background preloader

Library

Facebook Twitter

No Mass Layoffs at Harvard Libraries. Harvard University’s libraries will not resort to mass layoffs, student paper The Crimson reported on June 30.

No Mass Layoffs at Harvard Libraries

“Nearly all” library staff members whose jobs are classified as shared or support services will have a position once the reorganization is complete, according to an announcement, from Harvard University Library Executive Director Helen Shenton and Senior Associate Provost for the Harvard Library Mary Lee Kennedy. That’s Access Services, Information and Technical Services and Preservation, Conservation and Digital Imaging Services, Finance, Human Resources, Information Technology, Project Management, and Communications.

Shenton and Kennedy attributed the lack of layoffs to the voluntary early retirement program the university announced in February. Some 65 members of the 280 eligible library staffers took early retirement. (Cheryl LaGuardia, LJ blogger and Harvard research librarian, gave a shout out to many of the departing in LJ’s E-Views.) Library promoot archief National Geographic. 03 oktober 2012 door Saskia Bonger Aantal keer bekeken: 743 WEB ONLY Wie binnenkort in en rond de TU Delft Library mensen met gele lijsten en fototoestellen bezig ziet, hoeft niet vreemd op te kijken: met de actie wil de bibliotheek haar nieuwe archief van National Geographic Magazine aanprijzen.

Library promoot archief National Geographic

De Library is van plan gele lijsten uit te delen aan bezoekers. Hen wordt gevraagd de bibliotheek te vangen in een foto, mét de kenmerkende gele lijst van National Geographic eromheen. Bibliotheken UvA en VU gaan praten over samenwerking. Lange rijen wachtende studenten die in de UB een studieplek willen bemachtigen | Foto: UB UvA Organisatie14 januari 2013 12:45 |Naast de bètafusie en samenwerking op het gebied van oudheidstudies kruipen UvA en VU ook op het gebied van de letteren steeds dichter naar elkaar toe.

Bibliotheken UvA en VU gaan praten over samenwerking

Op korte termijn gaan de gesprekken van start over samenwerking tussen beide universiteitsbibliotheken. Hoewel er volgens Nol Verhagen, directeur UB UvA, nog ‘niks concreets’ te melden is, zegt hij ‘zeker te weten’ dat de gesprekken tussen beide bibliotheken om te komen tot samenwerking in andere vorm binnenkort gaan beginnen. Een dergelijke samenwerking ligt ook voor de hand nu UvA en VU op steeds meer terreinen toenadering zoeken. Advalvas: Krantenhoek opgedoekt.

Even een krantje lezen in een van de universiteitsbibliotheken is er niet meer bij.

advalvas: Krantenhoek opgedoekt

De UBVU heeft al haar krantenabonnementen stopgezet. Bibliotheekmedewerkers kregen het nieuws te horen via een mailtje zonder verdere uitleg. Woede bij reorganisatiebijeenkomst UBVU. De medewerkers van de universiteitsbibliotheek zijn woedend over het grote aantal voorgestelde ontslagen, en vooral over de onduidelijkheid en onzekerheid die er nog steeds is.

Woede bij reorganisatiebijeenkomst UBVU

Directeur José Frijns kan zich de boosheid wel voorstellen. De opmerking van collegelid Bernadette Langius dat de reorganisatiebijeenkomst bij de universiteitsbibliotheek (UBVU) inspirerend was, lokte vorige week maandag een explosieve reactie uit bij het publiek. “U moet ophouden met dit praatje, dit is niet inspirerend”, riep een boze medewerker. 56 van de 168 medewerkers van de bibliotheek hadden net een brief gekregen waarin stond dat ze met ontslag bedreigd zijn.

Kwaliteit dienstverlening. Advalvas: Protest tegen dreigend ontslag. Ruzies domineren toekomstplannen bibliotheek. Het plan voor de reorganisatie voor de bibliotheek (UBVU) is met ruzie tot stand gekomen, blijkt uit een rondvraag onder betrokkenen.

Ruzies domineren toekomstplannen bibliotheek

Niet vreemd dus dat er geen draagvlak voor het plan bestaat en het bestuur de directeur/kwartiermaker de laan uit stuurt. Foliaweb: Fysieke bibliotheek Inholland moet binnen twee jaar verdwijnen. Onderwijs19 februari 2013 10:20 |Het einde van de fysieke bibliotheek, dat is de intentie van hogeschool Inholland.

Foliaweb: Fysieke bibliotheek Inholland moet binnen twee jaar verdwijnen

Afgelopen week besloot die hogeschool om haar bibliotheekcollectie vanaf 2015 alleen nog digitaal aan te bieden. LigtenbergK : Een voordeel van digitale... UK: Bibliotheken samen: geen gedwongen ontslagen. De bibliotheken van de RUG gaan over de kop. Ze worden samengevoegd en de organisatie wordt opnieuw ingedeeld. Er vallen geen gedwongen ontslagen. De bibliotheekorganisatie moet flink krimpen. ‘Dat kan zonder gedwongen ontslagen, als we bereid zijn onze bakens te verzetten’, schrijft bibliothecaris Marjolein Nieboer in een conceptplan aan haar medewerkers. Officieel is het geen reorganisatie, maar het resultaat is hetzelfde. De UB moet structureel ruim 600.000 euro bezuinigen. Grote druk. Het laatste boek. Verhuizing bibliotheek Godsdienstwetenschap.

Opnieuw verbouwing in Huygensgebouw. Het gebrek aan groepswerkplekken in het Huygensgebouw wordt eindelijk aangepakt.

Opnieuw verbouwing in Huygensgebouw

De Library of Science gaat van 7 juli tot 1 september op de schop. Het gaat hierbij om het gedeelte van de bibliotheek in vleugel twee. Vorig jaar juli is het andere deel van de bibliotheek al veranderd. Hier zijn toen al enkele nieuwe groepswerkplekken gecreëerd, maar helaas niet voldoende voor het nog steeds toenemende aantal bèta-studenten. Krimp collecties en personeel bij bibliotheken UvA en HvA. De UB aan het Singel.

Krimp collecties en personeel bij bibliotheken UvA en HvA

De komende jaren zal de samenwerking met de Hogeschoolbibliotheek worden geïntensiveerd. Organisatie12 december 2014 7:00 |Een jaar na haar aantreden heeft Maria Heijne, directeur van de UB en van de Hogeschoolbibliotheek, haar beleidsplan voor de komende jaren gepresenteerd. Humane Wetenschappen offert collecties op voor leercentra - Veto.be. De plannen komen er nadat het groepsbestuur aan de campusbibliotheekraad vroeg om fundamenteel na te denken over de toekomst van de bibliotheken, met horizon 2040.

Humane Wetenschappen offert collecties op voor leercentra - Veto.be

Volgens vicerector Bart Raymaekers gaat het om 'louter denkpistes'. Toch heerst er bij enkele faculteiten en proffen consternatie. Afstand doen van de fysieke collectie is - zelfs met de verre tijdshorizon - voor sommigen een brug te ver en Theologie is geen vragende partij voor het overhevelen van ander bibliothecair erfgoed naar de Maurits Sabbe bibliotheek. Centralisatie van fysieke collectie.