AQUARIUM

Facebook Twitter

Sensensens's Notyet Bookmarks on Delicious. Freshwater aquarium books. Search FishBase. Carassius auratus. Carassius auratus. Lijst van tropische zoetwateraquariumvissen. NBAT: voor alle vivariumhoud(st)ers. Aquarium. De activiteit van het houden van een aquarium wordt ook wel 'aquaristiek' genoemd. volledig gevuld met water is het een aquariumgedeeltelijk gevuld met water is het een paludarium, waarbij de inrichting van het onderwatergedeelte evenveel belang heeft als de zo natuurgetrouw mogelijke bovenwater decoratie.

Aquarium

(Zie ook "mangrove-aquaria" hieronder)zonder water is het een terrarium of formicarium De juiste generieke term is een vivarium: een veelal transparante bak om flora en fauna levend in te bewaren en ten toon te stellen. Soorten aquaria[bewerken] Er moet allereerst onderscheid worden gemaakt tussen de hobby-aquaria, die doorgaans enige tientallen tot een paar duizend liter water bevatten, en aquaria in dierentuinen, die makkelijk meer water bevatten dan de inhoud van een gemiddeld woonappartement. Voedsel, eisen, kweken, houden, info! Oorsprong : Zuid-Amerika Lengte : 5,5 cm Min.lengte aquarium : 60 cm Wetenschappelijke naam : Gymnocorymbus Ternetzi Familie van de : Characidae Zwemt : midden Waterstroming : zwak-matig Aquariumtemperatuur: : 20-26 graden PH-waarde (zuurgraad) : 7-7,5 GH-waarde (hardheid) : 12-16 De Rouwtetra is een echte beginnersvis.

Voedsel, eisen, kweken, houden, info!

Ze kunnen heel goed met andere vissen gehouden worden. Tropische Aquariumvissen.nl. Poecilia sphenops. Zeer vreedzame vis die erg goed met andere vreedzame vissen te houden is.

Poecilia sphenops

Het aquarium moet ingericht worden met veel snelgroeiende planten en drijfplanten zodat ze zich kunnen verschuilen. Het is aan te bevelen om wat zout toe te voegen. Tetraodon travancoricus - Dwergkogelvis. Bram, 25-06-2013 13:45 #3 Ik heb een 128 L bak en heb 4 daar kogel ismes erin zitten. nu vraag ik me af of er ook 5 roodneuszalmen bij kunnen?

Tetraodon travancoricus - Dwergkogelvis

Mvg Bram Reactie infoteur, 27-06-2013Hoi Bram, Je hebt wel een groot aquarium voor kogelvissen! Die kunnen best met een kleinere bak toe. Je zou het eens kunnen proberen. Aquarium - vissen, aquaria, aqua, tropische, planten, aquarium. Waterwaardes. De waterwaardes zijn, zeker voor de beginnende aquariaan, soms nogal lastig te begrijpen.

Waterwaardes

Het is dan ook niet eenvoudig te onthouden. Het is verstandig om je water regelmatig te testen, vooral als je aquarium in de opstartfase zit. Ook als je merkt dat je vissen zich niet goed voelen, is het slim om te testen. Rineloricaria filamentosa. Show je Aquarium. Database van tropische aquariumvissen! Aquariumvissen. Tropische Aquarium Vissen! Aquariumvissenplaatjes.jouwpagina.nl. Aquariumvissen overzicht worldwidebase. Aquariumvissen vissen foto's fish photo. Alles over Aquarium Vissen, vind u hier! Portaal:Vissen. Goudvis (dier) De goudvis (familie van de karper) is oorspronkelijk afkomstig uit China, Vietnam en Japan, waar ze ongeveer 4000 jaar geleden als siervissen gekweekt werden.

Goudvis (dier)

De goudvis/giebel was de eerste exotische vissoort die in de Verenigde Staten geïntroduceerd werd. Ook in Amerika heeft de giebel geleid tot een vermindering van de inheemse natuurwaarden. Job Baster (1711-1775) slaagde erin deze vis op Nederlandse bodem te kweken. Vanuit zijn vijvers in Zierikzee begon de opmars van de goudvis door heel het land en daarbuiten. Hij deelde ze uit aan vele relaties. Oranda. Een roodkapje en een oranje oranda De oranda is wit/zilver met een rood kapje op de kop, in de kindertijd is het een rode vlek die later uitgroeit tot een verdikking.[1] Door deze onregelmatig gevormde verdikking zijn ze gevoelig voor schimmelziektes en bacteriën die zich op deze plaats op het lichaam kunnen gaan nestelen, zuiver water is daarom van groot belang.

Oranda

De oranda heeft een sluierstaart en een korte ruggengraat, waardoor hij niet snel zwemt. De lichaamsvorm is bolvormig. 1-1257690123PhpE.jpg (JPEG-afbeelding, 1280x853 pixels) - Geschaald (70%) Gymnocorymbus ternetzi (Zwarte tetra) Rineloricaria filamentosa.