background preloader

Ps4

Facebook Twitter

Prisma: Miten päätöksesi syntyvät? Mielikuvaharjoittelu voi laihduttaa, sanoo asiantuntija – ajattele olevasi terveellisesti syövä ihminen, niin muutut sellaiseksi - Hyvinvointi. Ylipainoon liittyvät terveysriskit tunnetaan, mutta elämänmuutos on monelle vaikeaa.

Mielikuvaharjoittelu voi laihduttaa, sanoo asiantuntija – ajattele olevasi terveellisesti syövä ihminen, niin muutut sellaiseksi - Hyvinvointi

Yhdysvaltalaiset terveyteen erikoistuneet psykologit Amanda ja Winonan valtionyliopistosta Minnesotasta kehittivät tätä varten menetelmän, jossa laihduttajia kehotetaan muuttamaan tapaa suhtautua itseensä Yleensä ihminen asettaa itselleen päämäärän syödä terveellisesti, mutta psykologit kehottavatkin näkemään itsensä ihmisenä, joka syö terveellisesti. Tässä mukaan astuu mielikuvaharjoittelu. Jos ihminen näkee mielessään itsensä terveellisenä ruokailijana, hän alkaa käyttäytyä niin, että ruokailutavat muuttuvat terveellisemmiksi, psykologit olettivat. Pelko pitää ihmissuvun hengissä, mutta pelkäämme monesti vaarattomia asioita.

Pelko on kekseliäs tunne.

Pelko pitää ihmissuvun hengissä, mutta pelkäämme monesti vaarattomia asioita

Sen kohteet ovat lähestulkoon loputtomat. Nyt suomalaisia hirvittää poikkeuksellisen paljon. Siltä ainakin näyttää, jos katsoo Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan mielipidemittauksia. Kyselyitä on tehty vuodesta 1990, ja tuorein julkaistiin vuodenvaihteessa. Tutkimus: Pelkäämme enemmän läheisten kuin itsemme puolesta. Zikaviruksesta voi olla vakavaa haittaa muillekin kuin kohdussa kasvaville lapsille.

Tutkimus: Pelkäämme enemmän läheisten kuin itsemme puolesta

Uudessa hiiritutkimuksessa ilmeni, että zikatartunta voi vaurioittaa pysyvästi kiveksiä. Tutkimuksessa zikavirus tartutettiin muuten terveisiin uroshiiriin. Kolmen viikon kuluessa tartunnasta hiirten kivekset olivat kutistuneet, mieshormoni testosteronin eritys oli vähentynyt ja hedelmällisyys heikentynyt. 8 ominaisuutta, jotka yhdistävät poikkeuksellisen älykkäitä – kuulutko joukkoon? Poikkeuksellisin älykkäitä ihmisiä yhdistää muutama piirre, verkkolehti Business Insider kirjoittaa.

8 ominaisuutta, jotka yhdistävät poikkeuksellisen älykkäitä – kuulutko joukkoon?

Lehti on tiivistänyt sivuilleen kahdeksan yhdistävää ominaisuutta Quora-vastauspalvelusta, jossa aihetta pohti yli sata vastaajaa. Suklaapalan mutustelu voi opettaa läsnäoloa – tietoisuustaitojen treenaus auttaa nuoria tunteiden hallinnassa. Hs. Näistä 7 ominaisuudesta tiedät ymmärtäväsi tunteita. Tunneälykäs ihminen ymmärtää itseään ja muita.

Näistä 7 ominaisuudesta tiedät ymmärtäväsi tunteita

Hän osaa käyttää tunteita apunaan arjen haasteissa. Hän selviää kritiikistä eikä vajoa ojan pohjalle. Epäilemättä tunneälykkyys on hyödyllistä, mutta mitä se oikeastaan on? Karkeasti tunneälykkyys voidaan jakaa kolmeen peruspilariin, joita ovat kyky tunnistaa omat ja muiden tunteet, kyky käyttää tunteita ongelmanratkaisun apuna sekä kyky hallita tunteita. Bikini-fitness aiheutti ortoreksian: Eveliina 26, oli ruoan vankina. Uusi teknologia nappaa kuvan ihmisen tunteista – seuraavaksi suomalaistutkija perehtyy seksuaaliseen kosketukseen - Tiede - Tiede.

Uusi teknologia nappaa kuvan ihmisen tunteista – seuraavaksi suomalaistutkija perehtyy seksuaaliseen kosketukseen Ajatustenlukija tuo psykologi Lauri Nummenmaa.

Uusi teknologia nappaa kuvan ihmisen tunteista – seuraavaksi suomalaistutkija perehtyy seksuaaliseen kosketukseen - Tiede - Tiede

Hän näkee aivoihin pet-kameran tai magneettikuvauslaitteen avulla. Kun koehenkilö kuulee pelottavan tarinan, mielikuvitus lähtee liikkeelle ja merkkiaine aivoissa alkaa elää. Tunne kuin tunne syntyy aivoissa puolessa sekunnissa. Sen on synnyttävä nopeasti, koska tunne voi pelastaa hengen. Puolustaudu, pakene – tai sylkäise inhottava aine heti pois! Flirttaa rohkeasti! Silmäpelillä on valtava voima. Evoluutiobiologian dosentti: "Rakkaus ei ole tunne" Tiedepiireissä evoluutioteoria peittosi uskomukset ja mystiikan lajien kehityksen suhteen jo pari sataa vuotta sitten, mutta on vielä yksi asia, jonka selittämiseksi ihmiset eivät halua kuulla tieteellisiä perusteluja.

Evoluutiobiologian dosentti: "Rakkaus ei ole tunne"

Musiikista, elokuvista ja kirjoista yhä uudelleen puskeva rakkaushömppä on täysin hyväksyttävää järkeville ja korkeasti koulutetuille ihmisille. Rakkauden tunne on viimeisiä saarekkeita, jonne voi paeta kovaa ja kylmää maailmaa. Väestöliiton tutkimusprofessorin Anna Rotkirchin mukaan romanttinen rakkaus on universaali tunne, joka esiintyy kaikissa maailman kulttuureissa. – Intiassakin, missä edelleen on vanhempien järjestämiä järkiavioliittoja, jyllää romanttisen rakkauden ihanne. Alttius anoreksiaan periytyy voimakkaasti – Tutkija: Laihduttaminen voi olla osalle hyvin vaarallista - Tiede.

Alttius anoreksiaan periytyy voimakkaasti – Tutkija: Laihduttaminen voi olla osalle hyvin vaarallista Anoreksiaan liittyy voimakas peritty alttius.

Alttius anoreksiaan periytyy voimakkaasti – Tutkija: Laihduttaminen voi olla osalle hyvin vaarallista - Tiede

Tähän tulokseen on päätynyt Karoliinisen instituutin epidemiologian professori Cynthia Bulik, joka on tutkinut sairauden perinnöllisyyttä yli kymmenen vuotta kaksosten ja perheiden avulla monissa maissa. Laihuushäiriö näyttää kulkevan suvuittain. Geenien osuus anoreksian riskistä on noin puolet. Sosiaalisten tilanteiden jännittäjät eristäytyvät muista. Kirjautuneena voit lisätä ohjelmia suosikiksi ja saada ilmoituksia uusista jaksoista.

Sosiaalisten tilanteiden jännittäjät eristäytyvät muista

Tietojen tallentaminen epäonnistui. Yritä hetken kuluttua uudelleen. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Lähetämme salasanan vaihtolinkin sinulle sähköpostitse. Kuvatehtävä, joka on lapsille helppo ja aikuisille vaikea – kumpaan suuntaan bussi ajaa? - Viihde. Ajaako bussi oikealle ja vasemmalle?

Kuvatehtävä, joka on lapsille helppo ja aikuisille vaikea – kumpaan suuntaan bussi ajaa? - Viihde

Tästä National Geographicin Brain Games -ohjelmassa esitellystä pikku pähkinästä on tullut viime viikkoina yksi nopeimmin levinneistä someilmiöistä. Tehtävästä uutisoivan Mashablen kanava on kertonut, että peräti 80 prosenttia kuvaa katsovista lapsista ymmärtäisi jutun juonen heti. Sen sijaan aikuisille kuva on jostain syystä erityisen vaikea. Itse tehtävä ei ole uusi, mutta se on lähtenyt kiertämään taas sosiaalisessa mediassa. Mashable antaa muutamia vinkkejä helpottamaan päättelyä. Missä ovat bussin ovet? Hs. Rikkaat ovat älykkäämpiä kuin köyhät. Se tiedetään. Olennaista on kysyä, mitä sitten. On kauhean epäkorrektia sanoa, että rikkaat ovat älykkäämpiä kuin köyhät. Suoli ja tunteet - Tiede. Suoliston bakteerit voivat vaikuttaa paitsi terveyteen, myös ihmisen mieleen – jopa tunteisiin. Arkijärjellä uskomattomalta tuntuvaa yhteyttä tutkitaan ihan vakavasti.

Irlantilaistutkijoiden rottakokeet ovat antaneet viitteitä kiinnostavista yhteyksistä suolen ja mielen välillä. Lehtori Siobhain O’Mahony Corkin yliopistosta Irlannista tutkii, miten suoliston miljoonat mikrobit vaikuttavat aivojen kehitykseen. Häntä kiinnostaa erityisesti varhaislapsuuden stressi. Vaikuttaako se suolen epätasapainoon ja myöhempiin terveysongelmiin? O’Mahony kollegoineen on tutkinut asiaa rottakokein. Hs. Suomalaistutkimus: Viha ja suru tuntuvat eri puolilla kehoa Ihmisen tunnetiloista, kuten vihasta tai surusta, voi muodostaa kehonkartan. Se näyttää, miten ihmiset kokevat tunnetilan omassa kehossaan. 14 syytä: Miksi uskomme yksisarvisvalmentajaa? - Suomen Psykologiliitto ry.

Nykyään jokaisen ulottuvilla on käytännössä loputon määrä tutkimustietoa, johon pääsee käsiksi taskussa olevalla älypuhelimella. Olemme myös keskimäärin koulutetumpia kuin koskaan. Eikö ole kiintoisaa, että siitä huolimatta väärällä – tai vähintäänkin erittäin kiistanalaisella tiedolla ja ei-mihinkään perustuvilla ammattikäytännöillä – on silti edelleen vahva kannattajakunta? Mitä sanoisit lukiossa aloittavalle itsellesi? Hs. Hs. Hs. Mistä alkaa hulluus ja mihin päättyy rakkaus? Hs. Mitkä asiat ovat elämässäsi tärkeitä? Perhe, ystävät, työ ja terveys. Tällainen lista toistuu ihmisten vastauksissa. Kun motiiveja ja tarpeita tutkitaan tarkemmin, moni yllättyy.