background preloader

Radboud Universiteit

Facebook Twitter

Mercator NovioTech Magazine archief. Talenten welkom bij Make a Move. De beste studenten in contact brengen met de mooiste bedrijven.

Talenten welkom bij Make a Move

Dat is de inzet van Make a Move, onderdeel van AIESEC, dat dit jaar groot uitpakt met drie Talent Days in Amsterdam. ‘Bedrijven zijn nog steeds erg belust op het binnenhalen van jong talent.’ Foto: Creative Commons De formule van Make a Move is simpel: breng op een prachtige locatie de meest toonaangevende bedrijven samen met de meest talentvolle en gemotiveerde studenten. Make a Move organiseert al ruim tien jaar loopbaandagen, gericht op afzonderlijke universiteiten. Make a move. [Update] USR pleit voor carrièreweek.

De Universitaire Studentenraad (USR) heeft de Notitie Loopbaanbegeleiding (.pdf) opgesteld.

[Update] USR pleit voor carrièreweek

In deze notitie doet de USR een voorstel aan het College van Bestuur (CvB) voor het organiseren van een campusbrede Career Week, een week die in het teken staat van oriëntatie op de arbeidsmarkt. In de aanbeveling worden drie doelstellingen genoemd: het belang van arbeidsmarktoriëntatie tijdens de studie benadrukken, studenten bewust maken van de mogelijkheden die er al zijn en trainingen faciliteren ter voorbereiding op sollicitaties. Het plan is ambitieus, naast bovenstaande doelen wordt zelfs geprobeerd om Mark Rutte, Jet Bussemaker of Willem-Alexander te strikken voor de afsluiting van het evenement. Het CvB zou ruim 61.000 euro beschikbaar moeten stellen voor de Career Week. In Nijmegen is al een groot aantal studentenorganisaties en studieverenigingen actief op het gebied van loopbaanbegeleiding en arbeidsmarktoriëntatie. Tempo-Team - Gollege Tours - Veerkracht. Rens de Jong (rensdejong) sur Twitter.

CasparvanZanten : #BNR is goed aanwezig op onze... "Deelname aan de CollegeTour geschiedt op persoonlijke uitnodiging. " VOX: Studenten in jasje-dasje op netwerkmiddag. Veel jasje-dasje op de netwerkmiddag voor ‘de top uit het bedrijfsleven en topstudenten van de Faculteit der Managementwetenschappen’.

VOX: Studenten in jasje-dasje op netwerkmiddag

De dames van medeorganisator Tempo Team liepen nerveus heen en weer. Brandoncripps, Creative Commons Bestuurskundestudenten Guan Schellekens en Juriaan van Kan wachten bij het Cultuurcafé tot de netwerkbijeenkomst begint. Op het Pieter Bondamplein staan tafeltjes met kleedjes in Tempoteamrood en vlaggen met het logo van het uitzendbureau. Schellekens en Van Kan hebben iets langer voor de spiegel gestaan dan normaal. Eigen bureauAls iemand dat netwerken niet nodig heeft, is hij het wel, zou je zeggen. Schellekens heeft op een papiertje een paar bedrijven die vanmiddag komen aangestreept. Career Week concurrent van studieverenigingen? In maart komt de eerste Career Week om studenten beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Career Week concurrent van studieverenigingen?

In alle faculteiten zijn hiervoor inmiddels loketten opgericht. Studieverenigingen waarschuwen vragen de Career Week om niet in hun vaarwater te komen. Foto: Herval (Flickr, Creative Commons) Paul Deneer, binnen de universiteit actief met loopbaanoriëntatie, weet van de spanningsvelden links en rechts nu de universiteit steeds actiever wordt op de markt van loopbaanplanning, iets wat verenigingen als Synergy (bedrijfswetenschappen) en JFV (rechten) hoog in het vaandel hebben staan. ‘We overleggen onze plannen nauwgezet met de verenigingen’, zegt Deneer. De brug tussen studie en werk. Radboud Career Week kan terugkijken op een succesvolle eerste editie.

De brug tussen studie en werk

Ter afsluiting streden studenten gisteren om de Edison Denktank Award. Op zoek naar ideeën voor een beter aansluiting op de arbeidsmarkt. V.l.n.r. : Mark Vlek de Coningh, Jip Mennen, Jelle Lössbroek. / Foto: Jens Pauw In het statige Huize Heyendaal maken de deelnemers aan het Edison Denktankprogramma zich klaar voor hun ‘final pitch’. Het moment is aangebroken om na een week brainstormen oplossingen te presenteren waarmee de kloof tussen studie en werk kan worden gedicht. De presentaties blijken veelal opgehangen aan pakkende namen. Toch gaat uiteindelijk het meest degelijke idee er met de hoofdprijs vandoor.

De jury blijkt vooral enthousiast over de directe implementeerbaarheid van het plan. Hokjesdenken Tevredenheid is er ook bij de loopbaanbegeleiders van Career Service, die in korte tijd een vierdaags programma uit de grond stampten. Volgens haar ‘broeide er iets moois’ deze week. Injectie Radboud voor bedrijven regio Nijmegen. 12,4 miljoen naar Radboud Research Facilities. Synthon. - Lead Pharma. AKKUraatd : De gemeente stelt ruim €6... RUalumnibureau : Op zoek naar een nieuwe baan? Wat is Radboud Innovation? Maandag werd bekend dat de Radboud Universiteit een organisatie rijker is.

Wat is Radboud Innovation?

Radboud Innovation is de naam. ANS sprak met de kersverse directeur. ToelichtingIedereen is bij Radboud Innovation nog druk bezig met de ontwikkeling van de doelen en de opzet van de organisatie. Als nieuwe organisatie zal deze daarom pas in januari nadrukkelijker naar buiten treden. Toch is directeur Antoine Fraaij wel bereid kort een toelichting te geven. Multidisciplinariteit Een multidisciplinaire aanpak van onderzoek is steeds belangrijker aan het worden.