background preloader

BARCINO ROMANA

Facebook Twitter

IMATGES

MARC TEÒRIC. De dónde surge decir que alguien es ‘Árbitro de la elegancia’ para señalar su distinción y estilo Antigua Roma. Al Qantarah bridge Roman Tagus River Spain Alcantara. Fotos site (2) Divisió Administrativa de l'Hispania Romana a l'any 10 d.C. Divisió Administrativa de l'Hispania Romana a l'any 10 d.C. La Hispania Romana. Les Guerres Púniques : breu explicació (feu clic per obrir el PDF) Origen, apogeu i desaparició de l'Imperi Romà (en castellà) Banquetes romanos. Pax romana map. ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS. A l'època de Roma hi havia diferents classes socials: els patricis, els plebeus i els esclaus.

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

Templo romano de Vic 001. La República romana- Sapiens.cat. Durant gairebé cinc-cents anys (del 509 al 27 a.C.), Roma va ser una República.

La República romana- Sapiens.cat

En aquest període, la república romana va aconseguir, en primer lloc, unificar políticament la Península Itàlica i, poc després, iniciar la conquesta del món mediterrani. Per a dur a terme això, els romans van haver de fer servir les armes, per la qual cosa, ja des de bon començament, la nova organització política de Roma va estar força vinculada a l’organització militar.

Ja des del període monàrquic, les famílies patrícies estaven dividides en tres tribus, composades al seu torn per deu cúries. Les cúries eren importants políticament, ja que de forma periòdica celebraven assemblees o comicis (reservats als homes) per a elegir magistrats. La religión en la Antigua Roma. Los romanos tenían dioses para toda la comunidad, que representaban el culto oficial y dioses privados, pertenecientes a cada familia en particular, ya que cada una de ellas era una unidad política, económica y religiosa.

La religión en la Antigua Roma

La tríada oficial estaba integrada por tres dioses de origen indoeuropeo: Júpiter, Marte, dios de la guerra y Quirino, que era el rey Rómulo divinizado. Esta tríada fue reemplazada, bajo la influencia etrusca, por Júpiter, Juno y Minerva, representados con forma humana (antropomorfismo). Había dioses que representaban a las fuerzas de la naturaleza, llamados númenes a quienes se les rendía culto en los campos, cuevas y bosques. El personaje dominante de la religión estatal, era el Pontífice Máximo, que ejercía autoridad sobre el resto de los sacerdotes, que no se dedicaban sólo a la función religiosa sino que eran aristócratas que además desempeñaban las magistraturas o cargos militares.

INSTITUCIONS ROMANES: EL TRIBÚ DE LA PLEBS. Els germans Tiberi Semproni Grac i Gai Semproni Grac.

INSTITUCIONS ROMANES: EL TRIBÚ DE LA PLEBS

El tribú de la plebs (tribunus plebis) fou una institució encarregada de defensar els plebeus. Els orígens de Roma (des d’un punt de vista històric) Els antics romans es consideraven, segons una tradició plasmada en l’Eneida de Virgili, descendents dels troians.

Els orígens de Roma (des d’un punt de vista històric)

L’origen de tot es va centrar en una estirp, en un home, un nom: Eneas. Eneas era un príncep troià descendent de Venus que va comandar dos grups de troians durant la guerra de Troia. EJÉRCITO ROMANO » Un eje del poder y expansión del Imperio. No fue repentinamente que se fraguó el impresionante ejército romano, el cual portaría victorioso el estandarte del águila en todas sus conquistas.

EJÉRCITO ROMANO » Un eje del poder y expansión del Imperio

Con ello, sus primeros pasos fueron durante la Monarquía, luego, en la República, interviniendo cada vez que uno de sus aliados era atacado, y seguidamente, en los tiempos del Imperio, los soldados pasaron a ser unos verdaderos profesionales perfectamente entrenados y respetados en todo el Mediterráneo. Algunos aspectos del ejército romano. Hay que entender, que el ejército romano fue la herramienta usada por la Antigua Roma para conquistar, mantenerse y crear todo un vasto Imperio que se abarcó más allá de la cuenca mediterránea. Empero, el ejército romano no siempre dominó la técnica guerrera, de esta manera, sufriendo algunas derrotas, tuvieron la gran virtud de no considerar el fracaso en unas batallas como la derrota total de la guerra.

Cómo evolucionó la organización del ejército romano. Falange Manípulos. Triple en línea. En cuña. Cròniques de Barcelona - Ave Barcino! La Barcelona romana - betevé. B A R C I N O: TEMPLE D'AUGUST DE BARCINO. La Porta de Mar i les Termes Portuàries. Fora de la ciutat, a banda i banda de la porta d’entrada a la colònia pel costat de mar, es van construir entre mitjans del segle I i principis del segle II dC dos conjunts termals portuaris de caràcter públic.

La Porta de Mar i les Termes Portuàries

Els dos nuclis termals devien ser per a homes i per a dones, tal i com es troba a d'altres llocs de l’imperi. Al costat de les termes hi havia d'altres construccions que, segurament, corresponien a un horreum, un magatzem soterrani de grans dimensions vinculat al port. El gran pòrtic que donava pas a aquest important complex situat extramurs servia també per monumentalitzar l’entrada a Barcino per la Porta de Mar, que era la més important de les quatre que tenia la ciutat.

Al segle IV dC es va construir a Barcino una nova muralla amb 76 torres que es va adossar per l’exterior a la muralla que ja hi havia, reforçant així el recinte defensiu d'una manera molt notable. MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Temple d'August - Visit Barcelona. De sobte la visita al Barri Gòtic de Barcelona ens sorprèn ensenyant-nos un secret amagat en una casa del carrer Paradís.

MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Temple d'August - Visit Barcelona

Dins d'un petit pati medieval, les quatre columnes del temple d'August respiren tranquil·les malgrat el pas dels segles. Tenen més de dos mil anys d'història, com la mateixa Barcelona. Custodiades per un edifici medieval, quatre columnes de temple testimonien els orígens gloriosos de la ciutat de Barcelona en ple Barri Gòtic.

Termes Barcelona entre Murealles. La Barcelona Romana ( tornar al mapa) Les termes romanes eren edificis de grans dimensions destinats als banys públics, que van esdevenir una institució fonamental en la societat romana, i que van esdevenir una de les manifestacions arquitectòniques més populars del món romà; per aquest motiu, estaven profusament decorades al seu interior, amb sales ornamentades amb frescos, mosaics i estàtues.

Termes Barcelona entre Murealles

Barcino, un recorregut per la Barcelona romana. Plànol de Barcino Conjunt Monumental de la plaça del Rei És el punt de partida de la ruta urbana romana, lloc clau per entendre la ciutat romana, que permet fer un viatge en el temps de 2.000 anys, passejarper les cases i carrers de l’antiga Barcino i veure com era i com es vivia a la ciutat romana.

Barcino, un recorregut per la Barcelona romana

El circuit arqueològic passa per un “barri industrial” amb tallers i factories dedicades a activitats artesanals i de transformació. De camí cap als tallers, tindrem ocasió de veure com es vivia en una casa romana d’una família acomodada de l’antiga Barcino. Porta emp. El vaixell d'Odisseu: Jocs d'infants a l'antiga Roma. A l’antiga Roma, els infants no jugaven de manera gaire diferent a com ho fan els d’ara si tenim en compte l’enorme distància dels segles que ens separen.

Entre els jocs (ludi) romans més populars, la distinció per sexes, però, era molt clara tot i que també n’hi havia de mixtos, com les nous (nuces), els ossets o tabes, les endevinalles, la gallineta cega o el fet i amagar: -Els nadons ho feien amb campanetes o sonalls de fusta o de metall amb forma d’animals. -Les nenes, educades per a la vida privada de la casa, jugaven, sobretot, a nines (pupae), com a futures mares, a cuinetes (culinae), fireta (fictilia) o botigues (emere et vendere).

Patrimonia'm - Escola Àngel Baixeras. Ponencia presentada a: VII SEMINARI D'ARQUEOLOGIA I ENSENYAMENT - BARCELONA MARÇ 2009 - Organitzat per Centrte d' Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistoria, Universitat Autonòma de barcelona i el Museu d' Història de Catalunya JORNADES TÈCNIQUES DEL CONSELL DE COORDINACIÓ PEDAGÒGICA- BARCELONA SEGLE XXI - BARCELONA MARÇ 2009 - Organitzades pel Institut d' Educació de Barcelona Vivim amb la Muralla Romana Aquest és el cinquè curs que l’ escola duu a terme el Projecte Patrimonia’m.

Bàrcino3D - Servei d'Arqueologia de Barcelona. Et donem la benvinguda a Bàrcino. pels carrers de Bàrcino i contempla’n els seus detalls en un espectacular recorregut 3D en primera persona. com vivien els nostres avantpassats i quins eren els seus costums explorant el territori. els fets que van donar forma a la nostra ciutat tot consultant l’apartat d’història i el glossari de mots llatins. INSTITUT DE CULTURA DE BARCELONA-ICUB: Servei d’Arqueologia de Barcelona Departament de Sistemes d’Informació, ICUB. Programa escolar08 09. Sortida del Projecte "Barcino i els romans" (classe de 5è) - Escola L'Estel. 03 maig 2017 Els alumnes de 5è vam anar al MUHBA (Museu d’Història de Barcelona) perquè estem treballant el projecte de Bàrcino i els romans. En primer lloc, vam veure una recreació en 3D de l’antiga ciutat romana i el guia ens va explicar com la nostra ciutat ha crescut seguint l’estructura de les ciutats romanes.

Juguem a Barcino. Activitat 07 "Barcelona: els romans" - Collaso i Gil 5è. Qué ver en el Barrio Gótico de Barcelona - Lala Viajera. Article Xtec BÀRCINO. El otro barrio gótico de Barcelona. Descubre los 7 artistas que más influyeron en Barcelona. Arquitectos Gaudí (1852 - 1926) La Sagrada Familia de Gaudí Cómo no empezar semejante ranking, sino con el famoso Antoni Gaudí. Utilizando los bancos de la Escuela de Arquitectura de Barcelona, Gaudí emprendió su carrera como arquitecto y le dedicó el resto de su vida.

El artista gusta de mezclar naturaleza, religión y modernidad en cada una de sus obras, con un resultado siempre fascinante. 12 curiosidades del Barrio Gótico que explican su misterio. Guía del Barrio Gótico (Barri Gotic), Barcelona. El hermoso vecindario conocido como el Barrio Gótico es llamado de esta manera porque supo ser la aldea romana, y por lo tanto tiene algunos remanentes de su glorioso pasado. En la actualidad, debido a la constante modernización, es muy posible detectar una edificación antigua justo al lado de una construida en los años 90. Es esta mezcla de lo viejo y lo nuevo la que hace que gente de todo el mundo quiera alojarse en el Barrio Gótico. Haz clic aquí para reservar tu recorrido a pie por el Barrio Gótico, que incluye entradas para evitar colas para el Museo Picasso.

El Barrio Gótico de Barcelona en realidad NO es gótico. El Barrio Gótico de Barcelona es una de las zonas más visitadas de la ciudad, tanto por turistas como locales. Sin embargo, no todo es lo que parece. Qué ver en el centro histórico de Barcelona. © peresanz/stock.adobe.com El Barrio Gótico es uno de los núcleos más antiguos de Barcelona. Barrio Gótico de Barcelona - Uno de los barrios más conocidos. La siempre animada Plaza de Cataluña es el punto de partida de algunas de las principales arterias de la ciudad, como son Las Ramblas, el Paseo de Gracia, la Rambla de Cataluña, la Avenida de Portal del Ángel, la Calle Pelayo o las rondas de Universidad y de Sant Pere.