background preloader

Open vraag aan Rector Magnificus to bee - rectoraats-overdracht

Facebook Twitter

Haverkamp - Tennekes - notpicnic ~ emails

Rectoraatsoverdracht. Imgur: the simple image sharer. FreezePage: Rectoraatsoverdracht. VOX: Open vraag aan de Rector magnificus to bee. Bas Kortmann (64) neemt vandaag afscheid als rector.

VOX: Open vraag aan de Rector magnificus to bee

Wat had u hem altijd nog willen vragen? Acht collega’s en intimi stuurden hun vragen in, Kortmann antwoordt. ‘Een affaire Vonk zou ik nu anders aanpakken.’ Foto: Bert Beelen Een rector moet soms strikt, streng en zakelijk zijn, en soms meegaand, menselijk en begripvol. ‘Waar ik achteraf spijt van heb gehad, was mijn optreden rond de affaire Roos Vonk. Met Angela Merker. Waarom vond een rector die internationalisering hoog in het vaandel had staan het nooit nodig zelf de opening van het academisch jaar in het Engels te doen? Studenten en medewerkers staan onder druk: studierendementen moeten omhoog, de promotieduur moet korter, en we besteden steeds meer tijd aan het schrijven van elkaar beconcurrerende onderzoeksvoorstellen. ‘Wat betreft het rendementsdenken hoop ik dat we dingen kunnen veranderen. Campuscantus. 'Ik vind mezelf niet streng' - Vox magazine. Bas Kortmann (64) neemt vandaag afscheid als rector.

'Ik vind mezelf niet streng' - Vox magazine

Wat had u hem altijd nog willen vragen? Acht collega’s en intimi stuurden hun vragen in, Kortmann antwoordt. ‘Een affaire Vonk zou ik nu anders aanpakken.’ Foto: Bert Beelen Een rector moet soms strikt, streng en zakelijk zijn, en soms meegaand, menselijk en begripvol. ‘Waar ik achteraf spijt van heb gehad, was mijn optreden rond de affaire Roos Vonk. Met Angela Merkel. 'Ik vind mezelf niet streng' - Vox magazine. Big Block of Cheese Day Is Back. DUB: Open vraag aan de Rector Magnificus to bee - *ANS: De Kortmann Universiteit. Rector magnificus Bas Kortmann (64) legt vrijdag officieel zijn functie neer om terug te keren naar de rechtenfaculteit.

*ANS: De Kortmann Universiteit

ANS bevraagt hem over ruim zeven jaar rectoraat, studentenactivisme en Kortmann-grappen. Tekst: Evy van der Aa en Gijs Hablous Foto’s: Francesca Asscher In het kantoor van Kortmann staan de verhuisdozen al klaar, ‘let niet op de verhuisrommel’. ANS neemt plaats aan de grote tafel in het midden van de ruimte, waar chocolaatjes met het RU-logo netjes op een bordje worden gepresenteerd. Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU, schuift ook aan. Laten we beginnen bij het begin. U maakt uw tweede termijn als rector niet af. Als Kortmann terugblikt op zijn zeven jaar als rector, kan hij niet voor één hoogtepunt kiezen. Internationalisering en het Honoursprogramma worden vaak gezien als uw stokpaardjes. Betekent dit dus dat u studeren in het buitenland bij elke studie wilt verplichten? Vindt u dat studenten zich te weinig uitlaten over het leenstelsel?

**ANS: De Kortmann Universiteit. Rector magnificus Bas Kortmann (64) legt vrijdag officieel zijn functie neer om terug te keren naar de rechtenfaculteit.

**ANS: De Kortmann Universiteit

ANS bevraagt hem over ruim zeven jaar rectoraat, studentenactivisme en Kortmann-grappen. Tekst: Evy van der Aa en Gijs Hablous Foto’s: Francesca Asscher In het kantoor van Kortmann staan de verhuisdozen al klaar, ‘let niet op de verhuisrommel’. ANS neemt plaats aan de grote tafel in het midden van de ruimte, waar chocolaatjes met het RU-logo netjes op een bordje worden gepresenteerd. Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU, schuift ook aan. Laten we beginnen bij het begin. U maakt uw tweede termijn als rector niet af.

NotPICNIC on Twitter: "Open vraag aan @EngelenTheo Rector Magnificus to bee: Frontpage VOX: via LAYAR app: Webarchive FreezePage: ** de Kortmann Universiteit. FreezePage: De Kortmann Universiteit. Liveblog 17 oktober. Het is afgelopen.

Liveblog 17 oktober

Na iets meer dan twee uur is het tijd voor de borrel. Als afsluiting van dit verslag de laatste woorden van Kortmann, over de aan hem uitgereikte Traianuspenning van de gemeente Nijmegen. ‘Ik ben oprecht ontroerd. Ik was, ben en blijf met veel plezier een ambassadeur van de stad. Ik voel me Nijmegenaar en ik weet wat deze penning betekent. En dan is tenslotte het woord aan Kortmann zelf: ‘Ik zal het kort houden, want zo’n zitting hoort geen twee uur te duren.’ Ook burgemeester Bruls spreekt Kortmann toe: ‘Je was niet alleen een geweldige ambassadeur van de universiteit, maar ook van de stad.

Voormalig studentenvoorman Patrick Verleg spreekt zijn dankwoord: ‘We leerden tijdens iedere vergadering minstens één nieuwe Latijnse wijsheid om ons vocabulaire mee te vergroten. Loek Hermans bedankt namens het stichtingsbestuur van de universiteit Kortmann voor de bewezen diensten. Afscheid rector Kortmann: ‘Scharrelstudent smaakt beter dan plofstudent’ Bas Kortmann heeft vandaag in de Stevenskerk in Nijmegen het rectoraat van de Radboud Universiteit overgedragen aan Theo Engelen.

Afscheid rector Kortmann: ‘Scharrelstudent smaakt beter dan plofstudent’

In zijn slotrede (278 kB) vroeg hij ruimte voor de scharrelstudent in deze tijd van rendementsdenken. De nieuwe rector wees op het belang van mijmertijd. Theo Engelen is nu ook officieel rector. Vanaf vandaag is Theo Engelen officieel de rector magnificus van de Radboud Universiteit.

Theo Engelen is nu ook officieel rector

Tijdens de academische zitting in de St. Stevenskerk nam hij vanmiddag de ambtsketen over van voorganger Bas Kortmann. ‘Bas, ik had me geen slechtere voorganger kunnen wensen. Jouw niveau is nauwelijks te evenaren.’ Prof. Theo Engelen treedt terug als rector magnificus Radboud Universiteit. Professor Theo Engelen treedt om persoonlijke redenen terug als rector magnificus van de Radboud Universiteit in Nijmegen en neemt per 1 december 2015 de functie van hoogleraar Historische demografie aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit op zich.

Prof. Theo Engelen treedt terug als rector magnificus Radboud Universiteit

Theo Engelen: ‘Om persoonlijke redenen zal ik mij per 1 december terugtrekken als rector magnificus van de Radboud Universiteit. Met genoegen heb ik mij het afgelopen jaar als rector magnificus ingezet voor deze universiteit. Hierbij dank ik alle collega’s hartelijk voor de prettige samenwerking. Over de achterliggende overwegingen van mijn beslissing zal ik geen mededelingen doen en ik verzoek u dan ook vriendelijk daar niet naar te vragen. Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit respecteert dit besluit. Webarchive. Theo Engelen stopt als rector magnificus. Theo Engelen treedt af als rector magnificus. Per 1 december treedt professor Theo Engelen af als rector magnificus van de Radboud Universiteit.

Theo Engelen treedt af als rector magnificus

Hij neemt dan de functie van hoogleraar historische demografie op zich. Engelen trekt zich terug om persoonlijke redenen. In een bericht op de website van Radboud Universiteit (RU) geeft hij aan dat hij zich het afgelopen jaar met genoegen als rector magnificus heeft ingezet voor de RU. In het bericht vraagt Engelen om niet te vragen naar de achterliggende reden van zijn aftreden. Ook de universiteit wil daar niets over kwijt.

In december wordt hij de eerste hoogleraar historische demografie in Nederland aan de Faculteit der Letteren. Gerelateerd. Theo Engelen stopt als rector magnificus. * Hoe overleeft Theo Engelen de kerst? (3) Schoonfamilie, eten tot je een ons weegt en de hele dag binnen zitten.

* Hoe overleeft Theo Engelen de kerst? (3)

Het is weer bijna Kerstmis. Hoe deze dagen te overleven? Theo Engelen, dit jaar opgestapt als rector magnificus, benut deze dagen om rustig terug te blikken op een turbulent jaar. Hoe overleeft Theo Engelen de kerst? (3) - Vox magazine. Schoonfamilie, eten tot je een ons weegt en de hele dag binnen zitten. Het is weer bijna Kerstmis. Deleted comment.