background preloader

Tai chi chuan - Qi Gong

Facebook Twitter

7 ιδέες του Bruce Lee που θα αφυπνίσουν τον εσωτερικό μας πολεμιστή. Όταν ακούτε το όνομα Bruce Lee, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο νου; Ίσως κάποια πολεμική τέχνη, έναν σκληρό πολεμιστή που δεν θα δίσταζε να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου άλλου επειδή τα έβαλε με αυτόν ή την οικογένειά του.

7 ιδέες του Bruce Lee που θα αφυπνίσουν τον εσωτερικό μας πολεμιστή

Αυτοί όμως ήταν μόνο κάποιοι από τους ρόλους τους οποίους ενσάρκωνε. Ο Bruce Lee δεν κατείχε τέλεια μόνο τις πολεμικές τέχνες, αλλά ήταν επίσης και ένας σημαντικός φιλόσοφος της ζωής. Στη ζωή του αφιέρωσε άπειρες ώρες ανάγνωσης βιβλίων: μέχρι τα 30 μπορούσε να ανακαλέσει χιλιάδες τίτλους. Αλλά δεν ήταν μόνο άνθρωπος της θεωρίας, αλλά και της πράξης. Γι’ αυτό κάθε σημαντικό μάθημα που δίδασκε ή κατέγραφε, το εφάρμοζε και στην καθημερινότητά του. Γίνε ρευστός σαν το νερό Σύμφωνα με το Bruce Lee, η ζωή συνεχώς αλλάζει και αν δεν μάθουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτή, θα βρούμε μια τεράστια αντίσταση που θα μας παγιδεύσει σε μια συνεχή κατάσταση πόνου. ΤσανΓουΓι: Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των Σαολίν.

Το ΤσανΓουΓι (λέγεται και Γου Γκου Λουίν Κουνγκ Φου) είναι ο αρχαίος, αυθεντικός τρόπος ζωής των μοναχών Σαολίν, που ενώνει το Τσαν (Ζεν), το Γου (πολεμική εξάσκηση) και το Γι (ιατρική), όχι σαν τρία στοιχεία που συνδυάζονται μεταξύ τους, αλλά σαν αδιαχώριστη ενότητα.

ΤσανΓουΓι: Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των Σαολίν

Σκοπός του ΤσανΓουΓι είναι η απόκτηση μιας συμπονετικής καρδιάς, ενός ενάρετου χαρακτήρα, ενός ήρεμου νου απέναντι σε κάθε δυσκολία και η επίτευξη μιάς χαρούμενης, υγιούς και φυσικής ζωής. Με ιστορία που ξεκινάει 1500 έτη πριν, όταν ο θρυλικός Damo έφερε το Βουδισμό Τσαν στο Ναό Σαολίν, αλλάζοντας την έννοια του Γου, που μέχρι τότε ήταν απλά τρόπος αυτοάμυνας, το ΤσανΓουΓι διαμορφώθηκε οριστικά στη δυναστεία Μινγκ υπό την επίβλεψη του Wu Yan Zheng Dao, ηγούμενου του ναού Σαολίν (1592-1609), ως νέο παρακλάδι του Τσαν, το Yong Hua Tang. Έζησε σε ένα απομακρυσμένο χωριό, όπου έκανε οικογένεια και πέρασε τη γνώση στο δεύτερο γιο του, Wu Shan Lin. Στο βιβλίο της ChanWuYi: A Chinese Chan Buddism, η Agnes S. Qi Gong "Pour assouplir et renforcer les tendons et les muscles".

Tai chi chuan. Taï Chi Chuan. Τα οφέλη του Τάι Τσι στην υγεία εντυπωσιάζουν τους επιστήμονες. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για την έκρηξη της δημοτικότητας του Τάι Τσι.

Τα οφέλη του Τάι Τσι στην υγεία εντυπωσιάζουν τους επιστήμονες

Τα οφέλη στην υγεία βάσει στοιχείων είναι τόσο πολλά που πολλοί ονομάζουν αυτόν τον «διαλογισμό σε κίνηση» «ίαση σε κίνηση». Η δημοτικότητα του Tai chi έχει αυξηθεί τόσο που κοντεύει να επισκιάσει τη γιόγκα. Τώρα που πλέον εφαρμόζεται από περίπου 3,5 εκατομμύρια Αμερικανούς, [1] το Τάι Τσι μπορεί να καυχιέται για την ύπαρξη ενός τεράστιου όγκου επιστημονικής βιβλιογραφίας που υποστηρίζει τα οφέλη του στην υγεία για ανθρώπους όλων των ηλικιών και ικανοτήτων, από υγιείς νεαρούς ενήλικες μέχρι ηλικιωμένους ή καθηλωμένους σε αναπηρικό καροτσάκι. Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική πρακτική του Τάι Τσι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από διάφορες παθήσεις. Το Τάι Τσι είναι μια πρακτική νου-σώματος με ένα κάπως συγκεχυμένο ιστορικό υπόβαθρο που χρονολογείται περίπου 700 χρόνια πριν στην Κίνα.

056 Ninja Chosen chokehold defense_1. Un exercice terriblement efficace pour évacuer stress, tristesse, colère et plein d'autres choses. Comme je l’ai déjà expliqué dans de nombreux articles, j’ai été une « stressée chronique » pendant longtemps mais, grâce à un important travail sur moi-même, j’ai réussi à devenir une personne calme et sereine disons à 95% sur une échelle de 1 à 100 (100 étant la sérénité suprême) Avec ma pratique professionnelle, j’ai peaufiné ou transformé quelques exercices qui m’avaient été d’un grand secours en particulier celui que je vous présente aujourd’hui.

Un exercice terriblement efficace pour évacuer stress, tristesse, colère et plein d'autres choses

Il s’agit de l’exercice des lettres qui va vous permettre d’évacuer, colère, stress, envie, chagrin, culpabilité, etc enfin tout ce qui vous empêche d’être heureux. Quels sont les points à stimuler pour un bon équilibre émotionnel? Vous êtes stressé, avez le moral en berne, des angoisses, de la colère ou une paralysante timidité?

Quels sont les points à stimuler pour un bon équilibre émotionnel?

L’EFT (emotional freedom technique) peut vous aider à faire face à tous ces problèmes et bien d’autres. Voici donc quels points stimuler par tapotement. Point karaté (PK) : méridien = intestin grêle – Libère le manque de confiance en soi, les oppositions possibles du subconscient à la réalisation de nos objectifs. Qi gong: Απελευθερώστε τη ζωτική σας ενέργεια. O Mάο Tσε Tουνγκ είχε κάνει μια πολύ σημαντική πρόβλεψη για την Kίνα.

Qi gong: Απελευθερώστε τη ζωτική σας ενέργεια

Eίχε πει ότι τα δύο μεγαλύτερα δώρα που έχει η χώρα του να προσφέρει στη Δύση είναι η κουζίνα της και το Qi Gong. Tο να προωθεί η κομουνιστική Kίνα την κουζίνα της είναι λογικό. Tο να προωθείται όμως από μία απόλυτα υλιστική ιδεολογία ένα θεραπευτικό σύστημα όπως το Qi Gong, που βασίζεται σε μια πολύ αφηρημένη έννοια όπως η ενέργεια, είναι εντυπωσιακό και εξάπτει την περιέργειά μας. H άφιξη του Qi Gong από την Kίνα στη Δύση ως ένα ενεργειακό σύστημα που εξασφαλίζει την υγεία και τη ζωτικότητα αποτελεί πραγματικά φαινόμενο, αν σκεφτεί κανείς πως ήταν αποκλεισμένο από τη δυτική συνείδηση για χρόνια, όχι μόνο λόγω των τεράστιων πολιτισμικών και γλωσσικών εμποδίων, αλλά και λόγω της μυστικότητας με την οποία κάλυπτε το κράτος της Kίνας αυτή τη θεραπευτική αξία 4.000 χρόνων, που την αποκάλυπτε μόνο σε όσους υπηκόους του θεωρούσε ικανούς και φωτισμένους να την κατέχουν!

Qi Gong contre le mal de gorge. SPIRITUALITÉ. Tai Chi. Tai Chi. QI GONG.