background preloader

Gezondheid

Facebook Twitter

Dokters kanegem.

Hlab-27

Boot Camp Workout. Pilates Works ◊ Welkom in de de Pilates studio van Ann van Huffel in Antwerpen. Welkom in de Pilates Works studio Pilates Works bestaat dit jaar 11 jaar en Ann , Miek en Marijke zijn ondertussen reeds twee jaar aan het les geven op de nieuwe locatie op de Oude Leeuwenrui 22 (1ste verdieping) , Antwerpen. (vlak bij het nieuwe Museum aan de stroom - MAS) De studio beschikt over een afzonderlijke toestelruimte met maar liefst 2 cadillacs, 4 reformers en 4 wall-units, waardoor naast de populaire matlessen een ruim aanbod aan lesformules mogelijk wordt.

We beschikken eveneens over een afzonderlijke matlesruimte, ruime kleedkamers (m/v) en een gezellige receptieruimte. Er zijn ruim parkeermogelijkheden op de Oude Leeuwenrui en de Godefriduskaai, voor de Velo gebruikers zijn er haltes vlakbij aan het Hessenhuis, het Falconplein en het MAS. Coming in 2013: Eric Franklin workshops & teacher training During the weekend of 20-21 April 2013 , Yvonne Schüller & Ann van Huffel proudly present 4 workshops in the Franklin Method at the Pilates Works studio in Antwerp, Belgium.

UPMC Physician Resources: A Hidden Cause of Chronic Diarrhea: Microscopic Colitis. Everybody, so the topic of my lecture this morning is microscopic colitis, a hidden cause of diarrhea.

UPMC Physician Resources: A Hidden Cause of Chronic Diarrhea: Microscopic Colitis

And before I begin I’d like to acknowledge Dr. Darrel Pardi, Ed Loftus from the Mayo Clinic and our own Dr. Risk factors for symptom relapse in collagenous colitis after withdrawal of short-term budesonide therapy. Collagene colitis; een onzichtbare aandoening? Collagene colitis is een nog niet zo lang bekend ziektebeeld met chronische waterige diarree als belangrijkste symptoom.

Collagene colitis; een onzichtbare aandoening?

De aandoening, die in 1976 voor het eerst door Lindström et al. werd beschreven, en waarover in dit tijdschrift een klinische les verscheen,1 wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een abnormaal dikke bandvormige collageenlaag vlak onder het oppervlakteepitheel van het colonslijmvlies.2 Opvallend hierbij is dat de endoscopische bevindingen geheel normaal zijn.34 Inmiddels werden meer dan 100 gevallen in de literatuur gemeld.5 Wij beschrijven een patiënte met collagene colitis, bij wie bij coloscopie wel afwijkingen werden gezien.

Patiënt A, een 52-jarige vrouw, werd in maart 1989 naar onze polikliniek verwezen wegens sinds 2 maanden bestaande, vrij plotseling begonnen buikkrampen met brijige diarree zonder bloed- of slijmbijmenging. Algemene klachten waren er in de zin van moeheid, verminderde eetlust en gewichtsafname van 5 kg. Medical Diet Center. Deze korte yogasessie helpt je beter te slapen - Radar. Een goede nachtrust is van levensbelang, maar toch zegt 1 op 3 volwassenen last te hebben van slaapproblemen.

Deze korte yogasessie helpt je beter te slapen - Radar

Steeds wisselende ritmes, de smartphone, late snacks, stress,... er zijn verschillende oorzaken verbonden aan een woelige slaap, al is de oplossing voor al deze problemen vaak te herleiden naar het moment waarop we in slaap vallen. Het is belangrijk om voldoende te ontspannen voor bedtijd. En nee, dat doe je niet door vlug Facebook te checken of een Tweet te versturen, ook niet door je presentatie voor de volgende ochtend snel te overlopen en zelfs niet door een aflevering van je favoriete serie te bekijken aangezien het licht van je televisie of laptop contraproductief werkt op je vermoeidheid.

Deze korte yogasessie van tien minuten laat je focussen op je ademhaling en maakt je hoofd leeg zodat je volledig zen tussen de lakens kan glijden. Verwacht hier geen halsbrekende toeren maar simpele stretchings die zelfs de meest onervaren sporter op de badmat kan uitvoeren. Ontdek het drankje dat nog gezonder is dan groene thee - Culinair. "Matcha" staat voor "thee in poedervorm", groene thee in poedervorm om specifiek te zijn.

Ontdek het drankje dat nog gezonder is dan groene thee - Culinair

Om matcha te maken worden groene theeblaadjes gevijzeld tot een superfijn, heel delicaat poeder met een consistentie van talk. Om matcha te bereiden voeg je warm (geen kokend!) Water bij het poeder terwijl je het brouwsel heel de tijd rustig rondroert en je een mooi schuimlaagje krijgt. De bereiding is zowat de hoeksteen van de Japanse theeceremonie en maakt deel uit van de matchabelevenis waar hipsters en gezondheidsfreaks zo op kicken. Waar groene thee al gelauwerd wordt om zijn weldadige krachten omdat het brouwsel onder meer goed is voor het boosten van je metabolisme en het beschermen van je huid, gaat matcha nog een stapje verder. Hierdoor is matcha tot drie keer rijker aan de natuurlijke werkzame stof en antioxidant EGCG, die onder meer ontstekingen tegengaat, cholesterol verlaagt en volgens sommigen zelfs de groei van tumoren de kop in zou drukken.