background preloader

Miksu2000

Facebook Twitter

Discover inspiration & beautiful images every day. Pinterest: ota luovat ideat talteen. Väri on valoa, fysikaalisen väriopin perusteista ja värien valinnasta. Väri on valoa Fysikaalisen väriopin perusteista ja värien valinnasta. © Ulrika Juselius (1969, 1999) 2004.

Väri on valoa, fysikaalisen väriopin perusteista ja värien valinnasta

Värien psykologiaa Talviaamun lyhytaaltoinen sininen hämärä on juuri vaalenemassa auringonnousuun. Matalalla kulkevan valon pitkäaaltoinen iltarusko. Kaikki ovat joskus nähneet sateenkaaren spektrin. Värejä on joka puolella ja se on niin päivänselvää, että niitä harvemmin tulee mieltymyksiään pitemmälle ajatelleeksi. Värit eivät vaikuta kaikkiin samalla tavalla eivätkä kaikki näe samoja värejä samalla tavalla. Värisymboliikkaa meillä ja muualla Heraldiset ja liturgiset värit perustuvat varhaisen keskiajan kristillisen symboliikan mukaisiin sääntöihin ja sopimuksiin.

Tunnetuilla kuvataiteilijoilla on myös ollut erivärisiä kausia elämänvaiheiden heijastumina: mm. Saksassa toimi 1900-luvun alussa kokonainen värin mukaan nimetty expressionistinen taiteilijaryhmä Der Blaue Reiter, joka sai nimensä ryhmän jäsen Kandinskyn lempivärin ja hänen maalauksensa Der Blaue Reiter mukaan. Pinnan laatu. Typografia ja kirjasintyypit. Typografia Asettelusta ja fonttien valinnasta. © Ulrika Juselius (1969, 1999) 2004.

Typografia ja kirjasintyypit

Tällä sivulla on fontit Americana, Century Gothic, Avant Garde, American Typewriter ja Graphos esitetty tekstinä, eivätkä ne näy oikein kaikilla laitteilla, ellei ko. fontteja ole asennettu. Asettelun perussääntöjen esimerkit ovat toimivampia paperilla, mutta sovellettavissa myös verkkoversioihin. Kirjasintyypit = fontitFonttien valintaLeipätekstiAsettelun perussääntöjä Τύπογράφία Sana typografia tulee kreikan sanoista typos (τύπος), tyyppi ja myös isku, ja graphein (γράφειν, inf.), graphe (γράφω, s.1.p.), graphikos, graphia (γραφικός, γράφία), kirjoittaa, piirtää, kirjoitus, piirros, mistä johtuu myös sana grafiikka. Alun perin se on tarkoittanut vain kirjasintyyppejä ja niiden suunnittelua, laajentunut sittemmin koskemaan kirjapainotaitoa ja painotuotteiden ulkoasua, ja juhlallinen symmetria oli usein itseisarvoinen lähtökohta. Kirjasintyypit = kirjasinleikkaukset = fontit Antiikva Groteski Egyptienne Palstat.

Sommittelu. Sommittelulla (kompositio) tarkoitetaan teoksen kokonaisrakennetta.

Sommittelu

Sommittelulla ryhmitellään teoksen kuvalliset elementit ­- värit ja muodot haluttuun asetelmaan. Hyvän sommittelun tarkoitus on järjestää kuvan eri osat yhtenäiseksi, kiinnostavaksi tai tarkoituksenmukaiseksi kokonaisuudeksi. Sommittelu on esteettisesti miellyttävä, kun sen osat luovat tasapainoisen ja harmoonisen vaikutelman. Harmonia on saavutettu jos sommitelma vaikuttaa vakaalta, eikä synny tarvetta lisätä tai poistaa mitään. Sommittelun tahallinen tai tarkoituksellinen rikkominen voi toimia myös hyvänä tehokeinona teoksessa. Sommittelun avuksi on luotu sommittelumalleja kuten kontraposto ja kultainen leikkaus. Sommittelu on yksi graafisen suunnittelun peruspalikka joka on hallittava hyvin. Kuvalliset perustekijät. Formaatti (kuvataide) Formaatti (ransk. format=koko, arkkikoko, paperikoko) tarkoittaa kuvan muotoa ja kokoa tai standardia joiden mukaan nämä määritellään.

Formaatti (kuvataide)

Suorakaiteen muotoisesta kuvasta puhuttaessa formaatti tarkoittaa siis kuvan korkeuden ja leveyden välistä suhdetta sekä pinta-alaa. Kuvaformaatti voi tarkoittaa myös pelkästään korkeuden ja leveyden välistä suhdetta määrittelemättä kuvan kokoa; näin erityisesti elokuvista, tv:stä ja valokuvauksesta puhuttaessa. Historian kuluessa maalaustaiteen genret eli lajityypit saivat vakiintuneet formaattinsa. Sivujen suhde länsimaisessa taiteessa on yleensä seuraava eri genreissä: Muotokuvan ja maiseman sivusuhteita on tapana sanoa myös vaakakuvaksi ja pystykuvaksi. MARKO MYLLYAHO — Graafinen suunnittelija — Designtoimisto — Graafinen suunnittelu — Portfolio — Helsinki. Tietopankki graafikoille – Graafinen suunnittelu, typografia, kuvitus, mainonta ja luovuus. Google Drive – pilvitallennuspalvelu sekä kuvien, dokumenttien ja muiden tiedostojen varmuuskopiointi. Pixabay Error. Sign in - Google Accounts.