background preloader

Roman

Facebook Twitter

Agathe. Als de olifanten vechten. Bokman. Condities. Gaat dit boek over je eigen leven?

Condities.

De gestolen glasramen. De Kolibrie. Al sinds zijn jeugd wordt Marco Carrera, die als kind een groeistoornis had, de kolibrie genoemd, naar een van de kleinste vogels ter wereld.

De Kolibrie

Maar in zekere zin is Marco ook echt een kolibrie: hij lijdt een dramatisch bestaan, vol vreugdes, liefdes en de nodige pijn, maar hij blijft in evenwicht. Zijn hectische bewegingen stellen hem in staat de existentiële acrobatiek van het leven te doorstaan, net als de kolibrie, die twaalf tot tachtig vleugelslagen per seconde maakt, maar schijnbaar bewegingloos in de lucht blijft hangen.In De kolibrie volgen we ademloos de levensloop van Marco Carrera, een held van onze tijd zoals alleen Sandro Veronesi die uit zijn pen kan laten ontstaan.

Een wereld binnen handbereik. Fantoommerrie. Grensgangers. Grensgangers is een boek waarin jonge mensen – letterlijk én figuurlijk – hun grenzen aftasten.

Grensgangers.

Drie verhalen, drie levens, één familie, één stad. 1961 Julian ondervindt de scheiding van Oost en West door de Berlijnse Muur aan den lijve. Als Oost-Berlijner is hij van de ene dag op de andere volledig afgesneden van zijn West-Berlijnse vriendin, Heike. Maar hij besluit zich niet bij de situatie neer te leggen en te vluchten. 1977 Voor zijn nichtje Marthe is vluchten geen oplossing. Zij maakt samen met haar broer Florian deel uit van een leesclub, een groepje jongeren dat verboden boeken leest en het regime van binnen uit wil veranderen.

Ik ben mogelijk. Jonkvrouw. Marguerite van Male is veertien en een half.

Jonkvrouw

Ze is de erfgename van Vlaanderen. Ze droomt van een witte ridder die haar naar een kasteel in de wolken zal voeren. Maar de ridders die ze ontmoet zijn allemaal sufferds die niet bestand zijn tegen haar pittige karakter en haar opvliegende aard. Op een dag beslist haar vader met wie ze die zomer zal huwen... Winaar Thea Beckmanprijs / Boekenleeuw / Kinder- en Jeugdjury / Kleine Cervantes / Interprovinciale Prijs voor Letterkunde / Eervolle vermelding Zoenjury Het schrijversduo Jean-Claude van Rijckeghem en Pat van Beirs werd tijdens het filmfestival van Cannes bekroond voor het scenario van de succes-film Aanrijding in Moscou. Laten we het er maar niet over hebben. Akwasi – Laten we het er maar niet over hebben Laten we het er maar niet over hebben van Akwasi, bekend van de band Zwart Licht en optredens in De Wereld Draait Door, is een bundel met de impact van een vuistslag.

Laten we het er maar niet over hebben.

Laten we het er maar niet over hebben gaat vooral over ongemak in communicatie. We spreken bijna nooit uit wat we werkelijk denken. We houden onze gedachten voor ons of geven een veilig antwoord en omzeilen het probleem. Le premier homme. Nachtstad. Oogzenuw. Oogzenuw is het debuut van de Argentijnse kunstcriticus María Gainza.

Oogzenuw.

In dit hoogst oorspronkelijke proza weet ze op meesterlijke wijze haar eigen leven met kunstwerken en kunstenaars te vervlechten. Nergens wordt ze pretentieus; de manier waarop ze kunst voor het voetlicht brengt is fris en spreekt sterk tot de verbeelding, of in haar eigen woorden: ‘Mijn overlevingsinstinct leidt me altijd naar musea, zoals mensen in de oorlog schuilkelders in vluchten.’ Er schuilt veel tragiek in dit boek. Zo heeft de hoofdpersoon, een gevoelige jonge vrouw, zich aan haar welgestelde familie ontworsteld. In ieder hoofdstuk spiegelen beschouwingen over kunst zich in haar persoonlijk leven, of het nu gaat om vriendschap, familie, ziekte of dood. 'In een fenomenale stijl verbindt María Gainza verhalen over schilders met haar eigen leven de Volkskrant.

Petit Pays. Pourquoi étudier Petit pays au collège ? En histoire, le programme prévoit, entre autres, de mettre en relation des faits d'une époque ou d'une période données, et le thème 1 de la programmation en 3ème aborde les régimes totalitaires et les génocides. En français, les croisements interdisciplinaires sont préconisés pour « appréhender la diversité du réel », comprendre les textes dans leur contexte historique, comprendre le monde et ses représentations par la lecture d'oeuvres littéraires, des récits d'enfance par exemple et dénoncer les travers de la société.

En outre, l'étude des textes de rap, à la fin du livret, correspond à la consigne du programme : mobiliser les ressources d'oeuvres issues de domaines artistiques diversifiés. Au lycée, le roman Petit pays convient totalement à une étude co-disciplinaire en français et en histoire/ géographie, puisque les finalités de cet enseignement parlent de formation humaniste. Poëzie hardop. 35 columns met 95 gedichten van 65 dichters. Polaroid. School Blues. Tien liefdes. The Boy in the Striped Pajamas.

The Heart's Invisible Furies. Praise for The Heart’s Invisible Furies: Finalist for the 2018 LAMBDA Literary AwardsFinalist for the 2018 Ferro-Grumley Award for LGBTQ Fiction “By turns whimsical and heartbreaking, Boyne’s sprawling novel treads Dickensian territory across seven decades of Irish history, ending with a redemption for both a country and a native son.” – People.

The Heart's Invisible Furies.

Vingervlug. Vingervlug vormt een vervolg op De Kleurendief en voert ons opnieuw naar het negentiende-eeuwse Lier waar Michael Van Es kleurmeester is van het katoenbedrijf De Heyder.

Vingervlug.

Najaar 1813. Napoleon heeft een belangrijke veldslag nabij Leipzig verloren en vlucht naar Frankrijk. De stad Lier krijgt een stoet Franse vluchtelingen te verwerken, gevolgd door bevrijders van allerlei pluimage. Washington Black. Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn.