background preloader

Positiivinen psykologia

Facebook Twitter

Positiivisuus on suhteellista - katsaus positiivisen psykologian kritiikkiin. Yltiöpositiivinen ihminen luulee olevansa empaattinen mutta tuskin on – ikävistä tunteista on paljon hyötyä - Elämä - HS.fi. Miksi toiset selviävät äärimmäisistä vastoinkäymisistä mutta toiset eivät? Suomalainen sisu on käsitteenä monelle tuttu.

Miksi toiset selviävät äärimmäisistä vastoinkäymisistä mutta toiset eivät?

Vaikka se liitetäänkin usein henkiseen vahvuuteen ja positiiviseen itsepäisyyteen, sitä on tähän mennessä tutkittu lähinnä historiallisena ilmiönä ja suomalaiseen kulttuuri-identiteettiin liittyvänä piirteenä. Sisu ei kuitenkaan ole missään nimessä pelkästään suomalainen ilmiö. Tarinoita sisusta. Mistä on sisu tehty?

Tarinoita sisusta

Jääräpäisyydestä ja periksiantamattomuudesta. L'incroyable histoire de Nico Calabria racontée par Powerade. Hs. Vauvaa on ihan pakko koskea.

hs

Silittää poskea, hipaista nenää, kokeilla pikkuisia varpaita. Ottaa syliin, kun se itkee. Kosketus on ihmisen varhaisin yhteys maailmaan. Tunto on sikiön aisteista ensimmäinen, joka herää kohdussa ja kehittynein, kun lapsi syntyy. Oletko resilientti? Seitsemän ominaisuutta, jotka stressiä kestävällä ihmisellä on - Lifestyle. Resilienssi kuulostaa sanana tuntemattomalta.

Oletko resilientti? Seitsemän ominaisuutta, jotka stressiä kestävällä ihmisellä on - Lifestyle

Kyse on kuitenkin jokaisen arjessa tärkeästä asiasta: siitä, miten ihminen toimii paineen alla. – Resilienssi on käsite, josta nykyään puhutaan psykologiassa aika paljon. Se viittaa ihmisen kykyyn selviytyä haasteista ja vaikeista tilanteista. Ihmiset ovat tässä hyvin erilaisia. Tunne-elämän haasteita omaava voi oppia pois väkivaltaisista ajatuksista (Väitös: KM Jaana Hintikka, 5.2.2016, kasvatustiede) ​Turun yliopiston tiedote 28.1.2016 Hintikan tutkimukseen osallistuneet 8–13-vuotiaat oppilaat oli siirretty erityisopetukseen sosioemotionaalisten vaikeuksiensa vuoksi.

Tunne-elämän haasteita omaava voi oppia pois väkivaltaisista ajatuksista (Väitös: KM Jaana Hintikka, 5.2.2016, kasvatustiede)

Pienessä opetusryhmässä he saivat erityistä pedagogista tukea. Interventioryhmän muodostaneet oppilaat saivat kolmen lukuvuoden ajan tunne- ja itsesäätelytaitoihin liittyvää opetusta, joka perustui lastenpsykiatri Raisa Cacciatoren kehittämään Aggression portaat -opetusmateriaaliin. Kontrolliryhmän oppilaat eivät saaneet kyseistä opetusta. 4 tutkittua tapaa parantaa elämääsi kiitollisuuden avulla. Astelen kotoani ripeästi kohti bussipysäkkiä.

4 tutkittua tapaa parantaa elämääsi kiitollisuuden avulla

Seisahdun tienristeykseen töllistelemään punaista jalankulkijan valoa. Yhtäkkiä näen silmäkulmasta yläasteen kuvaamataidon opettajani kävelevän vierelleni oikealle. Opettaja ei ole kuka vain. Hänen kuvaamataidon tuntinsa innostivat minua kasvun asenteeseen. Huono töhertäjä kasvoi taiteilemaan minimalistisia neronleimauksia. Hs. Mitä itsehillintä kertoo ihmisestä?

hs

Se ennustaa melko luotettavasti koulumenestystä, elintapoja, terveyttä ja jopa odotettavaa elinikää. Ainakin jos uskomme 15 minuutin klassikkotestin tuloksia. Stanfordin yliopistossa 1960-luvulla työskennellyt psykologi Walter Mischel teetti 4–5-vuotiailla sarjan mielenkiintoisia kokeita. Miksi toiset selviävät vastoinkäymisistä paremmin kuin toiset? – Selviytymiskykyä voi opetella tietoisesti. Teitkö uudenvuoden lupauksia? Näin saat ne pidettyä - Ruoka - Elämä.

Laihdutan.

Teitkö uudenvuoden lupauksia? Näin saat ne pidettyä - Ruoka - Elämä

Positiivinen ajattelu ei sovi kaikille ja voi tehdä alakuloisen entistä onnettomammaksi - Positiivinen ajattelu - Elämä. Keskity vahvuuksiisi.

Positiivinen ajattelu ei sovi kaikille ja voi tehdä alakuloisen entistä onnettomammaksi - Positiivinen ajattelu - Elämä

Mieti, mistä olet kiitollinen. Muuta vaikeudet tavoitteiksi. Tällainen on ihmiskuiskaaja. 103-vuotias Hellä: "Salaisuuteni on viini ja villit miehet!” Jaakko Selin: ”Olin näkymätön lapsi.

103-vuotias Hellä: "Salaisuuteni on viini ja villit miehet!”

En tarkoita huolenpidon puutetta, mutta ison perheen nuorimpana menin omia teitäni. Ei meitä ikinä kuskattu harrastuksiin. Stressi ei lannista, jos autat muita - Tiede - Tiede. Stressi ei lannista, jos autat muita Toisten auttaminen auttaa itseäkin, on todettu laboratorio-oloissa moneen kertaan. Nyt yhdysvaltalaistutkijat osoittivat käytännössä, että avuliaisuudesta on hyötyä myös itselle: se liudentaa stressiä. Emily Ansell työtovereineen värväsi tutkimukseensa 77 tervettä aikuista, ja pani heidät kirjaamaan päivän tapahtumia ja mielialojaan kahden viikon ajan. Onnellisuus ei vaikutakaan terveyteen, väittää tutkimus - Masennus - Hyvinvointi. Onnellisuus ei vaikutakaan terveyteen, väittää tutkimus Onnelliset ihmiset ovat terveempiä ja elävät pidempään. Tutkija: Sinnikäs ihminen selättää vaikeatkin traumat. Tutkija: Sinnikäs ihminen selättää vaikeatkin traumat Traumaattisten asioiden kohtaaminen voi antaa työntöapua henkiselle kasvulle.

Vaikeasta elämäntilanteesta selvinnyt voi huomata toipuneensa ja elävänsä aiempaa parempaa elämää. "Muutos positiiviseen suuntaan on paljon yleisempää kuin esimerkiksi trauman osaltaan synnyttämät psykiatriset sairaudet. Muutos positiiviseen on mahdollista myös posttraumaattisesta stressistä kärsiville", sanoo psykiatrian professori Jyrki Korkeila Turun yliopistosta. Nosto39 3. Mielen hyvinvointia voi vahvistaa. Mielenterveys ei ole pelkästään yksilön ominaisuus, vaan myös perheen, yhteisön ja yhteiskunnan pääoma, joka voi huveta ja jota voi lisätä. Ihmisen tai yhteisön mielenterveyttä voidaan edistää monin keinoin. Jokainen voi tutkitusti edistää mielenterveyttään pitämällä yhteyttä muihin, liikkumalla aktiivisesti, haastamalla itseään oppimaan uutta, säilyttämällä uteliaisuuttaan ja tekemällä hyvää.

Yhteys muihin ja tukiverkostot ovat osa yksilön sosiaalista pääomaa. Tutkija: Myönteisten asioiden tietoinen miettiminen lisää onnellisuutta. Positive Psychology Quotes: The Wisdom of 5.000 People! Today I sent out an e-mail with one of my favourite positive psychology quotes to over 5.000 of our loyal subscribers. It goes as follows: “For a long time it had seemed to me that life was about to begin – real lifeBut there was always some obstacle in the way. Something to be got through first,some unfinished business, time still to be served, a debt to be paid, then life would begin.At last it dawned upon me that these obstacles were my life”– Fr. Sisun sisin olemus. Martin Seligman kertoo positiivisesta psykologiasta. Kosketuksella on ihmiselle huumaava vaikutus. Esko Valtaoja: Onni on puoliksi opittua, puoliksi geeneissä. Which Character Strengths Are Most Predictive of Well-Being? - Beautiful Minds - Scientific American Blog Network.

In 2004, Christopher Peterson and Martin Seligman came out with Character Strengths and Virtues: A Handbook and Classification. This volume was a significant contribution to psychology, a sort of antidote to the DSM's focus on mental illness, and an important reminder to psychologists that humans aren't only full of illness. Humans also have a lot of character. 5 'Flaws' That Just Make You More Lovable. Kuinka leikkausten ikeessä olevassa, laihojen vuosien Suomessa jokainen voisi viettää merkityksellisen tuntuista elämää − onnellisuusfilosofi vastaa - Nyt.

Imagining an Authentic Life. Why Your Old Friends Are Vital to Your Future.