background preloader

Neulelinkit

Facebook Twitter

12 Ways To Join Granny Squares. Granny Blanket Edging. When I made my Summer Garden granny square throw (pictured above), I felt it needed a good edging to finish it off.

Granny Blanket Edging

Something that would pull the whole thing together and give it that final flourish. Tee Itse. Näin virkkaat afrikankukan - Neulonta ja virkkaus - Suuri Käsityö. Kaipaatko vaihtelua jämälankavirkkauksiin?

Näin virkkaat afrikankukan - Neulonta ja virkkaus - Suuri Käsityö

Afrikankukista syntyy näyttäviä vilttejä pala palalta. Kokeile, kuinka helposti kukkien virkkaaminen onnistuu. Krs=kerrosps=piilosilmukkas=silmukkakjs=ketjusilmukkaks=kiinteä silmukkap=pylväs Virkkausmerkein piirretyn ohjeen kukkaan löydät täältä. Virkkaa 5 kjs ja yhdistä renkaaksi ps:lla. 1.krs: *tee aloitusrenkaaseen 2 p, 1 kjs*, toista *–* vielä 5 kertaa. Korvaa jatkossa aina krs:n 1. p 3 kjs:lla ja sulje krs ps:lla tämän ketjun yläreunaan. Hipponen. Lupasin uutena vuotena opetella jotain uutta ja tässä se nyt on!

Hipponen

Melkein kahden viikon hampaiden kiristys ja hermojen menetys! Happypotamus alias virtahepo alias hipponen :) Lanka: Novita 7 veljestä Koukku: 3,5mmHappyhipon ohje löytyy ravelrystä Lankaa kului noin 300g Käytin happypotamukseen pääsääntöisesti vaan jämälankoja. Korkkasin valkoisen kerän vain yhdistäessä, joten täytyy todeta, että oli oikein oiva tapa kuluttaa jämälankoja! Ohje oli englanniksi, mutta kuvien ansiosta sinäänsä helppo ja ystäväni, joka on näitä tehtaillut useammankin jeesasi alkuun. Ja koska hippo on menossa tulevalle kummipojalle ristiäis/kummi/ym. lahjaksi niin personoin sitä töissä sen verran, että "kaulanauhaan" kirjailin koneella nimen :) Opiuutta_isoaidinnelio. Carina's Craftblog: Granny square joining tutorial.

Just a warning before we get started with the tutorial, there's LOTS of pictures and I may go into too much detail, but that's just what I do. ;-) By the way, this is the yarn I use.

Carina's Craftblog: Granny square joining tutorial

Dc/treble: this refers to the same stitch. Dc if you use US crochet terms and treble if you use UK terms. July 2012 - Please note: these days I do very little crochet because I'm working on an embroidery book. The book writing also means I may not have time to help with any crochet-y questions/problems. There are loads of methods of joining (granny) squares, my method is just one, and may not even be the best. If you have particular layout for your blanket in mind, lay out your squares in that pattern.

Then stack your squares so you can keep track of what goes where. Because of how this method works, it is best to have as few squares in each stack as possible. Kissa. Ensimmäiseen satunnaisia sankareita päivitykseen kokosin kuvia sellaisista amigurumeista, joita olin tehnyt ennen blogin aloittamista.

kissa

Olin usein kuvannut jostakin amigurumista vain yhden kuvan ja siksi oli luontevaa koota ne kerralla yhdeksi päivitykseksi. Nyt puolestaan amigurumeja ja niiden kuvia on kertynyt niin paljon, että kaikista ei ehdi tehdä omaa päivitystään. Tai sitten olisi päivityksiä valmiina hyvin pitkäksi aikaa. Siispä kokoan tähän muuamia pikkukavereita. Myyrä toimii oppaanamme ja vie tapaamaan satunnaisia amigurumi-sankari kavereitaan. Ensimmäinen kaveri on kissakaksikko. Kissat on tehty Little Mugglesin maksuttomalla ohjeella. Kissoista tuli aika paksuja. Einon tuulenpuuska kaatoi kissat kumolleen. Syystalven päivä on lyhyt.

Ja kas, siellähän on possu Veli-Ponteva turkooseissa haalareissaan! Zoomigurumi kirjoista ensimmäisessä on tämän possun ohje ja se löytyy myös Amigurumipatterns.net-sivuilta. Tämä hiiri on satunnainen blogilöytö. Kokeilin avuksi googlen kääntäjää. Vinkkejä amigurumien tekoon. Tarvikkeet Langat Valitse lanka, joka on tiiviisti kierretty, jotta koukku ei mene langan väliin.

Vinkkejä amigurumien tekoon

Itse käytän virkatessa paljon Schachenmayr smc Catania-lankaa (3,5mm koukku). Kuten kuvasta näkyy, tässä puuvillalangassa on laaja valikoima hyviä värejä, jotka toimivat käytännössä eläimeen kuin eläimeen. Catania löytyy Helsingistä ainakin FiinaNeuleesta (Annankatu 20), Menitasta (Korkeavuorenkatu 20), Haminasta Käsityöliike Maijukasta (Sibeliuskatu 25) ja ainakin kolmeasta Jyväskylän lankakaupasta. Kun amigurumeihin jää koukkuun, kotiin alkaa kertyä helposti aikamoinen määrä lankoja. Nyt lankoja saa tauon jälkeen taas myös Sokoksesta, Stockmannilta, Anttilasta ja vaikka mistä. Voit virkata myös kotoa löytyvistä langanpätkistä, mutta siisteimmän lopputuloksen saat, kun ostat puuvillalankaa tai ohutta villalankaa. Virkkuukoukku Yhdellä pärjäät, kahdella loistavasti. 3,5mm tai 4mm. Silmät ja kuonot. Amineko eli virkattu kissa. Japanissa virkattua kissaa kutsutaan Aminekoksi.

Amineko eli virkattu kissa

Amineko sana on puhekielessä lyhenne sanoista "amigurumi neko", joka tarkoittaa ihmisen kaltaista kissanukkea. En löytänyt millään ohjetta suomeksi mutta englanninkieliseen ohjeeseen pääset esimerkiksi tästä. Googletin Aminekoja ja niillä kuuluisi olla kirjaillut uneliaan näköiset silmät. Oma kissani sai kuitenki 9mm askartelusilmät, joiden taustana on huopapalaset. Lankana on jämälankoja. Amineko. Sääryleet. Tiedättehän, että kenkäfriikille talvi on tuskaisaa aikaa.

sääryleet

Mitäpä sitä ei tekisi, että saisi pitää korkoja vielä muutaman extraviikon ennenkuin on pakko vaihtaa turkissämpylöihin! Malli: omalanka: Novita Nalle, 85 gpuikot: 2,5 mmmuuta: Ravelryssa täällä, kuvissa näkyvä virkattu bolero puolestaan on vanhaa tuotantoa vuodelta 2007 ja löytyy täältä Sain inspiraation alunperin näihin säärystimiin Katyushan samanlaisista. Silloin kun aloittelin neulomaan näitä (kröhöm, kolme vuotta sitten), niin Katyusha ei ollut vielä julkaissut omaa ohjettaan , tällöin tein niistä oman versioni. Oy - Neulemalli: Katso ohjeessa mainittujen lyhenteiden selitykset.

Oy - Neulemalli:

MallineuleetJoustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *-*. Kohoneule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan. Luo sukkapuikoille 80 s ja jaa s:t neljälle puikolle, 20 s kullekin puikolle. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 6 cm. Oy - Neulemalli: Miehen ja naisen palmikkoneule.