Fact

Facebook Twitter
Coffee: a caffeinated chronicle Coffee: a caffeinated chronicle Saturday, March 31, 2012 The following is a story about a college girl named Jordan. Jordan blindly, exhaustedly, yet somehow successfully stumbled her way through college.
Nordic Sugar Sødningsleksikon
Hvad er fedt egentlig? Hvad er fedt egentlig? Mættede fedtsyrer findes overvejende i animalske produkter som fx smør, margarine, blandingsprodukter, svinefedt, kød, ost og mælkeprodukter. Enkeltumættede findes i fx olivenolie, rapsolie, avocado og nødder. Flerumættede findes i fx vindruekerneolie, sojaolie, majsolie, plantemargarine og fede fisk fx sild og makrel.
Bionordic Bionordic Syre-base balancen i kroppen En syre er karakteriseret ved at kunne fraspalte en brintion. Ved spaltning fås udover brintioner også en syrerest.
Forside
af Leif Varmark/Gert Karlson Mælk er en kompliceret sammensætning af næringsstoffer, som nærmest er uundværlige for nyfødte pattedyr. Det må være denne logik, som ligger bag sundhedsmyndighedernes anbefaling af komælk til mennesker. Vi får at vide, at vi skal have mælk for at få kalk til knoglerne og protein til musklerne, men ifølge Mejeriforeningens egne tal, så tåler 75 procent af jordens befolkning slet ikke komælk. I Danmark har vi vænnet os til komælk, men desto større grund er der til bekymring, da mange af mælkens bestanddele alligevel kan gøre os syge. Her er et uddrag fra Jane Plants bog: »Dit liv i dine hænder«, 2008, side 327-328, hvor hun har beskrevet nogle af mælkens mange hormoner m.m. Mælk indeholder Mælk indeholder
Fødevaredatabanken - version 7.01  -  Alfabetisk fødevareliste - A
Umættede fedtsyrer Umættede fedtsyrer indeholder dobbeltbindinger mellem kulstof-atomerne. Mono-umættede fedtsyrer (MUFA) indeholder én dobbeltbinding, og poly-umættede fedtsyrer (PUFA) indeholder to eller flere dobbeltbindinger. Jo mere umættet et fedtstof er, jo mere flydende er det. Umættede fedtsyrer inddeles i familier afhængig af placeringen af den sidste dobbeltbinding i molekylet. Det er hovedsagelig tre fedtsyrefamilier, der har interesse, nemlig Omega-3-fedtsyrer, Omega-6-fedtsyrer og Omega-9-fedtsyrer. Om fedtstoffets opbygning Om fedtstoffets opbygning
Betingelser for anvendelse af farvestoffer
PRAL-værdier En opløsnings surhedsgrad defineres normalt med pH-systemet. En pH-værdi på 7 betyder neutralitet, mens pH-værdier over 7 op til 14 indikerer base, og pH-værdier under 7 indikerer syre. To tyske forskere fra Forschungsinstitut für Kinderernährung i Dortmund har udviklet et andet system, som bruges til at fastsætte syre/basepåvirkningen i kroppen ved indtagelse af en fødevare. PRAL-værdier
Vitalrådet: Den, der smø’r godt ….
Så hurtigt omsættes maden til energi | I FORM
Vitaminer
Mættede fedtsyrer - carboxylsyrer
Essentielt næringsstof Essentielt næringsstof Forskellige arter har meget forskellige essentielle næringsstoffer. De fleste essentielle næringsstoffer og substanser er vigtige for stofskiftet men kan ikke syntetiseres af organismen. F.eks. kan mineraler ikke syntetiseres, og mennesket er derfor nødt til at indtage det jern med kosten, som er nødvendigt for at blodets hæmoglobin kan fungere. Jern i kroppen kan genbruges, men det mistes også og skal erstattes af nyt, f.eks. når man bløder fra et sår, eller når kvinder har menstruation. Alle essentielle næringsstoffer er giftige i store mængder. Nogle kan dog indtages i større doser end det er påkrævet uden uheldige bivirkninger.
Testosteron – et hormon for mænd – og kvinder Testosteron – et hormon for mænd – og kvinder Det naturlige mandlige kønshormon, som vi forbinder med aggression og mænds virilitet, er faktisk ikke så aggressivt. Det er vigtigt for både mænd og kvinder. Testosteron, som vi kender som det mandlige kønshormon, modvir­ker aldring, styrker musklerne og beskytter mod knogleskørhed. Det styrker personligheden, giver motivation, velbefindende og lyst. Til gengæld kan mangel medføre øget risiko for hjerte-karsygdomme, svækkelse af musklerne og mangel på seksuel lyst. Derfor bør mange, i hvert fald over 50 år gamle, få målt niveauet af testosteron og andre hormoner og evt. få dem suppleret med bio-identiske hormoner eller anvende naturlige måder til at stimulere dem på.
Bionordic