Fact

Facebook Twitter

Coffee: a caffeinated chronicle. Nordic Sugar Sødningsleksikon. Hvad er fedt egentlig? Mættede fedtsyrer findes overvejende i animalske produkter som fx smør, margarine, blandingsprodukter, svinefedt, kød, ost og mælkeprodukter.

Hvad er fedt egentlig?

Enkeltumættede findes i fx olivenolie, rapsolie, avocado og nødder. Flerumættede findes i fx vindruekerneolie, sojaolie, majsolie, plantemargarine og fede fisk fx sild og makrel. Bionordic. Syre-base balancen i kroppen En syre er karakteriseret ved at kunne fraspalte en brintion.

Bionordic

Ved spaltning fås udover brintioner også en syrerest. Forside. Food Timeline: food history & vintage recipes. Mælk indeholder. Af Leif Varmark/Gert Karlson Mælk er en kompliceret sammensætning af næringsstoffer, som nærmest er uundværlige for nyfødte pattedyr.

Mælk indeholder

Det må være denne logik, som ligger bag sundhedsmyndighedernes anbefaling af komælk til mennesker. Vi får at vide, at vi skal have mælk for at få kalk til knoglerne og protein til musklerne, men ifølge Mejeriforeningens egne tal, så tåler 75 procent af jordens befolkning slet ikke komælk. I Danmark har vi vænnet os til komælk, men desto større grund er der til bekymring, da mange af mælkens bestanddele alligevel kan gøre os syge.

Her er et uddrag fra Jane Plants bog: »Dit liv i dine hænder«, 2008, side 327-328, hvor hun har beskrevet nogle af mælkens mange hormoner m.m. Fødevaredatabanken - version 7.01  -  Alfabetisk fødevareliste - A. Om fedtstoffets opbygning. Betingelser for anvendelse af farvestoffer. PRAL-værdier. En opløsnings surhedsgrad defineres normalt med pH-systemet.

PRAL-værdier

En pH-værdi på 7 betyder neutralitet, mens pH-værdier over 7 op til 14 indikerer base, og pH-værdier under 7 indikerer syre. To tyske forskere fra Forschungsinstitut für Kinderernährung i Dortmund har udviklet et andet system, som bruges til at fastsætte syre/basepåvirkningen i kroppen ved indtagelse af en fødevare.

Vitalrådet: Den, der smø’r godt …. Food Comparison. Så hurtigt omsættes maden til energi. Vitaminer. Mættede fedtsyrer - carboxylsyrer. Essentielt næringsstof. Forskellige arter har meget forskellige essentielle næringsstoffer.

Essentielt næringsstof

De fleste essentielle næringsstoffer og substanser er vigtige for stofskiftet men kan ikke syntetiseres af organismen. F.eks. kan mineraler ikke syntetiseres, og mennesket er derfor nødt til at indtage det jern med kosten, som er nødvendigt for at blodets hæmoglobin kan fungere. Jern i kroppen kan genbruges, men det mistes også og skal erstattes af nyt, f.eks. når man bløder fra et sår, eller når kvinder har menstruation. Alle essentielle næringsstoffer er giftige i store mængder.

Nogle kan dog indtages i større doser end det er påkrævet uden uheldige bivirkninger. Testosteron – et hormon for mænd – og kvinder. Det naturlige mandlige kønshormon, som vi forbinder med aggression og mænds virilitet, er faktisk ikke så aggressivt.

Testosteron – et hormon for mænd – og kvinder

Det er vigtigt for både mænd og kvinder. Testosteron, som vi kender som det mandlige kønshormon, modvir­ker aldring, styrker musklerne og beskytter mod knogleskørhed. Det styrker personligheden, giver motivation, velbefindende og lyst. Til gengæld kan mangel medføre øget risiko for hjerte-karsygdomme, svækkelse af musklerne og mangel på seksuel lyst. Derfor bør mange, i hvert fald over 50 år gamle, få målt niveauet af testosteron og andre hormoner og evt. få dem suppleret med bio-identiske hormoner eller anvende naturlige måder til at stimulere dem på.

Bionordic.