background preloader

Crisis

Facebook Twitter

#more. Όλες οι επαχθείς συμφωνίες της Ελλάδας με την τρόικα είναι παράνομες και «στον αέρα», διάτρητες νομικά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας έσπευσε να τις χαρακτηρίσει «νόμιμες» με ανακοίνωση που μοίρασε στα μέσα ενημέρωσης την παραμονή της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, χωρίς αυτή να συνοδευτεί από την έκδοση επίσημης απόφασης μέχρι και σήμερα!

#more

Αυτό αποκαλύπτει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, στη συνέντευξή του στα «Επίκαιρα» και τον Κώστα Χαρδαβέλλα τονίζοντας ακόμη ότι: Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, για την εφαρμογή της οποίας δημιουργήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας, έγινε ουσιαστικά για να κατοχυρώσουν οι ξένες ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών μας, τον απόλυτο έλεγχο της Ελλάδας.

Όλη η αποκαλυπτική συνέντευξη του έγκριτου συνταγματολόγου στον Κώστα Χαρδαβέλλα στα «Επίκαιρα», στο τεύχος 108, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της «ελληνικής κρίσης», του Πάνου Παναγιώτου. Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα επικρατεί ακόμη πολιτικό χάος η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν τα πράγματα όσον αφορά στο οικονομικό μέλλον της χώρας φαίνεται πως έχει καθοριστεί: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα στηρίξουν την υπογραφή της νέας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου "ως έχει", ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, καθώς τα ταμειακά της διαθέσιμα τελειώνουν περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της «ελληνικής κρίσης», του Πάνου Παναγιώτου

Τί ήξερε η Χίλαρι. Ένα Όχι υπέρ της Ευρώπης. Η κα Merkel και ο κος Sarkozy έχουν κάθε λόγο να είναι θυμωμένοι με τον κ.

Ένα Όχι υπέρ της Ευρώπης

Παπανδρέου. Πριν μερικές μέρες προσυπέγραψε την Συμφωνία του Οκτωβρίου. Όσο εκείνοι ανακοίνωναν την (πολύ κακή για την Ευρώπη και καταδικαστική για την Ελλάδα) συμφωνία, εκείνος καθόταν ήσυχα-ήσυχα και τους άκουγε. Στο τέλος μάλιστα τους χειροκρότησε. Κι όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, υπερθεμάτισε για την εν λόγω συμφωνία. Τράπεζα της Ελλάδος: Η σιωπή είναι χρυσός; Αν η Ελλάδα απαντούσε με χάος στο χάος. Ώρες που είναι, ας θυμηθούμε τι θα μπορούσε να απαντήσει η Ελλάδα σε όσα της επιφυλάσσουν, όχι σύμφωνα με όσα γράφουμε εμείς, ή κάποιο άλλο site που θα σπεύσουν να κατηγορήσουν τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι New York Times!

Αν η Ελλάδα απαντούσε με χάος στο χάος

“Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο χάος” … Αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής, θα μπορούσε απλά να μετατρέψει το χρέος της από ευρώ σε δραχμές, με την παλιά ισοτιμία 340.75/1€. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με τα ευρώ που ήδη κυκλοφορούν. Έτσι, αν κάποιος είχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αυτά θα μετατρέπονταν σε 340.75 εκατ. δραχμές. Βέβαια, αν γίνει κάτι τέτοιο, η δραχμή θα άξιζε πολύ λιγότερα, ίσως 1.000 δρχ ανά ευρώ. Το 2002, το πέσο της Αργεντινής ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο με ισοτιμία 1/1. Το 2002, μια νέα κυβέρνηση αποσύνδεσε το πέσο από το δολάριο, και προχώρησε ακόμη πιο πέρα. Κήρυξε πτώχευση, και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Αμέσως, η Αργεντινή αποκλείσθηκε από τις διεθνείς χρηματαγορές. People Help People - P11P. Just Add Spice - Introduction.

Spice is a social enterprise that develops agency timebanking systems for communities and public services that engage and empower the many rather than the few.

Just Add Spice - Introduction

Community decline and civic disengagement is not confined to the old mining towns in the South Wales valleys, it's a national trend. Spice has developed agency time credit applications to engage people in the design and delivery of their public and community services and to support people to take a more active role in their communities. Whether that is with pupils in schools, tenants in housing associations or local people working with their community anchor organisation, these time agency tools increase active engagement, reduce dependency and build community and individual esteem. Transferable Principles for Citizen Engagement 1. Citizen engagement makes sense. In the area of citizen engagement there is very little knowledge about - how much, how often and by whom? Neave Interactive - Paul Neave's digital playground. Home - Cyclos Project Site. Έλληνες Φορολογούμενοι - Το κείμενο της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του "ειδικού τέλους ακινήτων"

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ κατέθεσε σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης κατά της υπ΄ αριθ.

Έλληνες Φορολογούμενοι - Το κείμενο της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του "ειδικού τέλους ακινήτων"

ΠΟΛ 1211/10-10-2011 (ΦΕΚ 2298/B΄/13-10-2011) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011.Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή που κατατίθεται κατά του συγκεκριμένου τέλους. Εκτιμάται ότι, όπως συνέβη και στην περίπτωση της προσφυγής του Συλλόγου κατά του “τέλους επιτηδεύματος” και αυτή η προσφυγή θα θεωρηθεί ως “εξαιρετικής σημασίας και σπουδαιότητας”, αφού αφορά το σύνολο του πληθυσμού και ότι θα εισαχθεί ταχύτατα για συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.Δείτε το Δελτίο Τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία.Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αίτησης ακύρωσης (απ’ όπου απουσιάζουν τα στοιχεία διεύθυνσης των προσφευγόντων προσώπων, πέραν του Συλλόγου) 1). 2). 3). 1).

Β) 3. 7. 15 Οκτώβρη. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και για «αληθινή δημοκρατία».

15 Οκτώβρη

Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη ο κόσμος ξεσηκώνεται και οργανώνεται διαδηλώνοντας ειρηνικά. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» οι εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει.