background preloader

Érdekes blog posztok a digitális vívmányok területéről

Facebook Twitter

Érdekes blog posztok, írások a Notebookspecialistától

Karácsonyi laptop vásárlási tippek férfiaknak. A karácsony közeledtével az uraknak mindig nagyobb fejtörést okoz, hogy mivel lepjék meg szívük választottját, családjuk nőtagjait, vagy mivel bírják türelemre és hallgatásra titkos szeretőjüket egy újabb évre.

Karácsonyi laptop vásárlási tippek férfiaknak

Szentesi Évi már választott magának pár kütyüt, viszont a monitorokkal, a táblagépekkel és a notebookkal nem sikerült dűlőre jutnia. Évi, ne aggódj, nekünk van pár ötletünk, segítünk! Az Asus ZenBook 3 UX 390UA gyönyörű kialakításával és elképesztő teljesítményével arra született, hogy versenybe szálljon a MacBookkal és más, hasonló konkurens gépekkel.Ez az újdonság igazán szemet gyönyörködtető színekben érkezik, köztük a csajosabb rozéarannyal. Kevesebb mint egy kiló, nem egy óriás (12.5"), de munkához hordozhatósága miatt kiváló választás. Ha szórakozásra kerül a sor, akkor sem fog csalódást okozni, briliáns kijelzőjével és kis mérete ellenére nagyszerű hangszóróival. Ott voltunk az idén is megrendezett 11. PlayIT shown Budapesten. Az idei volt a 11.

Ott voltunk az idén is megrendezett 11. PlayIT shown Budapesten

PlayIT Show Budapesten, ami a hagyományokkal ellentétben ezúttal csak egy napos volt, programokban azonban így sem volt hiány. A Hungexpó három csarnoka több mint 35 ezer négyzetméternyi izgalmat kínált, és az összeset kipróbálni egy hét is kevés lett volna. Persze ennek egyrészt a hatalmas érdeklődés az oka: a hivatalos adatok szerint a PlayIT-re idén több mint 25 ezren voltak kíváncsiak, ami bizony azt eredményezte, hogy néhány kiálított eszközhöz nem volt könnyű hozzáférni.

A sláger ezúttal a virtuális valóság volt: több mint 100 headsetet hoztak a kiállítók, így az egyszerűbb mobilos megoldásoktól a HTC Vive-ig és a hazánkban még meg sem jelent PlayStation VR-ig mindent kipróbálhattak azok, akik korán érkeztek, vagy hajlandóak voltak esetenként akár órákat is sorba állni egy néhány perces élményért. Az IT világ szerelmesei kipróbálhatták a legújabb gamer notebookokat, de PC modding zóna, 3D nyomtatás, drónok és egyedi építésű robotok is felvonultak a Hungexpón.

Hogyan és milyen gyakran mentsünk adatokat? Miért fontos a bizonsági mentés?

Hogyan és milyen gyakran mentsünk adatokat?

A szüleink már gyerekkorunkban megpróbálják jól az eszünkbe vésni, hogy az okos ember más kárán tanul, ezt azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni akkor, amikor extra erőfeszítéseket kéne tennünk az adataink védelme érdekében. Pedig nagyon veszélyes időket élünk, a Facebookon újra hódít egy zsarolóvírus, ami egyetlen kattintást követően zárolhatja is a gépünket, de nincs szükség ilyen extrém esetekre ahhoz, hogy minden odavesszen: elég egyszer erősebben odacsapni a notebookot valahová, esetleg belelöttyinteni a reggeli kávét, és máris keresztet vethetünk a merevlemezre, és vele együtt az összes ott tárolt adatra is.

Ilyenkor pedig elkezdhetünk gondolkozni, mi mindent is vesztettünk el. A gyerek első szülinapi videóját?

Magyar online marketing cikkek

Tudd meg, mi jellemző az üzleti notebookokra. A notebookokat általában három nagy csoportra osztjuk.

Tudd meg, mi jellemző az üzleti notebookokra

Vannak a hétköznapi, otthoni felhasználásra szánt gépek, amelyekben általában semmi különleges nincs. Aztán vannak a gamer laptopok, amelyek az átlagosnál jóval erősebb hardverrel rendelkeznek, így képesek a komolyabb játékok futtatására is. Persze ezeket sem feltétlen csak játékra használják, hiszen az extra grafikus vagy számítási teljesítménynek illetve rengeteg memóriának egy grafikus, videós szerkesztő, vagy akár egy tervezőmérnök is hasznát tudja venni. 5+1 innovatív technológia fejlődése a jövőben. Íme öt terület, amelyen fejlődés várható: 1.

5+1 innovatív technológia fejlődése a jövőben

Innovatív okostelefonok Bár a Google lefújta Ara projektjét, a moduláris okostelefonok fejlesztéséről, a Samsung Galaxy Note 7 nagyot bukott, a vállalat mégis nagyot villanthat 2017-ben hajlékony mobiljaival. A Galaxy X néven futó eszköz 2017 elején kerülhet bemutatásra, és az egész világot elvarázsolhatja. A teljesen új felépítés és belső algoritmusok által a telefon ugyanis hajlíthatóvá válik. 2. Mark Zuckerberg is leragasztja laptopja webkameráját. Néhány évvel ezelőtt még fogalmunk sem volt róla, mekkora hatalma van a titkosszolgálatoknak és a hackereknek.

Mark Zuckerberg is leragasztja laptopja webkameráját

Persze mindenki látott már kémfilmeket, úgyhogy tisztában volt azzal, hogy valószínűleg ülnek biztonságtechnikai szakemberek high-tech szobákban és lesötétített furgonokban arra várva, hogy a rosszfiúk elkotyogjanak valamit. De a Snowden botrány előtt csak nagyon kevesen tudták, hogy az NSA és más titkosszolgálatok gyakorlatilag minden adatunkhoz hozzáférnek, legyen szó telefonhívásokról, emailekről, vagy épp a webkameránk képéről. Az emberi leleményesség 5 határtalan példája. Egy kütyütől, amely riasztja az egészségügyi dolgozókat, amikor kötést kell cserélni, a kerekesszékig, amelyet kifejezetten a fejlődő országok számára fejlesztettek ki, ezek a találmányok elképesztően megkönnyítik a rászoruló emberek életét.

Az emberi leleményesség 5 határtalan példája

Íme az emberi leleményesség pár ékes példája októberből:1. A robotkéz, amelynek köszönhetően újra érezhetnek a gerincsérültek. Már Budapesten is elérhető közelségben az okosotthonok. Ray Bradbury már 1950-ben a Marsbéli krónikákban látnoki képességgel álmodta meg ezt a technológiát, ami most megvalósulni látszik, a filmekben-könyvekben láthatunk erre számtalan kreatív ötletet pl. a Second Chance sorozatától, Kim Stanley Robinson, kvantumszámítógép vezérelt csillaghajójáig, az ő fantáziájukból bőven meríthetnek a mai tervezők is.

Már Budapesten is elérhető közelségben az okosotthonok

Sok helyről hallottam ezt-azt, így kedvem támadt kicsit belemászni a témába, hogy tisztuljon ez a futurisztikus kép, mert azért ott még nem tartunk, ahol a képzeletünkben, de jó úton haladunk efelé a jövő felé. Szóval a lényeg az épületek automatizálása, egy központi vezérlőegység által, vezetékek nélkül, melyet legoptimálisabban az újépítésű házaknál/irodáknál lehet kiépíteni, de a kész épületeknél is kivitelezhető. És lássuk mit ad nekünk ez a hiper-szuper technológia: Kényelem: a távoli elérés funkcióval elérhetünk és beállíthatunk mindent okostelón, tableten, multifunkciós képernyőn vagy smart TV-n keresztül is.

Prémium kategóriás Lenovo Yoga 900-as. A 2-in-1 gépekkel már foglalkoztunk korábban ezen blog hasábjain, a Yoga 900-as termékcsalád pedig abszolút prémium kategóriát képvisel ezen a téren.

Prémium kategóriás Lenovo Yoga 900-as

A Lenovo igyekezett a lehető legjobban lefedni a vásárlói palettát, ennek köszönhető, hogy a táblagéppé hajtogatható notebook számos különböző kivitelben kapható, így akár egyik, akár másik felhasználási módot részesítjük is előnyben, találunk majd az igényeinknek megfelelő konfigurációt. Míg a tabletet preferálóknak elsősorban a Core M chippel szerelt változatok imponálhatnak, addig az irodai munkára szánt gépeket akár Core i7-es processzorral is kérhetjük. Az adataink természetesen SSD-re kerülnek (ami akár 512GB-os is lehet), így mindent villámgyorsan elérünk, az alkalmazások dinamikus működéséért pedig 8GB RAM felel. A QHD (sőt, bizonyos esetekben QHD+) felbontású IPS panel nagy fényerővel világít, a méretes akkumulátornak köszönhetően pedig akár 10 órányi multimédiás tartalmat is meg tudunk nézni egyetlen feltöltéssel. Milyen egy virtuális valóság szemüveg ? Hogy mi is az a VR?

Milyen egy virtuális valóság szemüveg ?

A megfejtés a nevében rejlik: egy olyan világ megtapasztalása, ami valójában nem is létezik. A virtuális valóság több mint látvány: a 3D-s világot ténylegesen megtapasztalhatjuk, és interakcióba és léphetünk vele, egy fejre helyezhető kijelzővel, és valamilyen irányítófelülettel. Elhiteti veled, hogy testben és lélekben is abban a világban vagy. Bármennyire is merülsz bele a moziban egy filmbe a moziban, amikor a melletted ülő, pattogatott kukoricát ropogtató barátodra nézel, teljesen kizökkent. A Notebookspecialista.hu Kft. indulása.

2005 nyár eleje, Nő hazajön munkából, és azt mondja a Férfinak: Nő: Van egy jó ötletem. Itt van ez a néhány laptopos cég, mint laptop.hu, notebook.hu, macropolis. Mindegyik hagyományos boltban gondolkodik. A művészet és a technológia szimbiózisa napjainkban. Johansson Photoshoppal éri el ezt az elvont hatást, melyben mesterien keveredik a valóság a képzelettel, különféle digitális programok használatával. Nála a munka oroszlánrésze ott kezdődik, ahol más fotósoknál véget ér, azaz a gomb lenyomása után. Szerinte a fényképezés mindössze a ’jó helyen lenni, jó időben’ páros kedvező együtt állásának eredménye, míg ő a manipulált fotóival nem csak egy képet, hanem egy gondolatot kíván megörökíteni. Ami az illúziót adja, az néha a perspektíva, néha egy meghökkentő vagy elgondolkodtató nézőpont nyújtása, ami által egy alternatív valóság jön létre az agyunk becsapásával a különböző képek összeszerkesztése útján.

Hibrid vagy átalakítható gépet vegyek? A kettő az egyben gépek koncepciója egyáltalán nem új keletű. A nagy táblagép-invázió 2010 környékén vette kezdetét, amikor az iPad és az androidos tabletek egyik pillanatról a másikra hatalmas rajongótáborra tettek szert, amivel a Windowsos gépek piaci részesedése jelentősen visszaesett. A Microsoft azóta sem tudott maradandót alkotni ezen a téren, hiszen a Surface-eket szinte kizárólag az amerikai NFL-ben használják, ott is csak azért, mert muszáj.

Ugyanakkor az Intelnek is villantania kellett valamit, mert néhány év alatt a tabletek iránti érdeklődés akkorára nőtt, hogy már ultrabookot sem akart venni senki, így a processzorok bent porosodtak a raktárban. Az azóta eltelt 5-6 évben nagyot fordult a világ, és a táblagépek piaci részesedése is visszaesett, köszönhetően nemcsak az okostelefonok egyre nagyobb térhódításának, a kettő az egyben gépeknek is.

Miért veszünk táblagépet? Samsung Galaxy Note 7 visszahívása. Az akkumulátor felrobbanásának kiküszöbölése a gyártó feladata lenne, ami sajnos egyre gyakoribbá válik, ugyanis a vállalatok mohósága sokszor a technológia határait feszegeti. A képernyők egyre nagyobbak, a telefonok erősebbek, így több energiát igényelnek, legtöbbünk azonban nem hajlandó feladni ezért a jól megszokott üzemidőt vagy töltési sebességet. A lítiumion-akkumulátorok elméletben lehetséges maximális üzemidejének 90%-át már elértük, Lynden Archer, a Cornell Egyetem anyagtudósa szerint, így a gyártók a határokat feszegetik, hogy még egy kis energiát kifacsarjanak belőlük.

Hogy megértsük, mi tesz egy akkumulátort biztonságossá, meg kell értenünk, miként működnek. Két elektróda van, amik ellentétes oldalon helyezkednek el. Az egyik tartalmazza a pozitív töltöttségű ionokat, katódnak hívják. 5+1 kérdésre válasz egy IT szakembertől. 1. Tényleg figyelnek minket? Ömlenek ránk a különböző összeesküvés-elméletek, és én egyáltalán nem vagyok hajlamos elhinni ezeket, de… az igaz lehet-e, hogy a laptopunk kameráján keresztül figyelnek minket és fotókat és videókat készítenek rólunk? Acer Switch 10E @ Notebookspecialista In Budapest - Xpatloop.com - Expat Life In Budapest, Hungary - Specials. How To Keep Your Laptop Clean By Notebookspecialista - Xpatloop.com - Expat Life In Budapest, Hungary - Technology. The Big Notebook Compromise - Xpatloop.com - Expat Life In Budapest, Hungary - Technology. Így dolgozik Katja szállítóként a Notebookspecialistánál. Laptop külső és belső tisztítása lépésenként.

iPhone adatvesztés visszaállítása lépésről lépésre. Hasznos ötletek, tippek, útmutatók okoseszközeid használatához...: Top 7 tulajdonság ellenőrzése mielőtt okostelefont vásárolsz. Időutazás az LG telefonok korába 3. rész. Hogyan válaszd ki a legjobb gamer notebookot játékhoz. Időutazás a régi telefonok korába 2. rész. Notebook kiegészítők széles tárháza a neten. Időutazás a Nokia telefonok korába 1. rész. Ezekre figyelj oda, amikor notebookot vásárolsz. Notebookspecialista blogja.