background preloader

Duurzaam

Facebook Twitter

Nederland circulair. Rob Beckers on Twitter: "Sop- en Zeepplank - armoedebestrijding en duurzaamheid in één #tilburg... Rob Beckers sur Twitter : "Sop- en Zeepplank - armoedebestrijding en duurzaamheid in één #tilburg... Voor de Wereld van Morgen. Met ZonnepanelenDelen willen we het grootste gezamenlijke zonne-energiesysteem van Nederland creëren.

Voor de Wereld van Morgen

Iedereen kan stroom opwekken uit zon, ook als je geen eigen dak hebt voor zonnepanelen. Dat is het idee achter ZonnepanelenDelen, een crowdfunding platform voor collectieve zonne-energieprojecten. Je investeert in de zonnepanelen van een collectief en deelt mee in de opbrengst. Wij verbinden de projecten van de energiecoöperaties, locatie eigenaren en projectontwikkelaars met de consumenten en de banken. Aan een kant heb je de mensen die geld inleggen. Via crowdfunding halen wij het geld op, wij regelen de financiële transacties en administratieve rompslomp. Samen willen we Nederland verzonnen. Zonnepanelendelen. Smart magazine. Een innoverende organisatie neerzetten die de arbeidsmarkt verandert, met ambitieuze, leuke partners en collega's. De Vakantiebank. Hoe bouw ik mijn campagne op? Repair Cafe Oosterhout. Voor de Wereld van Morgen. Kleding weggooien waarom zou je? In Nederland wordt per jaar ruim 200 miljoen kilo aan textiel weggegooid.

Kleding weggooien waarom zou je?

Een kwart hiervan wordt hergebruikt of geschonken aan liefdadigheidsprojecten. 150 miljoen kilo verdwijnt dus rechtstreeks de prullenbak in. Even een kort rekensommetje. Nederland heeft ongeveer 16.696.000 inwoners. Per persoon gooien we dus ieder jaar lachend bijna 9 kilo aan textiel weg. Hoewel….lachend…eerlijk gezegd vind ik dit soort cijfers om te janken. Want laten we eerlijk zijn: hoeveel textiel gooien we weg omdat we er echt niets anders meer mee kunnen? Draag je kleding Zo logisch, maar iets wat we gek genoeg zo vaak niet doen. Maar voel je je nog steeds zo zelfvoldaan als je er even bij stil staat dat je zojuist een vuilniszak vol bruikbare stof hebt weggegooid? Nope…koop kleding gewoon om het te dragen. Doneer Oké, misschien iets te kort door de bocht. Recycle Alleen kleding die echt niet meer te dragen is omdat er gaten in zitten, vlekken opzitten of compleet versleten zijn vallen onder deze categorie.

De Keukentafelklimaattop. Zwerfie-opvanghuizen. Zwerfie-opvanghuisRené Rövekamp2014-12-01T11:52:10+00:00 Zwerfie-opvanghuizen Op 10 oktober 2014 opende in Cuijk het allereerste zwerfie-opvanghuis, niet ver van de plek waar Henk Vrugt op 6 februari 2014 de eerste #zwerfie op Twitter postte.

Zwerfie-opvanghuizen

#zwerfie-opvanghuizen Sindsdien worden er her en der in het land prullenbakken voorzien van een professionele ‘transfer’ sticker. Het doel; mensen uit nodigen één stuk zwerfvuil dat verweest op straat ligt een goed onderkomen te geven. 1%Club is het crowdfunding platform waar je een wereld van verschil maakt. Voor de Wereld van Morgen - help mee aan een duurzame samenleving. Tuscany on the Move 2014 - an international Hub2Hub scaling program. We hosted 10 Italian social entrepreneurs interested in learning to scale.

Tuscany on the Move 2014 - an international Hub2Hub scaling program

In a 5-days full immersion, Impact Hub demonstrated how Amsterdam makes social innovation manifest. Initiated by Impact Hub Florence and the government of Tuscany, the TOM project is proof of how trans-local learning is possible through multi-Hub collaboration. Groups Tuscan social entrepreneurs had week-long deep dives with Impact Hubs Amsterdam, Boston, Sao Paulo and Shanghai. Tweedehandsmarkt en ruilen. Hoe werkt SnappCar - Je auto verhuren of een auto huren.

Hotspot: Geef Café (Rotterdam) Afgelopen zaterdag zijn wij op een wel heel bijzondere plek in Rotterdam geweest.

Hotspot: Geef Café (Rotterdam)

Het Geef Café is een pop-up eetcafé waar je zelf mag betalen hoeveel je wilt betalen voor de drankjes en het eten. Hoe awesome is dat? Hoe het precies werkt, hoe het eetcafé eruit ziet en wat je er kan eten lees je in dit artikel. Het “pay as you can” principe komt uit Amerika. In de VS zijn er zo’n vijftig restaurants verenigd in de ‘One World Everybody Eats’ foundation en hoe tof is het dat het Geef Café – als eerste internationale restaurant – daar nu ook bij hoort? We vonden trouwens ook dat het restaurant er geweldig uit zag. Overigens, iedereen is welkom bij het Geef Café.

Wortelsoep met crostini’s bagel met humus bananenbrood Naast dat het hele geef-principe ons aanspreekt, vinden wij het ook geweldig om te horen dat het Geef Café zich inzet voor gezonde voeding voor iedereen. In het café worden ook streekproducten verkocht. Energievergelijker. Der smarte Mitbringservice. De deeleconomie: een nieuw verdienmodel voor het MKB - Multiraedt. Statiegeldcourant 5 april 2014. Coca Cola nu bang voor statiegeld in Schotland Waar in Engeland statiegeld ondanks de ‘Campaign to Protect Rural England’-actie nog niet van de grond is gekomen, zit er in het noorden schot in de zaak.

Statiegeldcourant 5 april 2014

Na de zege van de Schotse Nationale Partij (SNP) in 2013 ving een tiental statiegeldpilots aan in Schotland. SNP hecht aan een schoon land met hoge recyclingpercentages. Terwijl Zero Waste Scotland de pilots draait, heeft de Schotse overheid een vragenlijst uit laten gaan over de aanpak van zwerfafval. Coca-Cola weet dat die overheid overweegt statiegeld in te voeren op flesjes en blikjes en daartoe pilots heeft uitgezet. “We remain concerned regarding the introduction of a deposit returns scheme (DRS). Lees verder op EchteHeld.nl » Global Bottle Deposit Challenge - Globalbottledeposit. Voor de Wereld van Morgen - help mee aan een duurzame samenleving. 16 Duurzame Steden. Zero Waste Home.