background preloader

Ollianttila

Facebook Twitter

Olli Anttila

Uudistus tuo tabletit ja tietokoneet eskariin: pikkulasten mediakasvatus on pian pakollista. Apple TV Settings for the Classroom. Uutiset: Korkeakoulu tutuksi oppimispelin avulla - Aalto-yliopisto. Aalto Shock SmartFeet -peli kehitti oppilaiden osaamista käytännössä.

Uutiset: Korkeakoulu tutuksi oppimispelin avulla - Aalto-yliopisto

Otakaari 5:n ja 7:n tiloja testattiin tammikuun lopussa kokemuksellisen ja tutkivan oppimisen alustana. Kyse oli paikkatietoon perustuvasta oppimispelistä, jossa Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun tilat toimivat pelikenttänä. Peli on syntynyt Aalto-yliopiston koordinoiman we.learn.it -yhteistyöhankkeen tuloksena, ja se on rakennettu suomalaisten opettajien kehittämälle SmartFeet-alustalle. Kyse on selaimessa toimivasta ohjelmasta, jossa on helppo rakentaa erilaisia pelejä erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Ehtivätkö suomalaiset koulut teknojunan kyytiin? - Statement. Vuosittain sadat opetusalan tekijät suuntaavat Lontooseen Bett-messuille tavoitteenaan löytää uusimpia ideoita oppilaitosten teknologisten ratkaisujen kehittämiseen.

Ehtivätkö suomalaiset koulut teknojunan kyytiin? - Statement

Opettajien motiivi on saada oivalluksia, miten teknologian avulla lasten ja nuorten oppimista voidaan entistä paremmin tukea. Tämän vuoden kuumia trendejä olivat 3D-tulostus, erilaiset älynäytöt, Googlen ja Microsoftin uusimmat ratkaisut, Flipped Classroom -pedagogia, pelit ja pelillisyys oppimisessa, lisätty todellisuus, koodaus sekä mobiiliteknologian pedagogiset ratkaisut. Matka Lontoon teknologiahypestä oppilaitoksen arkeen Jyväskylässä on vielä pitkä. Sen sijaan kun astuu matkalaukun kanssa kotiovesta sisään, tapaa kolme poikaansa heille arkisissa toimissa, johtamassa omaa virtuaalista tiimiä Skypen avulla.

Lentokoneessakaan ei enää tarvitse sulkea älylaitetta mutta koulussa täytyy. Jos joka kolmas ammatti voi hävitä 20 vuodessa, miten koulun pitää readoida?

Lentokoneessakaan ei enää tarvitse sulkea älylaitetta mutta koulussa täytyy

Mitkä aineet ja taidot ovat tulevaisuudessa tärkeitä, ja miten niitä pitää opettaa? Peruskoulujen opetus uudistuu ensi vuonna, mutta mitä merkitystä muutoksilla on, jos lukio ja työhön valmistavat koulut jäävät ennalleen? Lapsen mediasuhde tapahtuu tänään. Lasten elämä on median kyllästämää.

Lapsen mediasuhde tapahtuu tänään

Hs. Tietotekniikka halutaan ottaa osaksi suomalaiskoulujen opetusta aiempaa paremmin.

hs

Peruskoulujen digitalisoiminen on yksi hallituksen kärkihankkeista, ja monet kaupungit ovat hankkineet oppilaille tabletit. Kokeiluja on käynnissä muun muassa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Tietotekniikan opetukselle tuomat hyödyt saattavat kuitenkin jäädä haittoja pienemmiksi. OECD:n kansainvälisen tutkimuksen mukaan tietotekniikkaan panostaminen kouluissa ja koululuokissa ei nimittäin paranna oppilaiden oppimista. Päinvastoin, muun muassa Pisa-tutkimusten tuloksia ja tietotekniikan käyttöä vertailleen tutkimuksen mukaan tietotekniikan hyödyntäminen opetuksessa näyttää heikentävän oppimistuloksia. Karvahattukansasta digiosaajiksi. Kirsti Longan mielestä suomalaiset ovat tottuneet tulemaan sekä kouluun että työpaikalle pitkästymään, oleilemaan ja kaivamaan nenäänsä.

Karvahattukansasta digiosaajiksi

Oppimisen legendat. Etusivu » Kommentti Oppimisen legendatJulkaistu 11.09.2015 08.58 Kongressi New Yorkissa toi Suomesta tulijalle hämmästyksen.

Oppimisen legendat

Tietotekniikkaan perustuva opetus onkin kuuman debatin aihe, ei kaikkivoipa ratkaisu kansakunnan ongelmiin. Ongelma eivät ole tietokoneet, vaan mukana kulkeva oppimiskäsitys, jolta ei vain puutu tieteellinen pohja, vaan joka on osoitettu virheelliseksi. SOMEvinkit opetukseen. 30 essential iPad Apps for the paperless classroom (infographic) iPad Published on May 25th, 2015 | by Mark Anderson I make no apologies for making this an iPad focused post.

30 essential iPad Apps for the paperless classroom (infographic)

So many of the schools that I work with have iPads both for students and for educators. The majority of the 30 Apps I’ve chosen are ones I have used extensively myself in the classroom with some new additions which I have seen being used by others to great success. It may be that you have some others that you feel would be a better fit, and if there are, I’d love to read and learn about them from you in the comments. If you are interested in purchasing a clean, non-branded version of this, or a school-branded version of my periodic table of Apps, please let me know. Suomen teknologinen vitkastelu voi kostautua. Vantaalaisopettaja luopui perinteisistä oppitunneista: Oppilaiden into on valtavaa. Veromäen koulussa Vantaalla on luokka, jossa ulkopuolisten silmin on päällä täysi kaaos.

Vantaalaisopettaja luopui perinteisistä oppitunneista: Oppilaiden into on valtavaa

Luokanopettaja Markus Humaloja kuitenkin kertoo, että se on ihan tarkoituksenmukaista. Hän nimittäin teki työkaverinsa kanssa radikaalin päätöksen jo viime vuonna. – Päätimme luopua kokonaan oppitunneista. Se into aivan valtava, he imevät kaiken tiedon, mitä on annettavana. - Markus Humaloja Tästä huolimatta koulupäivät alkavat ja päättyvät tiettyyn aikaan, ja oppilaat käyvät välitunneilla, kun niiden aika on, Humaloja selventää. Oculus Rift -virtuaalilasit kauppoihin ensi vuoden alussa – tältä kuluttajamalli näyttää / Uutiset / Pelaajalehti. Jari Sinkkonen: Näin digipelit vaikuttavat lapseen.

Joulun alla lapsiperheeseen tupsahtelee lelukuvastoja sieltä täältä.

Jari Sinkkonen: Näin digipelit vaikuttavat lapseen

Joskus vanhempaa tuskastuttaa – miksei tämä tavaran tuputtaminen jo lopu? Älä piilota lelukuvastoja lapselta, lastenpsykiatri Janna Rantala neuvoo. F.lux: software to make your life better. "Kuinka liitän iPadin videotykkiin?" Koulujen digiloikka uhkaa tyssätä alkuunsa. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen pitää käsittämättömänä, että 40 prosenttia opettajista on yhä vailla digitaalisia työvälineitä, vaikka peruskoulua valmistellaan vuosisadan oppimismuutokseen. Luukkaisen mielestä opettajan työtä ei tänä päivänä voi ajatella millään koulutusasteella tehtävän ilman henkilökohtaista kannettavaa digilaitetta. Digiloikan esteenä ovat myös puutteet opettajien peruskoulutuksessa. – Opettajat ovat tietotyötä tekeviä asiantuntijoita.

Silti läheskään kaikilla heistä ei ole työssä tarvittavia laitteita. Esimerkiksi 40 prosentilta perusopetuksen opettajia puuttuu kannettava tai tabletti tilanteessa, jossa peruskoulun pitäisi opettajiensa johdolla olla valmis digiloikkaan. – Muilla aloilla olisi ennenkuulumatonta, ettei työnantaja hanki korkeakoulututkinnon suorittaneelle asiantuntijalle tämän työssään tarvitsemia työvälineitä. Ajatuksia tekniikan käytöstä opetuksessa. Näin tietotekniikka muuttaa kotien arkea lähitulevaisuudessa - Tietotekniikka. Näin tietotekniikka muuttaa kotien arkea lähitulevaisuudessa Vastauksen antoivat tietokirjailija Petteri Järvinen, sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä, tekoälyn tutkija Tapani Raiko Aalto-yliopistosta, lisätyn todellisuuden tutkija Charles Woodward VTT:ltä sekä professori Sirkka Heinonen ja projektitutkija Juho Ruotsalainen Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta.

Teinit innostuvat Web 2.0:staSuomalaisen Irc-Gallerian suosio huipentui vuonna 2006, jolloin siitä kasvoi Pohjoismaiden suosituin verkkopalvelu. Samaan aikaan myös toinen suomalaispalvelu, kolmiulotteinen chat- ja pelimaailma Habbo teki maailmanvalloitustaan. Suomessa puhuttiin lähinnä "Web 2.0:sta".