background preloader

Someoppaita

Facebook Twitter

Sosiaalisen median mittaaminen 3: Työkalut. Piritta kirjoittaa neljän bloggauksen sarjassaan sosiaalisen median mittaamisen eri ulottuvuuksista.

Sosiaalisen median mittaaminen 3: Työkalut

Tässä Somen mittaaminen -blogisarjan kolmannessa osassa Piritta listaa muutamia työkaluja, joiden avulla erilaisia some-toimintoja ja -tavoitteisiin pääsyä voidaan seurata ja mitata. Näiden lisäksi työkaluja on lukuisia muita ja myös tässä esitellyille työkaluille löytyy useita muitakin kuin tässä määriteltyjä, käyttömahdollisuuksia. Tämän kirjoituksen tarkoitus on jäsennellä mittaamisen mahdollistavia ilmaisia työkaluja ja niiden luonnetta, jotta oman some-viestinnän onnistumisen analysointia voisi kehittää parhaaseen mahdolliseen suuntaan. Sarjan ensimmäinen bloggaus käsitteli sosiaalisen median mittaamista avaten käsitettä yleisellä tasolla sekä sukeltaen mittaamisen yhteispeliin suhteessa organisaation tavoitteisiin ja some-suunnitelmiin.

Toinen bloggaus keskittyi kuvitteellisen esimerkin kautta siihen, mitä ja miten voidaan mitata sekä analysoida. Facebook-sivujen kävijäseuranta Yleistä. Sosiaalisen median strategian ABC. Piritta avaa tässä bloggauksessaan sosiaalisen median strategian eri vaiheita Viestintä-Pirittan ympyrämallin kautta.

Sosiaalisen median strategian ABC

Kirjoituksessa esiin nostetut asiat ovat niitä yleisimpiä kysymyksiä, joihin haetaan vastauksia organisaatioiden some-strategiatyötä tehtäessä. Sosiaalisen median strategian ABC Sosiaalisen median strategia on käytännössä jatkuvasti käynnissä oleva prosessi. Strategian laadintaan ei kannata käyttää liikaa aikaa, vaan se tai vähintään sen osia kannattaa viedä käytäntöön mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun ensimmäiset syyt somen käytölle ovat löytyneet. Strategiaa kuitenkin täydennetään matkan varrella jatkuvasti. Vastaavasti sosiaalinen media on osa organisaation viestintäsuunnitelmaa sekä kaikkea tekemistä ja toimintaa.

Markkinointi ja viestintä somessa

Postin ninjat – 7 pointtia kuinka ottaa somekriisi haltuun. Onko vielä joku, joka ei ole Facebookissa törmännyt Postin ninjat-viestiketjuun?

Postin ninjat – 7 pointtia kuinka ottaa somekriisi haltuun.

Jos on, niin alkuun lyhyt yhteenveto tapahtumista: Postin asiakas kirjoitti asiakaspalautteen postin Facebook-seinälle kysyen, miten hän pääsee Postin ninjakoulutukseen, koska hänen kotiinkuljetuspakettia ei ollut kuulunut. Hän oli ollut kotona koko päivän, mutta ei ollut huomannut ovikellon missään vaiheessa soivan. Se sijaan postilaatikkoon oli ilmestynyt lappu, jossa kerrottiin paketin olevan noudettavissa postista, koska ette oleet kotona jakeluhetkellä Palaute levisi yli Facebookin kulovalkean tavoin ja tähän päivään mennessä se oli kerännyt yli 5000 tykkäystä ja kommenttia.

Negatiivisen palautteen nopeasta leviämisestä näkee, kuinka paljon tyytymättömiä ihmisiä Postin palveluihin löytyy. LinkedIn työnhaussa - pikaopas. Somevinkki 9: Somettajan työkalupakki. Kuulun somevinkit on miniblogisarja, jossa kerromme kätevässä paketissa somemaailman ajankohtaisista aiheista ja annamme vinkkejä tehokkaaseen somen käyttöön.

Somevinkki 9: Somettajan työkalupakki

Analyysit, seuranta, ajastus, benchmarkkaus… Somessa täytyy olla aktiivinen muutenkin kuin postausten puolesta, mikäli tavoitteena on menestys. Business 2 Community listasi hyödyllisiä työkaluja lisättäväksi somemarkkinoijan työkalupakkiin. Listasimme muutamia mainittuja työkaluja, lisää löydät alkuperäisestä artikkelista. Lue ja opi!

Hootsuite Hootsuite tarjoaa analytiikkaa ja julkaisutyökaluja, kattaa Twitterin, Facebookin, LinkedInin, WordPressin, Foursquaren ja Google+:n. Google Alerts Tämän työkalun avulla saat ilmoituksen joka kerta, kun brändisi tai hakusanasi mainitaan blogeissa, uutissivustoilla tai foorumeilla. Social Mention Social Mention etsii ja analysoi sosiaalista mediaa. Twazzup Etsi nimellä, avainsanoilla tai hashtageilla, tarjoaa reaaliaikaista seurantaa ja analytiikkaa Twitteriin. Brand24 Cyfe BuzzBundle Crowdbooster. Somevinkki 27: videomarkkinointi & somekanavat. Videomarkkinointia hankaloittaa se, että eri alustoilla on omat piirteensä ja vaatimuksensa.

somevinkki 27: videomarkkinointi & somekanavat

Jotkut tarjoavat auto-play -videoita, jotkut taas eivät. Jotkut alustat toistavat videot automaattisesti äänen kanssa, jotkut taas mykistettynä. Vine-videot ovat vain 6 sekunnin mittaisia, kun taas YouTube-videoilla ei ole aikarajoitteita. Ennen vanhaan YouTube oli ainoa oikea kanava videoille. Vaikka YouTube onkin yhä valtavan suosittu videoalusta, ovat ajat kuitenkin muuttuneet. Tämän tekstin onkin tarkoitus olla apuna niille, jotka pähkäilevät eri alustojen kanssa! Youtube Mikä lasketaan katselukerraksi? Auto-play? Auto-loop? Oletusääniasetukset? Maksimipituus? Videon upottaminen ulkopuoliselle sivulle? Katselukertojen laskenta (julkinen)? Katselukertojen laskenta (tilin omistaja)?

Facebook

Linkedin. Thinglink ohje (AVO, SOMY, Open Päivitys) - Google Slides. Näin selvität kuinka pelottavan paljon Google tietää sinusta - Metropoli.net. Nykyään olemme päivittäin tekemisissä erilaisten teknologisten laitteiden kanssa.

Näin selvität kuinka pelottavan paljon Google tietää sinusta - Metropoli.net

Vähitellen olemme hyväksyneet sen, että kaikesta tekemisistämme tallentuu jälki jonnekin. Esimerkiksi puhelimesi tietää tarkalleen missä olet ollut ja Facebookiin on rakennettu yksityiskohtainen luonneprofiili kaikista käyttäjistä. Noudattamalla näitä vaiheita, saat tietää mitä kaikkea Google tietää sinusta. 1. Mene history.google.com/history 2. 3. 4. 5. 6. 7. Lähde: The Telegraph Kuvat: Google. Linkit lyhyiksi. Kaikki ovat varmaan tuskailleet pitkien nettiosoitteiden kanssa, varsinkin jo sellainen pitäisi saada jaetuksi eikä mitään sähköistä kanavaa ole tarjolla.

Linkit lyhyiksi

Tai osoite pitää saada jaetuksi jollain välineellä, jossa merkkien määrä on rajoitettu kuten Twitter tai tekstiviesti. Onneksi ihminen on kuitenkin perusluonteeltaan laiska, mukavuudenhaluinen ja haluaa päästä helpolla, joten se on keksinyt tähänkin ongelmaan ratkaisun. Verkosta löytyy monia palveluita, joissa voit lyhentää linkkisi säädylliseen mittaan. Blogi - sosiaalinen media, oppiminen ja työ. 050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi Blogi | Sosiaalinen media, oppiminen ja työ Blogi – sosiaalinen media, oppiminen ja työ WordPress kotisivut: 12 suunnittelutrendiä vuodelle 2016Mitkä ovat vuoden 2016 verkkosuunnittelutrendit ja WordPress sivujen tulevaisuuden näkymät?

Blogi - sosiaalinen media, oppiminen ja työ

Tässä 12 ennustusta tulevalle vuodelle. by Ilkka Olander0 LinkedIn opas: verkostoituminen, työnhaku ja hyvä profiiliTästä LinkedIn oppaasta löydät runsaasti vinkkejä verkostoitumiseen, työnhakuun ja LinkedIn -profiilin hiomiseen vuodelle 2016. by Ilkka Olander3 Verkkosivusto joka myy: konversio-optimointi pähkinänkuoressaKonversio-optimointi pyrkii muuttamaan suuremman osan verkkosivuston kävijöistä asiakkaiksi. Kirkas tavoite, jota sisältö ja design tukevat, tuo tuloksia. by Ilkka Olander2 Rakenna brändi verkossaMistä aineksista syntyy verkkobrändi?

Piritta Seppälä presentations. Periscope - Laitesuositukset sujuvaan striimiin - Digivallankumous.