background preloader

Tweede Kamer stemt tegen downloadverbod

Facebook Twitter

Tweakersnet: Meerderheid Kamer stemt of... Kabinet blijft bij downloadverbod. Over auteursrechtbeleid, thuiskopieheffing en downloadverbod. +Vous Recherche Images Maps. Webwereld: 5 alternatieven voor het d... Kamer wil... Geenpunt_nl: #internet #nieuws De Kamer... CoenvdVen: Downloadverbod, wat vinden... Louis Bontes. Louis Bontes (Rotterdam, 28 februari 1956) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en een Nederlands voormalig politiefunctionaris.

Louis Bontes

Namens de Partij voor de Vrijheid (PVV) zat hij sinds 14 juli 2009 in het Europees Parlement. Namens dezelfde partij had hij sinds 17 juni 2010 zitting in het Nederlandse parlement. Tussen november van dat jaar tot juni 2012 was Bontes tevens lid van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa. Op 29 oktober 2013 werd hij uit de fractie gezet. Sindsdien is hij partijloos parlementslid. Bontes stond op de vijfde plaats van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2012.

ZoGekDeze: Hee, wisten we dit eigenli... NORMA_stichting: D'66 wil #thuiskopiestelse... PvdA wil dat thuiskopieheffing blijft. Bitsoffreedom: GroenLinks: downloadverbod... Red het thuiskopiestelsel van de ondergang!! Artiestenbond: Stichting Norma: modernise... Consumentenbond: Stel Maker en Consument ce... Stichting de Thuiskopie. In principe moet de heffing ook aan de stichting worden betaald als het gaat om het kopiëren van materiaal waarvan de kopieerder zelf het auteursrecht bezit (bijvoorbeeld zelf gemaakte foto's).

Stichting de Thuiskopie

Het is mogelijk om voor dit zogenaamde "professionele gebruik" een ontheffing aan te vragen, echter niet voor cd r/rw en dvd r/rw, aangezien deze media geacht worden voornamelijk te worden gebruikt voor het vastleggen van auteursrechtelijk materiaal. Houders van een vrijstelling dienen overigens jaarlijks een afkoopsom aan de stichting te betalen. Stichting de Thuiskopie incasseert de vergoedingen via fabrikanten en importeurs van de genoemde voorwerpen. Via verdeelorganisaties van de verschillende groepen rechthebbenden worden deze vergoedingen jaarlijks aan de "makers" van de gekopieerde werken uitgekeerd. Robjacobs: Kopieerheffing en opheffin... Pkeijzer: Brein dreigt met aanpak in... Ictcafe: Dus ook als er geen downlo... SBSTROP: Het downloadverbod van Tee... Anti-Counterfeiting Trade Agreement. Protest tegen ACTA in Brussel op 11 februari 2012 De Handelsovereenkomst ter bestrijding van namaak (beter bekend als ACTA, afkorting van Anti-Counterfeiting Trade Agreement) is een handelsverdrag voor internationale standaarden op het gebied van de handhaving van het intellectueel eigendomsrecht.

ACTA heeft de status van plurilateraal verdrag, als gevolg waarvan de deelnemende partijen minder ruimte hebben om individuele voorbehouden te maken dan bij een multilateraal verdrag het geval zou zijn. [bron?] Inleiding[bewerken] De voorstanders van het verdrag wijzen op de economische schade[2][3][4] als gevolg van de grootschalige handel in nagemaakte merkartikelen en het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal via het internet. De hoogte van de economische schade wordt echter betwijfeld door onder andere de Amerikaanse Government Accountability Office die erop wijst dat er geen onafhankelijk en betrouwbaar onderzoek aan deze ramingen ten grondslag ligt.

Juridisch kader[bewerken] Anti-Counterfeiting Trade Agreement. The Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), is a multinational treaty for the purpose of establishing international standards for intellectual property rights enforcement.

Anti-Counterfeiting Trade Agreement

The agreement aims to establish an international legal framework for targeting counterfeit goods, generic medicines and copyright infringement on the Internet, and would create a new governing body outside existing forums, such as the World Trade Organization, the World Intellectual Property Organization, or the United Nations. The agreement was signed in October 2011 by Australia, Canada, Japan, Morocco, New Zealand, Singapore, South Korea, and the United States.[6] In 2012, Mexico, the European Union and 22 countries which are member states of the European Union signed as well.[7] One signatory (Japan) has ratified (formally approved) the agreement, which would come into force in countries that ratified it after ratification by six countries.

Arthurvdmolen: Geen Nederlandse three str... DiscordiAnon: Dutch court orders blockin... BREIN verbiedt The Pirate Bay - PowNews. Tim Kuik. Llanirev: @dvanoort Brein heeft vanm... Arnowilkens: Gelukkig gaat xs4all in ho... Blauw: Heel goed, neem een leger... Slglasius: @Schellevis. PVV wil maatregelen tegen blokkade The Pirate Bay. Geertwilderspvv: PVV-Kamervragen over inter...

Webwereld: The Pirate Bay: Brein is c... Robinvw1: Consumentenbond schrijft b... Webwereld: Rechter blundert in vonnis... Bob_Bakker: 't Kost 6 pagina's om te l... Bitsoffreedom: Wat lost een websiteblokka... Bitsoffreedom: Opmerkelijk dat XS en Zigg... Webwereld: 7 gaten in de Pirate Bay-b... Maarten1984: ISP's Nederland snappen he... Psychopeet: Verplichte blokkade Pirate... Joost Schellevis. Filmindustrie steunt downloadverbod Teeven. Downloadverbod? Ga maar lekker dood. De Nederlandse filmindustrie heeft het zwaar.

Downloadverbod? Ga maar lekker dood.

Zo zwaar dat ze een brandbrief heeft geschreven aan de Tweede Kamer en Fred Teeven inmiddels met een voorstel voor een downloadverbod onder z’n arm loopt. De strekking: illegaal downloaden is slecht en mag niet meer. Gelukkig is vooralsnog een meerderheid van de Tweede Kamer tegen. Er zijn (te) weinig legale alternatieven om content te verkrijgen om illegaal downloaden te verbieden. Een goede zaak, maar ook mét legale alternatieven blijft een downloadverbod natuurlijk pure internetcensuur. Internet is eindeloos creatiefIllegaal downloaden is de entertainment industrie al meer dan een decennium een door in het oog. BREIN maakt zich hard voor downloadverbod.