background preloader

Serious flaws in dissertation? Ph.defense deferred at last sec:

Facebook Twitter

Members dissertation commision Kourtit

Conflict of interest. The presence of a conflict of interest is independent of the occurrence of impropriety.

Conflict of interest

Therefore, a conflict of interest can be discovered and voluntarily defused before any corruption occurs. A widely used definition is: "A conflict of interest is a set of circumstances that creates a risk that professional judgement or actions regarding a primary interest will be unduly influenced by a secondary interest. "[1] Primary interest refers to the principal goals of the profession or activity, such as the protection of clients, the health of patients, the integrity of research, and the duties of public office.

Secondary interest includes not only financial gain but also such motives as the desire for professional advancement and the wish to do favours for family and friends, but conflict of interest rules usually focus on financial relationships because they are relatively more objective, fungible, and quantifiable. Related to the practice of law[edit] Organizational[edit] Types[edit]

Coauteurs proefschrift moeten dit NIET zelf beooordelen 'pervers

(self)plagiarism by Nijkamp 7jan2014. [MIRROR] geplande verdediging proefschrift uitgesteld. [URL-migrated]: Geplande verdediging proefschrift uitgesteld - [apr-jun] Promotie aan VU opgeschort wegens onzorgvuldigheden. De Vrije Universiteit in Amsterdam.

Promotie aan VU opgeschort wegens onzorgvuldigheden

Foto ANP/ Koen Suyk Binnenland De promotie van een econoom morgen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU) is opgeschort vanwege “diverse onzorgvuldigheden” in het manuscript. Dat meldt NRC Handelsblad vanmiddag. Advalvas: Proefschrift afgeblazen uit angst voor gezeur. “Formeel is er niks aan de hand, maar ik wilde geen enkel gezeur”, aldus Economie-decaan Harmen Verbruggen over het afblazen – op het laatste moment – van de promotie van ruimtelijk econoom Karima Kourtit.

advalvas: Proefschrift afgeblazen uit angst voor gezeur

Op zich gaat het om een vrij onbeduidende zaak: een aantal betrokkenen vindt dat het verkeerd is geciteerd in een verslag van een internationaal congres in Kourtits proefschrift over creatieve stedelijke gemeenschappen. Gebeurt vaker “Dat gebeurt vaker, dat er tijdens de beoordelingsfase wordt gewezen op fouten en onzorgvuldigheden”, legt Harmen Verbruggen uit. “Die worden dan gecorrigeerd en daarna wordt er een datum voor de promotie vastgesteld. " Maar nu begonnen mensen zich pas te roeren toen de leescommissie – “waar vier internationaal gerenommeerde wetenschappers in zaten”, aldus Verbruggen - het proefschrift had goedgekeurd, het proefschrift al was gedrukt en er een datum voor de promotie – 29 mei, dus overmorgen – was vastgesteld. FreezePage. Proefschrift afgeblazen uit angst voor gezeur. “Formeel is er niks aan de hand, maar ik wilde geen enkel gezeur”, aldus Economie-decaan Harmen Verbruggen over het afblazen – op het laatste moment – van de promotie van ruimtelijk econoom Karima Kourtit.

Proefschrift afgeblazen uit angst voor gezeur

Op zich gaat het om een vrij onbeduidende zaak: een aantal betrokkenen vindt dat het verkeerd is geciteerd in een verslag van een internationaal congres in Kourtits proefschrift over creatieve stedelijke gemeenschappen. Gebeurt vaker. Advalvas: Breedveld Ophef rond promovenda: vooral veel geruchten, weinig feiten. Er verschijnen de laatste dagen allerlei verhalen in de media over econoom Karima Kourtit, wier promotie op het laatste moment is afgeblazen vanwege ‘onzorgvuldigheden’ in haar proefschrift. Zo meldde een krant dat Kourtit niets inhoudelijks zou hebben bijgedragen aan de wetenschappelijke artikelen die haar wel als co-auteur vermelden.

Een andere krant suggereerde een meer dan professionele betrokkenheid van Kourtits promotor, de gerenommeerde econoom Peter Nijkamp, mede omdat die in de jury zit van een prestigieuze prijs waarvoor Kourtit is genomineerd. Niet meer dan geruchten Dergelijke geruchten zijn ook ons ter ore gekomen en we hebben een tweetal berichten gewijd aan de ophef, maar het zijn vooralsnog niet meer dan geruchten.

De media baseren zich op een anonieme brief, die naar verschillende redacties van landelijke media is gestuurd. Anonieme bronnen En of de overige geruchten waar zijn of niet, wij zijn er nog niet in geslaagd dat afdoende te checken. Peter Breedveld. Advalvas: Breedveld Ophef rond promovenda: vooral veel geruchten, weinig feiten. FreezePage. Ophef rond promovenda: vooral veel geruchten, weinig feiten.

Er verschijnen de laatste dagen allerlei verhalen in de media over econoom Karima Kourtit, wier promotie op het laatste moment is afgeblazen vanwege ‘onzorgvuldigheden’ in haar proefschrift.

Ophef rond promovenda: vooral veel geruchten, weinig feiten

Zo meldde een krant dat Kourtit niets inhoudelijks zou hebben bijgedragen aan de wetenschappelijke artikelen die haar wel als co-auteur vermelden. Een andere krant suggereerde een meer dan professionele betrokkenheid van Kourtits promotor, de gerenommeerde econoom Peter Nijkamp, mede omdat die in de jury zit van een prestigieuze prijs waarvoor Kourtit is genomineerd. Niet meer dan geruchten Dergelijke geruchten zijn ook ons ter ore gekomen en we hebben een tweetal berichten gewijd aan de ophef, maar het zijn vooralsnog niet meer dan geruchten. De media baseren zich op een anonieme brief, die naar verschillende redacties van landelijke media is gestuurd. Anonieme bronnen. Uitgestelde promotie: 'kijken of onderzoek nodig is' “Ik geloof dat er iemand bezig is ons zwart te maken en allerlei rottigheid rondstrooit.

Uitgestelde promotie: 'kijken of onderzoek nodig is'

Ik vind dat heel kwalijk”, aldus Economiedecaan Harmen Verbruggen over de geruchten, inmiddels in de publiciteit gebracht door Het Parool/Folia, dat econoom Karima Kourtit niet of nauwelijks zou hebben bijgedragen aan de wetenschappelijke publicaties die de basis vormen van haar proefschrift. Kourtits promotie, gepland voor morgen, werd op het laatste moment afgeblazen vanwege onzorgvuldigheden in een verslag van een workshop. Nominatie ingetrokken ‘De beslissing tot uitstel heeft niks te maken met geruchten over Kourtits artikelen, benadrukt Verbruggen. “Met geruchten kan ik niets. NRC Handelsblad meldt dat Kourtis promotor, Peter Nijkamp, in de jury zat van een prestigieuze innovatieprijs waarvoor Kourtit was genomineerd. Niets bijzonders. Advalvas “Ik geloof dat er iemand bezig is ons zwart te maken en allerlei rottigheid rondstrooit.

Uitgestelde promotie: 'kijken of onderzoek nodig is' “Ik geloof dat er iemand bezig is ons zwart te maken en allerlei rottigheid rondstrooit.

Uitgestelde promotie: 'kijken of onderzoek nodig is'

Ik vind dat heel kwalijk”, aldus Economiedecaan Harmen Verbruggen over de geruchten, inmiddels in de publiciteit gebracht door Het Parool/Folia, dat econoom Karima Kourtit niet of nauwelijks zou hebben bijgedragen aan de wetenschappelijke publicaties die de basis vormen van haar proefschrift. Geenstyl : Deepthroats VU: prof Nijkamp... Deepthroats VU: prof Nijkamp doet promovendi. VU Vrije Universiteit Promotie Proefschrift Peter Nijland Karima Kourtit The New Urban Worl Economie stad. De Vrije Universiteit van Amsterdam heeft de promotie van Karima Kourtit aangehouden na meldingen van onregelmatigheden door medewerkers.

VU Vrije Universiteit Promotie Proefschrift Peter Nijland Karima Kourtit The New Urban Worl Economie stad

De Universiteit stelt een intern onderzoek in, dat meldt de VU op haar site. Mevrouw Kourtit werkte onder leiding van de prominente VU-wetenschapper Professor Peter Nijkamp aan een onderzoek over stadseconomie. Haar nominatie voor de Amsterdam Science & Innovation Award is inmiddels ongedaan gemaakt. Promotor Peter Nijkamp is als jurylid nauw betrokken bij deze prijs. Delen van het proefschrift van Kourtit zouden citaten betreffen uit een conferentieverslag zonder degelijke bronvermelding laat het NRC weten. Uit onderzoek van het Parool, de Telegraaf en het NRC zou blijken dat Kourtit al publiceerde onder een doctorstitel zonder in het bezit te zijn van deze graad.