background preloader

Geolocalització

Facebook Twitter

Aplicacions didàctiques Geolocalització.Sem-TAC. La geolocalització permet associar continguts digitals i multimèdia (imatges, vídeos, àudios, etc.) a una ubicació geogràfica concreta.

Aplicacions didàctiques Geolocalització.Sem-TAC

Aquesta associació pot ser activada per mitjà d'un dispositiu mòbil o d'un ordinador. La facilitat per accedir a dades geolocalitzades ofereix una gran diversitat de possibilitats. Podem elaborar mapes, combinar-los amb dades sobre esdeveniments, objectes o persones, convertir-los en gràfics, etc. És possible que els alumnes puguin comunicar-se entre ells gràcies a la ubicació que genera el GPS i emprar aplicacions que ofereixen informació en funció de la posició. Tot això suposa una vinculació directa de determinats aprenentatges amb el territori pròxim de l'alumnat i fa possible l'obertura i la interrelació dels centres educatius amb el seu entorn i la seva comunitat. StepMap: Crear un mapa en cinco pasos. Con esta herramienta podemos crear mapas personalizados para diferentes fines y objetivos: para señalar rutas y viajes, para presentar noticias, para poner en un sitio web y, especialmente, para su uso en educación.

StepMap: Crear un mapa en cinco pasos

Al ser una aplicación online se requiere crear previamente una cuenta en Una vez creada la cuenta vamos a la sección My profile donde se muestra un panel con todas las utilidades de StepMap: A continuación podemos comenzar a crear nuestro primer mapa. Debemos decidir si vamos a crear un mapa estándar o un mapa regional o de una ciudad, pues las plantillas para cada uno de esos dos tipos son diferentes, aunque después la forma de trabajo va a ser semejante en ambos casos. EduLOC - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi. My Maps de Google - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi. My Maps de Google és la versió renovada de Google Maps Engine, anteriorment d'ús restringit i ara disponible per a tothom.

My Maps de Google - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi

My Maps permet la creació de mapes afegint-hi tot tipus d'informació: línies, figures, punts d'interès, text, imatges, vídeos... A més a més, és possible desar tota aquest informació en capes diferents de manera que només es visualitzi el tipus de dades que necessitem en cada moment. 1. Inicieu la sessió a Google Maps amb el botó Inicia la sessió, situat a l'extrem superior dret del mapa. 2. 3. 4. 5. Woices: Itineraris sonors - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi. Woices és un servei web gratuït que permet crear, compartir i escoltar "ecos", gravacions d'àudio que s'enllacen a una localització geogràfica concreta o a un objecte de la vida real.

Woices: Itineraris sonors - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi

Els "ecos", fent servir la terminologia de Woices, són paraules deixades per una persona en un lloc concret, que després podran ser escoltades per algú com si es tractés d'un eco de les paraules de qui les va pronunciar trobant-se en aquell indret. Poden tractar des d’històries, art o curiositats del lloc, fins a memòries personals. La idea de crear Woices va néixer a Zafra, durant unes vacances del seu dissenyador en aquesta població extremenya.

Escoltem com el creador de Woices ens ho explica fent ús del seu invent. L'objectiu final de Woices és crear una nova capa d'informació en format àudio, que ells anomenen l'ecosfera, i que pretén fer del món un lloc més interessant. Els docents podem donar molts i variats usos educatius a aquesta eina. Animaps - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi. Animaps és una aplicació web que permet traçar rutes animades i presentar-les gràficament a través d'un vídeo.

Animaps - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi

El servei es basa en els mapes de Google, però afegint-hi una bona dosi d'interactivitat. Amb Animaps podrem:. Configurar la durada real de cada trajecte o mapa (hores, dies, anys...), encara que després tot es veurà de forma accelerada en un vídeo d'uns pocs segons o minuts.Inserir imatges o missatges en punts concrets d'una ruta de manera que només es mostrin a mesura que hi passem.Escollir entre multitud d'icones per representar els esdeveniments, objectes en moviment o punts d'interès que situem al mapa.

El següent videotutorial us mostrarà les funcionalitats bàsiques del servei. En aquest enllaç trobareu un exemple del que es pot aconseguir amb l'eina. MapFab - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi. Una de les característiques que ens pot impulsar a fer servir MapFab amb els nostres alumnes és que no requereix disposar d'un compte de correu electrònic per poder emprar l'eina i això, a Educació Primària, encara és un avantatge.

MapFab - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi

Com d'altres serveis que us presentem en aquesta sessió, amb MapFab podrem dibuixar línies, cercles i formes sobre un mapa. També hi podrem situar marcadors i etiquetes. En finalitzar la tasca, podrem fer públic el nostre mapa a través d'un enllaç o bé inserir-lo al nostre bloc, web o EVEA fent ús d'un codi d'incrustació (embed). En no ésser necessàri registrar-nos per poder emprar el servei, és important que desem en algun document de text o als favorits del nostre navegador els enllaços que ens proporcionarà MapFab per tornar a editar el nostre mapa o suprimir-lo, si és el cas. Geolocalització - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi. Tripline - Seminari TAC Gràcia / Sarrià-Sant Gervasi.