background preloader

תיק עיתונות

Facebook Twitter

תיק עיתונות. שקיפות בשלטון המקומי: בין אילת לטייבה. רשימות שחורות ומאגרים סודיים: יוצאי 8200 והמוסד מעתיקים את שיטות העבודה לעולם הכסף - מגזין TheMarker. כל התורה - בדיסק און-קי אחד - כללי. אם מישהו היה שואל את חכמי התלמוד מהם נזקי זיהום האוויר, הוא כנראה לא היה זוכה לקבל מהם תשובה.

כל התורה - בדיסק און-קי אחד - כללי

בעידן ההוא, איכות הסביבה לא ממש העסיקה את תושבי כדור הארץ. הבנקים לוחצים על ח"כים לא להקל על אתרים שמשווים בין שירותים בנקאיים. ועדת הרפורמות בראשות ח"כ אלי כהן (כולנו) צפויה להצביע מחר לגבי אישור החוק להגברת התחרותיות וצמצום הריכוזיות בשוק הבנקאות בישראל, המבוסס על המלצות ועדת שטרום (חוק ועדת שטרום).

הבנקים לוחצים על ח"כים לא להקל על אתרים שמשווים בין שירותים בנקאיים

בשורה טובה לסטארט־אפים ישראליים; בשורות רעות למפרסמים בעולם. הכנסת מעכבת תקנות - והמידע עלינו נשאר חשוף ברשת. התקנות להגברת הפרטיות במאגרי מידע של חברות וגופים ציבוריים, מתעכבות בכנסת.

הכנסת מעכבת תקנות - והמידע עלינו נשאר חשוף ברשת

היום (ג') החלה ועדת חוקה, חוק ומשפט לדון בתקנות להגנה על מאגרי מידע במטרה לעדכן את חוק הגנת הפרטיות. התקנות, שנוסחו על ידי הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (רמו"ט) במשרד המשפטים, קובעות סטנדרט חדש בו הרשות דורשת מכל בעל מאגר מידע, בין אם הוא גוף ציבורי או פרטי, לבצע הערכה פנימית שלו לגבי רגישות המידע שבמאגר שבידיו. כל גוף יקבע האם המידע שנמצא במאגר הוא בעל רגישות נמוכה, בינונית או גבוהה, כאשר מאגר המנוהל בידי יחיד יקבל התייחסות מיוחדת, ועל פי הערכת הסיכון של רגישות המידע - יצטרך בעל המאגר לאבטח את המאגר. המטרה היא לצמצם את השימוש לרעה במידע שנמצא במאגר על ידי עובדי הארגון או למנוע פריצה של גורמים חיצוניים. אמנם כיום קיימות תקנות העוסקות בנושא אבטחת מאגרי המידע ושמירה על הפרטיות, אך הן נכתבו בשנות ה-90 ויש לעדכן אותן על מנת להתאימן לרוח התקופה.

חשיפת מסמכי פרשת ילדי תימן: כמה ילדים נעלמו, איזה חומר הוסתר ומה התחדש. Archives.gov. ב-26 ביוני 2016 הטילה ממשלת ישראל על השר צחי הנגבי לבדוק את חומרי ועדת כהן-קדמי שחקרה את פרשת היעלמותם של ילדי תימן ולהמליץ מה ניתן לפתוח.

archives.gov

זה נעשה בהחלטה 1584. בהנחייתו של השר החלו עובדי ארכיון המדינה בלימוד החומרים, ובמקביל התקיימו דיונים עם גורמים משפטיים שונים, ובראשם מנהלת היחידה הממשלתית לחופש המידע במשרד המשפטים. Ynet במקום פיקוח על שכ"ד - מאגר חוזי שכירות. הגנה לשוכרים במסגרת חוק מיסוי דירה שלישית?

ynet במקום פיקוח על שכ"ד - מאגר חוזי שכירות

לא בדיוק אבל בערך. הלילה (ה'), במהלך הצבעה שערכה מליאת הכנסת לגבי הסתייגויות שהוגשו לחוק ריבוי הדירות, אישרו חברי הכנסת הסתייגות שהגיש יו"ר סיעת כולנו, ח"כ פולקמן, בנושא - אבל לא את זה שביקש לקדם. מס ריבוי דירות: הכנסת תדון בהגנה לשוכרים אתמול פורסם ב-ynet כי המליאה הייתה צפויה להצביע על הצעתו של ח"כ פולקמן לשלב סעיף איסור העלאת שכר דירה בחוק, שביקש "לאסור בחוק על בעלי הבתים להעלות את שכר הדירה, כתוצאה מהעברת החוק". ההצעה הגיעה על רקע הדיווחים הרבים של שוכרי דירות לפיהם בעלי הדירות כבר עדכנו חוזי שכירות בעקבות החשש כי החוק יעבור, כפי שפורסם ב-ynet.

"חוק הפייסבוק ראוי ומומלץ להרחיבו" - מדיניות ופוליטיקה. ועדת שרים אישרה השבוע את הצעת החוק של שרת המשפטים איילת שקד והשר לביטחון הפנים גלעד ארדן, לפיה יהיה בכוחו של בית המשפט לעניינים מנהליים להורות לספקית אינטרנט, לפי בקשת המדינה, להסיר תכנים מסיתים מהרשת.

"חוק הפייסבוק ראוי ומומלץ להרחיבו" - מדיניות ופוליטיקה

בראיון ליומן ערוץ 7 מתייחסת סגנית דיקן המרכז האקדמי "שערי מדע ומשפט" ד"ר לימור עציוני, מומחית בתחום הפלילים, לחוק אותו היא רואה ככזה הכולל הגנה על ערכים חשובים תוך כדי הגנה לאזרחים מפני הסתה. "הצעת החוק מאפשרת הגנה על הפרט. התנאים שהיא מציעה מאפשרות בחינה של מצבים בהם נעברה עברה פלילית ויש סכנה לביטחון אדם, הציבור או המדינה. המשמעות היא שאין מקום לחפש את התכנים המסיתים, ומאידך זה מאפשר בהליך מזורז להסיר את התכנים הללו ובכך לשמור על הפרט. Ynet. "בישראל אין פרטיות למת. זה חוק שראוי לתיקון" לרבים מאיתנו יש היום חשבון בגוגל, תיבת-דואר, שטח אחסון בגוגל-דרייב ושירותי ענן מגוונים.

"בישראל אין פרטיות למת. זה חוק שראוי לתיקון"

גולשים רבים אף מתפתים לשמור בחשבון הגוגל שלהם דברים שאינם רוצים שעין זרה תיחשף אליהם. לדוגמה, תמונות חושפניות ופרטיות (תמונות עם המאהב/ת), מסמכים רגישים, עקבות למעשים שלא היו רוצים שקרובים להם יראו, חומרים שהם מעוניינים לשמור כמזכרת או מטעמים אחרים. גוגל מבטיחה לנו פרטיות ואבטחה מעולה. Ynet אחרי שהוסרו: כרזות נתניהו והחבל נתלו שוב בבצלאל. הכרזות שוב נתלו.

ynet אחרי שהוסרו: כרזות נתניהו והחבל נתלו שוב בבצלאל

סטודנטים הספיקו להסירן מחאת הסטודנטים: תלמידי המוסד האקדמי בצלאל בירושלים הפגינו בצהריים (ה') והשביתו את הלימודים לשעתיים במחאה על הפגיעה, לטענתם, בחופש הביטוי, בעקבות חקירת הסטודנטית שהכינה את הכרזות עם תמונתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו וחבל תלייה בצדה. רפואת העתיד: לצפות מראש התפרצות של מחלות. שוקלים לרכוש קרקע חקלאית? מעתה תקבלו מידע רב יותר - גלובס. הכתבה בשיתוף משפטיפ קשה לפספס את שלטי החוצות והפרסומים בצידי הדרכים, ברשתות החברתיות וברשת בכלל, המציעים, כהשקעה, רכישת קרקע מאלה "המועמדות להפשרה" ובניית בית חלומי באזורים יוקרתיים בעלויות קוסמות.

שוקלים לרכוש קרקע חקלאית? מעתה תקבלו מידע רב יותר - גלובס

בהתאם לנתונים שהובאו בפני הכנסת, במקביל לעליית מחירי הנדל"ן, נסק מספר העסקאות לרכישת קרקעות חקלאיות, והיקפן של אלה נאמד בעשור האחרון בסך של כ-4.5 מיליארד שקל. מנהלי העיזבון של עו"ד יורם יוסיפוף: גוגל ביזתה את ביהמ"ש. הקרב על חשיפת חשבון הגוגל של עו"ד יורם יוסיפוף המנוח מסתבך ואף חוצה גבולות: גוגל ארה"ב נדרשת לנמק בבית המשפט, עד יום ראשון, מדוע לא הועברה סיסמת הגוגל של עו"ד יוסיפוף לידי מנהלי עיזבונו, כפי שהורה בית המשפט המחוזי בתל-אביב.

מנהלי העיזבון של עו"ד יורם יוסיפוף: גוגל ביזתה את ביהמ"ש

האחרונים מעוניינים בסיסמה כחלק ממאמציהם לאתר את נכסיו של עורך הדין המנוח בארץ בעולם. אתמול והבוקר (ה') הגישו מנהלי עיזבונו של יוסיפוף בקשות דחופות לבית המשפט נגד חברת גוגל ישראל, מנכ"לה, מאיר ברנד, וחברת גוגל ארה"ב: האחת - להכריז על ביזיון בית המשפט מצד גוגל, לאחר שגוגל ישראל הפרה לטענתם את צו בית המשפט המחייב אותה להעביר לידיהם את סיסמת חשבון הגוגל של יוסיפוף; השנייה - בקשה להרחיב את הצו גם על חברת גוגל העולמית (גוגל ארה"ב), שמקום מושבה בקליפורניה, שם התנהל חשבונו של יוסיפוף, לטענת גוגל ישראל. במסגרת הבקשה לביזיון בית המשפט, מבקשים מנהלי העיזבון - עורכי הדין עופר שפירא ורז מנגל - לחייב את גוגל ישראל ומנכ"ל החברה, מאיר ברנד, לשלם קנס בסך 100 אלף שקל על כל יום עיכוב בהעברת סיסמתו של עו"ד יוסיפוף לידיהם. קטסטרופה בחינוך: התלמידים הכי גרועים במערב - ובכמה נקודות שיפרו 28 מיליארד שקל את הציונים? - חינוך. משרד החינוך נכשל שוב במבחנים הבינלאומיים. הישגי התלמידים בישראל במתמטיקה, מדעים ובקריאה נותרו נמוכים בהשוואה בינלאומית, חלק גדול מהתלמידים בארץ נכשל במבחן, שיעור הנכשלים גבוה פי 1.5 משיעורם במדינות ה-OECD, ותלמידים רבים מאוד יתקשו להשתלב בתעסוקה ובחברה לאחר הלימודים.

כך עולה ממבחני הפיזה הבינלאומיים שנערכו ב-2015 ותוצאותיהן פורסמו היום. במבחן השתתפו תלמידים בני 15 (בדרך כלל בכיתות ט׳ ו-י׳) והוא נערך בקרב 540 אלף תלמידים, המייצגים 29 מיליון תלמידים מ-72 מדינות בעולם. מהמבחן, שנערך על ידי ה-OECD, עולה גם כי הפערים בהישגי התלמידים הם הגבוהים בקרב המדינות המפותחות ומהגבוהים בעולם וכי הציונים של התלמידים המתקשים ביותר בישראל הם הנמוכים בקרב כל מדינות הארגון ומהנמוכים בעולם בעוד שהציונים הממוצעים של התלמידים הטובים בישראל רחוקים מההישגים של המדינות המובילות במבחנים.

הישגי התלמידים הישראלים במבחן, שנערך ב-2015, אינם שונים מבמבחן הקודם שנערך ב-2012, ואפילו מסמנים עצירה במגמת שיפור איטית בהישגי המבחן בעשר השנים האחרונות. השקעה של 28 מיליארד שקל הניבה שיפור של 13 נקודות בציון. המינוי החדש של פייסבוק: יועצת לשעבר של נתניהו - מדיה ושיווק. הלבנת כספים ענקית בהודו: ראש הממשלה ביטל שטרות - ההודים בפאניקה. Ynet נתוני המיצ"ב נחשפים: שיפור משמעותי בציונים.

חוק הפורנו מה עם החרות שלנו לבחור לאן לגלוש אנשים ומחשבים פורטל חדשות היי טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות. הסאגה הבלתי נגמרת של המאגר הביומטרי - אנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות. טכנולוגיות דיגיטליות והעתיד של קפיטליזם הנתונים - העוקץ. אריה דרעי הכריע: המאגר הביומטרי יהפוך לקבוע ומחייב.