background preloader

Amb

Facebook Twitter

El País Cat - Què passa quan un senyor amb corbata diu als... Le P'tit Libé. Bon balanç de la robòtica a les aules. Bibliocurts. Ahir a la nit. Erasme de Rotterdam. Eduqueu els infants ben aviat en les lletres. Se’ns empassa un present abocat a la productivitat i a l’eficiència. Totes les feines han de tenir una finalitat útil i pràctica. D’aquest corrent obsessionat amb la praxi se’n ressent l’educació superior. Especialment la formació universitària d’un cantó concret i lentament ignorat.

El cantó de l’humanisme. Erasme de Rotterdam pintura de Hans Holbein el Jove (1523) La vigència de les asseveracions d’Erasme és evident. L’editor Jordi Raventós apunta sobre Erasme i els seus coetanis: “Els clàssics també són els humanistes”. Eduqueu els infants ben aviat en les lletres és una invitació d’Erasme a tots els pares a no trigar ni un minut més a submergir els fills en l’amplíssim món de les paraules i el coneixement més divers. Apps per a alumnes amb dificultats especí...

ESCOLA PÚBLICA DE CAMPDEVÀNOL ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. EL RIPOLLÈS. EL CENTRE D'APROPAMENT A LA NATURA, A NAVÀS, AL BAGES. Un espai on tocar i conèixer els animals de ben a prop Visita guiada a la granja: dissabtes i diumenges d'11 a 13 hores Al Centre d'apropament a la natura podreu fer una visita guiada i interactiva amb monitors especialitzats. Itinerari: 1.- TOCA-TOCA d’animals "especials" con la taràntula, la serp, granotes, l’eriçó, la xinxilla.. En aquest espai nens i adults podreu tocar-los tots mentre n’apreneu algunes característiques. 2.- LA GRANGETA on visitareu i donareu menjar als animals de granja com cabres o ovelles...els coneixereu i n'aprendreu les diferències com les que hi ha, per exemple, entre un ànec i una oca. 3.- EXÒTICS (visiteu i doneu menjar a animals exòtics com l’ós rentador o el coartí). 4.- DAINES .

Elles el vindran a buscar a la vostra mà si us esteu ben quiets! 5.- EMÚS . 6.- Passejada per l'AVIARI on hi ha ocells de tota mena Hi trobareu còrbids, faisans, cotorres, paons reials, gallines de races exòtiques... El més espectacular és el Gran duc, que podreu tocar i agafar al puny. Ja es pot visitar l'exposició Lola Anglada a Barcelona. Ja es pot visitar en el recinte de l’Escola Industrial una exposició que es basa en el llibre Lola Anglada.

Memòries 1892-1984, que va editar l'abril passat la Diputació de Barcelona. La mostra, que fa un repàs de la trajectòria artística i vital de l'artista, s'estructura en dos espais: un d'exterior, davant l'edifici del Rellotge, que inclou un resum de les seves memòries, i un altre d'interior, on es podran veure dibuixos i quadres originals i objectes personals. Lola Anglada va ser la il·lustradora catalana més prolífica de la primera meitat del segle XX i la primera dibuixant professional de Catalunya i de l'Estat Espanyol. Artista polifacètica, molt lligada a les idees catalanistes, a banda de dibuixant també va ser escriptora, decoradora, pintora, ceramista i escultora. Edifici del Rellotge. El Comte Guifré el Pilós - Història de Catalunya amb Cançons. Diari ARA - ARA VÍDEOS: Digue'm amb quina tipografia... Fundació Jacint Verdaguer - Home. Rubèn Montañá i Dolors Gar... TATI CORTÉS: “La teràpia amb dofins funciona, és una llàstima que no es pugui fer a Catalunya”

És mestra de l’Escola Puig de les Cadiretes, de Llagostera. Inquieta i perseverant, Tati Cortés ha dedicat 12 estius a fer una tesi doctoral sobre els beneficis de la teràpia amb dofins per a persones amb necessitats educatives especials. Lamenta que, malgrat que la seva tesi demostra els efectes positius de la interacció entre aquests cetacis i nens amb problemes físics, psíquics o sensorials, els delfinaris catalans no tenen cap intenció de treballar amb terapeutes.

Per què amb dofins? Són animals simpàtics i agradables i el medi aquàtic és un entorn ideal que relaxa i tranquil·litza les persones. Aquesta barreja dóna uns resultats molt positius. Penso que els dofins són tresors que tenim a les piscines. M’agradaria trobar la manera de convèncer els empresaris dels delfinaris que els convindria treballar amb terapeutes. Complicat, no? Molt. Quins beneficis té la teràpia amb dofins? Quines patologies es tracten? Els nens han de saber nedar? Vostè treballa dins l’aigua? Sí. En absolut. Activitats familiars. Cal·ligrafia. Treball amb els mòbils a les aules. El 2015 serà l'Any de les Biblioteques. El Govern ha aprovat aquest dimarts declarar el 2015 l'Any de les Biblioteques. La celebració coincideix amb el centenari de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya. Per organitzar la commemoració i el seu finançament, el departament de Cultura assumirà les responsabilitats i crearà una comissió promotora, encapçalada pel president de la Generalitat, Artur Mas.

La comissió servirà de nexe de comunicació entre les institucions relacionades amb les biblioteques catalanes, sobretot diputacions, ajuntaments i altres entitats. Per a aquesta celebració, Cultura crearà la Comissió Executiva de l'Any de les Biblioteques, presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i que seleccionarà els projectes que s'han de tirar endavant. També es constituirà el Consell Assessor de l'Any de les Biblioteques, que presidirà la cap del Servei de Biblioteques, Carme Fenoll, i que proposarà projectes per als actes commemoratius i donarà el suport necessari per dur-los a terme.

Cookani - CROISSANT DE CHOCOLATE - Cookani --> ¡Desayuno... La pintura al fresc pas a pas / La pintura al fresco paso a paso / Mural painting step by step. Fiona #recomanollegir Ciutats de paper. OPENWALLS CONFERENCE 2015: EXPERIENCIANDO | RestosdeCultura. Hola! Soy Fer. Al contrario que Bad Religion (Against The Grain), vayamos al grano :) … Mira que es complicado organizar un evento de estas características, por lo menos en Barcelona. Durante los últimos tres años, he tenido la suerte de colaborar activamente con este proyecto, que, en mi humilde opinión, nos da media vida a tod@s aquell@s que residimos en Disneybarna y, habiendo experimentado de primera mano los entresijos organizativos de un acontecimiento como éste, lo menos que puedes hacer es dar las gracias de antemano por hacerlo posible.

Y . Las líneas que vais a leer a continuación pretenden ser, no una crónica de OWC 2015, sino un relato de mis experiencias relacionadas con Openwalls ’15. Aunque teníamos reciente el (re)encuentro en el Asalto, las visitas de Guille siempre son un revulsivo. Feo Flip (y Guillermo de la Madrid) Manu Twice Rim Chiaradia Enric Sant Hools & Trojan (y Guillermo de la Madrid) Stain & Aryz (y Guillermo de la Madrid) Aryz & Rostro Rostro Aryz Santiago Spirito.

La pobreza se extiende por la Barcelona metropolitana. Después de más de 7 años de crisis económica, la pobreza continúa aumentando en Cataluña. Según los últimos datos publicados por el Idescat, en 2014 el 26,0% de la población catalana se encontraba en riesgo de pobreza o exclusión, un 1,7% más que en 2013 (24,3%). Además, la pobreza se agudiza especialmente en las grandes aglomeraciones urbanas, donde las desigualdades sociales son más elevadas. En el caso del área metropolitana de Barcelona, la pobreza no solo ha crecido desde que se inició la crisis, sino que en los últimos años constituye un problema que supera con creces la capacidad de acción del sistema público de protección social y comienza a presentar un grado de cronificación verdaderamente alarmante. Ocultar publi X Desde que comenzó la crisis, los autóctonos han ganado presencia entre los usuarios de la entidad caritativa, al mismo tiempo que la atención a la infancia se ha incrementado considerablemente.

MAPA 1. MAPA 2. MAPA 3. MAPA 4. GRÁFICO 5. Exprai - Si tienes bebés en casa o adolescentes, da igual.... Ada Colau se fija el sueldo en 80.115 euros anuales, el doble de lo que dijo en campaña. Es muy positivo poder identificar qué medios de comunicación no se ajustan del todo a la verdad y que los comentaristas puedan corregir errores. Para el caso, el comentario de taborrepike_1606 es acertado. ...La verdad no es esto. Lo ke sucedió realmente es lo siguiente:. -----Colau había propuesto bajarse el sueldo un 27% (hasta los 80.115 euros), un 24% a los tenientes de alcalde y portavoces del Gobierno (70.019 euros) y un 17% a los portavoces adjuntos de los grupos municipales. -----Pero la oposición (CiU, C's, PSC y PP) . CON LA ENMIENDA PRESENTADA Y APROBADA POR CiU, C's, PSC y PP, el sueldo de Colau será de 100.000 euros; el de los tenientes de alcalde y portavoces del Gobierno, de 98.192; el de los presidentes de grupo municipal, de 92.600; el de concejales del Gobierno y portavoces de la oposición, de 84.532, y el de edil de la oposición, de 56.387.

Free Community-based Mapping, Traffic & Navigation App. Municipales en Catalogne : le drapeau indépendantiste interdit de façades publiques. On ne parlait plus guère d'indépendantisme, depuis le début de la campagne en Catalogne pour les municipales du 24 mai. Le thème - et la polémique - ont ressurgi en fanfare jeudi. Saisie par la Societat Civil Catalana (SCC), une plateforme antisouverainiste, la Junta electoral central (commission électorale) a exigé que les 'estelades', ces drapeaux sang et or étoilés, symboles de l'indépendantisme catalan, soient "retirées des édifices publics et des locaux électoraux" pendant la campagne, au nom de la "neutralité politique".

L'organisme a souligné qu'il avait pour devoir de "garantir la transparence et l'égalité entre les formations politiques". La mesure concerne les mairies dont les frontons sont décorés de drapeaux indépendantistes, ou les locaux qui accueilleront des bureaux de vote, par exemple les écoles. La SCC a saisi la commission car elle estime que l'estelada est devenue un signe de reconnaissance et de ralliement pour les partis souverainistes CiU, ERC et CUP. Boolino. Dia de Sant Jordi: livrarias infantis em Barcelona - Eu Viajo com Filhos. Existem muitos costumes catalães que, com o tempo, incorporei à minha vida e já não sei mais viver sem eles.

O pão com tomate, a clara (cerveja misturada com Fanta de limão), dia de Reis, os calçots e o Dia de Sant Jordi são alguns deles. Como o Dia de Sant Jordi está chegando, 23 de abril, na nossa última ida à Barcelona fiz uma rota pelas livrarias infantis. Para quem estiver planejando ir à Barcelona no final de abril recomendo que passe o dia 23 por lá, é lindíssimo! Amo o Dia de Sant Jordi! Barcelona tem orgulho do seu pequeno comércio (e tem que ter mesmo)! Livrarias infantis em Barcelona Rota das livrarias infantis Syndrome Imaginaria: se os seus filhos gostam de livros pop up, este é o lugar!

Al.lots: com boa reputação dentro do mundo das letras infantis, esta livraria conta com um amplo catálogo de títulos e de atividades para crianças e adultos. Interior da livraria Al.lots Abracadabra: esta livraria é de um colombiano, Ricardo Rendón, que vive há muitos anos em Barcelona. Cristóbal Colón: “Hi ha una realitat inqüestionable: el món no funciona” Cristóbal Colón està convençut que fa el millor iogurt del món. I ho aconsegueix gràcies a 280 persones i 422 vaques. Ho fa des del 1982 a la Garrotxa. Cristóbal Colón (Zuera, Zaragoza, 1949) és el fundador, al costat de la seva dona Carme Jordà Plujà —directora assistencial—, de La Fageda, una cooperativa amb 168 empleats que tenen alguna discapacitat psíquica i/o trastorn mental greu.

Els seus iogurts, ara també melmelades i gelats, només es venen a Catalunya. No han volgut créixer mai. I sobretot no volen deixar el paisatge de la Fageda d’en Jordà. Al despatx d'aquest psicòleg clínic hi ha una taula de fusta, una cafetera i un enorme finestral amb vista als estables on les vaques descansen... i treballen. Pregunta. Resposta. El plantejament és que la successió surti de dins P. R. P. R. P. R. P. R. P. R. P. R. P. Hem hagut d'aprendre a fer gelats, però des de l'any passat per primera vegada estem molt contents. R. P. R. P. R. P. R.