background preloader

AQUARIUM

Facebook Twitter

Sensensens's Notyet Bookmarks on Delicious. Freshwater aquarium books. Search FishBase. Associated Journal.

Search FishBase

Carassius auratus. Carassius auratus. Carassius auratus [edit]

Carassius auratus

Lijst van tropische zoetwateraquariumvissen. NBAT: voor alle vivariumhoud(st)ers. Aquarium. De activiteit van het houden van een aquarium wordt ook wel 'aquaristiek' genoemd. volledig gevuld met water is het een aquariumgedeeltelijk gevuld met water is het een paludarium, waarbij de inrichting van het onderwatergedeelte evenveel belang heeft als de zo natuurgetrouw mogelijke bovenwater decoratie.

Aquarium

(Zie ook "mangrove-aquaria" hieronder)zonder water is het een terrarium of formicarium De juiste generieke term is een vivarium: een veelal transparante bak om flora en fauna levend in te bewaren en ten toon te stellen. Soorten aquaria[bewerken] Er moet allereerst onderscheid worden gemaakt tussen de hobby-aquaria, die doorgaans enige tientallen tot een paar duizend liter water bevatten, en aquaria in dierentuinen, die makkelijk meer water bevatten dan de inhoud van een gemiddeld woonappartement. Verder kunnen de volgende aquaria onderscheiden worden: Zoetwateraquaria[bewerken] Voor zoetwatervissen: Zoutwateraquaria[bewerken] Voedsel, eisen, kweken, houden, info! Oorsprong : Zuid-Amerika Lengte : 5,5 cm Min.lengte aquarium : 60 cm Wetenschappelijke naam : Gymnocorymbus Ternetzi Familie van de : Characidae Zwemt : midden Waterstroming : zwak-matig Aquariumtemperatuur: : 20-26 graden PH-waarde (zuurgraad) : 7-7,5 GH-waarde (hardheid) : 12-16 De Rouwtetra is een echte beginnersvis.

Voedsel, eisen, kweken, houden, info!

Ze kunnen heel goed met andere vissen gehouden worden. Het is een hele vreedzame scholenvis. Voedsel en leefruimte Voor de kleur kan je het best een donkere bodem aanleggen en drijfplanten om het licht te dempen. Kweken Het kweken is eenvoudig. Tropische Aquariumvissen.nl. Poecilia sphenops. Tetraodon travancoricus - Dwergkogelvis. Bram, 25-06-2013 13:45 #3 Ik heb een 128 L bak en heb 4 daar kogel ismes erin zitten. nu vraag ik me af of er ook 5 roodneuszalmen bij kunnen?

Tetraodon travancoricus - Dwergkogelvis

Mvg Bram Reactie infoteur, 27-06-2013Hoi Bram, Je hebt wel een groot aquarium voor kogelvissen! Die kunnen best met een kleinere bak toe. Je zou het eens kunnen proberen. Kogelvisjes kun je het beste solitair houden, maar mits ze genoeg te eten krijgen kun je ze met kleine scholenvissen combineren. Ik hoor graag of het werkt! Aquarium - vissen, aquaria, aqua, tropische, planten, aquarium. Waterwaardes. De waterwaardes zijn, zeker voor de beginnende aquariaan, soms nogal lastig te begrijpen.

Waterwaardes

Het is dan ook niet eenvoudig te onthouden. Het is verstandig om je water regelmatig te testen, vooral als je aquarium in de opstartfase zit. Ook als je merkt dat je vissen zich niet goed voelen, is het slim om te testen. NO2 en NO3 - nitriet en nitraatDe NO2 (nitriet) en NO3-waarde (nitraat) zijn het belangrijkst, omdat deze veel invloed heeft op de gezondheid van je vissen. De NO2-waarde moet onder 0,3 blijven. De NO3-waarde mag maximaal 20mg/l zijn, als hij hoger is kun je last krijgen van algvorming en kunnen je vissen zelfs sterven. PH - zuurtegraadMet de PH-waarde zijn de meeste mensen wel bekend.

GH - hardheid In Nederland komt meestal water middelhard water uit de kraan, dit voldoet voor de meeste vissen. KH - carbonaathardheidDe KH-waarde bedraagt in Nederland meestal tussen de 5 en 10, deze waarde voldoet voor de meeste vissen prima. Rineloricaria filamentosa. Show je Aquarium. Database van tropische aquariumvissen! Aquariumvissen. Tropische Aquarium Vissen! Aquariumvissenplaatjes.jouwpagina.nl. Aquariumvissen overzicht worldwidebase. Aquariumvissen vissen foto's fish photo. Alles over Aquarium Vissen, vind u hier! Portaal:Vissen. Goudvis (dier) De goudvis (familie van de karper) is oorspronkelijk afkomstig uit China, Vietnam en Japan, waar ze ongeveer 4000 jaar geleden als siervissen gekweekt werden.

Goudvis (dier)

De goudvis/giebel was de eerste exotische vissoort die in de Verenigde Staten geïntroduceerd werd. Ook in Amerika heeft de giebel geleid tot een vermindering van de inheemse natuurwaarden. Job Baster (1711-1775) slaagde erin deze vis op Nederlandse bodem te kweken. Vanuit zijn vijvers in Zierikzee begon de opmars van de goudvis door heel het land en daarbuiten. Hij deelde ze uit aan vele relaties. Een vrouwtjesgoudvis legt gemiddeld 1000 eitjes en doet dat meerdere keren per jaar. Goudvissen in een tank De goudvis kan zich voortplanten in de vrouwelijke lijn door gynogenese. De goudvis is een alleseter, hij eet zowel dierlijk voedsel als plantaardig, maar verse waterplanten maken geen deel uit van het menu zoals bij rietvoorn en graskarper. Een goudvis kan de winter in een vijver overleven mits het water diep genoeg is. Oranda. Een roodkapje en een oranje oranda De oranda is wit/zilver met een rood kapje op de kop, in de kindertijd is het een rode vlek die later uitgroeit tot een verdikking.[1] Door deze onregelmatig gevormde verdikking zijn ze gevoelig voor schimmelziektes en bacteriën die zich op deze plaats op het lichaam kunnen gaan nestelen, zuiver water is daarom van groot belang.

Oranda

De oranda heeft een sluierstaart en een korte ruggengraat, waardoor hij niet snel zwemt. De lichaamsvorm is bolvormig. Door zijn bolle vorm heeft de oranda soms moeite om zijn evenwicht te behouden. 1-1257690123PhpE.jpg (JPEG-afbeelding, 1280x853 pixels) - Geschaald (70%) Gymnocorymbus ternetzi (Zwarte tetra) Rineloricaria filamentosa.