background preloader

Pyschiatrie

Facebook Twitter

Al te gek. Psychose tussen brein en samenleving. American psychiatric association practice guidelines for the treatment of psychiatric disorders. Compendium 2006. Uitgeverij LannooCampus België. Gedwongen opname in Vlaanderen. Medisch-psychiatrische en epidemiologische perspectieven. Handboek voor de classificatie van psychiatrische stoornissen DSM-5. Nederlandse vertaling van diagnostic and statistical manual of mental disorders - American Psychiatric Association. Nieuwe editie van het standaardwerkHet Handboek voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-5®) bevat de actuele classificatie van psychische stoornissen.

Handboek voor de classificatie van psychiatrische stoornissen DSM-5. Nederlandse vertaling van diagnostic and statistical manual of mental disorders - American Psychiatric Association

Het biedt een systematische onderverdeling, van de meest voorkomende tot de zeldzaamste stoornissen, met alle bijbehorende criteria. De DSM-5 is de opvolger van de DSM-IV(-TR). De complete DSM-5: voor het eerst in Nederlandse vertalingHet handboek geeft de complete achtergronden en toelichting bij het classificatiesysteem. Daarin verschilt het van het Beknopt overzicht van de criteria van de DSM-5®. Met het handboek hebt u alle informatie tot uw beschikking om tot een individuele, op de patiënt toegesneden diagnose te komen. Handboek DSM-5 essentieel voor goede toepassing classificatiesysteemHet DSM-5-Handboek bevat alle informatie om het DSM-classificatiesysteem goed toe te kunnen passen.

AuteursDe DSM-5 is een publicatie van de American Psychiatric Association (APA). Voor wie? Errata Lees de hele recensie >> Ingewikkeld. De kunst om te (over)leven. Fragmenten van een leven met een psychose. Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Bekijk hier de uitgebreide inhoudsopgave, het voorwoord en de inleiding!

Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Kinder- en Jeugdpsychiatrie is het Nederlandstalige standaardwerk binnen haar vakgebied. De uitgave doet recht aan de enorme kennisevolutie van de laatste jaren en biedt een wetenschappelijk gefundeerd overzicht van de kinder- en jeugdpsychiatrie. Van onderzoek en diagnostiek, tot psychopathologie en behandeling en begeleiding; Kinder- en Jeugdpsychiatrie biedt de concrete vertaling van wetenschappelijke kennis naar de dagelijkse praktijk in deze prachtige, Nederlandstalige uitgave waarbij zowel Nederlandse als Vlaamse auteurs betrokken zijn.

Kleine gids voor psychiatrische ziektebeelden. Beschrijving Hoe kan ik psychiatrische problemen herkennen?

Kleine gids voor psychiatrische ziektebeelden.

Hoe reageer ik als hulpverlener of naaste wanneer ik geconfronteerd word met een psychiatrische patiënt? Naar wie kan ik mensen met geestelijke gezondheidsproblemen doorverwijzen? Het zijn maar enkele van de vele concrete vragen waarop deze gids boek heldere antwoorden formuleert. Op een overzichtelijke en beknopte manier bespreken de auteurs veel voorkomende psychiatrische ziektebeelden.

De uitgave is aan zijn tweede editie toe (oorspronkelijke titel: ‘Eerste hulp bij cliënten met psychiatrische problemen’, 2011) en werd geactualiseerd naar aanleiding van wetenschappelijke en maatschappelijke evoluties in het vakgebied. Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen. DSM-5, diagnostiek, cognitieve gedragstherapie en therapeutische relatie. Psychiatric mental health nursing. Concepts of care in evidence-based practice.

Rely on the distinctive voice and dedicated vision of Mary C.

Psychiatric mental health nursing. Concepts of care in evidence-based practice.

Townsend to provide the most clearly written, comprehensive text for psychiatric mental health nursing. Its evidence-based, holistic approach to nursing practice focuses on both biological and behavioral components. The 8th Edition of this popular text delivers even more of what nursing students need to meet the challenges of health care today. Completely revised and updated throughout, it reflects all of the new knowledge in the field and the practice of mental health nursing today, including DSM-5, NANDA-I 2012-2014, and QSEN. The Plus Code, inside new, printed texts, unlocks a wealth of instructor and student resources online at DavisPlus, including Davis Digital Version, your complete text online, Student Question Bank, Electronic Workbook, and Interactive Clinical Scenarios. Click here for a preview of the text and the resources available when you purchase this book. Psychiatrie. Psychiatrie. Van diagnose tot behandeling. Psychodiagnostiek anders bekeken: kritieken op de DSM. Een pleidooi voor functiegerichte diagnostiek.

Psychogenocide. Psychiatrie, kunst en massamoord onder de nazi's. Met een voorwoord van Paul Verhaeghe Een vraagstuk uit een Duits wiskundehandboek anno 1935: ‘De bouw van een psychiatrisch ziekenhuis kostte zes miljoen mark.

Psychogenocide. Psychiatrie, kunst en massamoord onder de nazi's.

Hoeveel nieuwe woningen van 15.000 mark hadden voor dit bedrag gebouwd kunnen worden?’ Over de georganiseerde massamoord van de nazi’s op Joden, zigeuners, homo’s en politieke tegenstanders is al veel geschreven. Veel minder bekend is dat Hitler en compagnie zich in de periode vóór de Holocaust al tegen hun eigen burgers met een psychiatrische problematiek of handicap richtten. In die geheime genocide vermoordden ze met de gewillige medewerking van vele hulpverleners en de ondersteuning van een administratief apparaat en een industriële technologie honderdduizenden weerloze en kwetsbare mensen. Inkijken: Colofon: Uitgedokterd. Van dwang naar veerkracht in de psychiatrie.

Verpleegkundige diagnostiek in de psychiatrie. Verpleegplannen en psychotrope medicatie. 'Verpleegkundige diagnostiek in de psychiatrie' is het beste instrument voor het maken van praktische, individuele verpleegplannen.

Verpleegkundige diagnostiek in de psychiatrie. Verpleegplannen en psychotrope medicatie.

Uitgebreide beschrijving Dit boek is het beste instrument voor het maken van praktische, individuele verpleegplannen. Het is te gebruiken voor cliënten met diverse psychiatrische problematiek in verschillende situaties: in de intramurale of poliklinische zorg maar bijvoorbeeld ook in de thuiszorg. De eerste helft van het boek bevat alle diagnostische informatie voor het maken van een verpleegplan; de tweede helft behandelt het veilig voorschrijven en toedienen van psychofarmaca. Alle informatie is vakkundig geordend en toegankelijk gemaakt vanuit verschillende invalshoeken. Alle behandelsuggesties en medicatieadviezen in dit boek zijn in overeenstemming gebracht met de Nederlandse en Vlaamse indicatiegebieden en richtlijnen.