background preloader

General

Facebook Twitter

La classe branchée d'hier à demain.

Tech Teacher

Blogi. Dealing with the physical aspects of the classroom: prologue. Your ads will be inserted here by Easy AdSense.

Dealing with the physical aspects of the classroom: prologue

Väitös: Koululuokka ei ole muuttunut sataan vuoteen. "Luokkatila ei ole sadan vuoden aikana muuttunut käytännössä lainkaan", moittii tulevaisuuden fyysisestä oppimisympäristöstä ensi viikolla Turun yliopistossa väittelevä Marko Kuuskorpi.

Väitös: Koululuokka ei ole muuttunut sataan vuoteen

Tavallisin koululuokka on yhä noin 60 neliön kokoinen tila perinteisine pulpettiriveineen, joiden edessä opettaja opettaa liitutauluineen. "Lapsella on oikeus liikkua. Vain luostarikoulussa oppilaat pannaan riviin istumaan hiljaa", Kuuskorpi sanoo. Kuuskorven väitös sisältää oppilaitten ja opettajien haastatteluja oppimisympäristöstä. Mielipiteitä on kyselty Suomen lisäksi Belgiassa, Espanjassa, Hollannissa ja Ruotsissa. Tulosten mukaan yksipuoliset ja muuttumattomat tila-, kaluste- ja laiteratkaisut ovat este opetuksen uudistamiselle. Opetustilojen tulisi olla muunneltavia ja joustavia, jotta niissä voitaisiin opiskella yhtä aikaa erikokoisissa ryhmissä ja usean opettajan johdolla. Myös aktiivitaulujen ja mobiililaitteiden pitäisi olla kaikkien koulujen arkea. Ei kannata korjata – koulu tiensä päässä 30-vuotiaana. Kuopion Jynkän koulun ykkös- ja kakkosluokkalaiset kuljetetaan sisäilmaongelmien takia tämän vuoden ajan Niiralan kouluun, koska Jynkän koulun alakertaa ei haluta käyttää sisäilmaongelmien takia.

Ei kannata korjata – koulu tiensä päässä 30-vuotiaana

Jynkkään aiotaan rakentaa kokonaan uusi koulu. Päätös rakentamisesta on etenemässä lähiaikoina kaupungihallitukseen ja -valtuustoon. Samantyyppinen tilanne on Suonenjoella liki samanikäisellä, vuonna 1978 valmistuneella Kaatron alakoululla. Tasakatto on vuotanut pitkään, sisäilma on huono eikä koulua kannata korjata. Olemme myös valmistautuneet lähtemään täältä pois Kaatron uuden koulun suunnitelmat ovat jo niin pitkällä, että niiden pitäisi valmistua huhtikuussa. . - Jos tulokset näyttävät sellaista että täällä on paljon sisäilmaongelmia tai homekasvustoja löytyy niin olemme myös valmistautuneet lähtemään täältä pois, toteaa Kaatron koulun rehtori Atso Vilokkinen. Vanhemmat ihmeissään yläkoulun tiedotteesta - "ottakaa tyynyt mukaan" - Kotimaan uutiset. Suomalainen koululaitos on maailman kehittyneimpiä, mutta joskus sekin kohtaa erikoisia ongelmia.

Vanhemmat ihmeissään yläkoulun tiedotteesta - "ottakaa tyynyt mukaan" - Kotimaan uutiset

Telakkakadun yläkoulussa Äänekoskella on vastassa tilanne, jossa opetus jatkuu tammikuussa paljailla lattioilla. Syynä on se, että uusien kalusteiden toimitus myöhästyy. Oppilaat saavat tuolinsa ja pulpettinsa vasta tammikuun loppupuolella. Asiasta kertoo Äänekosken Kaupunkisanomat. Oppilaiden vanhemmilla olikin ihmettelemistä tiedotteessa, jossa kehotettiin oppilaita ottamaan kouluun mukaan omat istuintyynyt. Tutkimus: viihtyisässä luokkahuoneessa todella oppii paremmin. Minerva-tori on toiminnallisuutta, aktivoivaa opetusta ja erilaisten teknologioiden opetuskäyttöä tukeva muunneltava oppimisympäristö (Engaging Learning Environment ELE).

Viime lukuvuoden aikana teimme jo pienimuotoisia animaatiopajakokeiluja, jotka onnistuivat yli odotusten.

Minerva-tori on toiminnallisuutta, aktivoivaa opetusta ja erilaisten teknologioiden opetuskäyttöä tukeva muunneltava oppimisympäristö (Engaging Learning Environment ELE).

Varsinkin Ilon sillat-taidekasvatusproduktio ( osoitti, että toimintamallimme olivat toteutettavissa myös kentällä hyvinkin erilaisissa olosuhteissa. Produktion tavoitteena oli luoda taiteen tekemisen silta ja viedä ilon viestejä animaation keinoin päiväkodeista ja kouluista sairaalassa oleville lapsille ja päinvastoin. Jatkojalostettua ideaa päästiin toteuttamaan syyslukukauden 2013 aikana Minerva-torilla isommassa mittakaavassa. Kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat LO- ja LTO-koulutuksista pääsivät harjoittelemaan animaatioiden tekemistä osaavien kuvataiteen opettajiemme johdolla. Opettajat olivat käyneet ensin itse tutustumassa välineisiin ja luomiimme opetusmalleihin ja -käytäntöihin. Elämä torilla on jatkunut kovin kiireisenä ja kansainvälisenä. Pääsimme esittelemään International Advisory Boardille (IAB) toimintaamme.

Oppimaisemaa etsimässä - Heikki Happonen. Sweden’s Newest School System Has No Classrooms. Luovia oppimisen paikkoja. Törmäsin alkuvuodesta kiinnostavaan koulu-caseen, Tukholmassa toimivaan Vittra Telefonplan –kouluun, sen kiinnostavaan arkkitehtuuriin ja tapaan tukea opetuksessa oppilaiden digitaalisten taitojen, luovuuden ja yhteistyötaitojen kehittymistä.

Luovia oppimisen paikkoja

Tällä viikolla sain mahdollisuuden tutustua Koulu Kaikkialla –hankkeen tiimin kanssa tähän innostavaan kouluun, mikä herättikin lisää ajatuksia siitä, kuinka tiloilla ja oppilaskeskeisellä pedagogiikalla voi tukea osallistavaa oppimisen kulttuuria. Toiminta koulussa perustuu opettajien yhteistyöhön, hauskojen arkkitehtuuristen ratkaisujen hyödyntämiseen ja luovuutta tukevaan pedagogiseen viitekehykseen.

Classroom Technology

Matriculation Examination. Gandhi’s Top 10 Fundamentals for Changing the World. “You must not lose faith in humanity.

Gandhi’s Top 10 Fundamentals for Changing the World

Humanity is an ocean; if a few drops of the ocean are dirty, the ocean does not become dirty.” “The difference between what we do and what we are capable of doing would suffice to solve most of the world’s problem.” “If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide.” Mahatma Gandhi needs no long introduction. 100 tapaa kehua. Tervetuloa Suomen Kuvalehden digipalveluun.

100 tapaa kehua

Tämä artikkeli on lahja.Tilaa palvelu, niin voit lukea ja jakaa juttuja rajattomastiJa tiedät enemmän. Facebook-aikana ”tykkäämisestä” on tullut vallitseva kehumisen muoto. Tässä SK:n vinkit monimuotoisempaan kehumiseen. Pitääkö kehu päivässä psykologin loitolla? Kehu työpaikalla piristää päivää. 1) Aika pro.2) Aivan mahtavaa.3) Ammattilaisen jälkeä.4) Ansaitset aplodit.5) A-luokkaa.6) Arvostan tuota.7) Asiaa.8) Bueno.9) Briljanttia.10) Diggaan. 11) Ei huono.12) En olisi itsekään pystynyt parempaan.13) Ensiluokkaista.14) Erinomaista.15) Esimerkillisesti toimittu.16) Et taida olla eilisen teeren poikia.17) Fanitan.18) Fantastista.19) Hienoa katsella, kun joku osaa.20) Hienosti menee.

Educational Technology and Mobile Learning: Top Educational Quote Posters for your Classroom. You might want to end this year with some useful quotes to keep in your mind and ponder upon their meanings from time to time.Quotes are a great source of inspiration and strength particularly in those frustrating and trying times we go through.

Educational Technology and Mobile Learning: Top Educational Quote Posters for your Classroom

As teachers and educators, we are probably more prone to " Emotional Hijacking " ( term coined by Daniel Goelman in Emotional Intelligence: 10th Anniversary Edition; Why It Can Matter More Than IQ ) than other people. What People Think Teachers Do. The Current State Of Technology In K-12 6.76K Views 0 Likes. 10 Teachers Who Deserve Their Own Hollywood Movie.

Pedagogical Ideas

Hyvät käytännöt. Koulu-käsikirja.pdf. Konsulentt- – Konsultti Kärmesahon vinkit OPS-työskentelyyn. Yhteistyötä yli ainerajojen. Kaikkialla.fi (beta2) - Skills. The Definition, Means, And Effects Of Cyberbullying. Who Has Access To Education? This Visualization Has The Answer. What Country Has the Best Higher Education System? The United States' higher education system is commonly considered the best in the world, and a new study concludes that's true.

What Country Has the Best Higher Education System?

Universitas 21, a global network of research universities, recently released its official rankings based on the results of a year-long study. Global Flow of Tertiary-Level Students.

Learning Styles

Osaava Verme. Feeniks-koulu. Copyright. Textbooks.