background preloader

Σχολικός εκφοβισμός

Facebook Twitter

Όχι στην ενδοσχολική βία -Εκπαιδευτήρια Δούκα- Σχολικός εκφοβισμός- bullying. SXOLIKH VIA_MEROS A_2011.wmv. Ενημερωτικό Υλικό για το Σχολικό Εκφοβισμό. Σε αυτό το post θα βρείτε υλικό σχετικό με τον εκφοβισμό που μπορεί να υπάρχει σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή π.χ. βιβλία, άρθρα, παρουσιάσεις, εντυπα κλπ ή οπτικοακουστικό υλικό, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παιδαγωγικά μέσα για χρήση από εκπαιδευτικούς ή γονείς, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Ενημερωτικό Υλικό για το Σχολικό Εκφοβισμό

«Μίλα μη Φοβάσαι - τρεις ιστορίες για τη βία στο σχολείο». Στο βιβλίο αυτό λογοτέχνες, ζωγράφοι, εκπαιδευτικοί και ειδικοί επιστήμονες γίνονται μια παρέα και χαρίζουν στα παιδιά τρεις ιστορίες, ζωγραφιές και δραστηριότητες, στις οποίες κάθε παιδί θα ανακαλύψει τον εαυτό του ή οικείες του καταστάσεις! Με το έργο του ο καθένας τα παρακινεί: Μίλα, μη φοβάσαι. Ένα βιβλίο που θα χαρούν τα παιδιά, τα οποία και θα βοηθήσει, ενώ θα αποτελέσει εργαλείο στα χέρια τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών, συμβάλλοντας στην πρόληψη της βίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ DVD «Τα μπλε Γυαλιά». Μια ταινία του Γ. Διαβάστε περισσότερα εδώ Trailer “Τα μπλε γυαλιά»: “Delete στον Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό”. I. Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτικούς. Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες εκπαιδευτικοί, Το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται δωρεάν από αυτή την ιστοσελίδα σχεδιάστηκε από ψυχολόγους με επιστημονική κατάρτιση και καθημερινή εμπειρία σχετική με το φαινόμενο της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτικούς

Το Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο έχει σαν στόχο:• Την εννοιολογική προσέγγιση και εξοικείωση των μαθητών με τον όρο ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ και ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ • Την κατανόηση του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών που εκφοβίζονται , των παιδιών που εκφοβίζουν αλλά και των παιδιών που παρατηρούν • Την παρουσίαση βασικών τρόπων αντίδρασης στο φαινόμενο από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες Με το παρόν διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο θα μπορέσετε να επεξεργαστείτε το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού μέσα από την οπτική:• Παιδιού που εκφοβίζεται • Παιδιού που εκφοβίζει • Παιδιού παρατηρητή / παρατηρήτριας Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. eSafetyKit. Untitled. Οι κακοί του Διαδικτύου Ωχ!

untitled

Ο καρχαρίας ανέβασε στο βυθοtube βίντεο με το χταπόδι που έμπλεξε δύο από τα πόδια του και παραπάτησε, ενώ οι σουπιές απειλούν με μηνύματα τη γαρίδα ότι αύριο στο σχολείο θα μαζευτούνε όλες και θα τη γεμίσουν μελάνι. Τώρα όλα τα ψάρια γελάνε με το χταπόδι, ενώ η γαρίδα φοβάται να πάει σχολείο. Θα πάω να πω δυο λογάκια στον καρχαρία και τη σουπιά αλλά και στους φίλους μας που χρειάζονται βοήθεια. Προς καρχαρία και σουπιά Οφείλετε να σέβεστε και να μην παρενοχλείτε τους άλλους.Μην προωθείτε φωτογραφίες, βίντεο ή φήμες που μπορεί να φέρουν κάποιον σε πολύ δύσκολη θέση. Internet and mobile safety advice and activities. Χρήσιμες Ιστοσελίδες για το Παρατηρητήριο. 22dim-peiraia.att.sch.gr/wp-content/uploads/2012/03/flipbook_ekfovismos_paidia.pdf. Untitled. Σχολικός εκφοβισμός. Επιμέρους χαρακτηριστικά Τα θύματα είναι συνήθως παιδιά: • με περισσότερο άγχος και ανασφάλεια από τους άλλους μαθητές, • ήσυχα και ευαίσθητα, • εσωστρεφή και μοναχικά, • με χαμηλή αυτοεκτίμηση, • φοβισμένα και με παθητική στάση απέναντι στη βία, • δύσκολα υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

Σχολικός εκφοβισμός

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.doc - Dropbox. Σχολικός εκφοβισμός: Είμαι σαν και σένα!* ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ-BULLING. Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο (6 Μαρτίου) προτείνω να δείτε την εξαιρετική ταινία "Μετά τη Λουτσία".

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ-BULLING

Σοκαριστική αλλά ίσως μας βοηθήσει ως γονείς και ως εκπαιδευτικούς. Δείτε κριτική της ταινίας ΕΔΩ Ενδιαφέρουσες ιδέες για δράσεις σε όλες τις ζώνες και τάξεις του σχολείο θα μπορέσετε νε βρείτε στις ακόλουθες προτεινόμενες σελίδες. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ Εξαιρετικό υλικό από το blog της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Παραμύθια και ιστορίες από τη σελίδα του μικρού αναγνώστη για τον σχολικό εκφοβισμό ΕΔΩ Σχετικό υλικό από τον Συνήγορο του Παιδιού ΕΔΩ Δίκτυο κατά της βίας στο σχολείο ΕΔΩ Παρουσίαση για τον σχολικο εκφοβισμό ΕΔΩ και ΕΔΩ Δείτε διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού ΕΔΩ Δείτε σχετικύ υλικό από την ιστοσελίδα της εκπαιδευτικού Άννας Παππά ΕΔΩ Δείτε τη σχετική καμπάνια για το stop bulling ΕΔΩ. Καμπάνιες κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Όταν το πείραγμα μετατρέπεται σε εφιάλτη. Το bullying θεωρείται μια πολυδιάστατη επιθετική συμπεριφορά, η οποία προέρχεται από παιδιά και μπορεί να είναι λεκτική, σωματική ή και ψυχολογική και που επαναλαμβάνεται με σκοπό να βλάψει, να πονέσει και να αναστατώσει το παιδί-θύμα, χωρίς το ίδιο να έχει προκαλέσει άμεσα αυτήν τη συμπεριφορά.

Καμπάνιες κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Όταν το πείραγμα μετατρέπεται σε εφιάλτη

Η πιο διαδεδομένη μορφή του bullying είναι η λεκτική, δηλαδή πειράγματα, απειλές, προσβολές, και μετά ακολουθεί η σωματική μορφή με χτυπήματα, σπρωξίματα και κλοτσιές, όπως και η ψυχολογική του διάσταση, με την έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού, της καταστροφής προσωπικών αντικειμένων, του εκφοβισμού, της διάδοσης φημών σχετικά με το θύμα. Πρόκειται για μία πολύ ευαίσθητη κατάσταση, κατά την οποία το παιδί-θύμα, πολλές φορές, δε μπορεί να αναγνωρίσει τι συμβαίνει, δε μπορεί να εξηγήσει, για αυτό και παραμένει στο επίκεντρο, χωρίς βοήθεια. *Beat Bullying *Ευρωπαϊκή Καμπάνια Anti Bullying Campaign. Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο για την αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού.