background preloader

iPad

Facebook Twitter

Opetusvideot. Tämän kevään ITK-messujen ehdoton kohokohta oli Pekka Peuran (maot.fi) ja Laura Touhilammin Oppimisen näkyväksi tekeminen pedagogisen muutoksen helpottajana -workshop.

Opetusvideot

Pekka Peuran kehittelemä oppimismalli perustuu siihen, että oppimismotivaatiota ohjaa kolme tekijää, jotka ovat Autonomy, Mastery ja Purpose. "Perinteinen" opettajajohtoinen opettaminen palvelee noin 20% luokan oppilaista. 80% luokasta siis joko tylsistyy kuoliaaksi tai ei siltikään pysy opetuksen perässä. Motivaatio lisääntyy, jos oppilaalla on autonomia omasta oppimisestaan, eli vapaus edetä omaan tahtiin (autonomy). Toisaalta motivaatio lisääntyy, jos tehtävät ovat riittävän haastavia, mutta ei kuitenkaan lannistavan vaikeita (mastery). Kolmas ja ehkä se haastavin toteutettava on se vastaus kuuluisaan kysymykseen "Mihin tätä tarvitaan?

" Opettaja opetusvideon tekijänä Opetusvideoita voi tehdä eri tarkoituksiin. iPad on mainio työväline opetusvideon tekemiseen. Oppilaat opetusvideoiden tekijöinä. Koppa.tampere. Mobiluck - Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa. Announcing Wikispaces Classroom. Today we are extraordinarily pleased to announce Wikispaces Classroom to the world.

Announcing Wikispaces Classroom

Wikispaces Classroom is a brand new product from the Wikispaces team entirely and exclusively for teachers and students. Over the years we’ve distilled what we believe and do into one simple thing: help teachers help students. And Wikispaces Classroom is our attempt to take that to the next level. When we ask ourselves, our users, and our customers, what we can do to better help teachers help their students, the message always comes down to three things: Keep it simple. Help teachers and students engage deeply. IlonaIT. iPad As.... iPads have exploded throughout schools and classrooms.

iPad As....

Their flexibility, versatility, and mobility make them a phenomenal learning tool. As teachers seek ways to integrate these devices, we recommend focusing on specific learning goals that promote critical-thinking, creativity, collaboration, and the creation of student-centric learning environments. In other words, begin with..... Tabletkoulu.fi - Tabletkoulu.fi. Pearltrees - a collaborative web curation tool. Pearltrees (iPad app, myös: PC ja Mac) Entäpä jos nettisivut olisivat pieniä pallukoita, joita voisit ryhmitellä mielin määrin?

Pearltrees - a collaborative web curation tool

Voisit selata jokaista ryhmää erikseen tai siirtyä haluamallesi sivulle yhdellä painalluksella. Tieto olisi kaikille avointa ja sitä voitaisiin jäsennellä myös yhdessä. Pearltrees tekee tämän mahdolliseksi. Muuta nettisivut (tai kuvat tai muistiinpanot) "helmiksi" ja luo omia "helmipuita", joiden sisällön ja muodon päätät itse.

Mielestäni Pearltrees on erinomainen ohjelma mm. web curation -toimintaan helpon käyttöliittymänsä ansiosta. P.S. Opettaja sosiaalisessa mediassa - Pearltrees - 10 vinkkiä opettajalle. Opettajan sukellus sosiaaliseen mediaan: "Löytyi Pearltrees-helmiä!

Opettaja sosiaalisessa mediassa - Pearltrees - 10 vinkkiä opettajalle

"+ 10 vinkkiä opettajalle Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa Pearltrees-ohjelmasta opettajan näkökulmasta. Aloitin ohjelman käytön syysloman aikana (2012) ja olen edelleenkin ihmeissäni sen mahdollisuuksista. Sosiaalisen median maailmaan minut tyrkkäsi lukiomme rehtori Kari Rajala. Aluksi tutustuin Facebookiin ja sain kavereita mm. opettajakollegoistani. Pearltrees-ohjelma: Pearltrees Pearltrees.comPearltrees app (iPad, iPhone)Pearltrees app - iTunes Minä ja Pearltrees: BlogikirjoitukseniPearltrees - a collaborative web curation tool HelmipuuniPearltrees.com/tommivilja. Jaettua selausta RabbleBrowserilla Savonlinnan iLO-päivillä.

Tukimateriaali.wikispaces. Virpi Loikkanen Savonlinna 5.4.13. Kolumni: Tilkkut kkiaivoille ei ole viel diagnoosinumeroa - Suomen L k rilehti - Finlands L kartidning. Kolumni: Tilkkutäkkiaivoille ei ole vielä diagnoosinumeroaJulkaistu 16.05.2012 12.00 Tuttu juttu – vastaanotolla vähän yli parikymppinen, joka epäilee itsellään ADHD:ta.

Kolumni: Tilkkut kkiaivoille ei ole viel diagnoosinumeroa - Suomen L k rilehti - Finlands L kartidning

Opiskelu ei suju, ihmissuhteet tökkivät ja elämänhallinta pettää. Älykkyys huippuluokkaa, ilmaisu terävää, mutta keskittyminen ja ajanhallinta mahdotonta. Takana vuosia kirjoilla yliopistossa oloa, mutta aika kuluu netissä – kuten koko nuoruuskin. Näppäilevätkö nettinuoret kehittyvät aivonsa ulos isojen asiakokonaisuuksien oppimisesta, luovasta kirjoittamisesta ja elävän elämän hallinnasta? Neurologisia seurauksia on myös sillä, mitä emme tee kun olemme netissä.

Muisti on paljolti perinteisen älykkyyden perusta. Taitojen, kuten kriittisen ja analyyttisen ajattelun harjaantumisen, on tapahduttava faktojen kontekstissa. On näppärämpää tutkia kännykän tai näytön ­vähäisen sähkömagneettisen säteilyn kuin netin sisällön pitkäkestoisen seuraamisen vai­kutuksia aivofysiologiaan. Perttu Lindsberg Kerro kollegalle Uusimmat uutiset. Prosesseja - Yksinkertaiset koneet "flipaten" Tämä teksti kuuluu postaussarjaan, jolla on tarkoitus valottaa oppimisprosesseja, joita tablettien opetuskäytöllä on kehitetty Taivalkosken mobiilioppimishankkeessa. iPadien koulukäyttö voisi olla sitäkin, että ladataan niihin opiskeltavaan aiheeseen liittyviä ns. oppimis-appseja ja käytetään niitä aihettä käsittelevillä oppitunneilla.

Prosesseja - Yksinkertaiset koneet "flipaten"

Näinkin teemme, mutta tärkeämpää on uudistaa ja kehittää luokassa jo olemassa olevia oppimisprosesseja iPadien avulla.Flipped classroom eli opetuksen kääntämisen malli on viimeksi kuluneen vuoden aikana ollut paljon esillä. Siksi mekin hankesuunnitelmaa laadittaessa lupasimme: "Hankittavien tablet-laitteiden avulla kehitetään työskentelymalli, jossa oppilas eri medioiden avulla (teksti, podcast, video) ennakkoon tutustuu kotonaan seuraavan päivän aiheeseen ja oppitunti käytetään aiheen syventämiseen sosiaalisen tiedonrakentelun keinoin.

" Aiheeseen tutustumien Johdattelu käsitteisiin. Tabletti.meke.wikispaces. SmartSport esittely.