background preloader

Educat 2.0

Facebook Twitter

Educat 2.0. ARA Mestres. El Govern frena el pla educatiu d’un ordinador per a cada alumne - ARA Mestres. Actualitzada el 10/06/2011 8:11 El Govern atura el model educatiu 1×1, que assigna un ordinador portàtil a cada alumne, i el substitueix per un nou sistema, anomenat EduCAT 2.0, que fomenta l’ús de pissarres digitals a les aules i “compatibilitza els llibres de text amb els ordinadors”, que en aquest cas seran propietat del centre, segons ha explicat avui la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

El Govern frena el pla educatiu d’un ordinador per a cada alumne - ARA Mestres

Els portàtils, doncs, deixaran de ser dels alumnes i passaran a ser de les escoles. L’objectiu de la reforma és recuperar els llibres de text i fer-los compatibles amb les noves tecnologies. Els centres que actualment segueixen el model 1×1 el podran mantenir si així ho demanen -i de fet, Rigau preveu que seran la majoria- però s’intentarà que de forma progressiva vagin fent el canvi l’EduCAT 2.0, que el proper curs abastarà ja més centres tant de Secundària com de Primària. Via: ARA Societat. ¿Podemos negarnos a trabajar con TIC en el aula? Desde el año 2006 nuestro sistema educativo tiene un objetivo fundamental: contribuir al desarrollo de las competencias básicas de nuestros estudiantes.

¿Podemos negarnos a trabajar con TIC en el aula?

Mucho se ha hablado acerca del sentido de estas competencias básicas y sus implicaciones en relación con la práctica docente. La cuestión que se aborda en este post es si las competencias básicas afectan y de qué modo a la utilización de las TIC en el aula. ¿Se pueden desarrollar satisfactoriamente las competencias básicas sin utilizar las TIC? ¿Son las TIC optativas? Para encontrar la respuesta a esta pregunta partimos de las siguientes premisas: Maprats: @inned2 #inned2 Reflexions...

Www.uib.es/depart/gte/gte/edutec-e/revelec20/anibal20.htm.