background preloader

TERVEYSTIETO

Facebook Twitter

Tietoa tapaturmista - Tapaturmat. Milloin terveellisestä ruoasta tuli uskon asia? Harva sunnuntailiikkuja uhoaa voittavansa Usain Boltin juoksussa, mutta ravitsemustieteiden saralla monikin maallikko uskoo tietävänsä asioiden oikea laidan paremmin kuin vuosikaudet MM-tasolla otelleet tutkijat.

Milloin terveellisestä ruoasta tuli uskon asia?

Miten tässä näin kävi? Ruoasta puhutaan paljon, kiivaasti ja samalla yhä ristiriitaisemmin. Aiemmin ravitsemuskeskustelussa ääneen pääsivät yksinomaan tutkijat tutkimustietoineen ja tilastoineen, mutta viime vuosina äänessä ovat olleet yhä enemmän ja kuuluvammin tavalliset – valveutuneet – maallikot. Ruoan maailmassa vastakkain ovat nyt tiede ja oma kokemus. Liukuvoiteiden käyttöohjeita - Sex Shop Donna.

Milloin liukuvoidetta on syytä käyttää?

Liukuvoiteiden käyttöohjeita - Sex Shop Donna

Kenelle liukuvoide on tarkoitettu? Kaikki voivat käyttää liukuvoidetta, sillä liukuvoide on mukava lisä seksiin. Limakalvot saattavat kuivua erinäisistä syistä, kuten lääkehoidon, imettämisen tai vaihdevuosien myötä. Myös erilaiset elämäntilanteet voivat vaikuttaa limakalvojen kuivuuteen hetkellisesti, ja tällöinkin liukuvoide on oiva apu seksiin. TT Alkoholinriskit PAINO. THL - Rokottaminen - Rokotusrekisteri - Atlas.

172121 lukion opetussuunnitelman perusteet 2015. Viini vapaaksi – saisimmeko mitä haluamme? Pia Mäkelä Esa Österberg Monen suomalaisen mielestä olisi mukavaa, jos lähikaupasta saisi ostaa pullon hyvää viiniä.

Viini vapaaksi – saisimmeko mitä haluamme?

Mutta jos viinit tulisivat myyntiin ruokakauppoihin, ei maailma välttämättä muuttuisi sillä tavalla kuin nämä suomalaiset toivoivat. Eduhakkeri. Tiedote: Nuuska uhkaa nuorten suunterveyttä ja yleisterveyttä. Suomalaisten nuorten tupakointi ja juominen ovat vähentyneet, mutta positiivinen kehitys ei näy nuuskan käytössä.

Tiedote: Nuuska uhkaa nuorten suunterveyttä ja yleisterveyttä

Nuuskan kokeilu ja käyttö ovat lisääntyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Eniten nuuskaavat 18-vuotiaat pojat, joista 15 prosenttia käyttää nuuskaa päivittäin tai satunnaisesti. Tiedot käyvät ilmi sosiaali- ja terveysministeriön 30.6. julkistamasta Nuorten terveystapatutkimuksesta 2015. Isyyslaki uudistuu vuonna 2016 - isyyden voi tunnustaa jo äitiysneuvolassa - Artikkeli - Sosiaali- ja terveysministeriö. Uusi isyyslaki tulee voimaan 1. tammikuuta 2016.

Isyyslaki uudistuu vuonna 2016 - isyyden voi tunnustaa jo äitiysneuvolassa - Artikkeli - Sosiaali- ja terveysministeriö

Perhebarometri. Vuosittain julkaistava Väestöliiton perhebarometri tarkastelee ajankohtaisia, perheitä koskettavia kysymyksiä.

Perhebarometri

Perhebarometrin aineisto kerätään postikyselynä, johon on vuosittain vastannut noin 2 000-3 000 suomalaista. Perhebarometriaineiston keruuta on vuodesta 1997 tukenut Alli Paasikiven Säätiö. Perhebarometreja voi tilata painettuina kirjoina Väestöliiton nettikaupasta. Get_file?folderId=42733&name=DLFE-6215. Väkivallan vähentäminen - Väkivallan ehkäisy. Perhebarometri%202009_net.pdf. 60 Powerful Social Issue Ads That'll Make You Stop And Think. We’ve seen some great public service campaigns recently which made us wonder – why not do a post on the best ones in the last couple of years?

60 Powerful Social Issue Ads That'll Make You Stop And Think

We scoured the internet, filtered the not-so-great ones and came up with this list of 60 hard-hitting ads that deal with social, environmental, health and other issues. From ad school assignments to Cannes-winners, these powerful visuals do more than just spread the message. Check them out. How to Develop a Good Research Topic. Tr23_14_tilastokuvina. Lapsia syntyi taas edellisvuotta vähemmän – ensisynnyttäjien keski-ikä nousee - vauvat - Terveys. Imeväiskuolleisuus laski viime vuonna alhaisimmalle tasolle koko Suomen itsenäisyyden aikana.

Lapsia syntyi taas edellisvuotta vähemmän – ensisynnyttäjien keski-ikä nousee - vauvat - Terveys

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2013 ensimmäisen ikävuotensa aikana kuoli 102 lasta. Imeväiskuolleiden määrä oli tuhatta elävänä syntynyttä lasta kohti 1,8. Tr13_13_tilastokuvina. Väitös: Viina ja läski rassaavat maksaa – viitearvoja pitää laskea. Suomalaisten alkoholinkulutus ja ylipaino ovat viime vuosikymmeninä lisääntyneet.

Väitös: Viina ja läski rassaavat maksaa – viitearvoja pitää laskea

Elintapamuutokset näkyvät myös maksa-arvoissa. Joanna Danielssonin väitöstutkimuksen mukaan suomalaisten maksaentsyymien arvot ovat nousseet. – Kehitys on huolestuttavaa. Meillä ei oikein vielä ole herätty tähän yhteisvaikutukseen, vaikka lihavuusepidemia on tosiasia ja alkoholiakin kulutetaan jatkuvasti enemmän.

YO

Työterveys. Uni ja lepo. Tutkimukset: Nuorten terveystapa, kouluterveys, finriski. Liikunta. Hans Rosling: the man who's making data cool. Link to video: Population growth and climate change explained by Hans Rosling.

Hans Rosling: the man who's making data cool

Te1. Terveys ja hyvinvointi - Uutiset. Terveys. 10.7.2007 Cell Metabolism/Radion tiedeuutiset/YLE Terveys Sisäelimien ympärille kertyvän rasvan määrän mittaamiseen on löydetty uusi keino Harvardin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa. Sisäelimiä ympäröivä nk. viskeraalinen rasva erittää huomattavasti enemmän tiettyä RBP4-yhdistettä kuin ihonalainen rasva ja RBP4:n määrä on mitattavissa yksinkertaisesti verikokeesta. Tämä sisäelimiä ympäröivä rasva on nykykäsityksen mukaan terveydelle vaarallisempaa kuin suoraan ihon alle kertyvä rasva. Siksi näiden ulospäin paljolti samalta näyttävien ja painoa yhtä paljon nostavien rasvakerrostumien erottaminen on hyödyllistä. Harvardin yliopistossa todettiin muutama vuosi sitten, että RBP4-pitoisuuden nostaminen hiirissä kasvattaa ns. insuliiniresistenssiä ja vastaavasti sen alentaminen lihavissa hiirissä paransi insuliiniresistenssiä.

Uudessa tutkimuksessa oli mukana lähes 200 ihmistä, lihavia ja laihoja. Tarkistuslista hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamiseksi. Terve Koululainen.

Seksuaalisuus ja parisuhde

Media. Tutkittua tietoa terveystietoon. Kehonkuva. Terveydenhuolto ja terveysteknologia. Ravitsemus. Sairaudet. Mielenterveys. Päihteet. Ensiapu. Usein kysyttyä. 1. Mitä energiajuomat sisältävät? – Energiajuomat sisältävät kofeiinia sekä sokeria ja vettä kuten kaikki virvoitusjuomat. Kofeiinin lisäksi niissä on monesti muitakin piristäviä yhdisteitä kuten guaranaa sekä, tauriinia tai glukuronolaktonia, joilla myös uskotaan olevan piristävää vaikutusta.

Energiajuomissa voi olla myös B-ryhmän vitamiineja tai inositolia tai koliinia, jotka ovat vitamiinien kaltaisia yhdisteitä. 2. . – Kofeiini on alkaloidi, jota on yli 60 kasvin lehdissä, siemenissä tai hedelmissä: esimerkiksi kahvipavuissa ja teepensaan lehdissä. 3. . – Tauriini on aminohappo, jota on paljon lihassa, kalassa ja äyriäisissä sekä jonkin verran pavuissa, pähkinöissä ja sienissä. 4. . – Guarana on Brasiliasta peräisin oleva kasvi, joka sisältää kofeiinia. Terveys. Angiogenesis animation. Tulokset. Kouluterveyskyselystä saadaan runsaasti tuloksia peruskoulun yläluokkalaisten, lukiolaisten ja ammattiin opiskelevien nuorten elinoloista, kouluoloista, elintavoista, koetusta terveydestä sekä oppilas- ja opiskelijahuoltoon liittyvistä kokemuksista. Valtakunnalliset koosteet Kouluterveyskyselyn indikaattoreista löytyvät alhaalta. Niistä saa nopeasti kokonaiskuvan nuorten hyvinvoinnista.

Terveyskirjasto - Duodecim. TERVEYSTIEDON LINKKIKIRJASTO Tietolähteitä ja ajankohtaisia terveysuutisia. Sivun yläosassa on filteri, jonka hakusanat helpottavat tiedon löytymistä. Haku ei toimi kaikilla mobiilisovelluksilla. THL's profile. Suomi. The health hazards of sitting.