background preloader

WTF: only access to primary University Facilities by fingerscan?

Facebook Twitter

Sportcentrum gaat vingers scannen. De sportkaart maakt vanaf 9 februari plaats voor een vingerafdrukscanner.

Sportcentrum gaat vingers scannen

Het Universitair Sport Centrum stapt over op het nieuwe systeem, omdat het bedrijf dat de sportkaarten maakte, daarmee is gestopt. ‘Heel opvallend, maar een vinger-scan bleek goedkoper te zijn dan sporten via je LU-card’, laat universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke weten. ‘Ook speelt met de vingerscan niet meer het probleem dat sporters hun pasje vergeten. Bij de UB hoor ik daar nooit iets over, maar bij het sportcentrum is dat nu echt een punt.’ Sportcentrum gaat vingers scannen. Folia21_64 by Folia Magazine. Univers: Sportcentrum overweegt toegang via vingerscan. Je wilt gaan fitnessen en dan ben je je sportkaart vergeten.

univers: Sportcentrum overweegt toegang via vingerscan

Dus rechtsomkeert naar huis om je pasje te halen. Flink balen, maar je bent niet de enige. Persbericht Tilburg University 27 januari 2014. Hoogleraar Bert-Jaap Koops van Tilburg University ontvangt anderhalf miljoen euro van NWO om onderzoek te doen naar de bescherming van privacy in de 21e eeuw.

Persbericht Tilburg University 27 januari 2014

Dat heeft NWO maandag bekendgemaakt. Privacy in de 21e eeuw is een van de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd waar Tilburg University door middel van toponderzoek een bijdrage aan levert. Het huisrecht is de hoeksteen van privacybescherming. Maar nu mensen hun privéleven continu bij zich dragen (in hun smartphone of in de cloud) en overal in de publieke ruimte gevolgd kunnen worden (denk aan camera’s, drones, gezichtsherkenning, Google Glass), moet privacy opnieuw worden uitgevonden.

Sportcentrum UvT overweegt vingerscan. Foto: Aaron Schoenfeld, Wikimedia commons Sport24 januari 2014 16:47 |Het Tilburgse universitair sportcentrum overweegt om hetzelfde vingerscansysteem als het sportcentrum USC van de UvA en HvA te gebruiken.

Sportcentrum UvT overweegt vingerscan

Naast de UvA gebruiken ook de TU Delft en de Rijksuniversiteit Groningen het systeem al. Zorgen om privacy docenten Geesteswetenschappen. Geen vingerafdrukken meer nodig voor ID-kaart - Binnenland. Door: Avinash Bhikhie − 10/01/14, 17:50 − bron: ANP © anp.

Geen vingerafdrukken meer nodig voor ID-kaart - Binnenland

Een man geeft zijn vingerafdruk af voor een biometrisch paspoort. Vanaf maandag 20 januari worden geen vingerafdrukken meer opgenomen bij de aanvraag van een Nederlandse identiteitskaart. Bij de aanvraag van een paspoort worden vanaf dat moment nog maar twee vingerafdrukken opgenomen in plaats van vier. De datum staat in een brief van minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

Volgens de Ombudsman worden deze mensen uitgesloten van het uitoefenen van simpele handelingen, zoals het openen van een bankrekening, afhalen van pakketjes of stemmen bij verkiezingen. Onlangs riep de Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer, minister Plasterk nog op een oplossing te vinden voor mensen die weigeren hun vingerafdrukken te laten opslaan in hun paspoort. Vingerafdruk scannen voor toegang bibliotheek? "Life in prison, you can't do that to anybody" Vidar opent haar deuren voor roeiers met beperking NieuwsVingerafdruk scannen voor toegang bibliotheek?

Vingerafdruk scannen voor toegang bibliotheek?

Een onuitwisbare afdruk. Een sportkaart kun je vergeten mee te nemen, een vingerafdruk niet.

Een onuitwisbare afdruk

Dat was vijf jaar geleden de redenering achter het invoeren van de vingerafdrukscanner bij de oplevering van het nieuwe Sports Center. Library and IT Services willen de vingerafdrukscanner nu ook invoeren bij de UB. Dan kan het namelijk voor altijd over zijn met hbo’ers en scholieren die in de UB gaan zitten. Is er überhaupt verzet vanuit de medezeggenschap @FractieSAM @FractieFront tegen dit idiote security-theater ? #maagdenhuis #privacy. NotPICNICさんのツイート: "is er überhaupt verzet vanuit de medezeggenschap @FractieSAM @FractieFront tegen dit idiote security-theater ? #maagdenhuis #privacy. NotPICNIC on Twitter: "is er überhaupt verzet vanuit de medezeggenschap @FractieSAM @FractieFront tegen dit idiote security-theater ? #maagdenhuis #privacy.

Gezichtsherkenning en vingerscan Stappegoor mogen allebei niet. Beeld Shutterstock Meisjes die in de wildwaterbaan worden opgewacht, aanrandingen in de kleedkamers, vernielingen en ander geweld.

Gezichtsherkenning en vingerscan Stappegoor mogen allebei niet

Bij Stappegoor, het zwembad waar studenten van Tilburg University met hun sportpas ook naartoe kunnen, gaat het al lang mis. In de zomer van 2007 besloot het zwembad tot het invoeren van strenge toegangscontroles. Sindsdien moeten bezoekers hun vingerafdruk laten scannen. Wie zich niet gedraagt is niet meer welkom en wordt buitengehouden. Dat was althans de bedoeling. Gezichtsherkenning Nu wil de gemeente dat de vingerscan vervangen wordt door gezichtsherkenning. “Gezichtsherkenning mag alleen in uitzonderlijke gevallen” “Gezichtsherkenning op basis van biometrische gegevens mag alleen in uitzonderlijke gevallen,” zegt privacy- en big data-specialist Bart van der Sloot. Te zwaar middel. Gezichtsherkenning en vingerscan Stappegoor mogen allebei niet. Twitter. NU.nl - Studentensportscholen Leiden en Amsterdam eisen onterecht vingerafdruk. Studentensportscholen Leiden en Amsterdam eisen onterecht vingerafdruk. De universitaire sportscholen USC Amsterdam (Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam) en USC Leiden (Universiteit Leiden) schenden de privacy van hun klanten.

Studentensportscholen Leiden en Amsterdam eisen onterecht vingerafdruk

Sporters moeten voor toegang gebruikmaken van een vingerscansysteem, zonder actief een alternatief aan te bieden. Dat is volgens de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), in strijd met de wet. Een toegangssysteem op basis van vingerscans is niet per definitie verboden, maar een sportschool of vergelijkbare plek moet wel een alternatief aanbieden én gebruikers daar actief op wijzen, aldus de AP. De toezichthouder kijkt strenger naar vingerafdrukken en andere biometrische gegevens omdat deze bijzonder gevoelig zijn. Je kunt een vingerafdruk niet zomaar vervangen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een toegangspas. Univers - Universitaire sportcentra schenden privacyregels met vingerscan.

Vliegen in businessclass 'soms verdedigbaar' NieuwsUniversitaire sportcentra schenden privacyregels met vingerscan 22 Oktober 2019 - 12:10.

Univers - Universitaire sportcentra schenden privacyregels met vingerscan