konsulttiyhtiöt palkkaavat erittäin osaavia työntekijöitä. OSASYY FUNKTIONAALISEEN tyhmyyteen on ihmisen luontainen taipumus erilaisiin virhepäätelmiin. Vielä pahempaa on, että organisaatiot usein ruokkivat funktionaalista tyhmyyttä. Investointipankkien työntekijät eivät olleet tyhmiä. Marko Hamilo. Tällainen on keskimääräinen suomalainen - Kuukausiliite. Markus Jokela Markus ja Eero Sutinen saunovat Helsingin Kannelmäessä.

Tyypillinen suomalainen on nainen. Miehet ovat vähemmistö (49,1 prosenttia). Koska miesten elämäntavat kohenevat, saattaa Suomi jonain päivänä nähdä miesten enemmistön. Eniten on vuonna 1948 syntyneitä suomalaisia, siis noin 64-vuotiaita – heitä on 80 579. Jos suomalaiset pantaisiin ikäjärjestykseen, nojaisi jonon kärjessä rollaattoriinsa turkulainen Selma Tuominen, 109. Jonon mediaani, suomalaisista keskimmäinen, olisi 42-vuotias, syntynyt kesäkuun kymmenennen päivän paikkeilla 1970.

Kukahan hän on? Näistä suomalaisista, joita siis riittäisi tiiviissä jonossa Helsingistä Utsjoelle ja takaisin, voi muodostaa erilaisia enemmistöjä, joiden perusteella voi sanoa, että suurin osa suomalaisista on sitä tai tätä. Hyvä esimerkki on poliittiset puolueet. Myös vuonna 1992 laskimme Kuukausiliitteessä erilaisia enemmistöjä. Silloin ihmettelimme, missä se kansa oikein on. Joten sana tavis tuli tarpeeseen.

Kansa on liukas käsite. Töihin matkaava suomalainen ei väreillä rehvastele - katso kuvat! Tuppisuinen suomalainen on väärinymmärretty. Koska monessa eri kulttuurissa puhutaan enemmän kuin Suomessa, suomalaisten hiljaisuus ymmärretään yleisesti väärin. - Suomalainen osoittaa usein kiinnostustaan keskittymällä kuuntelemaan, kun taas amerikkalainen kysyy ja keskeyttää, tietää suomalaista puhekulttuuria ja hiljaisuutta tutkinut dosentti Michael Berry. Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa kulttuurienvälisen viestinnän tiimikursseja vetävä Michael Berry romuttaa uskomuksen, että suomalaisten hiljaisuus johtuu huonosta itsetunnosta.

Suomalainen osoittaa kiinnostustaan keskittymällä, kun taas amerikkalainen kysyy ja keskeyttää. . – Michael Berry - Kaikilla kansallisuuksilla on itsetunto-ongelmia. Suomalaisen mediakeskustelun pitäisi keskittyä enemmän puhumaan suomalaisten kulttuuriin kuuluvista viestintätavoista ja niiden vaikutuksesta käyttäytymiseen, muun muassa hiljaisuuteen, sanoo Berry. Hiljaisuuden eri puolet Suomalaiset myötäilevät mielellään ulkomaalaisten käsitystä ujosta ja hiljaisesta kansasta. Oikeassa olemisen ansa - Jan Holmberg. Mistä on tytöt ja pojat tehty - blogit. Miehet ja naiset päätyvät työelämässä edelleen eri urille. Onko tytöillä ja pojilla syntyjään erilaiset hengenlahjat vai ohjaammeko heitä eri suuntiin? Näihin kysymyksiin etsimme vastausta tänään ilmestyvässä Tiede-lehdessä. Juttua tehdessä kävi ilmi, että sukupuolten välillä on pieniä keskimääräisiä eroja syntymästä saakka. Vielä selvempää on, että emme kasvata tyttöjä ja poikia samalla tavalla.

Emme edes silloin kuin luulemme tekevämme niin. Emmekä edes vauvoja. Apuna jutun tekemisessä oli suuri joukko teitä Tiede.fi:n käyttäjiä ja Huuhkaja.fi:n seuraajia. Tytöt ja pojat syntyvät erilaisina. Kasvatamme lapset sukupuoleen kehdosta asti. Matematiikka ei luonnu tytöiltä ...eikä lukeminen pojilta. Mikä sopii tytölle, ei sovi pojalle ja päin vastoin. Tytöt ja pojat oppisivat paremmin erikseen. Suomalainen lapsuus on jo tasa-arvoinen. Sukupuolineutraalius avaa samat mahdollisuudet. Onko sukupuoliin liitettäviin stereotypioihin uskomista? Prisma Studio testasi. Näitä on kuultu: Miehet eivät tunteile, naiset eivät ymmärrä teknologiasta mitään, miehet ovat kehnoja kommunikoimaan, ja naiset eivät osaa heittää palloa.

Kaikkea ei pidä kuitenkaan purematta niellä, ja siksi tiistain Prisma Studiossa testattiin, pitävätkö väitteet paikkansa. Helsingin yliopistossa psykologian tutkijana työskentelevä Markus Jokela kertoo, että stereotypia siitä, että miehet ovat parempia teknologiaan liittyvissä asioissa, pitänee valitettavasti paikkansa. - Ihan tällaisissa psykologisissa testeissäkin, missä testataan tällaista mekaanista päättelykykyä, jossa täytyy päätellä esimerkiksi, että millä tavalla jotkut vivut toimii tai jos pyöritetään ratasta johonkin suuntaan ja täytyy päätellä, mihin suuntaan toinen ratas pyörii, niin miehet pärjää niissä tämän tyyppisissä tehtävissä naisia keskimäärin paremmin. Olkoonkin, että muissa tämän tyyppisissä tehtävissä ei olekaan sukupuolten välisiä eroja, Jokela sanoo. Miten sukupuolten välisessä kamppailussa kävi? Jimmy Kimmel Talks to Kids - What's the Difference Between a Boy & a Girl? Babies Pick Up On Language Before They're Even Born.

Research suggests we pick up on the nuts and bolts of speech six months after birth. But a new study suggests newborns have already learned parts of a language, can distinguish between their native tongue and a foreign one, and even--in a really weird way--demonstrate that they know the difference, much earlier than we thought. Researchers took a look at some especially young infants: 40 boys and girls between seven and 75 hours old were studied in both Tacoma, Wash. and Stockholm, Sweden. The team set up a pretty bizarre and ingenious metric for determining how well the babies recognized the speech: they measured how long the kids sucked on a pacifier wired to a computer. First the researchers split both the Swedish and American babies into two groups. Vowel noises are the loudest bits of speech and therefore, the researchers say, the most likely to be noticed in utero, probably from when the mother is speaking.

[Pacific Lutheran University] Photos of Children From Around the World With Their Most Prized Possessions. Chiwa – Mchinji, Malawi Shot over a period of 18 months, Italian photographer Gabriele Galimberti‘s project Toy Stories compiles photos of children from around the world with their prized possesions—their toys. Galimberti explores the universality of being a kid amidst the diversity of the countless corners of the world, saying, “at their age, they are pretty all much the same; they just want to play.”

But it’s how they play that seemed to differ from country to country. Galimberti found that children in richer countries were more possessive with their toys and that it took time before they allowed him to play with them (which is what he would do pre-shoot before arranging the toys), whereas in poorer countries he found it much easier to quickly interact, even if there were just two or three toys between them. There were similarites too, especially in the functional and protective powers the toys represented for their proud owners. Stella – Montecchio, Italy Pavel – Kiev, Ukraine. Economic opportunity for women: Where to be female. 100 affiches pour l’égalité homme-femme. En par­te­na­riat avec l'UNESCO, une expo­si­tion de 100 affiches sur le thème de l'égalité homme-femme est orga­ni­sée du 6 au 9 décembre à Paris. Le concours inter­na­tio­nal d'affiche "pos­ter for tomor­row" a cette année pour thème l'égalité homme-femme.

Une expo­si­tion des 100 plus belles affiches sera orga­ni­sée au musée des Arts Décoratifs de Paris(1) du 6 au 9 décembre (le dia­po­rama ci-dessus vous per­met d'en décou­vrir le top 10). Ces 100 affiches ont été sélec­tion­nées par un jury de pro­fes­sion­nels parmi 3.020 contri­bu­tions, pro­ve­nant de 105 pays. Pour la pre­mière fois, 10 gra­phistes fran­çais figurent parmi les 100 gagnants. Après le lan­ce­ment offi­ciel de l'évènement à Paris, les affiches lau­réates seront expo­sées dans 30 pays autour de la date du 10 décembre, Journée inter­na­tio­nale des droits de l'homme. "L'égalité hommes/femmes n'est pas uni­que­ment un pro­blème de femmes", rap­pelle Michelle Bachelet. "C'est un droit pour tous...

Quentin Duverger. Encyclopædia Britannica's Guide to Women's History. Mitä vauva maksaa? Äiti kirjasi lapsensa ensimmäisen vuoden kustannukset. Tervetuloa Suomen Kuvalehden digipalveluun. Tämä artikkeli on lahja.Tilaa palvelu, niin voit lukea ja jakaa juttuja rajattomastiJa tiedät enemmän. Kun kävi ilmi, että perheeseen syntyy vauva, aloin uteliaisuuttani pitää kirjaa kaikista vauvaan liittyvistä menoista. Kuvitus Hannu Kyyriäinen ja Markus Pentikäinen. Vauva hoidettiin kotona. Varusteista osa hankittiin käytettynä, osa uutena, ja osa saatiin äitiyspakkauksesta tai lahjoituksena.

Oheinen listaus ei ole kattava kuvaus siitä, mitä vauva tarvitsee ensimmäisenä vuotenaan. Rahaa saa kulumaan rajattoman paljon, jos ostaa kaiken uutena, matkustelee ja harrastaa kalliisti. Suurin kustannus tavanomaisille työssäkäyville perheille on tulonmenetys. Jos lisäksi samapalkkainen puoliso pitää kuukauden verran niin sanottua isäkuukautta, hänen tulonmenetyksensä on 700 euron luokkaa. Esikoisvauvan ”tuotot” ovat 1 200 euroa lapsilisiä – ja kaikki ne asiat, joita ei mitata rahalla. Grafiikka Hannu Kyyriäinen. Kirja rasismista ja siihen puuttumisesta.