background preloader

Trajectum

Facebook Twitter

Twan Huys: ‘We konden het maken Holleeder te interviewen’ Normaal gesproken stelt hij zelf de vragen, nu werden ze op hem afgevuurd.

Twan Huys: ‘We konden het maken Holleeder te interviewen’

Twan Huys was vanmiddag te gast bij Utrecht College Tour in de Kargadoor. De opkomst viel tegen, er waren nog geen twintig mensen. Desondanks was het een interessant gesprek, met veel interactie vanuit het publiek. Docenten Twan Huys studeerde aan de School voor Journalistiek in Tilburg. ZenuwachtigOok Twan Huys is, ondanks zijn ervaring, nog wel eens zenuwachtig voor een interview. Twan Huys: ‘We konden het maken Holleeder te interviewen’ Normaal gesproken stelt hij zelf de vragen, nu werden ze op hem afgevuurd.

Twan Huys: ‘We konden het maken Holleeder te interviewen’

Twan Huys was vanmiddag te gast bij Utrecht College Tour in de Kargadoor. De opkomst viel tegen, er waren nog geen twintig mensen. Desondanks was het een interessant gesprek, met veel interactie vanuit het publiek. Docenten Twan Huys studeerde aan de School voor Journalistiek in Tilburg. ZenuwachtigOok Twan Huys is, ondanks zijn ervaring, nog wel eens zenuwachtig voor een interview. NEW URL because site upgrade Twan Huys: ‘We konden het maken Holleeder te interviewen’ – Trajectum. Normaal gesproken stelt hij zelf de vragen, nu werden ze op hem afgevuurd.

NEW URL because site upgrade Twan Huys: ‘We konden het maken Holleeder te interviewen’ – Trajectum

Twan Huys was vanmiddag te gast bij Utrecht College Tour in de Kargadoor. De opkomst viel tegen, er waren nog geen twintig mensen. Desondanks was het een interessant gesprek, met veel interactie vanuit het publiek. Docenten Twan Huys studeerde aan de School voor Journalistiek in Tilburg. ZenuwachtigOok Twan Huys is, ondanks zijn ervaring, nog wel eens zenuwachtig voor een interview. 'Wat komt er terecht van de vierduizend extra docenten?' 'Wat komt er terecht van de vierduizend extra docenten?'

NEW URL because site upgrade ‘Wat komt er terecht van de vierduizend extra docenten?’ – Trajectum. De basisbeurs is weg, daar kunnen de nieuwe voorzitters van studentenorganisaties ISO en LSVb niets meer aan doen.

NEW URL because site upgrade ‘Wat komt er terecht van de vierduizend extra docenten?’ – Trajectum

Zij zullen in de gaten houden of minister Bussemaker haar beloftes nakomt en het geld inderdaad in het hoger onderwijs terechtkomt. De een deed een 'heel erg onpersoonlijke' rechtenopleiding met een excellentieprogramma dat 'ook teleurstellend was', de ander noemt haar bacheloropleiding aan een university college 'een goed voorbeeld van toponderwijs'. Sara Spano (25, rechts op de foto) en Linde de Nie (22) zijn de nieuwe kopstukken van de studentenbeweging.'Toen ik studeerde wist ik nauwelijks dat er een medezeggenschapsraad bestond', vertelt Spano, die een master staats- en bestuursrecht deed in Utrecht. 'Dat is raar, want ik ben echt wel betrokken.' GemotiveerdDe Nie, die haar bacheloropleiding volgde aan het kleinschalige Amsterdam University College, is een stuk enthousiaster over haar opleiding.

Hadden jullie iets anders verwacht? Waarom dan nog twee organisaties? En? Ruim 37 duizend handtekeningen studenten tegen ov-plannen. Studenten willen graag in de spits met de trein blijven reizen.

Ruim 37 duizend handtekeningen studenten tegen ov-plannen

Er staan al meer dan 37 duizend handtekeningen onder een petitie tegen het aanpassen van roosters van universiteiten en hogescholen. Morgen houden studenten het Nederlands Kampioenschap treinreizen tijdens de spits. Daarmee willen ze protesteren tegen het idee om de roosters van universiteiten en hogescholen aan te passen. 'Dit zal de nekslag zijn voor veel studenten die ’s avonds een baan hebben om hun opleiding te betalen na de afschaffing van de studiefinanciering', menen de initiatiefnemers van de petitie. SpitstreinenNS-topman Roger van Boxtel roerde het onderwerp aan, maar het plan is al bijna twee jaar oud. Daartoe zouden hogescholen en universiteiten hun roosters moeten aanpassen. Ruim 37 duizend handtekeningen studenten tegen ov-plannen. Studenten willen graag in de spits met de trein blijven reizen.

Ruim 37 duizend handtekeningen studenten tegen ov-plannen

Er staan al meer dan 37 duizend handtekeningen onder een petitie tegen het aanpassen van roosters van universiteiten en hogescholen. NEW URL because of site upgrade Ruim 37 duizend handtekeningen studenten tegen ov-plannen – Trajectum. Studenten willen graag in de spits met de trein blijven reizen.

NEW URL because of site upgrade Ruim 37 duizend handtekeningen studenten tegen ov-plannen – Trajectum

Er staan al meer dan 37 duizend handtekeningen onder een petitie tegen het aanpassen van roosters van universiteiten en hogescholen. Morgen houden studenten het Nederlands Kampioenschap treinreizen tijdens de spits. Daarmee willen ze protesteren tegen het idee om de roosters van universiteiten en hogescholen aan te passen. 'Dit zal de nekslag zijn voor veel studenten die ’s avonds een baan hebben om hun opleiding te betalen na de afschaffing van de studiefinanciering', menen de initiatiefnemers van de petitie. SpitstreinenNS-topman Roger van Boxtel roerde het onderwerp aan, maar het plan is al bijna twee jaar oud. Daartoe zouden hogescholen en universiteiten hun roosters moeten aanpassen.

Nu ook Tegel-Award voor TMI. Opnieuw valt studenteninitiatief TMI in de prijzen, ditmaal met de Tegel Toekomst Prijs.

Nu ook Tegel-Award voor TMI

De publieksprijs voor journalistieke innovatie werd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uitgereikt aan het vloggers-netwerk dat eerder deze maand ook al de journalistieke wedstrijd The Challenge won. TMI is een platform van 26 mensen uit elf verschillende opleidingen. Ze stoppen naast hun studie of baan zoveel mogelijk tijd en energie in TMI.

Het platform brengt nieuws aan pubers in de vorm van vlogs en vindt daarmee een gat in de markt. Een van de initiatiefnemers is derdejaars Journalistiek Michiel Kalverda. Nu krijgen ze van alle kanten de felicitaties toegeworpen. Nu ook Tegel-Award voor TMI. Opnieuw valt studenteninitiatief TMI in de prijzen, ditmaal met de Tegel Toekomst Prijs.

Nu ook Tegel-Award voor TMI

De publieksprijs voor journalistieke innovatie werd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uitgereikt aan het vloggers-netwerk dat eerder deze maand ook al de journalistieke wedstrijd The Challenge won. TMI is een platform van 26 mensen uit elf verschillende opleidingen. Ze stoppen naast hun studie of baan zoveel mogelijk tijd en energie in TMI. NEW URL beacuse of site upgrade - Nu ook Tegel-Award voor TMI – Trajectum. Opnieuw valt studenteninitiatief TMI in de prijzen, ditmaal met de Tegel Toekomst Prijs.

NEW URL beacuse of site upgrade - Nu ook Tegel-Award voor TMI – Trajectum

De publieksprijs voor journalistieke innovatie werd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uitgereikt aan het vloggers-netwerk dat eerder deze maand ook al de journalistieke wedstrijd The Challenge won. TMI is een platform van 26 mensen uit elf verschillende opleidingen. Ze stoppen naast hun studie of baan zoveel mogelijk tijd en energie in TMI. De nieuwe site van Trajectum is online. Wat vinden jullie ervan? Scholieren LAKS lanceren politieke partij; HU-studente op nummer zeven – Trajectum. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) doet mee aan de verkiezingen van 15 maart.

HU-studente journalistiek Carmen Heijligers staat op plaats zeven van de kandidatenlijst. Nog twee maanden en Nederland gaat naar de stembus. De scholieren van het LAKS mengen zich in de strijd. Ze willen onder meer de basisbeurs opnieuw invoeren en de rekentoets in het voortgezet onderwijs afschaffen. Ook willen ze ‘schaduwonderwijs’ verbieden, waarbij leerlingen tegen betaling extra begeleiding en examentraining krijgen van particuliere bedrijven. MeerderjarigVoor het aanmelden van een partijnaam zijn ze te laat.

Boven aan de lijst van tien kandidaten staat de achttienjarige LAKS-voorzitter Sven Annen, die in 6 vwo van het Amsterdamse Calandlyceum zit. Vmbo-leerlingen Journalistiekstudente Heijligers was vorig jaar bestuurslid van LAKS, is hier nog steeds bij betrokken en doet een gooi naar een zetel in de Tweede Kamer. Advertentie. De laatste loodjes van Bussemaker – Trajectum. Het zit er bijna op voor Jet Bussemaker. Ze kijkt tevreden terug op wat ze heeft bereikt en hoopt dat het volgende kabinet haar erfenis niet verkwanselt. ‘Ik kan me niet voorstellen dat een volgend kabinet de basisbeurs weer invoert’. Dat de verkiezingen eraan komen is voor Bussemaker moeilijk te beseffen. ‘Je zit overal nog middenin.

Ik dacht dat het rustiger zou worden, maar dat is helemaal niet zo.’ De laatste loodjes van Bussemaker – Trajectum. Het zit er bijna op voor Jet Bussemaker. Ze kijkt tevreden terug op wat ze heeft bereikt en hoopt dat het volgende kabinet haar erfenis niet verkwanselt. ‘Ik kan me niet voorstellen dat een volgend kabinet de basisbeurs weer invoert’. Dat de verkiezingen eraan komen is voor Bussemaker moeilijk te beseffen. ‘Je zit overal nog middenin. Ik dacht dat het rustiger zou worden, maar dat is helemaal niet zo.’