background preloader

Utrecht

Facebook Twitter

Utrecht 10dec2010

KSU: Filmpje actie Uithof 10nov'09. Feestelijke Opening van de Internationale Actieweek: Kritische Studenten Utrecht hangen een spandoek vanaf het van Unnik gebouw van de Universiteit Utrecht met de tekst, ‘Education is NOT for $A£€, uit protest tegen de commercialisering van het Hoger Onderwijs.

KSU: Filmpje actie Uithof 10nov'09

Kritische Studenten Utrecht heeft vandaag, dinsdag 10 november, als onderdeel van de Internationale Actieweek, Education is NOT for $A£€, om 12.45 uur een spandoek gehangen vanaf het van Unnik gebouw van de Universiteit Utrecht op de Uithof. De internationale actieweek, waar studenten in meer dan 30 landen bij betrokken zijn, is een reactie op de uitverkoop van het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek aan Big-Business. Tijdens deze actie heeft Kritische Studenten Utrecht informatie aangeboden over de negatieve gevolgen voor onderwijs en onderzoek veroorzaakt door commercialisering en dalende overheidsinvestering. De noodzaak om nu positieve veranderingen te bewerkstelligen werd benadrukt.

Bezetting bestuursgebouw 1-2-2010

KSU. Drift21 open occupation of the Centre for Conflict Studies. Occupation Ruppertbuilding 27-28febr2012. Vidius gaat studenten in actieweek voorlichten. In februari organiseert Vidius Studentenunie samen met aangesloten studieverenigingen een Utrechtse actieweek om studenten te informeren over de Haagse bezuinigingsmaatregelen. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst die de studentenunie woensdagavond organiseerde. *Weinig animo van Utrechtse bètastudenten voor campagne ISO en LSVb.

Vandaag start de landelijke campagne Wie betaalt de rekening?

*Weinig animo van Utrechtse bètastudenten voor campagne ISO en LSVb

Tegen de bezuinigingen van staatssecretaris Zijlstra. Utrechtse bètastudenten lijkt het weinig meer te interesseren. Studentenorganisaties Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) maken zich ernstige zorgen over de oplopende schulden van studenten. Ook de toegankelijkheid van studies komt in het geding. Neoliberalisme en verzet in het hoger onderwijs. Fietsdemonstratie voor Goed en Toegankelijk Onderwijs, Tegen de Bezuinigingen. Al decennia vermindert de toegankelijkheid van kwalitatief goed hoger onderwijs.

Fietsdemonstratie voor Goed en Toegankelijk Onderwijs, Tegen de Bezuinigingen

Ons collegegeld is bijna vertienvoudigd, de studiefinanciering is lager dan in 1986 en de overheidsuitgaven per student zijn sinds 1980 gehalveerd. Zolang we niet in actie komen, blijven er bezuinigingen & hervormingen aan komen. Zoals: Afschaffing basisbeurs voor masterfaseInkorting OV rechtLangstudeerboete: € 3.063Harde knip bachelor-masterHogere collegegelden 2e studies &schakelprogramma’sPrivatisering deeltijdstudiesHogere collegegelden ‘excellent onderwijs’ Lees hier een Verslag van Fietsdemonstratie Utrecht tegen bezuinigingen op onderwijs Fietsdemonstratie voor Goed en Toegankelijk Onderwijs, Tegen de Bezuinigingen 20 maart 2012 | 9:30-13:00 START: Mariaplaats, Utrecht (5 min. lopen van af Utrecht CS) VIA: Janskerkhof – HKU- UCU EINDE: Manifestatie op Uithof GTO is een landelijk netwerk dat zich inzet voor goed en toegankelijk onderwijs.

Www.GoedToegankelijkOnderwijs.nl. Fietsactie tegen bezuinigingen. De organisatie Kritische Studenten Utrecht komen dinsdagochtend 20 maart al fietsend in actie tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs van kabinet Rutte.

Fietsactie tegen bezuinigingen

Fietsactie tegen bezuinigingen. Verslag van Fietsdemonstratie Utrecht tegen bezuinigingen op onderwijs. Janskerkhof 12 3512 BL Utrecht. Gebruikers van schermlezers: klik hier voor eenvoudige HTML Nieuw! Rangschik uw apps met slepen en neerzetten. Log in en probeer het eens. MeerNog meer van Google Inloggen 20 m 50 ft Kaart Verkeer Foto's Weer Fietsen Labels Janskerkhof 12 3512 BL Utrecht Afsluiten Bewerken in Google Map MakerEen probleem melden Afbeeldingen ©2014 Aerodata International Surveys, DigitalGlobe, Kaartgegevens ©2014 Google - Janskerkhof 12. 1 mei viering in Utrecht: een impressie. « Kritische Studenten Utrecht. KSU banner tegenover Utrecht School of Economics waar de toekomstige Neo-Liberale economen worden opgeleid!

1 mei viering in Utrecht: een impressie. « Kritische Studenten Utrecht

Vandaag, 1 mei, de dag van de arbeid, zijn er overal in de wereld demonstraties gehouden, enerzijds om te vieren wat men d.m.v. arbeidsstrijd heeft bereikt (8 urige werkdag, afschaffing kinderarbeid etc.) en anderzijds om aandacht te vragen voor de vele problemen in de wereld welk een sociale oplossing vereisen, zoals de asociale bezuinigingen op onderwijs, gezondheidszorg en het openbaar vervoer, de sloop van sociale huurwoningen etc.

Ook in Utrecht was een demonstratie en natuurlijk was KSU erbij. We verzamelden met zijn allen bij station Utrecht Zuilen en de plan was om vanaf daar, via de Amsterdamsestraatweg en Oudennoord, naar de stadsschouwburg te lopen. Maar al snel sloeg de sfeer om toen de politie de demonstratie blokkeerde omdat sommige demonstranten hun gezichten bedekten. KSU spreekt!!!!! Al snel was elke democratische recht op demonstratie naar de maan. Utrecht University School of Economics (USE) Het departement Economie (USE) presenteert en profileert zich extern – nationaal én internationaal – met de naam Utrecht University School of Economics en het acroniem USE.

Utrecht University School of Economics (USE)

Missie USE wil zich internationaal profileren als een erkend expertisecentrum van multidisciplinair georiënteerd, toepassings- en beleidsgericht economisch onderwijs en onderzoek. Het vertrekpunt is een sterk en herkenbaar economisch profiel met het accent op de institutionele, historische en ruimtelijke dimensies van economische vraagstukken en op de integratie van en samenwerking tussen algemene economie en bedrijfseconomie. Comité Gronings Ontzet.

11juni2013

Spandoek op IBB-flat: kom naar demonstratie tegen leenstelsel. Zes Utrechtse studentenorganisaties bundelen protest tegen leenstelsel. UTRECHT - Zes Utrechtse studentenorganisaties hebben hun krachten gebundeld tegen het leenstelsel.

Zes Utrechtse studentenorganisaties bundelen protest tegen leenstelsel

VIDIUS studentenunie, CDJA, Kritische Studenten Utrecht, ROOD, PINK! En PerspectieF roepen Utrechtse studenten op om naar de landelijke demonstratie te komen op 14 november in Den Haag. Voor de bovenstaande partijen is het huidige wetsvoorstel over het leenstelsel onacceptabel. Isabelle Beelen (voorzitter VIDIUS): “Het wetsvoorstel is ondoordacht en wordt te snel doorgevoerd.”