background preloader

Ideas

Facebook Twitter

Samen kracht van social media benutten - Startpagina thema communicatie - Home. Stichting RIONED gebruikt social media voor drie van haar doelstellingen: kennis verzamelen, kennis verspreiden en beter stedelijk waterbeheer bevorderen. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het bereik. Doet u ook mee? Stichting RIONED benut drie gratis toegankelijke social media: Twitter voor nieuwtjes, interactie en berichten voor buiten de sector, LinkedIn voor uitwisseling binnen de sector van kennis en ervaringen, en Facebook voor het informeren van het brede publiek. In dit artikel leest u kort over het hoe en waarom van deze kanalen. Code for NL zoekt fellows. Open Government Awards - Expertisepunt Open Overheid.

Wat zijn de OGP Awards? Het OGP organiseert dit jaar voor de tweede keer de OGP Awards. Deelnemende landen en maatschappelijke organisaties kunnen zich hiervoor inschrijven, om bijzondere projecten op het gebied van Open Overheid te promoten. Ditmaal met als thema ‘Improving Public Services through Open Government’ ofwel: het verbeteren van publieke dienstverlening door Open Overheid. Met dit thema wil het OGP benadrukken dat publieke dienstverlening het voornaamste raakvlak is tussen burgers en de overheid, en dat de overheid die dienstverlening op transparante en controleerbare wijze moet inrichten, rekening houdend met de wensen van burgers. Nederland mag één project indienen dat mee kan dingen naar deze internationale Award. Uit de Nederlandse inzendingen zal een jury een voorselectie maken, waarna iedereen mag stemmen om tot de Nederlandse winnaar te komen.

Eindigt jouw initiatief hoog in de internationale top tien? Let's Make "Enterpriser" a verb again. If you look at it the right way, every business is a technology business. And we think CIOs have a new, unique and truly exciting opportunity to drive those businesses forward. Part strategist, part collaborator, part futurist, part diplomat — today’s CIOs have the power inspire a culture and a discipline of enterprise-wide innovation. Enterprisers believe the point of technology is to deliver customer-focused solutions and real business results.They are constantly working to balance conflicting needs: hard reality and innovative possibility, ease of use and effectiveness.Enterprisers believe that IT decisions will ultimately drive the success or failure of their enterprise.They believe collaborating with their peers moves their business forward.They build vision.

They question everything. They take responsibility. Are you an Enterpriser? OpenData App Store. Hoe Plazillamuizinnen Bokita, Miesje en Yrsa met hulp van zeemeerman Blup, het leven van bijna de hele Plazillamuizenpopulatie redde maar niet kon terugkijken op een geslaagde missie. Het verhaal gaat verder daar waar Weltevree er de muizenkeutels aan gaf (Klik op de kop om het verhaal van muizin Weltevree te lezen) Ondertussen in het vooronder van Rosies Piratenparade Vanuit de schaduw van een kapgebinten draagbalk maakte zich een figuur los die een mantel van rattenbont om de schouders droeg. Het was de beruchte muislamist uit het mysterieuze Kaas-i-Faat-eiland Ratteplan, die ervoor had gekozen om in overleg met Kopkaas – een koosnaampje die een zendelinge ooit aan Kaassstengel de Eerste, de leider van het Kaas-i-Faat had gegeven – zijn naam in Plazillatrol te veranderen.

Hij bekeek een grote kist met het opschrift: ‘Plazillaboeken’, een slim gekozen aanduiding, geen mens zou kennis willen nemen van de inhoud, – dat was tenminste zijn overtuiging, wij weten wel beter – volgens dogma 811 was er maar voor één boek plaats op de wereld, het boek der boeken: ‘Kaasfonduen met heidenen, 1001 hoofdgerechten.’ Plazillatrol Aan dek kraaiennest. ‘Holy Jesus!’ ‘En nu?’ De kikker en de prinses. Kruip in de huid van… Het heeft me moeite gekost om me naar het toetsenbord te begeven om mijn kant van het verhaal te vertellen. Het is een uiterst genante beleving geweest, die ik liever helemaal zou willen vergeten, maar op aandringen van mijn psychiater vertrouw ik u toch mijn grootse kwelling toe, die mijn leven drastisch heeft veranderd.

Ik ben in een kikker gekropen! Zo, het hoge woord is eruit. Het zal u duidelijk zijn dat deze fase in mijn leven niet terug te vinden is op mijn cv. Dat gat vul ik liever op met de één of andere vreemde ziekte, die mij voor zeker een jaar aan mijn bed gekluisterd heeft. Mijn verhaal? Enfin, mijn vader dacht er toch anders over. Maar, de ouwe was het zat. Voor mij zat een kikker en een onbedwingbare drang om in zijn reet naar binnen te kruipen, overviel me.

Een kikker! De zon komt op en het belooft een stralende dag te worden. Opeens hoor ik een luide plons, waardoor ik bijna van mijn blad val. Bruut word ik uit mijn zelfmedelijden gerukt. Review: onze Caribische cruise met Holland America. Er zijn leuke vakanties. Er zijn fantastische vakanties. Er zijn helemaal geweldige vakanties. En dan zijn er cruisevakanties, die ervoor zorgen dat je op je allereerste cruise ooit meteen bent bedorven en niets anders meer wil. Zo’n laatstgenoemde vakantie heb ik vorige week mee mogen maken. De route Zoals op de kaart hierboven te zien is, vormde het in Florida gelegen Fort Lauderdale zowel het begin als het eindpunt. Vertrek vanaf Latrobe Mijn vrouw en ik hadden na enig onderzoek te hebben verricht besloten om een dag eerder te vertrekken en daarbij niet vanuit Pittsburgh, maar vanuit Latrobe naar Fort Lauderdale te vliegen. Fort Lauderdale We vlogen met Spirit Airlines, een Amerikaanse prijsvechter die er niet voor terugschrikt om de nodige humor te gebruiken in hun marketing.

Genomen vanuit het vliegtuig vlak voor de landing. Nadat we onze koffers hadden opgehaald, namen we een taxi naar ons hotel genaamd LaTerrace Plaza. Onze hotelkamer. Uitzicht vanaf het dakterras op het strand. NWBA – Doelstellingen. NWBA heeft als doel het toepassen van waterstof- en brandstofceltechnologie in Nederland in de breedste zin te bevorderen, ter verduurzaming van de samenleving. Zij wil dit doen door: Het verzamelen en genereren van relevante kennis, het verschaffen van informatie, educatie en trainingen, het aanbieden van expertise.Het ondersteunen bij het realiseren van watersof- en brandstofcel toepassingen in NederlandHet nationaal en internationaal uitdragen van de Nederlandse visie en expertise op het gebied van waterstof- en brandstofceltechnologieHet vertegenwoordigen van Nederland bij Europese initiatieven op het gebied van waterstof en brandstofcellen.Het versterken van het Nederlandse concurrentie vermogen op het gebied van waterstof- en brandstofceltechnologieHet stimuleren van het ontwikkelen van waterstof- en brandstofceltechnologieHet adviseren op het gebied van waterstof- en brandstofceltechnologie.

Autozine - Nieuws: Hyundai ix35. De 'waterstofauto' Hyundai ix35 FCEV is gebaseerd op Hyundai's crossover: de ix35. De eerste twee auto's met dit systeem zijn besteld door Rijkswaterstaat. De eerste daarvan is gisteren afgeleverd. De tweede ix35 FCEV wordt halverwege deze maand op Nederlands kenteken gezet. De milieuvriendelijke auto's worden ingezet in de regio's Rotterdam en Helmond, waar waterstoftankstations zijn gevestigd. De Hyundai ix35 FCEV heeft een actieradius van bijna 600 kilometer, tanken duurt slechts enkele minuten en de emissie is water(damp). Een brandstofcel zet de waterstof om in elektriciteit die vervolgens de elektromotor aandrijft. Hyundai heeft de Hyundai ix35 FCEV al in diverse andere Europese landen, waaronder Noorwegen, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België, geïntroduceerd. Honda| Milieu | Brandstofcelaandrijving.

Toyota komt al volgend jaar met waterstofauto. Waterstofautos.nl. Www.un-documents.net/our-common-future.pdf. EIP Water. Plan-Do-… wat kwam daarna ook alweer? Nu menig bedrijfsterrein onder een bruinoranje bladerendek bezaaid raakt, zijn veel organisaties aan het nadenken over de strategische koers voor het nieuwe jaar. Scenario’s, SWOT analyses en andere strategische documenten zijn de voeding voor inspiratiesessies op verschillende niveaus. In de komende weken en maanden resulteert dit in begrotingen, kaderbrieven en speerpunten voor 2015. Vanuit Proven Partners vinden wij het belangrijk om vooruit te kijken en de “P” van de Plan-Do-Check-Act-cyclus uitvoerig uit te voeren. Echter vanuit onze adviespraktijk merken we dat het bij veel organisaties daar blijft hangen. Veel organisaties maken plannen en een deel daarvan gaat de plannen daadwerkelijk uitvoeren. Een vraag die (helaas) vaak overgeslagen wordt is: “Hoe is het afgelopen jaar verlopen en wat hebben we er van geleerd?”. De checkfase blijft hiermee onderbelicht terwijl dit een voorwaarde is om als organisatie, team en individu te kunnen groeien.

Meerdere cycli naast elkaar Plan Do Check. 4D Missing Link: de brug tussen gemeente en sociale wijkteams. Developing the Use of Pupil Blogging Through the Use of a Class Learning Wall. Context When we knew that we would be using iPods in year 6 on a 1:1 basis we began to plan and discuss how best to maximise impact. One thing we immediately recognised as being central to all of our work was the development and frequent use of a blog space for each pupil. In preparation for this we decided to divide up classroom display boards into equally sized sections and allocate a space to each child.

This became known by the teachers as the “Learning Wall” and by the children as the “Class Wall” and its purpose was to allow pupils to experiment with presenting work for an audience, to develop a sense of ownership of a publicly viewable space and to develop skills in giving and receiving relevant and valid feedback. Other examples of our Learning Walls can be found on our pupils' blog ( How it works E-safety Maintaining that the pupils stay safe online is paramount. Posterous The pupils each have the Posterous app on their iPods.

QR Codes. Business models voor een open overheid. Innovatie binnen de Open overheid vraagt een andere organisatie, Open Source, open programmatuur, anders organiseren. Webboek - 8.0 Inleiding. Knooppunten. Laatst bijgewerkt op donderdag 17 april 2014 11:29 In het regeerakkoord van 2013 is afgesproken dat de dienstverlening door de overheid beter moet. Zo moeten bedrijven en burgers uiterlijk in 2017 zaken die ze met de overheid doen digitaal kunnen afhandelen. Informatie van hoogwaardige kwaliteit en op de juiste manier gepresenteerd en geïnterpreteerd is hiervoor zeer belangrijk. Het Stelsel van Basisregistraties vormt het fundament van de overheidsinformatie. Knooppunt voor versnelling gebruik en ontzorgt afnemers Een knooppunt verleent diensten waardoor afnemers het Stelsel van Basisregistraties sneller en makkelijker in gebruik kunnen nemen, dan als zij alle diensten helemaal zelf zouden moeten inrichten.

Een voorbeeld van een knooppunt: PDOK (Publieke Dienstverlening op de Kaart) verzamelt data en levert gegevensdiensten met GEO-data. Veilige en slimme dienstverlening Soorten knooppunten – enkele voorbeelden Knooppunten hebben verschillende rollen. Gerelateerde informatie. Afbeeldingen resultaat voor. ZBC Kennisbank » Artikelen uit de praktijk. Who Invented the Internet? And Why? Publicatie Overheidsbrede dienstverlening 2020! | VDP. Van organisaties naar organiseren - Vorig jaar is het proces ‘Dienstverlening 2020’ geïnitieerd door de Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP).

Hieraan is deelgenomen door de Manifestpartijen; de brancheorganisaties Divosa, NVVB, VNG en King; de Ministeries van BZK, EZ en Financiën; de Topkring Dienstverlening Gemeenten plus de vakorganisaties VIAG en IMG. Met behulp van digitale co-creatie hebben verschillende overheidsnetwerken een zestal ambities benoemd voor dienstverlening in 2020. Doel is om de dienstverlening beter en efficiënter maken. ‘Meer met minder’ is hier de opdracht, en iedereen is ervan overtuigd dat dit met en door samenwerking kan lukken.

Ambities met elkaar uitspreken is één ding, maar waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is dat deze worden uitgevoerd. Op 24 januari jl. hebben de samenwerkende organisaties zich verbonden aan een uitvoeringsagenda om de ambities ook waar te maken. Zes ambities voor 2020 Dienstverlening op maat. De uitvoeringsagenda. MijnOverheid | Berichtenbox. Zaken afhandelen met de overheid betekent vaak dat er persoonlijke correspondentie wordt uitgewisseld. Denkt u aan de belastingaanslag, een beschikking voor de kinderbijslag of een herinnering voor het verlengen van uw paspoort. Tot nu toe gebeurt dat meestal via de papieren post.

De Berichtenbox is uw persoonlijke postbus voor elektronische berichten van de overheid: gebruiksvriendelijk, snel, veilig en milieuvriendelijk. U bepaalt zelf van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen en ontvangt deze berichten dan niet meer per papieren post. Van de Belastingdienst ontvangt u uw berichten echter zowel via de Berichtenbox als gewoon per post. Per email krijgt u een melding dat er een nieuw bericht is. Het aantal overheidsorganisaties waarvan u berichten via de Berichtenbox kunt ontvangen, zal de komende jaren flink groeien. Pauldedigitect: Goed idee zo'n overzicht... Zaaksystemen – in Beeld. Eén stelsel nodig voor gegevens over leefomgeving. Het Rijk zou moeten streven naar één samenhangend stelsel om alle relevante informatie voor de Omgevingswet te ontsluiten. Hierdoor kunnen de beschikbaarheid, bruikbaarheid en betrouwbaarheid van gegevens over onder meer water, geluid, natuur en bodem verbeteren.

Initiatiefnemers en bevoegde gezagen bij ruimtelijke ontwikkelingen kunnen gegevens dan vaker gaan hergebruiken, zodat onderzoekslasten kunnen dalen. Dit blijkt uit onderzoek van RIVM naar de Uitwerking Gegevensvoorziening Omgevingswet, dat vandaag beschikbaar is gekomen. Momenteel worden over alle onderdelen van de leefomgeving wel gegevens verzameld en ontsloten, maar lang niet altijd in een vorm waar initiatiefnemers en bevoegde gezagen mee uit de voeten kunnen. Laan van de Leefomgeving Een belangrijke aanbeveling is om te komen tot een nieuw, samenhangend stelsel van gegevensvoorzieningen: ‘de Laan van de Leefomgeving’. Uit het onderzoek blijkt dat sommige informatiehuizen, zoals lucht nu al behoorlijk op orde zijn.

Voorwas. Relatie tussen CIO en architect. Open Government Partnership | Blender (software) Het Blender Institute, onderdeel van de Blender Foundation, ontwikkelt opensourceprojecten, zoals films, die de ontwikkeling van Blender ook voortdrijven: de functionaliteit die men nodig heeft voor de projecten wordt gaandeweg toegevoegd aan Blender. Projecten waar men aan gewerkt heeft zijn Elephants Dream (2006), Big Buck Bunny (2008), Yo Frankie! (2008), Sintel (2010) en Tears of Steel (2012). Blender heeft onder meer de volgende mogelijkheden: De bediening is behoorlijk complex, maar als men eenmaal weet waar de knoppen voor zijn, dan is de bediening vaak sneller dan bij andere programma's vanwege het grote aantal toetsenbordcombinaties. De Blender Game Engine is een game engine in Blender waarmee computerspellen ontwikkeld kunnen worden. Create Project en Libre Graphics Meeting, waar Blender-ontwikkelaars met andere ontwikkelaars samen komen.

Process of Pyrolysis. Pyrolysis Oil Extraction from Plastic at 80 Deg. C. Plastic to oil GreenWorldSystems Holland. Red (team) Analysis - Strategic Foresight & Warning for National Security, Political Risk Assessment, Horizon Scanning. EFFECTIVE INFORMATION VISUALIZATION by Matthias Shapiro - EP 31. Modernisering GBA gemeente Utrecht. Digikoppeling: gegevensuitwisseling op de toekomst voorbereid.

GemeentelijkFundament Final 04012011. GemeentelijkFundament Final 04012011. Stelsel van Basisregistraties.flv. OverheidinNederland.nl. Wat is de Overheid? Koppeling BAG-WOZ. Koppeling BAG-WOZ. eHerkenning. Samenwerken in het sociaal domein. Zaakgericht Werken. Vodna paradigma / water paradigm 2007-09-16. Webtracking: bespioneren op het web – Occhio internetbureau. Standaard e-overheid aan degelijkheid ten onder. Abstract. SYMPOSIUM: CHANGE THE MODEL - Uitnodiging.

Zorg voor verbinding, dan boei je vanzelf! EAR in context - ICTU Wiki. REST vs. SOAP – The Right WebService. Waterprint. Professionele partner in social media management. Monitor Duurzaam Nederland 2011. Zenc start onderzoek naar businessmodellen van open data. Met open data kom je veilig thuis. Time to Pull the Plug on Government Web Sites? 03-09-het_rijnlands_model-als-inspiratiebron-input voor aanjager van soc media en communities in W-Europa. Portfolio | SocialSkoop. Daniela Bolzmann: Online Marketing and Social Media. Schaduwkamer. ArchiefWiki. File.php (application/pdf-object) CC and data[bases]: huge in 2011, what you can do.

Twitter, meerdere accounts

Volledig beeld ICT kosten gemeente. Why Every Entrepreneur Should Write and 9 Tips To Get Started. Ik wil meer omzet.