background preloader

AVARUUS

Facebook Twitter

Google. Print, Cut, Paste, Craft » Blog Archive » Free Printable Solar System Model for Kids. Free Printable Solar System Model for Kids May21 I wanted to create a printable solar system model, something that I could print and put together easily to show my son what planets are in the solar system, which ones are closer or further from the sun and from us and which one is the biggest or the smallest.

Print, Cut, Paste, Craft » Blog Archive » Free Printable Solar System Model for Kids

I chose not to use an actual scale, otherwise it would have been hard to make it printable, but I still tried to give an idea of the different sizes. I also tried to replicate as much as possible the actual colors of the planets as we see them from the earth, to create a realistic effect without using the actual pictures. Earth - Travel at light speed from the Sun to Jupiter. Hs. Tutkijat ovat löytäneet uuden planeetan Auringon lähimmän naapuritähden kiertoradalta.

hs

Aurinkokunnan ulkopuolinen planeetta eli eksoplaneetta on ensimmäisen kerran havaittu näin läheltä Maata. Asiasta tiedotettiin keskiviikkona. Pieni kivinen planeetta kiertää Auringon lähintä naapuritähteä, Proxima Centauria. Proxima b -nimisen planeetan pinnan lämpötila on alueella, jossa vesi voisi säilyä nestemäisessä muodossa. Planeetan massa on noin 1,3 kertaa suurempi kuin Maan. Proxima Centauri on punainen kääpiötähti, joka sijaitsee vain hieman yli neljän valovuoden päässä aurinkokunnastamme. Vaikka se on lähellä, se ei näy paljain silmin. Hs. Neutronitähdet ovat valtavan tiheitä ja aine avaruudessa kosmisena verkostona. Brittiarkkitehti Ian Simpson ei arvannut, että hänen Manchesteriin suunnittelemansa pilvenpiirtäjä reagoisi myrskyihin hyytävästi humisemalla.

Neutronitähdet ovat valtavan tiheitä ja aine avaruudessa kosmisena verkostona

Niinkin voimakkaasti, että paikalliset menettäisivät yöunensa. Ironista on, että Simpson tietää vallan hyvin äänen voimakkuuden, sillä hän asuu suunnittelemansa talon kahdessa ylimmässä kerroksessa. Jokainen pilvenpiirtäjä on erikoisrakennus, ja tällaisia yllätyksiä voi sattua. Ohjelma käsittelee alati suositumman ja yhä korkeamman rakentamisen haasteita. Puhetta tornitalojen suunnittelusta, tuulen ja auringon huomioimisesta, perinteisistä pilvenpiirtäjän rakennusmateriaaleista ja puun käytön mahdollisuuksista korkealle rakentamiselle. Amazing Space Journey. T htikuvioita. Planetarium - Interactive star map and virtual sky. Miksi maailmankaikkeudessa on ilmiöitä? Esko Valtaoja at TEDxTurku HYVÄ!

Kemian työt. The Scale of the Universe 2, mittakaavasta ihminen- maailmankaikkeuteen tai pienimpään tunnettuun mittayksikköön. Nightwish - Walking in the Air / High Quality Full Version + Lyrics / Hittivideoon tarvittiin 21 painottomuuslentoa – hetkessä miljoonia katsojia Facebookissa - Viihde. Amerikkalaisyhtye OK Go:n uusin musiikkivideo on noussut valtavaan suosioon sosiaalisessa mediassa.

Hittivideoon tarvittiin 21 painottomuuslentoa – hetkessä miljoonia katsojia Facebookissa - Viihde

Viraalihiteistä tunnettu bändi kuvasi uusimman videonsa täysin painottomassa tilassa yhdellä otolla. Yhtyeen eilen julkaistua videota oli katsottu 17 tunnissa yli 19 miljoonaa kertaa. Jos video ei näy yllä, voit katsoa sen Facebookista yhtyeen Musiikkivideo kuvattiin venäläisen S7 Airlinesin lennolla. Painottomuuslennolla kone lentää ensin jyrkästi ylöspäin ja vetää sitten moottorit tyhjäkäynnille. OK Go tunnetaan musiikkivideoista, jotka on kuvattu yhdellä otolla. Painottomuus saattaa johtaa myös huonoon oloon, mikä hankaloitti kuvaamista. OK Go perustettiin jo 1998, mutta suuren yleisön tietouteen he nousivat vuoden 2006 musiikkivideolla, jossa yhtye tanssii juoksumattojen päällä.

Lähteet: tiede.fi, okgo.net. Zero G Flight - Parabolic Flight With The Airbus A300 Of Novespace. Aika ja avaruus, paikkani aurinkokunnassa. Untitled. Aurinko – Opi lisää Auringosta ja katso upeita kuvia. Planets - NASA Solar System Exploration. Sun. Why does the moon change shape? Relatively Interesting What if the other planets were in place of the moon? VUOROVESI. Untitled. Untitled. ASTEROIDIVYÖHYKE. Kaikkien Asioiden Pikkujättiläinen: Ensikohtaaminen uuden planeetan kanssa. Vuoden 2015 alussa Dawn-luotain saapuu varsinaiseen määränpäähänsä asteroidivyöhykkeellä, joka sijaitsee Marsin kiertoradan takana.

Kaikkien Asioiden Pikkujättiläinen: Ensikohtaaminen uuden planeetan kanssa

Jännittävintä on se, että asteroidivyöhyke kätkee sisäänsä planeetan, jota ei koskaan ole tutkittu näin läheltä. Ceres-planeetasta ei toistaiseksi ole saatu kunnollisia valokuvia ja se tunnustettiin virallisesti planeetaksi vasta 2000-luvulla. Kaiken huipuksi se saattaa koostua suureksi osaksi vedestä. Vaikka planeetan kylmän pinnan alaiset sulat valtameret eivät sisältäisi elämää, merkitsee veden yltäkylläisyys sitä, että elämän esiintyminen jossain toisessa aurinkokunnassa on kenties todennäköisempää. Kaukaisia tähtiä kiertäviä pienemmillä planeettoja ei ole kyetty Maasta käsin tutkimaan, mutta on hyvä merkki, jos omassa aurinkokunnassamme vettä löytyy useilta kiviplaneetoilta sekä suuremmista kuista: Maa, Mars, Europa, Titan, Callisto, Ganymede... ja nyt kenties Ceres.

Planeetat - katso ikäsi toisella planeetalla. Kuinka vanha olet toisella Planeetalla?

Planeetat - katso ikäsi toisella planeetalla

Valitse jokin planeetta, kirjoita nimesi ja ikäsi, ja paina lopuksi UFOn kuvaa!

AVARUUSKANSIOT YLE-OPPIMINEN

URSA - Taivaalla tapahtuu. Teema Avaruus OPETTAJALLE OHJEITA. Solar System Tour from the sun to pluto. Planets - Solar System Exploration. National Aeronautics andSpace Administration.

Planets - Solar System Exploration

Wikijunior Aurinkokunta/Tulostettava – Wikikirjasto. Aurinkokunta (kuvan mittasuhteet eivät ole totuudenmukaiset) Tämä kirja kertoo Aurinkokunnasta, järjestelmästä avaruudessa, joka muodostuu Auringosta, Maasta ja seitsemästä muusta planeetasta kuineen.

Wikijunior Aurinkokunta/Tulostettava – Wikikirjasto

Kirja on osana Wikijunior-projektia, joten tekstistä pyritään saamaan helppolukuista ja ymmärrettävää myös nuorille lukijoille. Aurinko on valtava kaasupallo, joka säteilee ydinreaktiossa tuotettua energiaa valtavia määriä ympärilleen joka hetki. Tämä säteily havaitaan Maassa muun muassa valona ja lämpönää ja se mahdollistaa elämän planeetallamme.

Aurinkoa kiertää kahdeksan planeettaa, joista Maa on yksi, ja näiden lisäksi 3 kääpiöplaneettaa. Space for Kids - Story of the Universe. Särkänniemi - Oppimateriaali - Tähtiakatemia. Taivaanvahti - Ursan havaintojärjestelmä: Havainnon tiedot. Planeetta: Planet Nine löytyi Aurinkokunnasta. Musta aukko. Avaruudessa vaihtui valta – suomalaissukuinen Kopra avaruusaseman päälliköksi. Astronautti Scott Kelly julkaisi kuvia avaruudesta - Tiede. Lähes vuoden mittaiselta komennukselta kansainväliseltä avaruusasemalta palannut komentaja Scott Kelly julkaissut häikäisevän upeita kuvia avaruuslennoltaan.

Astronautti Scott Kelly julkaisi kuvia avaruudesta - Tiede

Tässä kymmenen upeaa astronautti Kellyn avaruudessa ottamaa kuvaa. Retkikunta 46:n komentaja Kelly vietti avaruudessa 340 päivää. Hänestä tuli pisimpään avaruudessa yhtäjaksoisesti oleskellut amerikkalainen. Kaikkien aikojen pisin avaruuslento on venäläisen kosmonautin Valeri Poljakovin Hän oli avaruudessa yhtäjaksoisesti 437 päivää. Kelly palasi takaisin maahan keskiviikkoaamuna. Kellyn matkan tarkoituksena oli kartoittaa, kuinka pitkä avaruudessa oleskelu vaikuttaa ihmiseen.

85 uskomatonta kuvaa avaruudesta – nämä on nähtävä! Nasa teki 14 matkailumainosta ulkoavaruuden kohteisiin – katso tyylikkäät julisteet - Matkat. Maailman johtava avaruustutkimuskeskus Nasa on julkaissut sarjan matkailujulisteita ulkoavaruuden kohteisiin.

Nasa teki 14 matkailumainosta ulkoavaruuden kohteisiin – katso tyylikkäät julisteet - Matkat

Asiasta kertoo Los Angeles Times. Nasan tutkimus- ja designlaboratorio Jet Propulsion Laboratory on yhteistyössä tutkijoiden ja insinöörien kanssa luonut perinteisiä matkailumainoksia muistuttavan julistesarjan. Esiteltävinä kohteina ovat muun muassa Saturnuksen suurin kuu Titan, Maan naapuriplaneetta Mars, kirkkaana aamu- ja iltatähtenä usein loistava Venus-planeetta ja aurinkokuntamme suurin planeetta Jupiter. Julisteet suunnitellut ryhmä ei ole unohtanut myöskään kotiplaneettaamme Maata, jonka ehdottomiksi matkailuvalteiksi luetaan muun muassa painovoima, lämpö ja hengitettävä ilma. Kahootit. 1 Aurinkokunta vessapaperista. 2 Kaakaokraattereita. NASA Space New Tab Gallery. Hakutulokset: avaruus.

4/5 kulmaa kosmologiaan: Tiekartta tähtiin. ARCturus - ARCturus - Astronomy Resource Center Tähtitieteen e-resurssikeskus. ARCturus - Astronomy Resource Center Tähtitieteen e-resurssikeskus ARCturus-sivusto, tähtitieteen virtuaalinen resurssikeskus tukee tähtitieteen opetusta ja harrastusta. Sivusto koostuu maailmankaikkeuden rakenteen mukaisesti järjestetyistä, maailmankuvan kehittymisen perusteella etenevistä opetuksen aihekokonaisuuksista. ARCturus on suunniteltu ensisijaisesti luonnontieteiden opettajia varten avuksi tähtitieteen opetukseen kouluissa, mutta sivusto sisältää kiinnostavaa tietoa kaikille tähtitieteestä kiinnostuneille. Verkkosivut käyttöympäristönä Sivuston rakenne perustuu rakenteelliseen, luonnonmukaiseen etenemisjärjestelmään, jossa edetään tutusta lähiympäristöstä yhä suurempiin kokonaisuuksiin maailmankaikkeudessa.

Kukin vaihe laajenevassa oppimisympäristöjen ketjussa edustaa yhtä rakenneyksikköä läheltä kauas avaruuteen mentäessä. Koska rakenneketjun pääosat ovat suuria kokonaisuuksia, on tarkoituksenmukaista jakaa nämä pääosat muutamiin alaosiin jäntevyyden säilyttämiseksi. Loyda maailmankaikkeus. Opinkirjo. Avaruuskerhossa perehdytään avaruuden ilmiöihin ja käsitteisiin. Kerhossa on esitetty seitsemän kerhokerran (á 1 tunti) sisältöjä. Jokaisella kerhokerralla tehdään yksi tai useampi kokeellinen työ. Lisäksi on esitetty joitakin ideoita ja pohdintakysymyksiä avaruusteeman käsittelyn tueksi.

Taustamateriaalia Avaruus -kerhoon:• Kirja: Polaris: Koulun tähtieto (Oja. 2004)• Särkänniemen tähtiakatemia: www.sarkanniemi.fi/akatemiat/tahtiakatemia• Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: www.ursa.fi 1.