background preloader

Satir

Facebook Twitter

Lilla Drevet - Podcasts.nu. Om sannolikhet. Jag vill s lja min dotter som slav - S k p Google. Charlie Hebdo. Charlie Hebdo är ett franskt satiriskt veckomagasin, grundat 1970 av François Cavanna.[1] Tidningen har sin redaktion på 10, rue Nicolas-Appert i Paris 11:e arrondissementet.

Charlie Hebdo

Tidningens skribenter skriver under pseudonym, men deras riktiga namn är kända. Udden i satiren är riktad mot politiska makthavare, religiösa ledare och maktinstitutioner och utgörs ofta av tecknade bilder.[2] Tidningen har flera gånger ställts inför rätta och vid minst två tillfällen utsatts för attentat. Den 7 januari 2015 drabbades tidningen av en terrorattack med tolv mördade. Historik[redigera | redigera wikitext] Bakgrund[redigera | redigera wikitext] En stor del av innehållet i Charlie Hebdo är satiriska bilduppslag,[3] till skillnad mot den månatliga Charlie Mensuel som var en ren (vuxen)serietidning.

Senare år[redigera | redigera wikitext] Mellan 1981 och 1992 var utgivningen inställd. Några ord till min kära dotter, ifall jag hade någon (Samlade Skaldeförsök) Min kära Betti, du blir stor: Du från din docka hunnit växa...

Några ord till min kära dotter, ifall jag hade någon (Samlade Skaldeförsök)

Utaf din hulda, fromma mor Tag, för din framtid, denna lexa! Uti den verld, du knappast sett, Så många öden förefalla; Men med ett gladt och sedigt vett Skall Betti segra på dem alla. På lifvets bana varsamt gå, Men tro ej allt hvad ondt man säger! Ur Candide och Ett anspråkslöst förslag.pdf. POESI FÖR FISKAR - Vaskduellen. Självmordsbrev. Det här är mitt självmordsbrev.

Självmordsbrev

Det är det första jag någonsin har skrivit (LOL, majoriteten av världens självdödare skriver antagligen bara ett … (OBS! Ironisk användning av ”LOL”, jag är liksom inte 12)) så jag valde en rubrik som är pang på, ingen spänningsuppbyggnad här inte! Man ska ju gå all in. Jag förstår att ni är chockade men jag har en väldigt bra anledning, även om ni antagligen anser att man måste vara typ ett helkroppsförlamat alko med hudcancer som är fast i ett tortyrrum från medeltiden, och inte ens då skulle det vara rättfärdigat. Grejen är att jag alltid har velat bli författare, det är min högsta önskan här i livet.

Argument nummer ett. Jag är så medioker man kan bli. Argument nummer två. Jag är sämst i världen på att hitta ord. Argument nummer tre. Jag skulle aldrig palla att skriva en hel bok. Argument nummer fyra. Två fel gör ett rätt... Och hon har en skål fylld med pannkakor i trädgården som igelkotten vars hem ligger i den dunkla dungen äter, för gott ska belönas och ont ska bestraffas.

Två fel gör ett rätt...

Och jag vet att nyckeln ligger under trasmattan på altanen men jag använder den inte för jag väntar hellre på att hon ska komma cyklande på den rostiga tvåhjulingen. Och gruset smattrar när gummidäcket skingrar partiklarna likt Moses skingrade havet och jag tänker att hon inte kan vara en människa, att hon inte kan vara en av oss dödliga när hon stiger av hojen som om den är en limousin. Och när vi går in i huset som luktar curry och koriander frågar hon mig om jag vill ha kaffe eller te, aldrig om jag vill ha saft, läsk eller vatten och mina skulderblad är blommor som vecklar ut sig på en solig, susande sommarmorgon. Och när jag ger henne bunten med sedlar vet jag inte vad jag betalar för, men jag vet att summan är för liten. Och hennes röst höjs en ters när jag inte har övat på läxan, för gott ska belönas och ont ska bestraffas.

Fittskola för folket. Liv Strömquist räknas till de stora samtida satirikerna, och det med rätta.

Fittskola för folket

Fast bortom de korta satiriska serier hon skriver i tidningarna så finner man böcker som Prins Charles känsla (2010) och den nyutkomna Kunskapens frukt, böcker som snarare hör hemma i kategorin populärvetenskap. När hon har mer utrymme koncentrerar sig Strömquist sig nämligen på folkbildning, snarare än på att locka fram gapflabben - även om den sidan finns med också här. Ämnet den här gången är det kvinnliga könsorganet och relaterade ämnen som orgasm och mens. Den som lyssnade på Strömquists uppmärksammade sommarprat känner kanske igen mycket i den avslutande serien ”Blood mountain”.

Med utgångspunkt framför allt i Thomas Laqueurs bok Om könens uppkomst tecknas i Kunskapens frukt flyhänt den skiftande synen på kvinnan och därmed också på det kvinnliga könsorganet. Alla dessa delargument syftar mot ett större, eller snarare två. Ett exempel. Nåja, populärvetenskap som sagt. LOUIS JULIEN PETIT - Trailer Discount. Grotesco - Det är bögarnas fel. Snabbmatskedja producerar satirserie. PRDen amerikanska snabbmatskedjan Chipotle har producerat en egen komediserie som visas på streamingsajten Hulu.

Snabbmatskedja producerar satirserie

Och det finns inte en enda produktplacering i den. Med serien "Farmed and Dangerous" tar snabbmatskedjan Chipotle ett nytt grepp på marknadsföring. I den välproducerade högbudgetproduktionen från produktionsbolaget Piro finns inte en enda produktplacering. Detta trots att Chipotle betalat hela produktionen. I stället har Chipotle valt att lägga in helt vanliga reklampauser i serien, som visas på streamingsajten Hulu. Att betala för en produktion utan att ha en enda referens till det egna varumärket, kan tyckas vara kontraproduktivt, men för Chipotle är det ett smart sätt att marknadföra sig. Serien är en satir över modern matproduktion och Chipotle har som idé att satsa på mat baserad på hållbart odlade, lokalt producerade råvaror. Hittills finns fyra 20-minutersavsnitt utlagda på Hulu. Folkets främsta företrädare.