background preloader

KIRJAUTUMATTA KÄYTTETTÄVIÄ

Facebook Twitter

Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty tammissa 2015) EDIT 21.3.12 koottu dia-esitykseen alla olevat, esitystä voi vapaasti muokata.

Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty tammissa 2015)

Linkeistä luotu Pearltree-jäsennys. Aina ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia vaan somepalvelun saa käyttöön noin vain. Listasin vastaantulleita: Kidblog tarjoaa 1- ja 2-aseteen opetukseen maksutta Wordpress-pohjalla toimivan luokkablogin, jossa vain opettaja kirjautuu ja luo luokkablogin (maksuton versio sallii kaksi opettajaa samalle luokalle). Opettaja luo tämän jälkeen oppijoille käyttäjätunnukset (vaikkapa lempinimillä tai nimikirjaimilla) ja antaa salasanat. Socrative mahdollistaa luokkatilanteessa yhteistyön niin, että opettaja luo yhteistyötilan (kysymyksiä, äänestyksiä, monivalintoja) ja jakaa linkin ja avaimen, jolla oppijat pääsevät yhteistyötilaan joko tietokoneilla tai mobiililaitteilla (katso esittelyvideo).

Jussi Linkola oli löytänyt kätevän tlk.io-chatin, jota heti kokeiltiin. Kalastelin tähän listaukseen apua Google+:ssa (ja sitä kautta Twitterissä). Somettelua ilman kirjautumista. Polls.io – Create simple polls you can easily share. Brainstorming and Voting Amazingly Easy. Free Online Tool  AnswerGarden - Plant a Question, Grow Answers! Generate a live word cloud with your audience. Topic (required) Type the topic of your new AnswerGarden.

AnswerGarden - Plant a Question, Grow Answers! Generate a live word cloud with your audience.

This can be a question or a topic, such as: "What do you think of my website? " More options (optional) For your convenience, you can change the following settings for your new AnswerGarden. If you're using AnswerGarden in the classroom, we recommend that you provide a password, so that you can moderate the contents during the session. AnswerGarden Mode In Classroom Mode respondents can submit an unlimited number of answers, but may only submit each answer once. Pikakyselyitä, vastauksia virtuaalitaululle. AnswerGarden - Plant a Question, Grow Answers! Generate a live word cloud with your audience. Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä! Olen tutustunut uuteen pilvipalveluun ja haluan jakaa sen helppouden sinulle lukijamme!

Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä!

Kyseessä on Answergarden, ilmainen pilvipalvelu, jolla saan opiskelijoiden tai koulutettavien ajatuksia näkyville mukavaksi sanapilveksi. Mikäs tässä nyt sitten on niin ihmeellistä? No se helppous ja vielä se, että saan nopeasti vetäjänä tai opettajana tietoa kurssilaisteni ajattelusta. Vieläpä siten, että ne sanat, jotka pilvessä näkyvät isoimmalla, ovat niitä, jotka on kirjoitettu useimmin. Pedagoginen lisäarvo? Noh, jos esim kysyn opiskelijoilta answergardenin avulla, mikä käsite etiikan termeistä jäi heille vielä epäselvimmäksi, näen saman tien pilvestä, mikä on tuottanut eniten haastetta ja pääsen vielä porautumaan opiskelijoiden kanssa asiaan. Tai kouluttajan työkalu kurssin alkaessa: Mitä odotat kurssilta? Jos kiinnostuit, kurkkaa lyhyt opetusvideoni sanapilven teosta ja voit kokeilla oman pilven vääntämistä. Padlet-ohjelma opetuskäytössä. Tänään testattiin kummitunnilla eka- ja kolmasluokkalaisten yhteistyönä Padlet-ohjelman käyttöä.

Padlet-ohjelma opetuskäytössä

Mielekästä ja hyvin toimiva ohjelma. Hyvät ohjeet Padlet-ohjelman käyttöön löytyvät Piituskin tvt-blogista. Tältä näyttää meidän yhteistyönä tekemämme seinä aiheesta Millainen on hyvä ystävä? Löytyy myös osoitteesta: Opettaja tekee Padlet-seinän etukäteen ja halutessaan lyhentää sen osoitteen esimerkiksi urly.fi- tai bit.ly-palvelujen avulla. Jälkikäteen opettaja voi editoida tekstejä ja esimerkiksi järjestellä ne näin siistiin muotoon. Pienten kanssa tällä voi harjoitella ihan vaan koneella kirjoittamista, oppilaista on jännää, kun oma teksti ilmestyy seinälle. Henna V. Piituskin TVT-pähkäilyt: Padlet: interaktiivinen seinä missä ja milloin vain! Padlet on interaktiivinen seinä.

Piituskin TVT-pähkäilyt: Padlet: interaktiivinen seinä missä ja milloin vain!

Kun luot seinän ja jaat siihen linkin, voivat muut osallistujat kirjoittaa seinälle tuplaklikkaamalla ja se näkyy kaikille. Todella kätevä, jos pitää tehdä pikainen kysely tai esimerkiksi kerrata, mitä on jäänyt viime tunnilta oppilaille mieleen. Padlet toimii osoitteessa padlet.com. Sinun lisäksesi osallistujilla tulee olla tietokone tai jokin mobiililaite, jolla he pystyvät seinälle kirjoittamaan. Jotta seinää voidaan tarkastella yhdessä, helpottaa kovasti, jos sinulla on käytössäsi tietokoneeseen liitetty videotykki. Alkunäkymä on tällainen, kun alat luomaan seinää. Seuraavaksi avautuu seinä. Kun säädät Layoutin kohtaan Stream, kommentit järjestetään allekkain. Taustakuvia on vaikka millä mitalla. Kun jaat seinän linkin muille osallistujille, voit kopioida padlet-linkin osoitekentästä ja lyhentää sen bit.ly :ssä tai urly.fi :ssä. Padletin jakomahdollisuudet ovat kaikin puolin erinomaiset. Somettelua ilman kirjautumista. Teacher Tools. Sign up or sign in now to upgrade to Teacher Tools!

Teacher Tools

Access to Transcripts Forever You don’t have to worry about when a room closes – or closing a room early. Your transcripts and data will be available to you forever. Now, TodaysMeet rooms you have embedded in other online software will remain open and working as long as you want. You will never lose that valuable resource in your class page or LMS. Pause the Conversation Put the conversation on hold, without closing the room, and start it up again whenever you are ready!

Brainstorming and Voting Amazingly Easy. Free Online Tool  TodaysMeet - Give everyone a voice.