Nunoe's Pearltree

Facebook Twitter

Slimmer werken en leven - tips. GettingThingsDone - MineZone Wiki.

GTD

Tickler file. Getting Things Done. Getting Things Done, in het algemeen afgekort tot GTD, is een actiegebaseerde managementmethode, en de titel van een boek door David Allen.

Getting Things Done

GTD is gebaseerd op het principe dat een persoon door zijn taken vast te leggen zich over die taken geen zorgen hoeft te maken. Het moeten herinneren van alle taken maakt plaats voor het daadwerkelijk uitvoeren van de taken. GTD Getting Things Done Review. Starten met Het Nieuwe Werken. Wat is Het Nieuwe Werken?

Starten met Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken (HNW) is een visie waarbij recente ontwikkelingen in de informatietechnologie als aanjager gelden voor een betere inrichting en bestuur van het kenniswerk. Het gaat om vernieuwing van de fysieke werkplekken, de organisatiestructuur en -cultuur, de managementstijl en de mentaliteit van de kenniswerker en zijn manager. (Dik Bijl - Het Nieuwe Werken 2007). Improve your Brain Health. Het kantoor in je tas: tips & tools van Oskar van Rijswijk. Waar vind je de meeste praktische tips, inzichten, tools, accessoires en gadgets op het gebied van Het Nieuwe Werken?

Het kantoor in je tas: tips & tools van Oskar van Rijswijk

Je vindt ze natuurlijk in dit vervolg van de Frankwatching serie over slimmer werken met het kantoor in je tas, met dit keer de tas van nomad worker Oskar van Rijswijk van Abvakabo FNV. En er zijn maar liefst 21 boeken over mobiel werken te winnen! Www.mindtools.com/courses/lnV924x0/PersonalDevelopmentPlanning.pdf. GTD met Workflowy. Op Lifehacking.nl stond al eerder een artikel over Workflowy & GTD.

GTD met Workflowy

Sinds search en tagging ook mobiel mogelijk zijn in Workflowy, ben ik om: want bij Workflowy draait het om het maken van lijsten, maar met search en tagging kun je ook flexibele lijsten genereren. Láten maken dus. Dankzij deze eigenschap van Workflowy kun je een GTD-systeem inrichten met details waar nodig, én overzicht over het geheel, al naar gelang je er behoefte aan hebt. Hoe ik Workflowy heb ingericht en waarom, leg ik hieronder uit. Indeling. Lichtgewicht A-Z Sorteermap - voor A4 formaat. Deze lichtgewicht A-Z sorteermap kun je gebruiken als een handig mobiel actiearchief waarover je kunt lezen in het boek 'Slimmer Werken met het Kantoor in je Tas'. Documenten, aantekeningen en ander papierwerk dat je op een later moment nodig hebt voor bepaalde acties en afspraken, geef je met deze sorteermap razendsnel een tijdelijke plaats.

Deze handige sorteermap helpt je bij het creeren van overzicht en voorkomt chaos en zoeken naar documenten in je mobiele kantoor. Dit product kan tegen lage kosten bezorgd worden via brievenbuspost. Getting Things Done 2.0 - Oskar van Rijswijk. » Beginner’s Guide to GTD. Evernote en e-mail. Evernote is mijn digitale archief.

Evernote en e-mail

Mijn eigen Evernote-adres is inmiddels mijn meest gebruikte e-mailadres. Ik bewaar webpagina’s met de populaire webclipper. Minder bekend is dat je Evernote ook eenvoudig met tekst en documenten kunt vullen via e-mail. Hoe doe ik dat en waarvoor is het handig? Ik leg het uit en geef 10 tips voor het gebruik van Evernote en e-mail. Slimmer werken en leven - tips.