background preloader

Via agenda week- vandemediawijsheid

Facebook Twitter

Beleef het in de Bieb. Beleef het in de Bieb. Bibliotheek Dronryp - Beleef het in de Bieb. Beleef het in de Bieb. KopGroep | Komt een vrouw bij de h@cker. Hoe onthoud je twintig verschillende wachtwoorden? Wat is de beste manier om je tegen hackers te beschermen? Hoe veilig is WIFI? Welke bedrijven mogen je paspoort kopiëren? Dit zijn slechts enkele van de tientallen vragen die aan bod komen tijdens deze bijzondere lezing in de Week van de Mediawijsheid. Iedereen denkt: "het overkomt mij niet", maar ondertussen worden 500 Nederlanders per dag slachtoffer van identiteitsfraude.

Het is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Inmiddels is ze de meest gevraagde spreker op het gebied van cybercrime en identiteitsfraude geworden. Hoe weet je of een email-bijlage geen virus bevat, waarom is het niet verstandig om je geboortedatum weg te geven en wat is een goede pincode voor je mobiel? Dinsdag vertel ik in #DenHelder hoe hackers je computer overnemen. Veel voorbeelden, filmpjes en tips. #Bibliotheek. Socialmediaavond. FreezePage: socialmediaavond. Gomarus College (@Gomaruscollege) | Twitter.

Mijn kind en internet. Voor kinderen zijn digitale media de normaalste zaak van de wereld. Ze brengen steeds meer tijd online door. Ze zijn dol op tablets en mobieltjes en genieten van de filmpjes en spelletjes die online worden aangeboden. Als ouder moet je je kind kunnen begeleiden in de digitale wereld en dat kan best lastig zijn. Er is zoveel mogelijk en daardoor zit je vol vragen. - Hoe lang mag mijn kind op een beeldscherm? - Hoe voorkom ik dat mijn kind ongepast materiaal op internet ziet? Deze en nog veel meer vragen worden besproken en toegelicht door Christa van Diepen van de GGD Fryslân en Djûke Elzinga, mediacoach Bibliotheken Mar en Fean. Heeft u kinderen tot 13 jaar dan bent u van harte welkom.

Maandagochtend 21 november van 10.00 – 11.30 uur in de bibliotheek van Joure* Opgeven kan bij de balie in de bibliotheek of via onderstaande knop. Ik wil mij opgeven. Mijn kind en internet. Voor kinderen zijn digitale media de normaalste zaak van de wereld. Ze brengen steeds meer tijd online door. Ze zijn dol op tablets en mobieltjes en genieten van de filmpjes en spelletjes die online worden aangeboden. Als ouder moet je je kind kunnen begeleiden in de digitale wereld en dat kan best lastig zijn. Er is zoveel mogelijk en daardoor zit je vol vragen. - Hoe lang mag mijn kind op een beeldscherm? Deze en nog veel meer vragen worden besproken en toegelicht door Christa van Diepen van de GGD Fryslân en Djûke Elzinga, mediacoach Bibliotheken Mar en Fean. Heeft u kinderen tot 13 jaar dan bent u van harte welkom. Maandagochtend 21 november van 10.00 – 11.30 uur in de bibliotheek van Joure* Opgeven kan bij de balie in de bibliotheek of via onderstaande knop.

Ik wil mij opgeven. Week van de mediawijsheid. 18 t/m 25 november - Website van de Drentse bibliotheken. Week van de Mediawijsheid: op 18 november "FIFA", op 19 november "Virtual Reality Kids, Google Tilt Brush", "Virtual Reality Kids, Maak je eigen VR-bril" en "CoderDojo Event" Feit, Fake of Filter: hoe word jij beïnvloed? Onze wereld staat bol van de informatie. Via kranten, internet, social media en televisie komt het nieuws de hele dag naar ons toe. Maar wat is fake en wat is een feit? Zaterdag 19 november, 13.00 – 16.00 uur Virtual Reality Kids, Google Tilt Brush, 13.00 - 16.00 uurMaak kennis met de nieuwste Virtual Reality ontwikkelingen zoals de Google Tilt Brush. Virtual Reality Kids, Maak je eigen VR-bril, 13.00 - 16.00 uurMaak kennis met de nieuwste Virtual Reality ontwikkelingen en maak je eigen VR-bril.

CoderDojo Event, 14.00 – 16.00 uurEen CoderDojo waar deze keer maar liefst 64 kinderen aan mee kunnen doen! Voor kinderen van groep 6 t/m de brugklas voortgezet onderwijs. Overige activiteiten in de Week van de mediawijsheid. Week van de mediawijsheid. 18 t/m 25 november - Website van de Drentse bibliotheken. Week van de Mediawijsheid: op 18 november "FIFA", op 19 november "Virtual Reality Kids, Google Tilt Brush", "Virtual Reality Kids, Maak je eigen VR-bril" en "CoderDojo Event" Feit, Fake of Filter: hoe word jij beïnvloed? Onze wereld staat bol van de informatie. Via kranten, internet, social media en televisie komt het nieuws de hele dag naar ons toe.

Maar wat is fake en wat is een feit? Het onderscheid is soms lastig te bepalen. In Bibliotheek Hoogeveen draait het deze hele week om de vraag hoe beïnvloeding werkt in onze mediawereld. Zaterdag 19 november, 13.00 – 16.00 uur Virtual Reality Kids, Google Tilt Brush, 13.00 - 16.00 uurMaak kennis met de nieuwste Virtual Reality ontwikkelingen zoals de Google Tilt Brush. Virtual Reality Kids, Maak je eigen VR-bril, 13.00 - 16.00 uurMaak kennis met de nieuwste Virtual Reality ontwikkelingen en maak je eigen VR-bril. CoderDojo Event, 14.00 – 16.00 uurEen CoderDojo waar deze keer maar liefst 64 kinderen aan mee kunnen doen! KennisLab inloopochtend. KennisLab inloopochtend. Google #Tilt Brush, Maak je eigen #VR-bril, #CoderDojo Event. Vanmiddag zaterdag 19 november in #biebhgv.

Nu in de bieb: Virtual Reality Kids, maak kennis met de nieuwste Virtual Reality ontwikkelingen en maak je eigen VR-bril. Tot 16.00 uur. Komt een vrouw bij de h@cker. Hoe onthoud je twintig verschillende wachtwoorden? Wat is de beste manier om je tegen hackers te beschermen? Hoe veilig is WIFI? Welke bedrijven mogen je paspoort kopiëren? Dit zijn slechts enkele van de tientallen vragen die aan bod komen tijdens een bijzondere lezing op 24 november. Schrijfster Maria Genova was één van de velen die geen idee had hoe hackers precies werken en wat ze zelf verkeerd deed met haar computer en mobiel. Na afloop van de lezing ontvang je een gratis boekje met tips en je kunt ook een gesigneerd exemplaar van het echte boek krijgen. entree: € 10,-, voor leden € 7,50.

Komt een vrouw bij de h@cker. Hoe onthoud je twintig verschillende wachtwoorden? Wat is de beste manier om je tegen hackers te beschermen? Hoe veilig is WIFI? Welke bedrijven mogen je paspoort kopiëren? Dit zijn slechts enkele van de tientallen vragen die aan bod komen tijdens een bijzondere lezing op 24 november. Iedereen denkt: ‘het overkomt mij niet’, maar ondertussen worden 500 Nederlanders per dag slachtoffer van identiteitsfraude. Het is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Elke dag worden er zo’n 2000 computers gehackt.

Schrijfster Maria Genova was één van de velen die geen idee had hoe hackers precies werken en wat ze zelf verkeerd deed met haar computer en mobiel. Na afloop van de lezing ontvang je een gratis boekje met tips en je kunt ook een gesigneerd exemplaar van het echte boek krijgen. entree: € 10,-, voor leden € 7,50. Komt een vrouw bij de h@cker. Maria genova (@genova2) | Twitter. Programmeren met Scratch. Programmeren met Scratch. Sjoerd Dirk Meijer (@fromScratchEd) | Twitter. Workshop ‘FF Offline! Tieners en Sociale Media’ (17/11/2016) - Plantagekerk Zwolle. Workshop ‘FF Offline! Tieners en Sociale Media’ (17/11/2016) - Plantagekerk Zwolle. “Als we het thuis over het mobielgebruik of sociale media hebben, dan gaat het meestal over wat wel en niet mag en meestal zijn we het niet met elkaar eens. Nu hadden we het eens over wat er achter de regels zit en waarom we dingen doen.

Dat was echt gaaf!” “Fijn om eens met andere ouders te praten over waar zij tegen aan lopen en hoe zij het aanpakken! Ik ben me daardoor bewust geworden, dat ik best al wel veel goed doe. Loop je ook rond met vragen over het gebruik van Sociale Media? Als het gaat om de thuissituatie, maar ook op school of in de kerk valt het niet mee om elkaar te begrijpen, om het bespreekbaar te maken en om afspraken te maken. Workshopleider: Catharinus DoornbosDatum en tijd: donderdag 17 november, 20.00-22.00 uurLocatie: Plantagekerk ZwolleAanmelden: uiterlijk 14 november via leerhuis@plantagekerkzwolle.nlKosten: vrijwillige bijdrage voor het leerhuis Bekijk hier het volledige Leerhuis-aanbod. Catharinus Doornbos (@rinusd) | Twitter. Bibliotheek Almelo (@BiebAlmelo) | Twitter. Social Work & Mediawijsheid.

Feit, Fake of Filter: hoe word jij beïnvloed? In een wereld vol media klikken, liken, kijken, delen en zoeken we er op los. Het wordt daarbij steeds lastiger om het onderscheid tussen feit en fake te kunnen maken. Social media, kranten, tv, online gemeenschappen en filters oefenen bovendien een grote invloed uit op hoe wij onszelf, de ander of de wereld zien. Hoe word jij daarbij beïnvloed? Het lectoraat Social Work van de Academie Mens & Maatschappij organiseert daarom op 21 november 2016 een Euregionale themaochtend over social media en cyberpesten. Met dit thema sluit het lectoraat Social Work (AMM) aan bij de Week van de Mediawijsheid die van 18 t/m 25 november landelijk wordt georganiseerd. (Jeugd) professionals, onderzoekers, studenten en docenten van Saxion kunnen kennis maken met trainingen, tools en spellen die de mediawijsheid van jongeren en Social Work-professionals bevorderen. Meer informatie? • Programma • Aanmelden.

Social Work & Mediawijsheid. Feit, Fake of Filter: hoe word jij beïnvloed? In een wereld vol media klikken, liken, kijken, delen en zoeken we er op los. Het wordt daarbij steeds lastiger om het onderscheid tussen feit en fake te kunnen maken. Social media, kranten, tv, online gemeenschappen en filters oefenen bovendien een grote invloed uit op hoe wij onszelf, de ander of de wereld zien. Hoe word jij daarbij beïnvloed? Het lectoraat Social Work van de Academie Mens & Maatschappij organiseert daarom op 21 november 2016 een Euregionale themaochtend over social media en cyberpesten. Met dit thema sluit het lectoraat Social Work (AMM) aan bij de Week van de Mediawijsheid die van 18 t/m 25 november landelijk wordt georganiseerd.

(Jeugd) professionals, onderzoekers, studenten en docenten van Saxion kunnen kennis maken met trainingen, tools en spellen die de mediawijsheid van jongeren en Social Work-professionals bevorderen. Meer informatie? • Programma • Aanmelden. Programma. Programma. Saxion (Saxion) Nicole Ketelaar (@NKetelaar) | Twitter. Ines Schell-Kiehl (@InesSchellKiehl) | Twitter. Hans Weusthof (@hweusthof) | Twitter. Data=!4m5!3m4!1s0x0:0x5d4241769ad65bd2!8m2!3d52.507909!4d5. Lelystad Mediawijs: Workshop Feit, fake of filter. Hoe beinvloedbaar ben jij? - Welzijn Lelystad. Media spelen een steeds centralere rol in ons leven. Dit biedt talloze nieuwe mogelijkheden! Om deze ten volle te kunnen benutten, kunnen kinderen alle hulp gebruiken van opvoeders, leerkrachten en professionele mediamakers. De Week van de Mediawijsheid vraagt daarom jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid. In de Week van de Mediawijsheid (van 18 tot en met 25 november 2016) hebben we aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen.

Dit jaar staat het thema ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’ De Mediacoaches van Welzijn Lelystad zullen in samenwerking met de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad een workshop voor ouders en kinderen (adviesleeftijd vanaf 9 jaar) geven. En…neem vooral je smartphone mee! Lelystad Mediawijs: Workshop Feit, fake of filter. Hoe beinvloedbaar ben jij? - Welzijn Lelystad. Media spelen een steeds centralere rol in ons leven. Dit biedt talloze nieuwe mogelijkheden! Om deze ten volle te kunnen benutten, kunnen kinderen alle hulp gebruiken van opvoeders, leerkrachten en professionele mediamakers.

De Week van de Mediawijsheid vraagt daarom jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid. In de Week van de Mediawijsheid (van 18 tot en met 25 november 2016) hebben we aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen. Dit jaar staat het thema ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’ Centraal. Ook voor ouders en opvoeders is er een belangrijke taak weggelegd met betrekking tot de mediaopvoeding van kinderen. De Mediacoaches van Welzijn Lelystad zullen in samenwerking met de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad een workshop voor ouders en kinderen (adviesleeftijd vanaf 9 jaar) geven. En…neem vooral je smartphone mee!

FlevoMeer Bieb (@flevomeerbieb) | Twitter. OBA - OBA - Programma-informatie. OBA - OBA - Programma-informatie. OBA - OBA - Programma-informatie. OBA - OBA - Programma-informatie. Donderdag 24 november, 19.00 - 21.00 uur, Centrale OBA, 1e etage Makerspace Altijd al willen weten wat programmeren nu precies inhoudt? Kom dan naar de 2 uur durende introductieworkshop in de Centrale OBA. In deze workshop kun je alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps of zelfs robot. Samen met andere geïnteresseerden ga je onder begeleiding van experts meteen aan de slag met een eigen project. De docenten van het OBA CodeTeam ( leggen uit wat programmeren is en geven een demonstratie. Nog meer doen met mediawijsheid? Mediawijs. Agenda. Agenda. Raadhuisplein 3-9 , Hoofddorp - Google Maps. Mediafestival 2016 | Haarlemmermeer Cultuurgebouw. Van 22 t/m 25 november vindt het Mediafestival 2016 plaats in Het Cultuurgebouw. De toenadering tussen mens en media is in een nieuwe fase terecht gekomen.

Robots nemen het werk van mensen over, online en offline werelden versmelten. Maar wat heeft deze toenadering eigenlijk voor gevolgen? Waar liggen de kansen, en waar de risico’s? Hoe heeft mediatechnologie invloed op je gedrag? Wat moeten we weten, kunnen of begrijpen om deze ontwikkeling goed te kunnen duiden? En welke positie neem je in ten opzichte van media? Tijdens het Mediafestival komen leerlingen van het voortgezet onderwijs in aanraking met mediakunst en ontdekken ze hoe je kritisch en creatief om kunt gaan met de mogelijkheden van media.

In een intensief programma van 3,5 uur gaan leerlingen actief aan de slag met bovenstaande vragen. Wanneer een klas deelneemt aan het Mediafestival is er de keuze voor een ochtend- of middagprogramma. Bijscholing docenten Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank! Mediafestival 2016 | Haarlemmermeer Cultuurgebouw. Van 22 t/m 25 november vindt het Mediafestival 2016 plaats in Het Cultuurgebouw. De toenadering tussen mens en media is in een nieuwe fase terecht gekomen. Robots nemen het werk van mensen over, online en offline werelden versmelten. Maar wat heeft deze toenadering eigenlijk voor gevolgen? Waar liggen de kansen, en waar de risico’s? Hoe heeft mediatechnologie invloed op je gedrag? Tijdens het Mediafestival komen leerlingen van het voortgezet onderwijs in aanraking met mediakunst en ontdekken ze hoe je kritisch en creatief om kunt gaan met de mogelijkheden van media.

In een intensief programma van 3,5 uur gaan leerlingen actief aan de slag met bovenstaande vragen. Wanneer een klas deelneemt aan het Mediafestival is er de keuze voor een ochtend- of middagprogramma. Voor meer informatie over het Mediafestival kun je contact opnemen via mediafestival@hetcultuurgebouw.nl. OntwerpwedstrijdIn het kader van het Mediafestival is tevens een ontwerpwedstrijd georganiseerd voor leerlingen. Cultuurgebouw (@CultuurgebouwHM) | Twitter. Mediafestival 2016 - Duycker. Artquake (@artquakenl) | Twitter. De Meerse (@demeerse) | Twitter. Startpagina (Home) | Pier K. Pier K (@PierK) | Twitter. Mediakunst-tentoonstelling | Pier K. Mediakunst-tentoonstelling | Pier K. Transparent Machines™ Mobile. Beeple (@beeple) | Twitter. Robin Baumgarten's game experiments :: projects:wobbler. Line Wobbler: 1D Game with custom spring joystick control - Gameplay. Robin B □ IndieCade (@Robin_B) | Twitter. Multiversescope. Flyer mediafestival 2016 5 lowres. » Tactile Orchestra.

Roos Meerman (@roosmeerman) | Twitter. Imgur: The most awesome images on the Internet. MEDIAFESTIVAL tentoonstelling en bijscholing. Michiel Koelink. Michiel Koelink gekozen in Faculteitsraad - Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Bibliotheek Den Haag - Feit, fake of filter? Bibliotheek Den Haag - Feit, fake of filter?

Bibliotheek Den Haag (@bieb070) | Twitter. Met de @tripodmaker #blackedition een demo bij @bieb070 #Leidschenveen in kader van @mediawijsnl #WvdM16. Er waren veel nieuwsgierigen. Mediawijs opvoeden - Bibliotheek 's-Hertogenbosch. Week van de Mediawijsheid.