background preloader

Elitisering = (in)direct denial of access on financial grounds

Facebook Twitter

Against Excellence. “One can hardly move for beauty and brilliance these days.

Against Excellence

Basisbeurs en OV-studentenkaart mogelijk afgeschaft. Het kabinet maakt plannen om de basisbeurs om te zetten in een leenstelsel.

Basisbeurs en OV-studentenkaart mogelijk afgeschaft

Bovendien wordt de OV-studentenkaart mogelijk omgezet in een kortingskaart. Dat meldde het Algemeen Dagblad vorige week. “Studeren wordt weer voor de elite.” A nasty little theory. At the very core of the latest version of the national curriculum for maintained schools in England is a nasty little assumption.

a nasty little theory

It is an assumption that has been harboured by a few for many decades, and one that often rises to the fore during hard times. It is what underlies the current government's approach to education. De elite is de elite niet meer. Het vanzelfsprekende respect voor de elite is verdwenen.

De elite is de elite niet meer

Directeur Kennis van TNO Diederik Zijderveld begrijpt dat wel. Burgers zijn niet gek. Louis Bonaparte Society. Facebook: Louis Bonaparte Society. @LobosUtrecht. DUB: Studenten onderzoeksmasters richten nieuw genootschap op. Een platform voor discussies over wetenschappelijke en filosofische thema's. Maar ook een netwerk van toekomstige academici. De Louis Bonaparte Society is het eerste Utrechtse initiatief dat zich exclusief richt op studenten van onderzoeksmasters.

Drift 13, Utrecht. Gebruikers van schermlezers: klik hier voor eenvoudige HTML Nieuw!

Drift 13, Utrecht

Rangschik uw apps met slepen en neerzetten. Log in en probeer het eens. MeerNog meer van Google. Kinanya Pijl.

Lobosjus

Geschichtlichen Verläufe des Wiener Kreises; Kausalitäten, Begründungen und Einwirkungen in der Philosophie des 20 Jahrhunderts von LUMINITA SOARE. Wiener Kaffeehaus. Louis_Bonaparte : @notPICNIC Do you regard... NotPICNIC : is @Louis_Bonaparte "het 1ste... Louis_Bonaparte : @notPICNIC aldus dub.nl. Wij... Louis_Bonaparte : @notPICNIC Exclusiviteit !=... NotPICNIC : @Louis_Bonaparte vergelijkt... Louis_Bonaparte : @notPICNIC WK refereert meer... ID-plicht in Universiteitsbibliotheek. Het is niet goed dat je een paspoort of rijbewijs moet laten zien voor je ’s avonds de universiteitsbibliotheek in mag.

ID-plicht in Universiteitsbibliotheek

Dat zegt Ruben van Luijk. Via een online petitie roept hij medestanders op de universiteitsbibliotheek weer vrij toegankelijk te maken. Sinds ongeveer een jaar is het een vast ritueel voor wie na vijven van de universiteitsbibliotheek in de Uithof gebruik wil maken: eerst een identiteitsbewijs tonen bij de balie van de beveiliging. Bij de letterenbieb in de binnenstad was de avondlijke ID-plicht al langer vaste prik. De maatregel is bedoeld om overlast in de avonduren tegen te gaan. In de eerste plaats is deze verplichting gewoon lastig. Het argument dat door ingangscontrole overlast wordt beperkt, hoor je tegenwoordig een beetje te vaak en te snel. Daarnaast heeft de universiteit, als semi-overheidsinstelling, ook een maatschappelijke voorbeeldfunctie te vervullen. Medestanders kunnen hier de petitie tegen de ingangscontroles ondertekenen. Stop ID-controle Utrechtse Universiteitsbibliotheek - Petities Online. De Utrechtse universiteitsbibliotheek is al zo'n achttien jaar mijn trouwe leverancier van academische literatuur.

Stop ID-controle Utrechtse Universiteitsbibliotheek - Petities Online

Sinds enkele maanden word ik als gebruiker van de bibliotheeklocatie op de Uithof echter plotseling geconfronteerd met de eis om eerst een identiteitsbewis te tonen als ik 's avonds van de bibliotheek gebruik wil maken. Dat is niet alleen lastig - ik loop niet elke dag met een paspoort op zak - maar vind ik ook weinig sympathiek. Als bezoeker voel ik me niet welkom maar gewantrouwd.

Bewakingsregime UB gaat te ver. Beveiligers in de Universiteitsbibliotheek van de binnenstad zouden er moeten zijn voor de veiligheid van de studenten.

Bewakingsregime UB gaat te ver

Volgens researchmasterstudente Riva Godfried is de praktijk anders. Ze hanteren absurd strenge regels als het gaat om voedsel en drank en spreken de studenten op een kleinerende toon aan. "Studeren mag best weer wat elitairder worden." Karlijn Ligtenberg (LSVb), Tom Hoven (studentenbond AKKU) en Ron Bormans (Hogeschool Rotterdam) kijkend naar een debatstelling. | Foto: Erik Kottier debat12 oktober 2012 11:15 |De HBO-raad zal er bij de onderhandelaars van VVD en PvdA op blijven aandringen dat het onverstandig is een sociaal leenstelsel in te voeren omdat het grote groepen studenten benadeeld.

"Studeren mag best weer wat elitairder worden."

Dat zei voorzitter Thom de Graaf donderdagavond in Den Haag, ‘gesterkt en gesteund’ door de uitkomsten van het door de HBO-raad georganiseerde debat over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs. ‘Wij hebben de verantwoordelijkheid de politiek te wijzen op de gevolgen van beslissingen die worden genomen,’ aldus De Graaf, die zich in zijn boodschap richtte tot de onderhandelaars. ‘Als u een leenstelsel invoert, regel het dan alsjeblieft zo dat de gevolgen met name voor jongens en meisjes uit bevolkingsgroepen met lage inkomens beperkt zijn.’ 'Les één van de ontgroening: ontzie elkaar en spuug op de rest' - Malou van Hintum. OPINIE - Malou van Hintum − 17/10/12, 10:56 © Marcel van den Bergh / de Volkskrant.

'Les één van de ontgroening: ontzie elkaar en spuug op de rest' - Malou van Hintum

'Les één van de ontgroening: ontzie elkaar en spuug op de rest' EM: Groen licht voor Erasmus University College. Het Erasmus University College (EUC) kan op 1 september 2013 haar deuren openen. De prestigieuze bachelor-opleiding gaat 3500 euro per jaar kosten. Accreditatie Afgelopen maandag heeft de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) de toekomstige EUR-bachelor Liberal Arts & Sciences groen licht gegeven. De opleiding, die in het centrum van Rotterdam aan de Nieuwe Markt zal worden verzorgd, richt zich op excellente en internationaal georiënteerde studenten. Het EUC wordt het zevende University College in Nederland, sinds de Universiteit Utrecht in 1999 voor het eerst een vergelijkbare bachelor aanbood. Prijskaartje Aan zo’n prestigieuze opleiding hangt wel een prijskaartje.

Diary. On becoming a bilious old git. By George Monbiot. Affirmative Action Supreme Court Case - Emily Bazelon - The Colbert Report - 2012-16-10. Does confidence really breed success? 3 January 2013Last updated at 19:32 ET By William Kremer BBC World Service Research suggests that more and more American university students think they are something special. High self-esteem is generally regarded as a good thing - but could too much of it actually make you less successful? About nine million young people have filled out the American Freshman Survey, since it began in 1966. A-level reforms are another attempt to entrench elitism in education. Racistisch Oxford. De universiteit in Oxford laat structureel meer blanke studenten dan etnische minderheden toe tot haar opleidingen, ook al hebben ze dezelfde cijfers bij toelating. 25,7 procent van de blanke sollicitanten kreeg in 2010 en 2011 een plek aangeboden tegenover 17,2 procent van de studenten uit etnische minderheidsgroepen.

Het onderzoek is uitgevoerd door The Guardian, die de cijfers van Oxford opvroeg onder de Freedom of Information Act. Dit is vergelijkbaar met de Wet van Openbaar Bestuur in Nederland, waarbij de overheid informatie moet geven over haar handelen. Cambridge wilde niet meewerken, maar uit oudere cijfers blijkt dat daar een vergelijkbare trend heerst. All the privileged must have prizes. Harvard Prof Tired of Rich Students, Like Jared Kushner. Too Smart to Fail: Notes on an Age of Folly. Notes on an age of folly Thomas Frank [from The Baffler No. 19, 2012] Coursera commits to admitting only elite universities. DUB: Ook de Bijlmer moet aan UCU kunnen studeren. Studeren aan het University College Utrecht (UCU) dreigt onbetaalbaar te worden voor veel studenten. Rens Bakker en Kavish Bisseswar vinden dat het inkomen van de ouders niet mag bepalen of je op de campus kunt studeren.

Beste mevrouw Oudeman, NRC 2009 Plasterk wil hoger onderwijs hervormen. Rotterdam, 31 aug. Minister Plasterk (Onderwijs, PvdA) stelt het stelsel van hoger onderwijs ter discussie. Een commissie moet komend voorjaar rapporteren hoe het hoger onderwijs moet worden ingericht, zegt hij vanmiddag bij de opening van het academisch jaar op de Universiteit Twente. Zelf neigt Plasterk naar een stelsel als in Californië, waar het hoger onderwijs is verdeeld in vier niveaus. Volgens de minister is het stelsel in Nederland, met alleen het hbo- en het universitaire niveau, niet berekend op de grote en diverse toestroom van studenten. VPROtegenlicht Oxford in Zeeland. Hoe werkt het University College: Is het een rijkeluiscrèche zoals minister Plasterk ooit zei? Of is het de universitaire onderwijsvorm van de toekomst? Tegenlicht kijkt de eerste maanden mee in Middelburg en volgt enkele eerstejaars.

Hoe worden de studenten geselecteerd? DUB: Grote verschillen in kosten university colleges. Reactie: de elitaire universiteit. In het vorige nummer (Peper #5, winter 13|14) zette onze zeer gewaardeerde hoofdredactrice de UvA neer als een ‘blanke eenheidsworst’, onder vermelding van de titel ‘egalitair is elitair’. Hoewel ik het helemaal met haar eens ben dat de UvA de witte universiteit van Amsterdam is, en de VU de zwarte – iedereen die wel eens op beide instellingen heeft rondgekeken, zal dat, ook zonder uitgebreide statistische analyse, wel bevestigen – meen ik dat zij ten onrechte met afkeuring over dit verschijnsel schrijft. Het duidelijkst werd ik geconfronteerd met het verschil tussen de UvA en de VU, toen ik eens bijles gaf aan twee meisjes in de zesde klas. CollegeTours - Tempo-Team - Veerkracht. Radboud Honours Academy - 5000,- beurs. Radboud Honours Academy - 5000,- beurs.

Campus in Beeld Honours-Programma. FreezePage. RUFdM : Nu spreekt keynote speaker... 3xniks! testing the resilience of new forms of elitism. Image YdVc. FreezePage. Tempo-Team CollegeTour 13 juni 2013 : un album sur Flickr. Campus in Beeld - Seizoen 2 - Afl5: Feuten kijken met Carolus. Image ApmT. RUFdM : Prof. dr. ir. Rob van der Heijden... Recherche - #TTCT13. Marcel Kalmeijer (MarcelKalmeijer) sur Twitter. Studenten in jasje-dasje op netwerkmiddag. Rechten wil schoolgeld vragen aan honours-studenten. Universiteit mag extra geld vragen aan honoursstudenten. 'Selecteer niet op centen, maar op talenten' 'Selecteer niet op centen, maar op talenten' ‘Selecteer niet op centen, maar op talenten’ Academics warn of 'social chasm' on university campuses. President Obama & New Elitism. Rechten wil 'profile fee' Cartoon29 11 2012. Sid van Wijk, een excellente gangmaker. Lodewijk Asscher topspreker op Tempo-Team CollegeTour 2014 - Tempo-Team.

FreezePage. MarcelKalmeijer : Collegekaart en deelnemerspakket ... GeorgesRomme : Lodewijk Asscher talks about ... KeesTT14 : #TTCT14 minister Asscher als ... Danielstrik : Innovatie in verbinding met ... EstherHehne : We gaan naar een trust economy #TTCT14... TempoTeam : Kees Stroomer, directeur van ... BasCB : Yvonne de kort vertelt over ... Tempo-Team CollegeTour 2014 - un album sur Flickr. Intermania juni 2014 (jaargang 20, editie 5) by Intermania. Tempo-Team CollegeTour 2014.

De wal keert 't schip

Het sociale leenstelsel voedt hebzucht, statuszucht en ongelijkheid. Meldpunt: hbo’ers in de UB. De mond vol over excellentie, maar niet durven kiezen - NRC Handelsblad van dinsdag 12 mei 2015. Diana Kretschmann sur Twitter : "René Koekkoek van @rethinkUU legt de vinger op de zere plek. #maagdenhuis #rethinkuva... Stop met dit sadisme - HOOFDARTIKEL.

Mogelijk sprake van mishandeling bij Introductie van Carolus Magnus. Top 10 uit de hand gelopen ontgroeningen. Initiations of all nations. Papiro laurea.

#piggate Cameron

Maatwerkdiploma: elite-universiteiten en afvoerputjes?