background preloader

Tehtäväpankki terveystieto

Facebook Twitter

Kalevan lukio - Terveystieto. YO-kirjoitukset Tälle sivulle olen koonnut yleisiä seikkoja kirjoituksiin ja kirjoittamiseen liittyen.

Kalevan lukio - Terveystieto

Klikkaa linkkejä ja paina asiat ja tärpit mieleesi. Yleistä kirjoituksiin liittyen Yleistä terveystiedon kirjoituksiin liittyen ja ensimmäinen tärppi! Ohjeita yo-koitosta vartenMillainen on hyvä esseevastaus? Terveys, terveyserot Terveyteen vaikuttavat tekijät Terveyden ulottuvuudet, terveyserot Tässä on muutama hyvä artikkeli, jotka kuvaavat, miten terveyserot Suomessa näkyvät etenkin vanhempien sosioekonomisen taustan perusteella.Köyhyys periytyy jo kohdussaVanhempien koulutustausta ja lasten hampaiden pesuKöyhä lapsi syöksyy kuiluun (AL: Yleisönosaston kirjoitus 13.4.13)Terveys yhteiskunnassa Terveyden edistäminen Terveyden edistäminen - WHO:n strategiatTerveys päätöksenteossa Esimerkkejä, miten yhteiskuntapolitiikalla ja päätöksenteolla voidaan edistää terveyttä Terveyspalvelut suomessaPerusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito, kolmas sektori Kansantaudit: Videoon tästä.

Opeblogi: PLE: pilvinen some aurinkoistaa elämää. Rutiinien luominen vähentää tiedonkäsittelyn tuottamaa kognitiivista kuormaa.

Opeblogi: PLE: pilvinen some aurinkoistaa elämää

Perinteinen tietokonetyöskentely sujuvoitui oman koneen asetuksilla: työpöydän kuvakkeet, kansiorakenne, selaimen viritykset. Nyt yhä useampi meistä seilaa monen laitteen kautta netissä. Synkronoituvat pilvipalvelut mahdollistavat sujuvien rutiinien luomisen. Palvelut jakautuvatkin jo karkeasti kahteen luokkaan sen mukaan, toimivatko ne kätevästi laitteesta riippumatta vai eivät. Kesän kaivattu tauko työhön ja opiskeluun siivosi mieleni työpöytää ja innosti organisoimaan oman opiskeluarjen rutiineja uuteen uskoon.

Aikoinaan ylläpidin ajankohtaisia opiskelulinkkejä omalla kotisivullani, mutta tuo portaalisysteemi on nykymittapuulla ylen hankala ylläpitää enkä olekkaan päivittänyt sivua vuosikausiin. Halusin siis organisoida omat opiskeluasiani niin, että voisin laitteesta riippumatta kätevästi tavoittaa oleelliset verkkopalvelut. "iGoogle poistuu käytöstä 16 kuukauden kuluttua 1. marraskuuta 2013. Ake_tvt_opastus_symbaloo_v2 - Google Slides. Kopio tiedostosta Oppimisympäristöjen vertailua. Vopla - Verkko-opetuksen laadunhallinta ja laatupalvelu. Google drive lomake tutorial suomeksi. Quizlet-ohjeita, 2014. Sähköiset kokeet ja arviointi. Socrative-ohje.

Mobiililaitteet terveystieton opetuksessa. YouTube. Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa ja oppimisessa. Mobiluck - Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa ja oppimisessa on kuuden lukion Opetushallituksen oppimisympäristöhanke, jossa kehitetään iPadien käyttöä urheilulukiolaisten valmennuksessa, tiimioppimisessa ja yrittäjyyskasvatuksessa, ilmiöpohjaisessa oppimisessa sekä luokkaopetuksessa.

Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa ja oppimisessa

Mukana olevat lukiot: Elimäen lukio, Kouvola; Kauhavan lukio, Kuopion klassillinen lukio, Muuramen lukio Otavan nettilukio, Voionmaan lukio, Jyväskylä. Tavoitteet: 1. Urheilulukion opiskelijoiden opiskelun tukemista mobiiliteknologian keinoin. 2. 3. 4. Hanke jatkuu vuoteen 2015. Ideoita opetukseen - Tampereen seudun TVT-portaali. Tervetuloa käyttämään Openkortti-tietokantaa Openkortti-tietokanta on monien toimijoiden yhteistyössä syntynyt palvelu.

Palvelun tarkoituksena on toimia opettajien "vinkkipankkina" tieto- ja viestintätekniikan sekä eri medioiden opetuskäyttöön liittyen. Vinkeillä tarkoitetaan esimerkkejä ja ideoita käytännön työssä toimiviksi ja hyviksi havaituista toimintatavoista. Tietokannassa on omat lomakepohjansa eritasoisten vinkkien ja toteutusten kuvaamiseen. Käytössä olevat tasot ovat oppimistehtävät, oppimiskokonaisuudet sekä toteutusmallit. Tietokantaan kirjattavien vinkkien ei tarvitse olla "kaiken kattavia" kuvauksia, vaan pienetkin vinkit voivat olla hyödyllisiä muiden opettajien kannalta.

Palveluun syötetyt "vinkit" ovat vapaasti kaikkien luettavissa. RekisteröitymisohjeYleisohjeTietojen syöttäminenLomakkeiden hallinta Halutessasi lisätietoja Openkortti-palvelusta ole hyvä ja ota yhteyttä alla olevan linkin kautta. Anna palautetta Openkortti - palvelusta. Kouluttajan työkalupakki (julkinen kokoelma how-to-opasteita) iOS-sovellukset - Mobiilisovellukset opetuksessa. Applen laitteilla toimivat iOS-käyttöjärjestelmälle luodut sovellukset.

iOS-sovellukset - Mobiilisovellukset opetuksessa

Sovellukset ovat ladattavissa AppStoressa. Mikäli haluat hankkia maksullisia sovelluksia, ja käytät iTunes-lahjakortteja maksuvälineenä, toimi näin. (Luottokorttimaksu on myös mahdollinen.) Lisäksi oppilaitoskäytössä VPP ja esim. AirWatch-hallinnointijärjestelmä mahdollistaa isojen määrien helpomman hallinnan. Sovellukset on listattu käyttötarkoituksen mukaan. Kustakin kategoriasta on esitelty yksi hyväksi havaitsemamme sovellus ja sen pedagogiselle käytölle on ideoitu ainakin viisi mahdollisuutta. Sovellusten ohessa on linkattuja videoita niiden käytöstä. Sosiaalisen median käyttöönotto, yleisesti - Sosiaalisen median hyvät käytännöt. Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä!

Olen tutustunut uuteen pilvipalveluun ja haluan jakaa sen helppouden sinulle lukijamme!

Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä!

Kyseessä on Answergarden, ilmainen pilvipalvelu, jolla saan opiskelijoiden tai koulutettavien ajatuksia näkyville mukavaksi sanapilveksi. Mikäs tässä nyt sitten on niin ihmeellistä? No se helppous ja vielä se, että saan nopeasti vetäjänä tai opettajana tietoa kurssilaisteni ajattelusta. Vieläpä siten, että ne sanat, jotka pilvessä näkyvät isoimmalla, ovat niitä, jotka on kirjoitettu useimmin. Pedagoginen lisäarvo? Noh, jos esim kysyn opiskelijoilta answergardenin avulla, mikä käsite etiikan termeistä jäi heille vielä epäselvimmäksi, näen saman tien pilvestä, mikä on tuottanut eniten haastetta ja pääsen vielä porautumaan opiskelijoiden kanssa asiaan. Tai kouluttajan työkalu kurssin alkaessa: Mitä odotat kurssilta? Jos kiinnostuit, kurkkaa lyhyt opetusvideoni sanapilven teosta ja voit kokeilla oman pilven vääntämistä. Kokeilemaan vaikka kokoustenkin alussa! Aiotkos kokeilla? Padlet-ohje. Google Driven käyttö.

Diigo. Show What You Know Using Web & Mobile Apps - Version 4. Ohjeet Thinglinkin käyttöön.pptx. 12 Tools To Create Powerful Presentations. About two weeks ago, I wrote an article about representing information in form of an infographic.

12 Tools To Create Powerful Presentations

You can read the article here: 17 Fantastic Infographic Generators! Today, in this article I would write about another form of representing information i.e. through a presentation. Presentations have an important place in the corporate world. Whether presenting product releases or quarterly year reports, a nicely designed presentation captivates the audience. It increases the audience’s interaction and interest. Apart from the corporate world, presentations are used in education as well. While its hard to replace professional presentation designers, here is a list of some powerful tools that would help you to create interactive presentations in case of the absence of professional help. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Tietoturvavinkkeja pilvitallennuspalveluiden turvallisempaan kayttoon.