background preloader

Tàndem

Facebook Twitter

El mercado de libros de lance de San Antonio. Mèdia. Ràdio. Llenguatge radiofònic. Gèneres i formats radiofònics. Notícia, crònica, reportatge, entrevista. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Si bé es podria parlar d’altres gèneres informatius radiofònics, aquests quatre són els usats més habitualment.

Mèdia. Ràdio. Llenguatge radiofònic. Gèneres i formats radiofònics. Notícia, crònica, reportatge, entrevista. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya

Els dos primers, la notícia i el reportatge, són gèneres referencials en tant que recullen de forma distanciada els fets. Òbviament la diferència entre l’un i l’altre és que la notícia no té cap mena d’espai per a la interpretació dels fets, aspecte que el reportatge sí que ha d’incorporar. De la crònica radiofònica es diu que es tracta d’un gènere testimonial en tant que és la narració dels fets per part d’un informador desplaçat al lloc on s’han produït i des d’on en pot fer una valoració o interpretació dels mateixos.

Finalment l’entrevista es considera un gènere dialògic perquè permet interactuar amb el protagonista o l’expert del tema tractat. En el cas de l’entrevista el gènere informatiu també pot convertir-se en format. Les notícies La notícia radiofònica té una estructura de relat que compta amb tres parts diferenciades: l’entrada, el cos i el tancament: LINIA DEL TEMPS. Itinerari Mercat de Sant Antoni. Curriculum ep. Mercat de Sant Antoni. Mercat Sant Antoni, cruïlla de la nostra història. La transformación de Sant Antoni mientras reformaban el mercado. Cuando arrancaron las obras del mercado de Sant Antoni en la calle Parlament apenas había bares.

La transformación de Sant Antoni mientras reformaban el mercado

Aquellos garitos eran muy inquietantes. Sus parroquianos acostumbraban a acodarse durante horas, a comunicarse a través de gruñidos. Aquí no venían guiris a emborracharse. El videoclub de dos plantas de Denís y Rubén era más agradable. Allí también despachaban latas de cerveza. A principios del 2009 los obreros levantan la carpa provisional que ha de acoger las paradas del viejo mercado mientras lo reforman. La crisis convirtió estas calles en tierra de segundas oportunidades para emprendedores A David lo despidieron de una fábrica de Martorell. Sant Antoni se convirtió en tierra de segundas oportunidades. Y mientras los vecinos tejen redes de autoayuda para que a nadie le falte de comer, mientras el comercio de siempre denuncia que las obras del mercado no se pueden retrasar más, muchos empresarios se disputan cada local libre.

Les visites escolars als mercats han estat tot un èxit durant el curs 2018-2019. L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), ha promogut un any més el programa educatiu ‘Mengem sa, mengem de mercat’ durant el curs escolar 2018-2019 a través de visites guiades als mercats de la ciutat.

Les visites escolars als mercats han estat tot un èxit durant el curs 2018-2019

Enguany, s’han dut a terme un total de 373 visites, el que significa un augment respecte el curs 2017-2018. L’objectiu d’aquesta iniciativa és el de difondre els hàbits de vida saludable i donar a conèixer els mercats de la ciutat a les escoles. En total hi han participat 157 escoles, de les quals 139 són de la ciutat de Barcelona i 18 són escoles de fora de la ciutat. Respecte els 422 centres d’educació primària i secundària de la ciutat, el total de visites es tradueixen en un 33% de participació, el que significa un augment d’un 12,14% el nombre de centres que ens han visitat respecte el curs anterior. Pel que fa al nombre d’alumnes, 8.505 han visitat els mercats aquest any, un 7,8% més que l’any anterior. Historia del deporte femenino, una lucha por la igualdad. La del deporte femenino es la historia de una lucha.

Historia del deporte femenino, una lucha por la igualdad

A lo largo de los siglos, las mujeres han tenido que abrirse paso en contra de los prejuicios y las trabas que les ponía una sociedad que creía que ellas no podían, o no debían, hacer deporte. Aún queda mucho camino por recorrer para que el deporte femenino se equipare al masculino. El peso de siglos de discriminación aún se hace notar. Sin embargo, gracias a la lucha de muchas mujeres a lo largo de los siglos, hoy en día se considera normal en la mayoría de países que ellas participen en competiciones profesionales o hagan deporte como aficionadas. La antigüedad En los Juegos Olímpicos de la Antigua Grecia, que se celebraban hace más de dos mil años, solo podían participar los hombres. Debido a esta marginación, las griegas organizaron una competición femenina: los Juegos Hereos.

Durante la época romana, todos estos juegos se prohibieron porque se consideraban celebraciones paganas. La Edad Media La época contemporánea Hacia la igualdad. Recorregut històric pel Sant Antoni feminista. La ruta té per objectiu mostrar un conjunt de dones heterogènies però que alhora destaquen per la seva implicació en la vida política, cultural i social del seu temps.

Recorregut històric pel Sant Antoni feminista

Constitueixen, per tant, referents per dones d’avui. Les diferents ideologies i vessants biogràfics fan possible que dones diverses de l’actualitat puguin emmirallar-se en aquestes dones del passat, veïnes també que cal recuperar per constatar que el que podem fer avui és continuar lluites i desitjos que van fer altres ahir. Es tracta de feminitzar el barri, la ciutat, el món, per a fer-lo més habitable per a totes i tots. Mercat de Sant Antoni (Sant Antoni) - Endrets - Geografia Literària dels Països Catalans.