background preloader

Gezondheid

Facebook Twitter

Eén op de vier Vlaamse ziekenhuizen in het rood. Vlaanderen telt 48 algemene ziekenhuizen, van het ASZ in Aalst tot het ZOL in Limburg.

Eén op de vier Vlaamse ziekenhuizen in het rood

De meesten kenden in 2018 opnieuw een bijzonder moeilijk jaar waarbij vooral de winstgevendheid onder druk kwam te staan. Dat blijkt uit de doorlichting die De Tijd voor de zevende keer maakt. De gezamenlijke winstmarge van de Vlaamse algemene ziekenhuizen is geslonken tot 0,7 procent van de omzet, blijkt uit ons cijferwerk. Blendle. Privacy settings. Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies.

Privacy settings

Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. Dodelijker dan borstkanker: de stille opmars van pancreaskanker - Gezondheid. Blendle. Waarom nieuwjaar elk jaar sneller komt. 'Het is misschien moeilijk om te stoppen met roken, maar het is nog veel moeilijker om kanker te aanvaarden' - Wetenschap. In één sigaret zitten meer dan 4000 schadelijke stoffen, waaronder nicotine de stof is die het grootste aandeel heeft in het verslavend karakter.

'Het is misschien moeilijk om te stoppen met roken, maar het is nog veel moeilijker om kanker te aanvaarden' - Wetenschap

En dat is er niet zomaar een. Nicotine hoort thuis in het weinig benijdenswaardige lijstje van meest verslavende drugs ter wereld, samen met cocaïne en heroïne. Bovendien komt nicotine in tabaksproducten helemaal op de eerste plaats als we het aantal dodelijke slachtoffers beschouwen. Elk jaar sterven meer dan 15 000 Belgen aan tabaksverslaving, dat is een passagiersvliegtuig per week, alleen al in België ... Het is misschien moeilijk om te stoppen met roken, maar het is nog veel moeilijker om kanker te aanvaarden. Stel je voor dat in ons land al 100 jaar een oorlog woedt die dagelijks bijna 50 mensenlevens eist.

Wat gebeurt er met je lichaamsvet als je afvalt? HOE DIKKER, hoe beter - Women's Health. Professor van Harvard: “Kokosolie is puur vergif” ‘De georganiseerde solidariteit staat onder druk’ Van onze redacteurs Simon Andries, Simon Grymonprez BrusselIn de Artsenkrant werd Ri De Ridder (66) twee jaar geleden nog uitgeroepen tot de derde machtigste man in de Belgische gezondheidszorg.

‘De georganiseerde solidariteit staat onder druk’

Als directeur-generaal bij de Belgische ziekteverzekering (Riziv) bepaalde hij onder andere jarenlang mee welke medicijnen terugbetaald werden en aan wie. ‘Dat is allemaal relatief’, blijft hij zelf bescheiden. Nochtans kennen weinigen de Belgische gezondheidszorg beter dan De Ridder. Adem je stress weg: 'Veel mensen ademen in rust alsof ze in gevaar zijn'

‘Risicoloos voedsel bestaat niet' De besmette diepvriesgroenten van het Belgische Greenyard zijn een wake-upcall voor de sector en voor de consument.

‘Risicoloos voedsel bestaat niet'

Wie de indruk geeft of heeft dat alles 100 procent veilig is, maakt zichzelf iets wijs. NICABM-InfoG-memory-systems. Maggie De Block in de greep van geheime contracten. Simon Andries Simon Grymonprez BrusselHet was een mooi ­cadeau voor duizenden kanker­patiënten.

Maggie De Block in de greep van geheime contracten

Enkele dagen voor kerstavond kondigde Maggie De Block aan dat een grote groep ­patiënten voortaan recht zou hebben op het krachtige geneesmiddel Nivolumab, waardoor hun overlevingskans drastisch verhoogde. Maar dat goede nieuws kwam tegen een hoge prijs. Nivolumab was twee jaar geleden het eerste kankermedicijn dat per behandeling de symbolische grens van 100.000 euro per jaar zou overschrijden. In geheime onderhandelingen met het farma­bedrijf dwong De Block daarom een prijskorting af. Het verhaal is kenmerkend voor de problemen waarmee De Block vandaag kampt. Achterpoortje. Warm water voor diabetes - Gezondheid - Plusmagazine.be. Bij diabetes type 2 - het meest voorkomende type- slaagt het lichaam er steeds moeilijker in om voldoende insuline aan te maken en bovendien vermindert ook de werking van de insuline, waardoor de cellen onvoldoende bloedsuiker kunnen opnemen en het glucosegehalte in de bloedsomloop te hoog blijft.

Warm water voor diabetes - Gezondheid - Plusmagazine.be

De huidige behandelingen slagen er niet bij iedereen in om de ziekte onder controle te houden en te voorkomen dat de bloedsuikerspiegel te zeer schommelt. Onderzoekers van het Brusselse Erasmus testten samen met andere centra een totaal nieuwe behandelwijze uit om dit probleem aan te pakken. Het gaat om een niet invasieve ingreep op dat deel van het slijmvlies van de twaalfvingerige darm dat ervoor zorgt dat het lichaam resistent wordt aan de insuline. "In de praktijk passen we een endoscopie toe waarbij we via de mond dat deel van het slijmvlies van de twaalfvingerige darm gecontroleerd wegbranden met behulp van heet water. SLAAP: HET GROTE MYSTERIE - Juist. We hebben drie keer per maand seks (en dat komt ook door Netflix) Uit zowat elk standaardonderzoek bleek dat we vroeger 2 tot 3 keer per week seks hadden.

We hebben drie keer per maand seks (en dat komt ook door Netflix)

Maar nu zijn er nieuwe, betrouwbare cijfers uit Nederland. “2 tot 3 keer per maand is vandaag bij de meeste mensen met een vaste relatie de frequentie” zegt Rika Ponnet in Nieuwe Feiten. Hebben we dan echt zoveel minder seks dan vroeger? DUUR BETAALDE PLACEBO’S - OneWorld. Hoe financieel gezond is uw ziekenhuis? De zeventien grootste instellingen in Vlaanderen presteren opvallend beter dan de zeventien kleinste.

Hoe financieel gezond is uw ziekenhuis?

Ze maken doorgaans meer winst, hebben doorgaans een groter eigen vermogen opzij staan om schokken op te vangen en zetten doorgaans meer personeel per ziekenhuisbed in. Een van de redenen is het scheefgegroeide financieringsmodel, zegt Peter Degadt van de ziekenhuiskoepel Zorgnet-Icuro. Wie vooral basiszorg aanbiedt, krijgt daarvoor te weinig geld, terwijl de meer gespecialiseerde zorg door de overheid guller wordt vergoed. Winst. ADVIES. "Mijn vriend had ooit seks met een man"

"Mijn vriend (32) en ik (33) zijn vier jaar samen.

ADVIES. "Mijn vriend had ooit seks met een man"

Onlangs vertelde hij me dat hij in zijn studententijd seks had met een man. Zelf maakt hij er weinig van. Bij mij blijft het wel hangen. Vragen over stress: 'Zelfs langdurig werklozen kunnen een burn-out krijgen' Le fonctionnement des reins - Emma Bryce. Que fait votre pancréas ? - Emma Bryce. Que fait le foie? - Emma Bryce. Comment la tension artérielle fonctionne- Wilfred Manzano. Leuvense topdokter knoeide met kankerstudies. All the 22 Drugs Approved by FDA in 2016 and All the New Launches – IgeaHub. Pollution orpheline : une nouvelle prime Sol pour aider. 100 Excellent Art Therapy Exercises for Your Mind, Body, and Soul.

Mindfulness

Culinair. Hoe herken je een burn-out? Een burn-out komt nooit uit de lucht gevallen. De ziekte is het resultaat van een langzaam proces, waarvan uitputting meestal de eerste stap is. Fit in je hoofd, goed in je vel! Fit in je hoofd - Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. 7 op de 10 werknemers werken door bij ziekte. Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht. "Angst om je job te verliezen is vaak doorslaggevend om ziek te gaan werken.” Elke dag zijn meer dan 6 op 100 werknemers afwezig door ziekte, een percentage dat onafgebroken stijgt sinds 2001. Maar lang niet alle zieke werknemers blijven thuis. Uit onderzoek van Securex over presenteïsme blijkt dat 71 procent van de werknemers met gezondheidsproblemen minstens één dag ziek heeft gewerkt.

Alles wat je moet weten over gezonde voeding van A tot Z - Culinair - KnackWeekend Mobile. Heilzaam of in grote hoeveelheden zelfs schadelijk? De theorie is dat via de voeding opgenomen antioxidanten in het lichaam de vrije radicalen afvangen. Je kunt het effect van antioxidanten vergelijken met een druppeltje citroensap op appelpartjes dat voorkomt dat ze bruin worden. Ze kunnen ziekten voorkomen en veroudering vertragen. Van veel stoffen in onze voeding is de antioxidantwerking in kaart gebracht. Maar in het lichaam, waar verschillende stofwisselingspaden een rol spelen, zijn de processen veel complexer dan onder gecontroleerde omstandigheden in een laboratorium. Zie ook: superfoods. Remedies tegen chronische kwalen op het werk.

Effects of nutritients on structure and function of nervous system. Disease. HERBALISM. Flat Belly Forever Downloads. 7 dingen die je best doet vóór de middag. Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht. 7 Ways to Increase Your Motivation to Exercise. I want to share with you 7 effective strategies that can help increase your motivation to exercise and eat well.

It may only take one method, or a combination of a few to help you stay extremely motivated, so read on! 1) Write Down Specific Goals You’ve probably heard that setting goals is important, but that’s not enough. Goals must be specific, quantifiable, and associated with a length of time. Strongman’s 15-Minute Morning Routine. WZC's referentiekader zorg-en-gezondheid.

Quali onderzoek rusthuizen Vlaanderen. De rapporten geven informatie over vijf onderdelen van de zorg voor rusthuisbewoners. Doorligwonden. RIZIV - Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering. Juriwel: Vlaamse welzijns-, gezondheids- en gezinsregelgeving. FOD Volksgezondheid.