background preloader

Health and Nutrition

Facebook Twitter

24 Must-See Diagrams That Will Make Eating Healthy Super Easy. 1.

24 Must-See Diagrams That Will Make Eating Healthy Super Easy

For fruit-ophiles. Photos by Grace Hitchcock for PopSugar / Via popsugar.com Some diets require precision. Yes, even fruit portions. 2. Women’s Health / Via womenshealthmag.com For more information on what makes these meals so easy: What Nutritionists Eat When They Only Have 5 Minutes to Prep a Meal, via Women’s Health. Енергийна бомба за здраве от тахан и мед - Билка.инфо. Подарете си цветущо здраве за цял живот, като похапвате вкусни малки топчица направени от тахан и мед.

Енергийна бомба за здраве от тахан и мед - Билка.инфо

Поотделно можете да използвате тахан и мед за лечение на хиляди заболявания, но когато смесите двете съставки получавате храна, която гони депресията, стреса, умората и ви зарежда с нови сили, за да посрещнете деня с отпочинали и с усмивка. Медът притежава своята мощна лечебна сила, защото в състава ми се крият незаменими помощници за здраве, като някои от тях са: въглехидратите – фруктоза и глюкоза, органичните киселини – ябълчена, винена, лимонена, янтарна, мравчена и други, минерали – магнезий, фосфор, калий, сяра, калций и натрий, вода, белтъчни вещества, аминокиселини – лизин, левцин, глицин, пролин, треонин, тирозин и други.

Тахан и мед за цветущо здраве цял живот Таханът е продукт, който се получава от смлените сусамови семена. За джинджифила от д-р Гайдурков. Понеделник, 19 Януари 2015 Категорично джинджифилът (Zingiber officinale) може да бъде коронован като неподражаемия цар на подправките.

За джинджифила от д-р Гайдурков

Няма друг аналог, който да съчетава така блестящо невероятно богатия спектър от лечебни свойства и кулинарни качества. Заслугата за това се крие преди всичко в уникално мощния АНТИСЕПТИЧЕН-противомикробен, включително противовирусен ефект на гингеролите-специфичните съединения на джинджифила. Направете си златен мед , за да излекувате грипа и настинката. От дата: 15.01.2015 г.

Направете си златен мед , за да излекувате грипа и настинката

Това домашно средство има силно противовъзпалително действие, което не само унищожава бактериите, причиняващи болестта, но и насърчава естествените защитни сили на организма. За разлика от синтетичните вещества, този лек няма отрицателен ефект върху чревната микрофлора. Куркумата съдържа куркумин, който е квалифициран като активна съставка, на която се приписват повече от 150 потенциални противовъзпалителни лечебни свойства, включително антиоксидантни и противоракови.

Консумацията на куркума и мед значително подобрява храносмилането и повишава активността на полезната чревна микрофлора. Това се доказва и от научната литература. Необходими продукти: 100 грама суров мед1 супена лъжица куркума Начин на приготвяне: Изсипете в една чаена чаша нужното количество мед, добавете куркумата и разбъркайте добре съставките до получаване на хомогенна смес. Пречистете тялото си от токсичните вещества с ябълки, лимон и джинджифил. От дата: 13.01.2015 г.

Пречистете тялото си от токсичните вещества с ябълки, лимон и джинджифил

Тази рецепта ще ви помогне да премахнете токсините от тялото си и по този начин да го пречистите от вредните вещества. Също така ще ви даде енергия и ще ускори процеса на храносмилане. Ето как може да си я направите. Необходими продукти: 4 зелени ябълки1 лимон с кората1 парче джинджифил (около 2-3 сантиметра) Защо и как да накисваме суровите ядки и семена? Начало - Заедно. Най-мощния имуностимулант - "Еликсир"

ЗА ЧЕТЕНЕ - PSIHOLOZI.COM. Коригирайте корема и гърба си за 5 минути на ден само с кърпа. Коригирайте корема и гърба си за 5 минути на ден само с кърпа Представяме ви един японски съвет за корекция на външния вид, който няма да ви отнеме повече от пет минути на ден.

Коригирайте корема и гърба си за 5 минути на ден само с кърпа

Тази лесна техника ви позволява да върнете гръбначния си стълб в естествено положение и да промените контурите на тялото си. Пречистване на епифизата - "третото око" - Здравеопазване - Стандарт Нюз. Епифизната жлеза се смята за една от най-важните части на нервната система, пише медицинският портал Doctiming.bg.

Пречистване на епифизата - "третото око" - Здравеопазване - Стандарт Нюз

Йога подобрява храносмилането по естествен път. Една добра храносмилателна система е един от основните стълбове на здравословен начин на живот.

Йога подобрява храносмилането по естествен път

Физически заболявания като запек, болки в стомаха, язвa, акне, пъпки и подуване на корема може да се държат надалеч, ако храносмилателната система на човек е в добро състояние. Важни съвети: Избягвайте да пиете вода половин час преди и след храненеИзбягвайте да ядете тежка храна през нощтаНе лягайте веднага след като сте яли хранаПрактикyвайтe йога редовноИзбягвайте да ядете нездравословнa или мазна хранаКонсумирайте храни, богати на фибри. Официален сайт на сдружение "Българско Вегетарианско Общество" Лечебен Център Vita Rama - Отслабване, Детокс, Здраве, Жизненост. Упражнения с обръч – първа част. Когато наскоро стана дума за Лив Тейлър, която отслабвала с обръч, ни прозвуча малко странно.

Упражнения с обръч – първа част

Единствената асоциация с обръч в главите ни е ансамбълът по художествена гимнастика, в комбинация с две топки и три бухалки. Въртенето на обръч обаче е чудно кардио-упражнение, което можете да правите точно когато си поискате. Въртене на обръч – нестандартна тренировка за дух и тяло. Когато чуят въртене на обръч повечето хора правят асоциация с детството.

Въртене на обръч – нестандартна тренировка за дух и тяло

Всъщност това е вид спорт практикуването, на който оказва благотворно влияние върху духа и тялото. Изключително подходящ за хора, които не бива да се натоварват прекалено поради здравословни причини, това е един различен начин за тренировка. Достоен заместител е на тичането, карането на колело, аеробните упражнения и т.н. Разбира се обръча за възрастни трябва да е по – тежък (минимум 500 гр.) и с по – голям диаметър от детските обръчи.

Ползите, които ще извлечете от редовното практикуване на този нестандартен спорт са следните: Плюсовете от въртенето на обръч.