background preloader

Tkvarnis

Facebook Twitter

Therese Kvarntorp

MA/NO och SV/SO på Sjökarbyskolan, förstelärare. Utforskar gärna IKT-djungeln tillsammans med mina elever. Måtto: Det finns inget sätt en elev kan visa kunskaper på som inte räknas.

Mattebegrepp på 24 språk och massor av bildteman. Tülays IKT-sida: Kreativa julpyssel. Tülays IKT-sida. QR-koder skapar spännande utmaningar i lärandet. För något år sedan förändrade de båda pedagogerna Emmie Törneryd och Pernilla Andersson sin egen och barngruppens vardag radikalt.

QR-koder skapar spännande utmaningar i lärandet

Från att ha arbetat med appar till stor del, ville de påverka innehållet, ha bättre koll på vad barnen faktiskt gjorde i användandet av surfplattorna samt hitta nya former för digitala arbetssätt. – Det gjorde att vi vill flytta fokus från att barnen ofta blev konsumenter till att de skulle upptäcka glädjen i att lära sig söka information. Vi kom fram till att QR-koder kunde vara en användbar metod för att ta till sig information, utifrån detta startade vi ett lokalt projekt på förskolan Tornet i Karlshamn, där vi arbetar.

Vi började helt enkelt med att barnen fick till sig mindre uppdrag att utföra via QR-koder. Tülays IKT-sida: Bästa konverteringsverktygen. Nitro Cloud Nitro Cloud är en gratis online-PDF-konverterare som kan konvertera PDF-filer till populära Microsoft Office-filformat.

Tülays IKT-sida: Bästa konverteringsverktygen

Du behöver inte ladda ner Nitro Cloud. Du kan ladda upp, konvertera och spara PDF-filer på ditt online-konto eller datorn.Du bara kan konvertera upp till fem dokument i månaden. Subtraktion. Den här planeringsperioden har vi övat på att räkna subtraktion med uppställning och växling.

Subtraktion

Vi har övat på olika sätt. Genomgångar, filmklipp, Nomp, spel, mattepapper och matteboken har varit våra olika arbetssätt. Se connecter à Facebook. Go-Lab. Faktarummets länksamling - Stadsmuseet. Subtraktion. Digital teknik für alle! En mycket lyckad temadag har precis avslutats.

Digital teknik für alle!

Eleverna har lärt sig mer om konflikter i världen, sett filmer, lyssnat på elevers föredrag, lekt, samarbetat, skrivit texter och funderat på vad de själva och skolan kan göra för utsatta människor runt om i världen. Min grupps bidrag handlade om hur konstnärer, artister och författare genom tiderna försökt påverka beslutsfattare och dessutom ingjutit hopp. Uppgiften finns här. Programmeringsinspiration. Desmos Graphing Calculator. 10 Educational Web Tools That Support Inquiry-b... Problemlösarna. Bästa webbsidorna för historialektioner. Rome Reborn "Rome Reborn är ett internationellt initiativ vars mål är att skapa digitala 3D-modeller som belyser den urbana utvecklingen i det antika Rom från den första bosättningen i den sena bronsåldern (ca 1000 f.Kr.) till avfolkning av staden i tidig medeltid (ca . 550).

Bästa webbsidorna för historialektioner

" Hur anpassar skolan sin verksamhet för elever med särskilda behov? Antalet elever med funktionsnedsättning i skolan har ökat.

Hur anpassar skolan sin verksamhet för elever med särskilda behov?

Ofta krävs det en diagnos för att få resurser, trots att skolan är skyldig att ge särskilt stöd efter elevens behov. För allas rätt till en inkluderande utbildning är planering och ett nära samarbete mellan vuxna viktigt. Det är några av slutsatserna som presenteras i en ny kunskapsöversikt om barn och elever med funktionsnedsättning. Tree1Utskrift.pdf. Tree3Utskrift.pdf. Gränslöst digitalt lärande. Vad innebär egentligen individualisering? Viralgranskarens varningslista. Struktur i matematiken även utanför klassrummet. En av fördelarna med att använda ett läromedel är att elever och deras föräldrar får en överblick och en struktur över det område i matematik man jobbar med.

Struktur i matematiken även utanför klassrummet

Flera föräldrar har efterfrågat någon typ av sammanfattning eller lathund för hur man räknar på olika sätt. Som jag tidigare skrivit om så tror jag att boken skapar en trygghet för att den ger struktur och man kan titta framåt och bakåt och se exempel på vad man ska kunna. Om man inte har en bok behövs en annan struktur. Kick off 2015 material - Österåkers kommun. Skoldatateket i Sölvesborg: maj 2015. Vad innebär en fungerande elevhälsa och har den något med handledning att göra?

Skoldatateket i Sölvesborg: maj 2015

Vad menar vi egentligen när vi pratar om elevhälsa och handledning? Vad står orden för? Så länge vi bara använder orden utan att ha reflekterat över vad de betyder för var och en så kommer vi aldrig vidare. Vi måste skapa en gemensam förståelse. Är handledning och elevhälsa något som angår alla? Att tillsammans reflektera över vad vi menar med olika begrepp, tänker jag leder till skolutveckling. Schyssta-stjarnor.pdf. Visar hur läroplanen kan tolkas med digitala glasögon. Med projektet Hacka läroplanen!

Visar hur läroplanen kan tolkas med digitala glasögon

Ville Karin Nygårds och Terese Raymond få fler lärare att inkludera internet och en digital dimension i undervisningen i alla ämnen. På webbplatsen Teacherhack.com har de därför samlat lektionstips och texter med exempel på hur kursplanerna i läroplanen Lgr 11 kan kopplas till en digital samtid. Det hela började som ett projekt för att få in programmering i grundskolan, men ju mer de satte sig in i frågan, desto mer insåg Karin Nygårds och Terese Raymond att de behövde ta ett bredare grepp. – Att bara kunna programmera är inte svaret på hur vi får digitalt kompetenta medborgare. Vi såg också att dagens läroplan ger stora möjligheter till att inkludera den digitala världen, men det görs inte alls i den utsträckning det borde göras.

På webbplatsen Teacherhack.com finns lektionstips för samtliga 20 ämnen i läroplanen som anknyter till innehållet i Lgr 11. . – Digital kompetens är inget vi kan placera i enbart ett ämne. Digital kompetens är ämnesöverskridande. Plugga programmering viktigt för demokratin. – Tror du vi kan få den att dansa?

Plugga programmering viktigt för demokratin

– Det går säkert. Det vore ascoolt. Två elever i klass åtta diskuterar vad roboten de bygger ska kunna göra. Free Printable Math Worksheets. Matematik För Alla. Photo editor online / free image editing direct in your browser - Pixlr.com. Undervisa med Google Earth. Google Earth är ett fantastiskt mångsidigt verktyg. I skolans värld kan det användas på ett fleratal olika sätt --- säg det ämne som på intet sätt har att göra jordgloben. Undervisa med Google Earth. Pedagogiska planeringar. Socrative. Säker på nätet.

Simple free learning tools for students and teachers. Lärlabbet: Se mobbning. Kunskapsvägg åk 4-6. Nu tror jag att väggen ska vara i stort sett komplett även för åk 4-6. Det jag vet som fattas är moderna språk. Vill få fler att knäcka mattekoden. – Många elever har problem med matten idag. Du kan alltid nöta in ett par glosor om du sitter tillräckligt länge men om man sitter hemma och kör man fast i matematiken kommer man oftast inte längre på egen hand. Vi tyckte att det saknades ett verktyg som eleverna kan använda när som helst och oavsett var de befinner sig, berättar Johan Thomas, en av grundarna av projektet Onlineakademin. Begreppsmaskin. Alla goda ting är.... fyra! Denna dag!!! Vet inte vad som kommer att kunna göra den bättre! 1. "Jag lånar ju bara" ~ Kilskrift.

Det är många som skrivit om kopieringsrätter och hur de får användas i skolan. Untitled. Map shows how religion spread around the world - Business Insider. Inspiration Föreläsningar som motiverar & utmanar Förbättring Konsulttjänster med förbättringsgaranti. MDBorgenKompletterandeNy2. Hem - GOTD. MiniBladet Sydsvenskan. Nyhetsquiz 2015-08-16. Moonbot Studios: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore. Huvudsidan - Globalis.se.

Recept

Math Paper : Panther Technology. Orust skoldatatek: Apptips. Therese Kvarntorp. Undervisningsmaterial. IKT-plan. SPSM och PYS! QR-tips! Bra digitala verktyg - tips! Skolutveckling. Filmtips. Programmering och nätet! Create Maps : Scribble Maps. Map Data. Lasochskrivportalen.skolverket. Fredrik Bernelf. Laslyftet?_afrLoop=4575298864282220#@?_afrLoop=4575298864282220&_adf. Appar. Hur man skapar ett ordmoln?

10 Word Cloud Generators You Have Probably Never Tried. A few days back, we looked at five great ways to incorporate word cloud generators into your classroom. There are obviously many more uses out there for them – but that is a discussion for another post. Lektioner: Att starta upp efter sommarlovet. Att starta en lektion på effektivt sätt.

NO och TEKNIK

SO. SVENSKA. Matte. IKT-bloggar och tips. Flippat. IKT-kurser och lärtips. IKT-tips. Google och chromebook. Etik. Hitta bilder på nätet. Tips på länkar till elever. Blandade lärsidor till elever.