background preloader

DIV EQ FILM mm.

Facebook Twitter

Lennart Bång - Stå upp för de Tysta. För att kunna få en vän... - Perla. Medvind - Perla. Ge världens barn världens chans. Fan, det handlar ju inte om kepsen! Våra Filmer - Nolltolerans mot mobbning. Nu kan du se vår film Autografen!

Våra Filmer - Nolltolerans mot mobbning

I filmen Autografen får vi följa med när mellanstadieeleven Emmy oförskyllt blir utsatt för mobbing från några av sina klasskamrater. Handlingen utspelar sig under en vanlig skoldag och belyser hur vem som helst kan bli utsatt, samt hur det är att hamna mittemellan; det vill säga hur det är att vara den som tyst ser på, den som inte driver utvecklingen framåt men ej heller den som säger ifrån. Se filmen här. Empatía_manual. Sociala mål år 4. Strategier-att-m%C3%B6ta-elever-med-ADHD-08.pdf. Stafettdansen - Brothers & Sisters - Göteborgs Stad. Här kan du hitta information, musik, stegbeskrivningar, instruktionsvideos m.m. för Stafettdansen!

Stafettdansen - Brothers & Sisters - Göteborgs Stad

Video Instruktioner och uppvisning av "Brothers & Sisters" stafettdans. Tryck på. Page. Tipsbanken är en ny portal för pedagogisk personal i skolan som samlar tips, råd och idéer för att förenkla och förbättra samarbetet i vardagen mellan pedagogen och elever med och i olika typer av svårigheter.

page

Tips och idéer kommer från pedagoger som delat med sig under våra VIS-kurser (Verksamt i skolan). Du kan läsa alla tips genom att välja det område som du är intresserad av i menyn till höger. Kommer du på nya saker som du vill tipsa om finns möjlighet att göra detta. Nadia hyllas för texten om att leva med adhd. Det var när Nadia Salwin, 21, från Säter gick i årskurs åtta som hon fick veta att hon hade adhd.

Nadia hyllas för texten om att leva med adhd

Hon hade då en längre tid känt sig annorlunda och undrat varför hon inte var som andra. Men hon visste knappt någonting om diagnosen och det gjorde inte folk i hennes omgivning heller. Start. Tips i vardagen för dig med NPF - Riksförbundet Attention. Om världen var en by. LIVSKUNSKAP/ EQ/ SET/ ART. Pedagogiskt paket inför No hate-dagen 4/11. Statens medieråd: Mobbning och kränkningar på nätet Faktatext på MIK-rummet kompletterat med reflektionsfrågor, lektionstips och fördjupningsmaterial.

Pedagogiskt paket inför No hate-dagen 4/11

No hate: Vad gäller juridiskt på nätet? Poddar (fem till femton minuter långa) som beskriver de lagar som gäller kränkningar på nätet. No hate: Metodmaterial – vad gäller juridiskt på nätet? Gapminder: Unveiling the beauty of statistics for a fact based world view. Världskoll - Koll på läget i världen. Rafiki. 10 tips för ett coachande förhållningssätt. Kenth Åkerman är inspiratör, författare, skribent och mental coach.

10 tips för ett coachande förhållningssätt

Han har arbetat med utveckling av service, klagomålshantering, motivation, coachande ledarskap och personlig utveckling i en mängd olika branscher. Kenth är Certifierad NLP trainer och HNLP Coach. Verksam som personlig coach till ledare och ledningsgrupper. Författare till bl a Servicekompassen - framgångsfaktorer för service i mästarklass och Kunden är ditt varumärke.

Är grundare av coacha.nu - mötesplatsen för din utveckling som ledare och människa (www.coacha.nu), samt driver sajten www.coachtipset.se, där du hittar daglig peppning i bloggen, filmer, citat och verktyg för din utveckling. Han skriver också Veckans Coachtips, ett kostnadsfritt veckobrev med små idéer för förändring och framgång. www.relationsbyggarna.se Hans senaste bok hittar du här: Konsten att få andra att prestera - praktisk handbok i coachande ledarskap.

Inkludering excludering

Integritetsförsäkring - AIG Direkt. – Vi står bakom dig!

Integritetsförsäkring - AIG Direkt

AIG vill vara med och bidra till ett mer positivt klimat på nätet. Med hjälp av vår Integritetsförsäkring ska du kunna känna att vi står bakom dig – om något skulle hända. Försäkringen ger dig skydd inom två områden: Webbskydd Olaga hot, mobbing och kränkningar är tyvärr vanligt förekommande i kommentarsfälten i forum och på bloggar. Moment som ingår: RiR_15_Krankning_inlaga_hr.pdf. Startsida - DO. Psykiska sjukdomar. Barnperspektivet.se. Jag lovar att inte berätta mer för lärarna, för de kan inte göra mer ... Åsikter.

Jag lovar att inte berätta mer för lärarna, för de kan inte göra mer ...

Jag är fjorton år och går i skolan i Lund. Här kommer mina löften till #minskola: Jag lovar att försöka fortsätta att gå till skolan trots att mitt liv där är ett helvete varje dag. Jag lovar att försöka stå ut med att alla tjejer hatar mig trots att jag aldrig har gjort dem något. Jag lovar att försöka stå ut med att vara ensam varje rast och att låtsas inte höra när de andra pratar och skrattar åt mig. Färglägg på coloringpages.se.

Inspirerande filmer

Rion Paige - Judges are "Blown Away" - THE X FACTOR USA 2013. Kränkningar och mobbning. Kränkande behandling innebär att ett barn eller elevs värdighet kränks.

Kränkningar och mobbning

Har kränkningen samband med någon av diskrimineringsgrunderna kallas det trakasserier. Den vanligaste typen av kränkningar är att uppleva sig oskyldigt anklagad eller att andra elever visar sitt avståndstagande genom att retas, viska och skämta. Att bli slagen eller knuffad är också en kränkning. Inget barn eller elev ska bli kränkt och förskolan eller skolan har skyldighet att agera när det sker. Mobbning.

Skolvägar / boenden i världen

BARNKONVENTIONEN FN. Alla barns rätt för iPhone, iPod touch och iPad från App Store i iTunes. Aktuella exempel för källkritisk diskussion. Det förändrade medielandskapet, de ekonomiska drivkrafternas växande betydelse och det virala nyhetsflödet i sociala medier ställer högre krav än någonsin på källkritik och kritiskt tänkande.

Aktuella exempel för källkritisk diskussion

Här har inte minst skolan en viktig roll att spela. Twitter from Pete Simon CC (by) Filmer om unga och jämställdhet. Unga berättar på Kulturskolan Stockholm har låtit ungdomar göra kortfilmer om jämställdhet som är temat i Fokus 13. Fokus 13 om unga och jämställdhet I Fokus 13 ger vi en bred beskrivning av jämställdhetssituationen för unga inom områdena utbildning och lärande, arbete och försörjning, hälsa och utsatthet, inflytande och representation samt kultur och fritid.

Det är den första rapporten i sitt slag, som så tydligt ger en samlad bild av ungas jämställdhet. Under arbetet med rapporten har vi intervjuat 38 unga om deras syn på de frågor som rapporten handlar om. Fokus-13-unga-och-jamstalldhet.pdf. On the Road: Middle school football players execute life-changing play. Påståenden till värderingsövningar - Metodbanken. Att jobba med värderingsövningar är effektivt och roligt i exempelvis livskunskapen i skolan, i scouterna, i arbete med ungdomar mm. Även med vuxna kan det passa – allt beroende på vilken typ av möte/process det handlar om och vad man vill uppnå. Deltagarna får möjlighet att: – tänka efter och ta ställning – träna sig i att uttrycka åsikter – motivera sina ståndpunkter – träna sig i att lyssna på andra – reflektera och bearbeta attityder Två dialogregler gäller: – Alla har rätt att inte delta i en övning. – Ingen får uttrycka sig negativt om det någon annan säger. Man argumenterar för sin sak snarare än mot någon annans.

Välkommen till Drömtåget - Drömtåget. Sa_hanterar_du_framlingsfientlighet_juni_2014. Hotell Kom som du är : Ett förord till dig som pedagog. Syftet med "Hotell Kom som du är" är att skapa en diskussion om olikheter och fördomar. Producent, regissör och projektledare förklarar här hur de tänkte när de skapade serien. Vem bestämmer? : Ett förord till dig som pedagog. Skolportal och lektionsbank. Värdegrund i förskola och skola. Kränkningar och mobbning.

Autism

Nya krav på snabbare stöd till elever. Jippie-inlaga-Low. Hur väl stämmer följande påstående på dig. ADHD. Ett stöd i värdegrundsarbetet. Tankar i griffel tänkta av Micke Gunnarsson, från ett kök i Kartorp. Hotell Kom som du är : Ett förord till dig som pedagog.

Kompissatelliten : Om hjältar och fegisar. Uppmärksamhetsproblem. Film teknikstöd. Känslofakta - EmoVideo 2. Diskriminerad eller kränkt i skolan: Skolornas arbete vid trakasserier och kränkningar. KORTLEK ISBRYTAREN ungdom, 210 samtalskort. VILKET DJUR VILL DU VARA? KORTLEK. KAI KORTLEK. PLASKÄNSLOKORTLEK. Kompis arkivet skrivbar 1.