background preloader

Llibres, pel·lícules i documentals per a mestres

Facebook Twitter

Los 5 libros que han transformado mi visión como docente. ¡El número #2 ha cambiado mi vida! 12 LIBROS QUE TODO DOCENTE DEBE LEER. El otro día oí decir a una gran escritora y amiga, Ángeles Caso, que en su biblioteca personal existe un tipo de libros a los que llama libros amigos.

12 LIBROS QUE TODO DOCENTE DEBE LEER

Son aquellos que echarías en falta, que no podrías estar sin ellos, ya que te hablan al oído y te permiten aprender, crear... Este comentario me llevó a pensar en cuáles son mis libros amigos respecto a la educación y cuáles son los que realmente echaría de menos si no los tuviera a mi lado. Empezamos... 1. LA PEDAGOGÍA DEL CARACOL: es El Libro Imprescindible. Autor: Gianfranco Zavalloni. 2. Autores: Ryan Alexander-Tanner, William Ayers. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Autor: Gianni Rodari. ¡Feliz Día del Libro! Las 89 películas sobre educación preferidas de los profesores. Entre Maestros - La película - Una experiencia educativa sin precedentes.

'Les Mestres de la República', un documental emotiu que "portarà cua" RedactaVeu / País Valencià L'educació va constituir un dels grans compromisos socials de la democràcia de la Segona República.

'Les Mestres de la República', un documental emotiu que "portarà cua"

L'objectiu era configurar l'estat docent, que portaria la cultura i l'ensenyament als racons més remots del país per a construir una societat més justa, lliure, equitativa i solidària. "Les mestres de la república, o senzillament republicanes, com ens agrada recordar-les, van participar de forma compromesa i valenta en el desenvolupament d'aquest projecte. Representaven el model de dones modernes i independents. Elles serien les responsables, en bona mesura, de la construcció i difusió de la nova identitat ciutadana, en educar el seu alumnat en els valors d'igualtat, llibertat i solidaritat, tant a través de la transmissió en els continguts en les aules com, sobretot, amb el seu exemple personal".

La Federació de Treballadors de l'Ensenyament de la UGT (FETE-UGT PV), considera que és un documental seriós, interessant, emotiu i motivador. Divendres "El documental" del 33 emet "Els mestres catalans, de la guerra a l'exili" Divendres, l'espai del 33 "El documental" recupera la memòria històrica de la tasca feta pels mestres republicans a Catalunya durant la guerra civil i la influència que van tenir en els països que els van acollir a l'exili.

Divendres "El documental" del 33 emet "Els mestres catalans, de la guerra a l'exili"

Dirigit per Agustí Corominas i produït per Metropoli Video i TVC, "Els mestres catalans, de la guerra a l'exili" s'obre recordant l'important moviment popular i institucional que hi va haver durant la II República en relació amb l'educació i la cultura, i l'esforç fet per aquests professionals de la docència durant la guerra. Molts d'aquests mestres van haver de patir l'exili i han deixat una petja significativa en els països d'acollida, principalment a l'antiga Unió Soviètica, a Mèxic i als EUA.

El treball ha estat assessorat per especialistes en història de l'educació d'aquesta època. LinkClick. InvVALLVE.pdf. Eduquem Persones - Editorial Mediterrània. 14_04_02_publicaci_qu vol dir ser mestre avui.