background preloader

KOODAUS

Facebook Twitter

Tynker Coding for kids. Coding for Kids. Aikuisille. Anybody can learn. CodeCombat - Learn how to code by playing a game. Python-klubi - Teromakotero. Python-klubi Python-klubi syntyi Scratch-klubin pohjalta tarpeesta luoda helppo ja hauska ympäristö oppia Python-ohjelmointia.

Python-klubi - Teromakotero

Ohjelmoinnin opiskeluun löytyy todella paljon erilaisia oppimisympäristöjä. Tässä ympäristössä lähestymistapa on kuitenkin erilainen. Se perustuu pelaajaoppimiseen. Python-klubissa käytetään hyväksi turtle-kirjastoa.

MindcraftEdu

5 fiksua koodauspeliä kouluikäisille. Ensi syksystä lähtien peruskoululaiset tutustuvat koulussa ohjelmoimiseen, kun siitä tulee osa peruskoulujen opetussuunnitelmaa.

5 fiksua koodauspeliä kouluikäisille

Koodaustaitoja voi opetella ohjelmilla, jotka madaltavat oppimiskynnystä mm. pelien keinoin. Tabletti on aloittelevalle koodarille luonteva väline. Tässä muutamia vaihtoehtoja ohjelmoinnin harjoittelemiseen. The Foos - donitsivaras kiinni Ohjelmoija opastaa donitsivarkaan jäljille Foosissa Kuva pelistä Foos foos Seikkailu. Päähenkilöä ohjataan tekemällä käskyjä ja suorittamalla koodisarja. Jopa 5-vuotiaat voivat ottaa ensi askelia ohjelmoinnissa. Ilmainen Foos on tarkoitettu kaikenikäisille, mutta jopa 5-vuotiaat voivat ottaa ensi askelia ohjelmoinnissa.

10 teesiä koodauksesta koulussa - Koodiaapinen. Peruskoulun OPSin perusteet 2016 tuovat tieto- ja viestintätekniikan (joka tunnetaan lyhenteillä TVT tai ICT, vähän alasta riippuen) ja koodauksen suomalaisiin peruskouluihin.

10 teesiä koodauksesta koulussa - Koodiaapinen

Tämä uudistus on saanut monet jakamaan ajatuksiaan somessa ja yleisönosastoilla, välillä aika vähäisen tiedon varassa. Muutosvastarinta on luonnollinen reaktio, mutta muutos voidaan nähdä myös mahdollisuutena. Olen itse oppimispsykologi, ohjelmistokehittäjä ja opettajankouluttaja. Esittelen tässä 10 keskeisintä asiaa, joita koodi koulussa mielestäni merkitsee. 1. 2. 3. Koodikirja - Koodikirja. Ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa. Peliohjelmointia Scratchilla. Materiaalit on lisensoitu Creative Commons BY-SA-lisenssillä, joten voit levittää niitä vapaasti, kunhan alkuperäisten tekijöiden nimiä ei poisteta.

Peliohjelmointia Scratchilla

Jos teet muutoksia materiaaliin ja haluat levittää muunneltua versiota, se täytyy lisensoida samanlaisella vapaalla lisenssillä. Alkuperäiset tekijät (2012): Emilia Hjelm ja Arto Vihavainen Osa 1 Tehtäviä Tässä oletetaan että olet tehnyt yllä olevien kohtien esimerkit, eli sinulla on oma hahmo, jolla on toiminnallisuus ylöspäin liikkumiseen. Lisää toiminnallisuus alas liikkumiselle (nuoli alas) Lisää toiminnallisuus vasemmalle liikkumiselle (nuoli vasen) Lisää toiminnallisuus oikealle liikkumiselle (nuoli oikea) Luo peliin toinen hahmo. Lisää pohdittavaa: Tässä oletetaan että sinulla on pelissä kaksi hahmoa. Aloitusohjeet - Teromakotero. Allaolevat ohjeet selvittävät, miten Scratch-haasteet saa avattua ja niitä pääsee tekemään.

Aloitusohjeet - Teromakotero

Voit myös siirtyä suoraan Scratch-haaste 01:een, jos et niitä tarvitse. Robogem. Anybody can learn. Leikillistä ohjelmointia. Best Apps and Websites for Learning Programming and Coding. Jump to navigation Donate Check out what's new in: Bookmark Related Top Picks Displaying 1 - 9 of 9.

Best Apps and Websites for Learning Programming and Coding

Cool Math Games for High School Frame math concepts in a new way with games for older students. Koodaustunti. 7 Apps for Teaching Children Coding Skills. It's hard to imagine a single career that doesn't have a need for someone who can code.

7 Apps for Teaching Children Coding Skills

Everything that "just works" has some type of code that makes it run. Helppoa graafista ohjelmointia scratchillä. Koodiaapinen - Opettajan opas koodaukseen koulussa. Kymmensormijärjestelmä haltuun tietokoneella. Opetusohjelmia ja kirjoitustaidon testausta. Ilmainen online Kosketa kirjoittamalla. Aseta sormenpääsi näppäimille, jotka on merkitty keltaisella värillä (katso kuva).

Ilmainen online Kosketa kirjoittamalla

Sormien asetus on kymmensormijärjestelmän perusasento, josta on mahdollista koskettaa kaikkia muita näppäimiä. Muutamia vihjeitä ohjelman tehokkaaseen ja oikeaoppiseen käyttöön: Älä katso näppäimistöä harjoitusten aikana, vaan pidä katseesi näytössä edistymisesi maksimoimiseksi. Perusasennon voi löytää helposti ilman näppäimistöön katsomista - F- ja J-kirjaimissa on pienet kohoumat (kirjasimen keskellä). Ohjelma mahdollistaa harjoittelun kirjainyhdistelmillä, mutta oikealla tekstillä harjoittelu on ehdottoman tärkeää tehokkaan oppimisen ja harjoittelun kannalta. Ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa. Koodiaapinen - Opettajan opas koodaukseen koulussa. Scratch-ohjelmointia. Minecraft. Koodaus kouluun -seminaari. Uusi peruskoulun opetussuunnitelma tuo koodauksen koulun arkeen.

Koodaus kouluun -seminaari

Miten koodausta tulisi opettaa? Pitääkö lasten oppia suoraan ammatilaisten koodauskäytännöt tai ajattelutavat, vai onko kyse jostain ihan muusta? Tule kuuntelemaan TKP-lähestymistavan asiantuntijaa Kaliforniasta ja sen jälkeen kriittistä paneelikeskustelua. Ajankohta: 9.3.2015 klo 16-19 Sijainti: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Helsinki, Pasila, Ratapihantie 13, luokka 1010. Ohjelma Scratch taitaa olla Suomen kouluissa yleisimmin käytetty koodauksen opiskelualusta. 16.00 Tilaisuus alkaa, kahvitarjoilu 16.30 Teaching Kids Programming with the Intentional Method, esiintyjänä Llewellyn Falco. Tallenne ( heikko äänenlaatu, langattomassa verkossa oli liikaa samanaikaisia käyttäjiä)

Scratch Studio - AY410017Y Digitaalinen media oppimisessa ja opetukse. 8 teesiä koodauksesta koulussa. Tieto- ja viestintätekniikka (TVT, ICT) ja koodaus tulevat suomalaisiin peruskouluihin.

8 teesiä koodauksesta koulussa

Aiheesta on jo julkaistu fiksuja kirjoituksia, joten tiivistän omat ajatukseni kahdeksaan teesiin. Lopussa kolme vinkkiä, joilla opettaja kuin opettaja pääsee kärryille. Koulussa ei koodata poliisille uutta tietojärjestelmää, vaan luultavasti jotain tällaista. Kuva: Митчел Резник, Wikimedia Commons, CC BY-SA TVT ja koodaus ovat kaksi eri asiaa. Kuluttajaksi kasvattaminen ei riitä. Koodaus ei ole vieras kieli. Koodaus on nykyajan maanviljelystaito. Teknologia ei ole tulevaisuutta, vaan totta jo nyt.

Kaikkien ei tarvitse koodata, mutta ohjelmallinen ajattelu on perustaito. Avatkaa kaikki konepellit. Tiedote: Koodikerho opettaa koululaisille tulevaisuuden yleissivistystä - Koodikerho.fi. Koodikerho on valtakunnallinen verkosto, joka tarjoaa ohjelmoinnin opetusta koululaisille. Kerran viikossa järjestettävät iltapäiväkerhot avaavat lapsille uuden oven tietotekniikan maailmaan ja kehittävät taitoja, joita tämän päivän tietoyhteiskunnassa voi verrata lukemiseen ja kirjoittamiseen. Koodikerho.fi-sivuston matchmaking-toiminnan tavoitteena on saattaa yhteen koulut, kerhojen vetämisestä kiinnostuneet aikuiset ja innokkaat oppilaat.

Syksyllä 2014 startannut Koodikerho on tarkoitettu lapsille kolmannelta luokalta alkaen. Kerhoja on tähän mennessä toiminut Tampereella ja pääkaupunkiseudulla. Nyt toimintaan haetaan yhteistyötahoja ympäri Suomen. Koodikerhon päämääränä ei ole tehdä kaikista lapsista ammattikoodareita, vaan antaa välineitä digitaalisen maailman ymmärtämiseen ja hyödyntämiseen. . – Koodaustaito on tulevaisuuden yleissivistystä. Lisätietoja: